back to top

Смарт-годинник MOBVOI TicWatch Pro 5: для сильних духом

Новий смарт-годинник MOBVOI TicWatch Pro 5 обіцяє незабутні пригоди. Створені на базі ексклюзивного процесора Snapdragon W5+ Gen1, вони отримали вражаючу автономність до 45 днів у базовому режимі, унікальний подвійний екран та цілий список спортивних режимів.

Зміст

1. Позиціювання: навіщо, кому і скільки?

 – Для чого?

 – Кому?

 – Скільки коштує MOBVOI TicWatch Pro 5?

2. Що в коробці?

3. Стримані зовні, потужні всередині

4. Хай левел: неперевершений чіп Snapdragon W5+

5. Увага на екран

6. Максимум міцності

7. Система датчиків для моніторингу здоров’я

8. Wear OS 3.0: тримай руку на пульсі

9. Орієнтація на місцевості

10. Електроніка + механіка

11. Наднизьке енергоспоживання

12. Висновки

1.jpg

Позиціювання: для чого, кому та скільки?

Для чого?

Виробнику вдалося вмістити у компактний корпус діаметром 1.43 дюйми все, що потрібно для повноцінних тренувань, походів, подорожей та роботи в екстремальних умовах:

  •  – Ціла система датчиків вимірювання показників здоров’я.
  •  – Альтиметр, барометр та компас для вимірювань стану навколишнього середовища.
  •  – Навігація для орієнтації на місцевості.
  •  – Модулі бездротового зв’язку останнього стандарту.

Кому?

Новинка викликала ажіотаж у мережі. На честь виходу годинника бренд організував кампанію #highfivepro5, в рамках якої можна виграти екземпляр для себе. І, поки всі чекають появи TicWatch Pro 5 у магазинах, мандрівники та спортсмени вже діляться досвідом. Судячи зі стрічки Instagram, він справді яскравий.

Але давайте не забувати, що екстремальний досвід — це не тільки про хайкінг у горах, дайвінг в океані чи бігові марафони з гарними краєвидами. Сподіваємося, що годинник сподобається рятувальникам, поліцейським, військовим, лікарям і всім тим, чия робота потребує особливої ​​витривалості та відповідальності.

Скільки? Вартість MOBVOI TicWatch Pro 5 та неочікувані бонуси

Ціна MOBVOI TicWatch Pro 5 склала 14 999 грн. І, що приємно, на них вже можна оформити попереднє замовлення. А інтернет-магазин ШО підхопив ініціативу бренду і пропонує в подарунок до новенької «п’ятірки» смарт-годинник MOBVOI TicWatch GTH 2 або навушники JBL Wave Flex Black на вибір. Відмінний план, щоб надихнути когось почати бігати у парі. Або одному. Але у навушниках. Загалом, воно того варте.

Що в коробці?

Все дуже лаконічно та компактно. Під кришкою довгастої коробочки розташувалися годинник, адаптер живлення та інструкція користувача.

2.jpg

Стримані зовні, потужні всередині

При першому погляді на MOBVOI TicWatch Pro 5 навіть не підозрюєш, скільки в них всього. У смарт-годинника дуже лаконічний корпус з авіаційного алюмінію, легкого та міцного. Безель повністю металевий з характерним відливом. Зверху скло Corning Gorilla Glass. А ремінець силіконовий. Все просто і ця простота виправдана: не забуваємо, що спортивний годинник повинен бути, перш за все, практичним.

Круглий екран діаметром 1.43 дюйма (3.63 см), судячи з фотографій, доречно виглядає і на чоловічому, і жіночому зап’ясті. Про екран варто поговорити окремо. Чого вартий лише механічний заводний механізм.

З кольором вийшло цікаво: на перший погляд, TicWatch Pro 5 чорні. Але все не так просто. Не звичайний чорний, а специфічний відтінок Obsidian. Обсидіан — це вулканічна гірська порода, що досить символічно і відразу натякає на подорожі і романтику активного способу життя.

Хай левел: неперевершений чіп Snapdragon W5+

Отже, Snapdragon W5+ Gen1, який так чекали, запрацював на повну. Саме завдяки йому TicWatch Pro 5 забезпечують миттєвий відгук, виняткову продуктивність та вражаючу енергоефективність.

У чому сенс? У тому, що платформа гібридна, тобто включає новий 4-нм мікропроцесор та 22-нм співпроцесор AON. Якщо коротко, рахунок цього вся система працює швидше — дисплей, датчики, навігація та сповіщення.

До того ж, об’єми пам’яті теж на рівні: 2 Гб оперативки плюс 32 Гб вбудованої пам’яті. Виробник заявляє, що в порівнянні з попередньою платформою Snapdragon Wear 4100, новий Snapdragon W5+ Gen1 набагато ефективніший:

  •  – На 50% продуктивніше.
  •  – Вдвічі швидше.
  •  – Вдвічі більше можливостей для спілкування, бездротового зв’язку та управління.
  •  – При цьому він на 30% менший.
3.jpg

Увага на екран

По-перше, він подвійний. Зверху це суперекономічний монохромний екран, під ним кольоровий OLED. Що дає? Монохромний дисплей настільки енергоефективний, що навіть у екстремальних ситуаціях без підзарядки інформує про важливі показники здоров’я — частоту серцевих скорочень, рівень кисню в крові, витрачені калорії та компас. Тобто, на практиці ви зможете розрахувати сили та зорієнтуватися на місцевості.

По-друге, у нього є горизонтальна прокрутка — просто свайпаєте і дивитесь потрібні показники.

По-третє, дисплей можна налаштувати на власний смак. Доступні понад 1000 циферблатів усіх кольорів та стилів.

І четверта, дуже корисна функція, як виявилося неабияк практичною, — світлова індикація серцевого ритму. Екран може підсвічуватись різними кольорами, залежно від інтенсивності навантаження та стану серця. Вам навіть не потрібно дивитися цифри, по дисплею і так зрозуміло, якщо потрібно знизити активність або звернутися до лікаря (сподіваємось, обійдеться без цього):

  • Відпочинок — блакитне підсвічування екрану.
  • Розминка — зелене.
  • Жироспалююче тренування (легке кардіонавантаження) — жовте.
  • Інтенсивне кардіо — помаранчеве.
  • Фіолетовий — анаеробне тренування.
  • Червоний — надмірна інтенсивність, коли пульс зашкалює і потрібно дати серцю відновитись.

Максимум міцності

Розумний годинник MOBVOI TicWatch Pro 5 сертифікований за американським військовим стандартом US-MIL-STD 810H. На сьогодні це просто максимальний рівень захисту електроніки від пошкоджень. Що це означає?

А означає те, що девайс пройшов ретельне тестування в умовах довкілля. Екстремальна температура, вологість, пил і удари — на таких тестах моделюються близько 30 «стресових» випадків. Це означає і робочі ситуації на кшталт падіння при розвантаженні судна, вплив температури при гасінні пожежі, вибухової хвилі або різних типів зброї. І погодні — від зливи до морозу чи спеки. Загалом усе максимально життєво.

Звичайно, навряд чи варто забивати смарт-годинником цвяхи, але люди, які працюють у складних умовах, точно оцінять їхню міцність.

Система датчиків для моніторингу здоров’я

Якщо ви думаєте купити MOBVOI TicWatch Pro 5 для спорту, це правильне рішення. Розумний годинник отримав понад 100 режимів тренувань. Тобто, вони підлаштовуються не лише під стандартні біг, ходьбу, плавання, велосипед чи кардіо, а й під різноманітні навантаження. З датчиків є все, що потрібно для повноцінних тренувань та (що теж важливо) відновлення:

  • Шагомір
  • Калорії
  • VO2 max
  • SpO2
  • TicBreathe – частота дихання
  • TicZen – рівень стресу
  • Емоційний стан
  • Трекер сну
  • Час відновлення
4.jpg

А якщо потрібно виміряти конкретні показники тут і зараз, це можна зробити одним кліком.

Wear OS 3.0: тримай руку на пульсі

Нова операційна система від Google передбачає, що власник завжди буде в курсі того, що відбувається у світі. Навігація з Google Maps, новинки від YouTube Music, безконтактна оплата з Google Pay та всі блага цивілізації доступні будь-якої миті.

Із дзвінками теж все продумано. У годиннику є вбудований мікрофон, так що можна і приймати вхідні, і переглядати повідомлення. Ну, і модулі бездротового зв’язку, Bluetooth та Wi-Fi, звичайно, останнього покоління.

Орієнтація на місцевості

Окрім логічної тут Google Maps, TicWatch Pro 5 оснащені всіма сучасними системами позиціонування. Тут є вбудована GPS, Galileo, Beidou, ГЛОНАСС та QZSS. Щоб точніше розуміти умови, в яких знаходиться власник годинника, розробники подбали про компас, барометр і акселерометр.

Електроніка + механіка

Як ми вже говорили, новинка має дуже простий дизайн. Але є дещо, що піднімає цей годинник на зовсім інший рівень.

Заводний механізм. Справжній заводний механізм. При всій цій технологічності, інтелектуальних технологіях та сучасному дизайні тут є місце для задоволення. Механічна кнопка-корона, як у класичних годинниках, — це справді приємно. Провертаєте — відчуваєте, як працює колесо — кайфуєте.

Але, звичайно, ця кнопка реалізована не тільки для тактильності. Проворотом корони можна скролити екран, регулювати гучність музики, збільшувати та зменшувати масштаб карти. Дуже зручно, якщо на вас звичайні рукавички з пальцями та без touch screen. Загалом, контроль у будь-якій ситуації.

Наднизьке енергоспоживання

Snapdragon W5+ збільшив термін автономної роботи батареї до рекордних 80 годин або 45 днів у Essential Mode та 4-5 днів у Smart Mode.

Але головне, розробники подумали про батарею та швидку зарядку. Принаймні, ситуація «пора на пробіжку, а годинник у нуль» власнику Tic Pro 5 точно не страшна. 15 хвилин зарядки — і цілий день роботи забезпечений. 30 хвилин — і годинник заряджається з 0 до 65%.

5.jpg

Висновки

Отже, новинка сповнена сюрпризів. По-перше, це приголомшлива продуктивність: Tic Pro 5 просто «літають». По-друге, годинник економить заряд і процесором, і екраном. По-третє, вони мають найвищий стандарт міцності, який використовується у військових девайсах. І найприємніше, за досить демократичної вартості годинник оснащений датчиками не гірше за флагманські моделі — вони вимірюють усі показники, які потрібні у повсякденному житті. Можливо, заощадити дозволив простий дизайн, але точно не функціональність, вона тут просто на висоті.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.