back to top

Застосунок Oclean Care+: інтелектуальні технології для дбайливого догляду

🦷З Oclean Care+ ви отримаєте ідеальний догляд за зубами! 🚀Висока якість чистки та моніторинг здоров’я зубів у смартфоні — це новий рівень турботи про себе😁📱

Якщо ви — щасливий власник електричної зубної щітки, ви, напевно, стикалися з тим, що вона може працювати самостійно або через застосунок. Він легко завантажується на смартфони з IOS або Android та відкриває доступ до нових функцій. Особливо, коли мова йде про круту щітку типу Oclean X Pro Elite або X Pro Digital, де дійсно багато налаштувань та можливостей. Тож сьогодні поговоримо про особливості додатку Oclean Care+.

Одразу скажу, що ділюсь тільки власним досвідом використання, як є. У кожного він свій, тож, якщо ваші враження інші, будь ласка, діліться у коментарях.

Зміст

  1. Перше знайомство із застосунком
  • Як підключити Oclean Care+: покрокова інструкція
  • Які функції є в додатку?
  1. План та зони чищення: навіщо щітка їх відстежує?
  2. Як електрощітка відстежує рухи та мотивує?
  3. Підсумок

Перше знайомство із застосунком

Як підключити Oclean Care+: покрокова інструкція

Підключала я його до своєї X Pro Elite: люблю цю щіточку не лише за функції, а й за покриття корпусу. Воно тут не просто Soft Touch, а якесь матове і дуже приємне на дотик.

Спочатку треба все налаштувати:

  • Крок 1. Качаємо додаток.
  • Крок 2. Реєструємо обліковий запис.
  • Крок 3. Після цього на пошту приходить електронний лист з підтвердженням — приймаємо.
  • Крок 4. Відкриваємо застосунок та створюємо пару між щіткою та смартфоном. 

Процедура стандартна та займає кілька хвилин. Точніше, зайняла б, якби я заздалегідь переконалась, що щітка моя заряджена.

Oclean Care

Виявляється, під час завантаження додатку її слід тримати в зарядному тримачі. Інакше під час синхронізації вона може вимкнутись, як це сталося у мене. Через це стався збій і налаштування зайняло більше часу: спочатку я все заряджала, потім знов реєструвалась. Трохи уважності — і вийшло б простіше. До речі, версія Оклін Діджитал підключається також до Apple Health.

Які функції є в додатку?

Після синхронізації застосунок виглядає чудово, але трохи незрозуміло. Він переповнений функціями, як на мене, трохи зайвими. Наприклад, зміна фону в додатку. Мені, наприклад, цікаво, яким чином відбувається чищення, але я не хочу витрачати на нього купу часу. Тому фон лишила, як є.

Oclean Care

А тепер про головне. Додаток пропонує 12 різних пресетів, 32 налаштування інтенсивності та спеціальні плани очищення:

  • Стандартне очищення.
  • Делікатний догляд за зубами.
  • Відбілювання для новачків.
  • Очищення брекетів.

Скажу відверто, аж 32 налаштування інтенсивності мені ще жодного разу в житті не знадобились. Але можливо, комусь цікаво погратись із цим. А якщо і цього мало, тут є опція Smart Push: натискаєте, вводите дані про ваш спосіб життя — і штучний інтелект автоматично підбирає налаштування на основі цих даних.

План та зони чищення: навіщо щітка їх відстежує?

Розібравшись із налаштуваннями, можемо нарешті спокійно почистити зуби. У додатку одразу є план чищення. І чим більше даних вказати — тим більш індивідуальним він буде.

Oclean Care

По суті план — це комбінація часу та інтенсивності вібрацій. Він містить інструкції про те, як чистити зуби та в яких зонах: права сторона піднебіння, потім ліва і так само 2 зони на нижній щелепі — усього 4 зони. До речі, у X Pro Digital таких зон аж 8, бо вона окремо рахує не просто сторони, а й внутрішню та зовнішню частини зубного ряду.

Щоб бачити все у додатку, я поклала смартфон на поличку у ванній та час від часу дивилась на екран. Додаток показує схематичне зображення ротової порожнини та яку його зону чистити прямо зараз. А коли проходить 30 секунд (бо я вибрала стандартний режим), щітка починає вібрувати. І так 4 рази, тобто ті самі 2 хвилини, рекомендовані стоматологами.

Але можна зробити по-іншому. Якщо вас не влаштовує обраний план, наприклад, ви хочете чистити довше, можна створити свій власний. Ви ж пам’ятаєте про 32 налаштування інтенсивності та часу? Ось для цього вони і потрібні. Правда, я користуюся лише парочкою з них — мені достатньо. До речі, щодо індивідуальних налаштувань, в X Pro Digital є ще ексклюзивний режим очищення, ще більш детальний.

Як електрощітка відстежує рухи та мотивує?

X Pro Elite оснащена акселерометром та 6-осьовим гіроскопом, який відстежує її положення в роті під час чищення. А потім передає ці дані на процесор, який їх аналізує: наскільки ви тиснете, чи під правильним кутом тримаєте та як довго.

Oclean Care

Правда, він робить це не в режимі реального часу, а лише надає вам звіт вже після процедури. Він показує карту почищених ділянок. Ділянки, позначені червоним кольором, означають, що потрібно приділити більше уваги цій зоні. А якщо задумався під час процедури та забув про якусь ділянку, можна просто натиснути на знак питання у застосунку — він нагадає.

А ще отримуєш кількість балів за чистку, в Діджитал ще й винагороди у вигляді емоджі . Не знаю, чи серйозно комусь потрібна така мотивація, але чому б ні. Думаю, це може бути прикольно для дітей-підлітків, які тільки-но почали переходити на дорослі електрощітки.

Висновки

Я була дуже скептично налаштована щодо додатка. Моя X Pro Elite і без нього справляється чудово. А сучасніша X Pro Digital так точно впорається. Плюс, багато хто з користувачів писав про незрозумілість інтерфейсу.

Моя думка така: застосунок все-таки потрібен. Так, він неідеальний (поки що) та потребує допрацювання. Та якщо виділити трохи часу і розібратися — стає цікаво, адже ця ідея зі звітом, зонами чищення та індивідуальними налаштуваннями дійсно працює.

Oclean Care

Особливо вона буде корисною для тих, у кого чутливі зуби, ясна, встановлені імпланти або брекети — у всіх цих випадках важливо дуже точно підібрати налаштування. Та й в принципі, штука дуже зручна: навіть якщо задумаєшся та щось пропустиш — щітка нагадує. Так що слідкуємо за оновленнями. Впевнена, що застосунок буде розвиватись разом із виходом нових моделей від Oclean.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.