back to top

Зволожувач повітря Deerma: вибір моделі для різних кімнат

Эта запись также доступна на: Русский

🍃Як досягти комфортного мікроклімату у всьому будинку? 🏞️ Вибираємо зволожувач повітря Deerma для спальні, вітальні або дитячої 👶✨

Мікроклімат в будинку – це ключ до комфортного життя та гарного самопочуття. Вологість, температура, якість повітря – все це впливає не лише на наш сон та відпочинок, а й на настрій, здоров’я та навіть продуктивність протягом дня. Саме тому експерти рекомендують регулярно провітрювати приміщення, підтримувати температуру в діапазоні 18-20 ° С та вологість на рівні 40-60%. Якщо з температурою та вентиляцією можна впоратися без особливих зусиль, то підтримання правильної вологості – завдання складніше. І ось тут на допомогу прийде зволожувач повітря Deerma, який допоможе створити оптимальні умови для вашого комфорту.

Чому зволожувач — це так важливо?

зволожувач повітря Deerma

Я дуже люблю холодну пору року, особливо осінь. Хочеться більше залишатися вдома, кутатися в плед та обіймати Кота. Але насправді осінь та зима мають одну підступну особливість: у квартирах та будинках починають працювати опалювальні прилади, які неймовірно висушують повітря. Як зрозуміти, що потрібен зволожувач?

Зазвичай це виявляється буквально протягом кількох днів після початку опалювального сезону. На сухість насамперед реагує, звісно, ​​наш організм:

  • З’являється відчуття стягнутості шкіри.
  • Пересихає слизова оболонка носа.
  • Частіше хочеться пити.
  • З’являється нежить, хоча інших симптомів застуди немає.
  • Може боліти голова.
  • Сильно погіршується якість сну.

Найсильніше від сухого мікроклімату страждають чутливі люди: можуть загострюватися напади астми, частішають респіраторні захворювання та носові кровотечі. До речі, все це дуже небезпечно не лише для людей, а й для домашніх улюбленців.

Зволожувачі повітря Deerma: які є різновиди?

Якщо ви вирішили купити зволожувач повітря Deerma, потрібно спочатку розібратися, які є різновиди цих приладів і який підійде саме вам.

  1. Ультразвукові зволожувачі — найсучасніший і найзручніший варіант. Всередині бака для води є спеціальна пластина, на яку потрапляє вода. Під впливом ультразвуку вода розбивається на дрібні частки і подається у кімнату у вигляді туману.
  2. Вбудовані вентилятори випарних (традиційних) зволожувачів забирають із кімнати повітря та пропускають його через зволожену мембрану. Насичений вологою потік повітря повертається до кімнати.
  3. Парові зволожувачі — вже трохи застарілий варіант, який досить часто можна зустріти. Його мінус — в принципі роботи: вода досить сильно нагрівається і під дією температури випаровується в приміщення. По-перше, такий варіант мало актуальний влітку в спеку, а по-друге, можна випадково обпектися гарячою водою, що особливо небезпечно, якщо в будинку є діти.

В які приміщення потрібно ставити зволожувач?

Хоча ми говоримо, що вдома потрібно підтримувати вологість повітря на рівні 40-60%, це не означає, що в кожну кімнату потрібно поставити зволожувач. Чому? По-перше, у різних приміщеннях ми проводимо різну кількість часу – у спальні зазвичай лише вночі, у вітальні протягом усього дня, на кухню можемо забігти на пару хвилин перекусити або провести там півдня, готуючи обід. До того ж, у всіх цих кімнат різний метраж і об’єм, відповідно, і мікроклімат формується різний.

По-друге, такі приміщення як ванна або туалет зазвичай взагалі не потребують додаткового зволоження — там і так води багато, швидше треба ставити осушувач. Отже, в які приміщення потрібно ставити зволожувач повітря Deerma?

Дитяча кімната

Перше приміщення, де потрібно обов’язково ставити зволожувач – дитяча. Маленькі діти дуже чутливі до змін мікроклімату, оскільки їхній імунітет ще тільки формується. Що важливо враховувати:

  • Температура близько 18–19°С.
  • Норма вологості має бути вищою, ніж для дорослої людини, близько 50-70%.
  • Регулярне провітрювання та баланс кисню.

Всупереч поширеній думці, малюки більш чутливі до перегріву, ніж до переохолодження. Якщо в кімнаті дуже сухо, організм намагається нормалізувати навколишній мікроклімат, і віддає внутрішню воду. Так слизові пересихають і перестають виконувати захисні функції.

Отже, в дитячій кімнаті допускається ставити кондиціонер для регулювання температури, і рекомендується встановити зволожувач повітря Deerma. Важливо, щоб у дитини не було доступу до приладу, а сам девайс мав усі необхідні датчики та регулювання для контролю вологості та температури.

Але є і нюанс: м’які іграшки можуть вбирати вологу, що небезпечно розвитком не найприємніших мікроорганізмів у наповнювачі. Тому дуже важливо стежити, щоб рівень вологості не перевищував норму.

До речі, для малюків можна встановлювати зволожувачі-нічники з різнобарвним підсвічуванням. Так і мікроклімат підтримується, і дитині цікаво.

Спальня

Наступна кімната, де зволожувач повітря Deerma буде дуже доречним – спальня. Зазвичай це невелике за площею приміщення, в якому повітря стає задушливим та сухим дуже швидко, саме через розміри. Адже в кімнаті, де ми спимо, повинно бути прохолодніше і свіжіше, ніж в решті кімнат.

Але і тут є нюанс: для спальні тримати зволожувач повітря постійно включеним немає потреби. Достатньо просто включити його години на дві перед сном, щоб досягти комфортного для сну мікроклімату. До речі, тут будуть дуже зручні зволожувачі повітря Deerma з таймером: можна встановити час, через який вимкнеться прилад, і спокійно лягати спати.

Вітальня

Мабуть, це приміщення, де ми проводимо найбільше часу — працюємо, спілкуємося з сім’єю, проводимо дозвілля. Щоправда, регулювати вологість у залі – завдання із зірочкою. Все тому, що зазвичай у кімнаті встановлено чимало техніки — телевізор, комп’ютер, колонки — і вони не люблять вологу. Водночас тут стоять радіатори опалення та кондиціонери, і ось вони повітря пересушують. Доводиться лавірувати між Сциллою та Харібдою – то вмикати, то вимикати зволожувач. У такому випадку ідеальними помічниками будуть девайси, які можуть регулювати подачу туману відповідно до вологості повітря в кімнаті. Зазвичай вони обладнані датчиками та автоматичними регуляторами.

До речі, у мене у вітальні ще стоїть камін, і для мене стало відкриттям, що витягувати вологу з повітря він може серйозніше, ніж старі радіатори. Тож найкраще мати датчик вологості, щоб перебувати в кімнаті було комфортно.

Інші приміщення

зволожувач повітря Deerma

Звичайно, крім житлових кімнат, у квартирі є ще ванна, кухня, кабінет, хол та коридори. Чи потрібне для них зволоження?

  • Кухня. Зазвичай у кухні достатній рівень вологості через те, що ми часто готуємо. Найпростіший приклад — чайник. Під час закипання він викидає у повітря досить велику кількість вологої пари, тим самим підвищуючи загальну вологість.
  • Кабінет — зараз час фрілансу та віддаленої роботи, тому багатьом зручно виділити під робочий кабінет не окрему зону на загальній території, а повноцінну невелику кімнату. Той, хто працює з дому, може проводити в кабінеті багато часу (особливо, якщо у вас є діти). Тому підтримувати рівень вологості не менш важливо, ніж у спальні. Щоправда, важливо враховувати наявність техніки і не перевищувати оптимальних показників. До речі, зазвичай необхідний рівень вологості вказується на характеристики техніки.
  • Ванна, туалет, передпокій і коридори зазвичай не потребують додаткового зволоження, тому що тут ми зазвичай проводимо мало часу. Ці приміщення прохідні, а у ванній і так достатньо вологи.

Як вибрати зволожувач Deerma для різних приміщень?

Отже, ми з’ясували, що різні кімнати потребують різної інтенсивності зволоження. Як вибрати відповідний зволожувач Deerma для спальні, вітальні та дитячої кімнати?

зволожувач повітря Deerma

Рівень шуму

Майже всі сучасні зволожувачі повітря Deerma — досить тиха техніка. Гучність 25-35 дБ можна порівняти з шепотом. До речі, така особливість буде неймовірно актуальна для немовлят до трьох місяців — білий шум їх заспокоює і сприяє швидкому засинанню. Для дорослих шум зазвичай не чутний, і навіть спати він не заважає.

Зволожувач повітря Deerma: продуктивність

Продуктивність — дуже важливий параметр, який показує, для якого приміщення розрахований цей зволожувач. Зазвичай вказується в базових характеристиках в мл/год.

  • Вітальня (20-30 м²) — для основної кімнати з технікою та кондиціонером краще вибрати зволожувач Deerma з продуктивністю 300-500 мл/год. Це допоможе підтримувати комфортну вологість у великому приміщенні.
  • Спальня (10-15 м²) — для спальні досить менш потужного зволожувача (150-300 мл/год), особливо якщо плануєте вмикати його на ніч або перед сном. Пристрої з таймером будуть зручними для такої мети.
  • Додаткові приміщення (дитяча, кабінет) — якщо у вас кілька кімнат, які часто використовуються, можна додати ще один зволожувач для підтримки вологості на рівні 40-60%.

Зволожувачі Deerma: особливості та цікаві функції

зволожувач повітря Deerma

Сучасні зволожувачі повітря Deerma — дуже практична і функціональна техніка. Бренд прагне покращити характеристики девайсів, забезпечуючи їх дуже крутими фішками, завдяки яким ними дуже зручно користуватися.

Насамперед це, звичайно, автоматична робота та чутливість техніки. Різниця у відчуттях від використання звичайного зволожувача та зволожувача Deerma з гігростатом та гігрометром – колосальна. У більш сучасних моделях з екраном відсоток вологості можна бачити в реальному часі, або девайс може його для себе зафіксувати і автоматично відрегулювати подачу води — збільшити, зменшити, або взагалі вимкнути прилад.

До речі про екрани. Вони можуть бути просто інформативні, як у Deerma 5L DEM-F628S або повноцінні сенсорні. Яку інформацію можна побачити:

  • Час роботи.
  • таймер.
  • Поточна вологість.
  • Температуру (якщо є вбудований термометр).
  • Вибраний режим.
  • Індикатор води в резервуарі.

Таймер — топова фішка, якщо ви хочете включити зволожувач на ніч, але не потрібно, щоб він працював до ранку. Зазвичай максимальний час – 12 годин, після цього девайс вимикається. До речі, якщо пристрій працює, коли вас немає, а вода закінчилась, зволожувач повітря Deerma теж просто вимикається — спрацьовує вбудований захист.

Аромадифузор, ультрафіолетова лампа та іонізація

зволожувач повітря Deerma

Зволожувачі Deerma – не лише дуже практичні, а й багатофункціональні пристрої. Майже у всіх сучасних ультразвукових моделях є функція ароматерапії – це обов’язково вказується виробником. Тільки важливо враховувати, що заливати можна тільки ефірні (не жирні) олії та лише у спеціальний відсік, інакше це буде останній раз, коли зволожувач працює.

УФ-лампа та іонізація – класна фішка для чутливих людей. Крім зволоження, прилад ще й знезаражує воду, яка подається на мембрану, і в кімнату потрапляє вже очищений туман. Спочатку здається, що ця функція не працює, але згодом ви відчуєте, наскільки легше дихати та комфортніше спати.

Керування з телефону

Мабуть, Deerma не були б собою, якби не додали цю функцію. Хоча вона є не на всіх моделях, все ж таки це топове доповнення. Наприклад, у мене часто буває, що я вже засинаю, і різко згадую, що забула вимкнути зволожувач. Звичайно, взяти телефон з тумбочки набагато простіше і ближче, ніж вилазити з теплої ковдри, яка восени особливо чіпка. Крім увімкнення/вимкнення через телефон можна бачити рівень вологості, налаштовувати інтенсивність подачі туману, та інші функції.

Зволожувачі повітря Deerma: вибираємо модель для різних кімнат

Зволожувачі повітря Deerma: порівняння характеристик

ХарактеристикаDeerma 4L DEM-LD220Deerma 5L DEM-F628SDeerma Humidifier DEM-F951W
Місткість резервуару для води, л454.8
Продуктивність, мл/год250300300
УФ-лампаНемаєЄЄ
АромадифузорНемаєЄЄ
ДисплейЄЄЄ
Автоматичне регулювання подачі тумануНемаєЄНемає
Ціна, грн*1 3991 3992 399

*Ціна вказана зі знижкою та діє на момент публікації.

Deerma 4L DEM-LD220 з дистанційним керуванням — ідеальний зволожувач для дитячої кімнати

зволожувач повітря Deerma

Зазвичай дитяча – невелика за розміром кімната, до 20 м². Саме під таку площу розрахований зволожувач повітря із дистанційним керуванням Deerma 4L DEM-LD220. Він має компактний дизайн і просто геніальну форму для дитячої кімнати — витягнутий вгору білий прилад. Його можна легко замаскувати іграшками, якщо вашій дитині цікаво все помацати, та й просто поставити на поличку — не кидатиметься в очі і «випадатиме» із загального ансамблю дитячої. До речі, тут є екран, який показує найважливіше — поточну вологість повітря. Автоматичного регулювання подачі туману тут немає, але можна налаштувати її самостійно, виходячи з даних на екрані. Які ще особливості:

  • Місткість резервуара для води 4 літри.
  • Максимальний час роботи – 12 годин.
  • Продуктивність 250 мл/година.
  • Площа приміщення 25 м2.

Deerma 4L DEM-LD220 керується віддалено за допомогою пульта дистанційного керування, який можна знайти в комплекті.

Топовий зволожувач для спальні з УФ-лампою Deerma 5L DEM-F628S

зволожувач повітря Deerma

Для спальні підійде Deerma 5L DEM-F628S — лаконічна, і при цьому функціональна модель. Як і в попередній Deerma 4L DEM-LD220 тут є дисплей з важливою інформацією. На ніч екран можна вимкнути, щоб яскравість не заважала спати. До речі, ця модель влаштована так, щоб окрім дезінфекції та зволоження повітря знімати статичну електрику. Зазвичай статика утворюється в синтетичних та натуральних речах, якщо в кімнаті сухо, і потім теплі пледи та халати досить відчутно «кусаються». А якщо ваша спальня знаходиться на сонячній стороні, вмикати зволожувач потрібно однозначно більше ніж на 2 години. Особливості:

  • Резервуар на 5 літрів.
  • Площа обслуговування – до 30 м².
  • Є нічний режим (менше інтенсивність та тиха робота).

На відміну від попередньої моделі, Deerma 5L DEM-F628S має гігростат, тому прилад може автоматично регулювати подачу туману залежно від рівня вологості.

Зволожувач повітря для вітальні Deerma Humidifier DEM-F951W

Вітальня – кімната, де ми зазвичай проводимо найбільше часу. І Deerma Humidifier DEM-F951W чудово впорається з підтримкою здорового мікроклімату в ній. Він підійде для кімнати до 35 м², тут зручний квадратний LED-дисплей, поєднаний із сенсорним екраном. Можна або вручну змінювати режими та налаштувати таймер та інтенсивність подачі туману, або керувати з телефону. Характеристики:

  • Є функція аромадифузора.
  • Бак для води 4.8 л.
  • Таймер роботи до 12 години.
  • Продуктивність 300 мл/год.

До речі, хоча звичайна ціна Deerma Humidifier DEM-F951W — 3 999 грн, за передзамовленням (до 25.10.24 на момент публікації) його вартість буде всього 2 399 грн.

Підведемо підсумки

Зволожувач повітря Deerma це не просто корисний побутовий прилад, а незамінний помічник у створенні комфортного мікроклімату у вашому будинку. Незалежно від того, яка у вас кімната — спальня, вітальня або дитяча, Deerma пропонує моделі, які підійдуть для різних приміщень. Від тихих ультразвукових зволожувачів для спальні до потужних пристроїв з автоматичним регулюванням вологості для вітальні — цей бренд має рішення для будь-якого приміщення.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

робот-пилосос

Старий робот-пилосос: викинути не можна залишити

Залишився старий робот-пилосос? 🤖 Дізнайтеся, як правильно його утилізувати або перепрофілювати, щоб захистити природу та знайти нові корисні застосування!...

роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame: 3 кращих моделі для дому з тваринами

🐾 Роботи-пилососи Dreame — ідеальні помічники для власників хатніх тварин. Дізнайтеся, які моделі допоможуть підтримувати чистоту без зайвих зусиль!...

роботи-пилососи Cecotec

Роботи-пилососи Cecotec: цікаві технології і корисні функції

🤖✨ Як роботи-пилососи Cecotec допомагають підтримувати порядок? Читайте про сучасні технології чистоти та інноваційні рішення від іспанського виробника 🏡У...

GoPro HERO13

GoPro HERO13: нова екшн-камера для найкращих моментів

✨Запам'ятайте найяскравіші моменти життя за допомогою GoPro HERO13! 📸 WO.UA розкаже, які можливості є у нової екшн-камери🌋У світі екшн-камер...

Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station

Прибирає як профі! Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station

⚡️💨 Зустрічайте новинку від Dreame! Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station ефективно прибирає та автоматично очищує пилозбірник 🌀 Деталі —...