back to top

Зволожувачі повітря Deerma. Топ 3 моделі для дому та офісу

🏠 Сухе повітря у приміщенні? Зволожувачі повітря Deerma допоможуть створити комфортний мікроклімат вдома та в офісі 💦 Огляд топ 3 недорогих зволожувачів  👍

Якщо взимку ми потерпаємо від сухого повітря через системи опалення, то влітку — через підвищену спеку. Тож якщо у вас ще немає зволожувача, саме час подбати про це. І необовʼязково витрачати на такі девайси багато коштів. Я вибрала 3 найбільш доступних і найбільш популярних девайси, які коштують недорого. Поговоримо про зволожувачі повітря Deerma: 5-літровий Deerma DEM-F500, схожий на нього Deerma DEM-F600, та неймовірно стильний 4-літровий зволожувач Deerma з дистанційним керуванням.

Але перш ніж порівнювати моделі бренду, давайте визначимось, навіщо потрібні ці девайси та за якими критеріями їх вибирати.

Зволожувачі повітря Deerma

Зміст

  1. Навіщо потрібен зволожувач повітря?
  2. Як вибрати зволожувач повітря?
  • 1. Принцип роботи зволожувача
    • Випарні зволожувачі
    • Імпелерні зволожувачі
    • Ультразвукові зволожувачі
    • Парові зволожувачі
  • 2. Розмір і потужність 
  • 3. Зручність управління
  • 4. Тривалість роботи
  • 5. Простота використання та обслуговування
  • 6. Рівень шуму
  • 7. Безпека використання 
  1. Зволожувачі повітря Deerma: порівнюємо технічні характеристики
  2. Зволожувачі повітря Deerma: 3 найкращих моделі 
  • Бюджетний зволожувач повітря Deerma 5L White (DEM-F500)
  • Зволожувач повітря Deerma 5L White (DEM-F600)
  • Зволожувач повітря з дистанційним керуванням Deerma 4L White 
  1. Висновки

Навіщо потрібен зволожувач повітря?

Нормальний рівень зволоженості може допомогти запобігти або мінімізувати різноманітні проблеми зі здоровʼям дихальних шляхів. Ідеально підтримувати її в межах 40-60%. Зволожене повітря може допомогти запобігти сухості носових пазух, кровотечі з носа та потрісканим губам, а також полегшити симптоми застуди, бронхіту та інших респіраторних захворювань.

Але при неправильному використанні зволожене повітря може створити власний набір проблем зі здоровʼям, розмножуючи плісняву та бактерії. Тому дуже важливо розуміти особливості різних типів зволожувачів повітря, щоб купити саме той, який відповідає вашим потребам.

Як вибрати зволожувач повітря?

Основні параметри, які слід врахувати, якщо ви плануєте купити зволожувач повітря для дому чи офісу.

1. Принцип роботи зволожувача

Зволожувачі повітря бувають чотирьох основних типів, кожен з яких має різний механічний метод підвищення вологості повітря.

Випарні зволожувачі

Вони використовують вентилятор з електроприводом, який продуває повітря через мокрий гніт, фільтр або стрічку, випаровуючи воду і виводячи вологу в кімнату. Туман, що утворюється, прохолодний, але ці пристрої потребують регулярного чищення, оскільки він може сприяти росту цвілі та бактерій. Вони працюють досить тихо і коштують відносно недорого.

Імпелерні зволожувачі

У таких моделях використовується обертовий диск, що приводиться в рух двигуном і спрямовує воду на дифузор. Потім дифузор розбиває її на крихітні краплі, що піднімаються в повітря. Ці зволожувачі повітря з холодним туманом можуть бути дещо шумними для деяких людей. Але попри це  вони зараз набагато більш поширені, адже усувають небезпеку опіків. Це робить їх більш безпечними для використання в будинках з дітьми та домашніми тваринами.

Існують також моделі з холодним туманом, які очищають зволожене повітря. Ці прилади значно дорожчі, але їх варто розглянути, якщо ви хочете отримати безпечний дизайн холодного туману, але турбуєтесь про здоров’я.

Ультразвукові зволожувачі

Ультразвукові зволожувачі створюють прохолодний туман за допомогою двох керамічних пластин, які вібрують на ультразвуковій частоті. Це дуже ефективні прилади, і зволожувачі повітря Deerma працюють саме за цим принципом. Але вони можуть піднімати в повітря дрібний пил, який осідає на поверхнях і може посилювати алергічні реакції у деяких людей.

Парові зволожувачі

Парові випарники використовують електрику для перетворення води на пару, яка поглинається повітрям у приміщенні. Свого часу парові зволожувачі з теплим туманом були найпопулярнішими, і вони все ще мають переваги, оскільки перегрівання води гарантовано знищує спори цвілі та бактерії ще до того, як волога потрапляє у повітря.

Волога, що потрапляє в повітря, є дуже чистою, але уникайте цього типу зволожувачів, якщо у вас є діти або домашні тварини, які можуть отримати опіки, якщо зволожувач перекинеться.

2. Розмір і потужність 

Хоча всі кімнатні зволожувачі повітря є портативними, існує значний діапазон їхніх розмірів. Розмір зволожувача можна визначити кількома способами:

  • Обʼєм резервуара для води.
  • Кількість води, яку він подає в кімнату за день.
  • Квадратний метр площі, яку він може ефективно зволожити.

З одного боку, є крихітні моделі обʼємом 250 мл. Вони достатньо малі, щоб поміститися на офісному столі або в автомобільному підскляннику з USB-розʼємом для підключення до електромережі. З іншого боку, є моделі, які вміщують 5 і більше літрів води.

Потужність зазвичай вказується на упаковці, але її не слід плутати з продуктивністю зволоження, яка буде більшою, ніж обʼєм резервуара для води. Розмір резервуара для води часто визначається з міркувань зручності, оскільки великий резервуар потребує рідшого наповнення.

3. Зручність управління

Прості зволожувачі пропонують найпростіший контроль вологості з двома або трьома змінними швидкостями вентилятора. Інші можуть мати вбудований цифровий гігрометр, який показує рівень вологості в приміщенні. А деякі навіть дозволяють налаштувати циклічне ввімкнення/вимкнення для підтримки точного рівня вологості. Ще дуже зручно, якщо девайс оснащено пультом дистанційного керування, який мають деякі зволожувачі повітря Deerma з сьогоднішнього огляду.

Якщо ви не хочете контролювати рівень вологості в приміщенні і вручну регулювати налаштування для його підтримання, ці автоматичні функції вимірювання є зручними. Але не забуваємо, що такі моделі коштують дорожче.

4. Тривалість роботи

Тривалість роботи зволожувача повітря між заправкамиводи залежить від кількох факторів, починаючи з розміру резервуара для води. Переносні кімнатні зволожувачі продаються з резервуарами для води різного обʼєму, від одного літра до пʼяти і більше. Час роботи значно зменшиться, якщо пристрій працює на високому рівні або якщо повітря дуже сухе. На упаковці або в описі товару зазвичай вказується, як довго пристрій працюватиме на одному заповненому резервуарі.

5. Простота використання та обслуговування

Деякі резервуари для води трохи важче знімати і наповнювати, а деякі легко знімаються. Вирішіть, чи може вага повного бака стати для вас проблемою. Звертайте увагу, наскільки легко резервуар для води знімається з основи.

Також зверніть увагу, чи потребує модель заміни фільтрів. Якщо так, перевірте наявність цих фільтрів, а також те, наскільки легко їх можна замінити. Подумайте про придбання пари фільтрів разом з новим зволожувачем, оскільки обслуговування має вирішальне значення для зменшення ризику появи бактерій і нездорового повітря.

Усі подібні девайси, у тому числі зволожувачі повітря Deerma, потребують регулярного очищення всередині і зовні, щоб зменшити ріст бактерій. Ознайомтеся з інформацією про товар, оскільки деякі моделі мають резервуари для води, які можна мити в посудомийній машині, що полегшує очищення. 

6. Рівень шуму

Зволожувачі повітря Deerma

Від цих пристроїв слід очікувати певного шуму під час роботи. Тож якщо ви шукаєте тихий зволожувач для спальні, вам варто шукати зволожувач з нічним режимом. Так звані безшумні моделі часто не зовсім безшумні, але це може бути перевагою, оскільки слабкий білий шум зволожувача може бути заспокійливим фоном, який заглушає інші побутові звуки.

Ви повинні мати принаймні два рівні шуму — високий і низький. Ультразвукові зволожувачі вважаються найбільш тихими в роботі, оскільки в них не відбувається кипіння води, а волога виділяється у вигляді дуже дрібнодисперсного туману.

7. Безпека використання 

Багато моделей мають функцію автоматичного вимкнення, коли резервуар для води спорожніє — це обовʼязкова функція. Так всі зволожувачі повітря Deerma з цього огляду оснащені вбудованим гігрометром. Він автоматично вимикається, коли буде досягнута бажана вологість повітря, запобігаючи перенасиченню повітря, що може сприяти утворенню цвілі.

Деякі зволожувачі повітря з функцією холодного туману мають ультрафіолетове випромінювання або спеціальне покриття резервуара, яке вбиває бактерії у воді. А пристрої з підсвічуванням ще й заспокійливо світяться, виконуючи роль нічника.

Зволожувачі повітря Deerma: порівнюємо технічні характеристики

Зволожувачі повітря Deerma
ПараметриDeerma DEM-F500Deerma DEM-F600Deerma DEM-LD220
ТипУльтразвуковий
Площа обслуговування30 кв. м40 кв. м25 кв. м
Обʼєм резервуара5 л5 л4 л
Продуктивність350 мл/год340 мл/год250 мл/год
Гігростат Так
ТаймерНемаєНемаєЄ
Режими222
Тип живленняДротове
Споживана потужність25 Вт
Управління ЕлектромеханічнеЕлектромеханічнеСенсорне
ДисплейНемаєТакТак
Автоматичне вимкнення за відсутності водиТак
Вага2.6 кг1.25 кг0. 914 кг

Зволожувачі повітря Deerma: 3 найкращих моделі 

Зволожувачі повітря Deerma

Бюджетні зволожувачі повітря Deerma 5L White (DEM-F500)

Deerma 5L White (DEM-F500)недорогий зволожувач повітря. на момент написання стаття він продається зі знижкою і коштує 1 199 грн. Ось його особливості:

  • Девайс призначений для приміщень до 30 кв.м.
  • Він містить 5-літровий резервуар для води, завдяки якому може працювати безперервно протягом дуже тривалого часу.
  • Цей зволожувач здатний випускати в повітря за годину 350 мл водяної пари.
  • Повітря, яке потрапляє в пристрій, проходить через спеціальний фільтр, який його очищає.
  • У нього є спеціальний режим сну — зволожувач переходить в енергозберігаючий безшумний режим, дисплей повністю вимикається, і ви можете спокійно спати.
  • Продуктивність зволоження можна регулювати на трьох рівнях.
  • Додавати воду в резервуар дуже просто, достатньо зняти верхню кришку і долити.

Зволожувач повітря Deerma 5L White (DEM-F600)

Зволожувачі повітря Deerma

Ціна Deerma 5L White (DEM-F600) лише трохи вища — 1 299 грн. Як ви вже помітили  з порівняльної таблиці, він ну дуже схожий на попередню модель. Та й зовнішній вигляд у них майже однаковий, і функції такі самі. У чому ж відмінність? 

DEM-F600 підійде для більших приміщень — до 40 кв. м. Оскільки обʼєм резервуара тут теж 5 л, то відповідно трохи зменшилася продуктивність: 340 мл/год.  Тож це ваш вибір, якщо ви хочете охопити трохи більшу площу.  

Зволожувач повітря з дистанційним керуванням Deerma 4L White 

Зволожувачі повітря Deerma

Deerma 4L White (DEM-LD220) теж досить доступний зволожувач повітря: його вартість становить 1 599 грн. Він неймовірно стильно виглядає завдяки видовженому конусоподібному дизайну та сенсорному екрану зі світлодіодним підсвічуванням. Основні фішки цієї моделі такі:

  • Це дуже легкий зволожувач — він важить менше 1 кг.
  • Дозволяє регулювати рівень вологості від 45 до 90%.
  • На відміну від попередніх моделей, це зволожувач повітря з таймером.
  • У нього просте управління та точні налаштування — через сенсорний екран та 4 кнопки.
  • Зволожувач з дистанційним керуванням дозволяє виставляти налаштування, не підходячи до девайса.

Але будьте уважні, попри всі свої переваги, ця модель розрахована на маленьке приміщення — до 25 кв. м. Та й продуктивність у неї нижча за попередників: 250 мл/год.

Зволожувачі повітря Deerma

Висновки

Ну що ж, ми розглянули недорогі зволожувачі повітря Deerma та визначили основні критерії вибору подібних девайсів. Площа обслуговування, обʼєм резервуара, продуктивність, регулювання інтенсивності, таймер та зручність управління — важлива кожна деталь.

Якщо вам потрібен зволожувач для великого приміщення, вибирайте одну з 5-літрових моделей: Deerma DEM-F500 або Deerma DEM-F600. Вони відрізняються лише площею обслуговування та продуктивністю: 30 кв.м та 40 кв.м відповідно. Якщо ж у вас невелика кімната чи кабінет, можна зупинити вибір на стильному Deerma DEM-LD220 з пультом дистанційного керування. Сподіваюсь, ця стаття допоможе вам вибрати найкращий зволожувач для своєї оселі чи офісу.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige:...

🦷 Як вибрати найкращу електрощітку і не переплатити? Порівнюємо Oclean X...

Акустика та навушники JBL. Огляд на яскраві новинки!

🎶 Подаруйте собі якісне звучання! Нова портативна акустика та навушники JBL...

Як почистити ноутбук від пилу та бруду?

✨  Хочете, щоб лептоп працював довго? Дізнайтесь, як почистити ноутбук від...

Огляд на тримери Cecotec для бороди та волосся:...

🧔🏻 Шукаєш зручний та недорогий тример? Читай огляд-порівняння на тримери Cecotec...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.