back to top

Змагання зволожувачів: Deerma DEM-ST636 vs DEM-ST635

Навіщо потрібен зволожувач повітря Deerma? 👀 Як вибрати та на чому можна зекономити? 🏠 Чим відрізняються зволожувачі від Dreame та чому вони такі популярні ❔

Надворі сонячне спекотне літо, вдома — прохолодний затишок. Працює кондиціонер і температура приємна. Але все ж атмосфера якась не така, не вистачає свободи дихання та хочеться відчинити вікна.

Помічали такий ефект? Річ у тому, що разом зі спекою приходить сухість повітря. Через підвищену температуру волога випаровується з нього надто швидко, саме це і спричиняє нам дискомфорт. Його прояви — постійна спрага, сухість в очах, лущення шкіри, сонливість та головний біль. А ще по сухому середовищу краще розповсюджуються пил, пух, пилок рослин, тож воно може призвести до загострення алергій.

Саме тому влітку необхідний зволожувач повітря (і не лише влітку). Він допоможе стабілізувати мікроклімат у приміщенні до нормального, природного стану, тобто 65%.  Як він працює та який девайс вибрати, розбираємо на прикладі двох популярних моделей — Deerma DEM-ST636 та Deerma DEM-ST635.

Зміст

  1. Комплектація.
  2. Дизайн та загальне враження
  • Формфактор та матеріали
  • Розташування елементів
  1. Принцип роботи
  2. Порівнюємо технічні параметри
  3. Перший запуск.
  4. Як чистити зволожувач?
  5. Важливо знати: нюанси експлуатації
  6. Що вибрати
  • Кому підійде DEM-ST636?
  • Особливості DEM-ST635
  • Влітку та зимою

Комплектація Deerma

Розпакування девайсів багато часу не зайняла. В коробках кожної моделі — сам пристрій, інструкція користувача, фільтр, інструкція щодо його встановлення та щіточка для очищення. 

Дизайн та загальне враження

Ця серія часто позиціонується як зволожувач для дитячої кімнати, адже має спеціальний дитячий режим. А ще у неї відсутні гострі кути, так що за безпеку переживати не варто. При цьому обидві моделі виглядають дуже елегантно та сучасно.

Deerma DEM-ST636 vs DEM-ST635

Форм-фактор і матеріали Deerma

Корпус прямокутний, якщо дивитись збоку, а якщо зверху — овальний. Обтічна форма, плавні лінії, відсутність активного декору: все у кращих традиціях сучасного мінімалізму. Поверхня виконана з білого пластику, досить приємного на дотик, а зона резервуара підкреслена золотистою рамкою. Загалом корпус виглядає приємно, зайвої уваги не привертає.

Розташування елементів

На білій кришці посередині в обох девайсів розмістився розпилювач. Збоку — шкала рівня води. А от передня панель трохи відрізняється. У просунутої версії на ній знаходяться круглий екран та 4 сенсорні кнопки: вмикання-вимикання, режими, таймер, рівень зволоження. А у молодшої — поворотний механізм управління. Над ними — назва бренду сріблястими літерами. Внизу задньої панелі розташувався порт для зарядки та маленький висувний бокс для ароматичної суміші.

Принцип роботи

Xiaomi Deerma Humidifier — ультразвуковий зволожувач повітря, який працює за принципом холодного випаровування. Тут варто зазначити, що це монофункціональний пристрій, робота якого — насичувати простір вологою. Тобто, він додатково не очищує, для цього доведеться використати окремий очищувач або кондиціонер, в якого присутня така функція. Зате в процесі роботи він дезінфікує воду. Процес відбувається наступним чином:

  • Вода наливається у бак.
  • Після ввімкнення приладу коштом тиску вона проходить через систему фільтрації. А в просунутій версії також додатково очищує УФ-лампою. За твердженням виробника, це дозволяє знищити 99% бактерій. Дана функція працює у так званому «дитячому режимі», але стане у нагоді також алергікам та астматикам. У «молодшої» моделі ультрафіолетова фільтрація не передбачена, зате присутній вугільний фільтр.
  • Очищена рідина потрапляє на пластини розпилювача, де під тиском та дією ультрафіолетових хвиль розділяється на дрібні водяні часточки розміром 1-5 мікрон.
  • Вентилятор виносить цей водяний пил через отвір, рівномірно розподіляючи мікрокраплі у простір.
Deerma DEM-ST636 vs DEM-ST635

Порівнюємо технічні параметри

МодельDEM-ST636DEM-ST635
Розміри277 х 270 х 156 мм
Вага1.5 кг
Об’єм резервуара4.5 л
Площа30 кв.м
Споживана потужність28 Вт
Продуктивність280 мл/год
Тип живленняВід мережі
Час роботи16 годин
ДисплейЄНемає
УправлінняЕлектронне Механічне
ФільтриГубчастий, УФ-лампаВугільний
Рівень шуму35-38 дБ
Додаткові функціїАвтоматичне відключення при відсутності води
Ароматизатор
Обертання випаровувача
Регулювання продуктивності
Верхній долив води
Гігростат (регулювання вологості)Немає
ТаймерНемає
Deerma DEM-ST636 vs DEM-ST635

Перший запуск

Великий плюс обох моделей — ними просто користуватись:

  1. Знімаємо кришку та заливаємо воду у резервуар. Тут все однаково — в обидві місткості вміщується 4.5 л. Принаймні, на день вистачає.
  2. Якщо хочеться надати повітрю приємного аромату, додаємо у спеціальний бокс кілька крапель ароматичної композиції. Тут є важливий момент — варто використовувати лише ароматизатор, рекомендований виробником.
  3. Вмикаємо кабель у розетку.
  4. Натискаємо кнопку живлення — після цього спрацьовує звуковий сигнал і починається робота, а на екрані загоряються 4 індикатори.
  5. Вибираємо режим — усього їх 4. У цьому випадку різниця між пристроями відчувається. У  ST635 реалізовано механічне управління за допомогою поворотного перемикача. А у ST636 — управління сенсорне, до того ж є гігростат, так що можна налаштувати рівень вологості.
  6. На «старшій» моделі за необхідності можна встановити таймер — до 12 годин. А взагалі обидва пристрої здатні на 16 годин безперервної роботи.
  7. Повертаємо отвір випаровувача у потрібний бік. В обох моделях вихідний отвір обертається на 360 градусів. Це дуже зручно, можна поставити пристрій біля себе, головне, дотримуватись відстані до меблів чи техніки не менше 2 метрів. 
  8. Після сеансу вимикаємо девайс та за необхідності очищуємо.
Deerma DEM-ST636 vs DEM-ST635

Як чистити зволожувач Deerma?

Для цього необхідно зняти кришку, вилити залишки води та протерти резервуар зсередини серветкою, щоб видалити наліт, який може утворюватись від води. Процедуру необхідно повторювати хоча б раз на 3 дні, адже там можуть розвиватись шкідливі мікроорганізми, які потім потрапляють у простір кімнати.

Deerma DEM-ST636 vs DEM-ST635

Раз не кілька тижнів рекомендується знімати губчастий фільтр та теж промивати його під водою. Дістається легко, встановлюється так само. Сам корпус також протирається серветкою.

Важливо знати: нюанси експлуатації

Варто зауважити, що, як будь-якою технікою, пристроєм треба користуватись відповідно до інструкції виробника. У цьому випадку вона дуже докладна, зрозуміло пояснює всі особливості та правила безпеки. Основні з них, які треба знати перед покупкою:

  • За рівнем вологості треба слідкувати постійно — підвищений так само негативно впливає на здоров’я, як знижений, створюючи умови для розвитку бактерій та грибків.
  • Важливо, щоб навколо корпусу не накопичувалась зайва волога — у такому випадку треба знизити інтенсивність.
  • Коли пристрій не використовується, він має бути сухим та чистим, всередині й зовні.
  • Аромаолію можна використовувати лише від цього ж виробника. Інші суміші від сторонніх брендів можуть нашкодити та вивести техніку з ладу.

Що вибрати?

Досвід зі зволожувачем — однозначно позитивний. Це історія про комфорт та турботу про себе. Так, можливо, такий девайс — не першочерговий, який купується для оселі. Але, коли він з’являється, результат відчувається одразу. Дихати легше, пити хочеться менше, а спека переноситься простіше. Отже, кому яка версія буде корисною? Обидві мають свої переваги.

Кому підійде Deerma DEM-ST636?

Плюси цієї моделі — зручне налаштування, наявність УФ-фільтрації та можливість налаштувати рівень вологості. Ми б рекомендували купити Deerma DEM-ST636 родинам, у яких є діти, аби забезпечити для них комфортний та безпечний мікроклімат. На момент написання статті діють сезонні знижки, так що ціна зволожувача становить 1899 грн.

Особливості DEM-ST635

Цей девайс трохи простіший, зате дешевший — усього лише 1499 грн зі знижкою. У нього механічне керування, втім, досить-таки зручне. Тут також є генератор ультрафіолетових хвиль, а от УФ-лампа не передбачена, таймер теж. Та за свою вартість це хороший, практичний вибір, коли хочеться зекономити.

Deerma: Влітку та зимою

Рекомендуємо використовувати пристрої для зволоження не тільки вдома, а й в офісах, у комерційних приміщеннях — всюди, де відчувається пересушеність. Вони будуть корисними у будь-яку пору року, адже впораються не лише із наслідками спеки, а й із сухістю від систем опалення та обігрівачів.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.