back to top

Заборона продажу електронних сигарет. Чи все так жорстко?

Нещодавно Держпродспоживслужба повідомила, що з 11 липня 2023 року набуває чинності закон №1978 “Про внесення змін до деяких законів України про охорону здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну”. Закон ухвалений ще у 2021 році.

Повна заборона паління?

Вступаючий у чинність закон регламентує:

  • Заборона продажу ароматизованих сигарет та тютюну для самокруток
  • Заборона реклами та стимулювання продаж виробів із тютюну, рідин до електронних сигарет та електронних сигарет
  • Штраф за продаж тютюнових виробів неповнолітнім особам до 18 років у розмірі 1020 гривень, при повторному порушенні – 10200 гривень
  • Відповідальність за заборону вживання тютюнових виробів на рівні зі звичайними сигаретами у всіх громадських місцях

Скільки людей палять в Україні та навіщо заборона?

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щороку у світі помирає близько 8 мільйонів осіб, в Україні ця цифра становить близько 130 000 осіб. Тож для зниження смертності від шкідливих звичок стимулюється здоровий образ життя, здійснюється заборона паління у громадських місцях, встановлюються штрафи на порушення. На сьогодні в Україні палять близько 5,6 мільйона людей, що сприяє збільшенню смертності серед населення. В перспективі це дуже значні втрати населення якщо висловлюватись у цифрах за 5 чи 10 років.

Що палити в Україні?

Особиста порада від нас – краще кинути та нічого не палити. Ми всі розуміємо наш теперішній моральний стан. Але наразі кожен організм дуже схильний стресовим ситуаціям з оглядом на новини, також погодні умови можуть надати певний вплив на нашу екологію (підвищення середньої температури, неконтрольовані викиди вуглецю, збільшення тиску організму, засуха, пил тощо.). Та й без цих факторів паління є дуже шкідливим для нашого з вами здоров’я. Якщо у вас все ще є сумніви кидати чи продовжувати палити – порахуйте скільки грошей ви втрачаєте на цигарки щомісячно або щорічно.

При середньому споживанні у добу однієї пачки цигарок в місяць ви витрачаєте близько 2500 гривень (~70$). Навіть при споживанні пів пачки на добу ця цифра становить 1250 гривень (~35$) в місяць.

А якщо рахувати за рік, це 30000 гривень (~810$) або 15000 гривень (~405$) відповідно. А тепер питання для курців: скільки пакетів молока або соку можна купити за ці гроші? 30000 гривень у рік – це річний абонемент до спортивної зали із басейном на двох та щомісячний похід у кінотеатр зі смаколиками.

Але це наша порада, що вживати та у якій кількості – це лише ваше рішення та особисто ваша відповідальність!

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.