back to top

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Робот-пилосос – це автоматичний пристрій для прибирання підлоги, який спроектований для очищення від пилу та сміття з мінімальною участю людини. Який вибрати робот-пилосос у 2024 році?

Опис товару

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Така техніка, як робот пилосос, стане незамінним помічником у щоденному прибиранні квартири чи будинку. «Розумний» аксесуар очистить підлоги самостійно. Цей пристрій відрізняється від класичних тим, що повністю працює без участі людини. Його основним завданням є автоматичне прибирання підлогових покриттів, збирання пилу та сміття, інших дрібних частинок із підлоги. Пристрій самостійно пересувається та орієнтується у просторі, має вбудований акумулятор та контейнер для пилу. Збір сміття відбувається завдяки щіткам та насадкам. Деякі роботи-пилососи оснащуються функцією миття підлоги. Завдяки компактним розмірам, пристрій справляється зі збиранням пилу під стільцями та кріслами, диванами та ліжками. Прилад оснащений різними датчиками, камерами, які дозволяють йому навігувати у просторі, виявляти забруднення та уникати перешкод.

Наприклад, робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO має покращений функціонал у порівнянні з моделями попереднього покоління. Він має високу потужність 2500 Вт та функціонує завдяки сучасній системі навігації LiDAR. Пристрій має авторежим і чотири рівні потужності. Ось тому пилосос можна адаптувати залежно від типу поверхні, рівня забруднень. Агрегат очищає весь будинок на одному заряді та може провести прибирання на площі до 160 кв. Місткий акумулятор забезпечує до 150 хвилин автономної роботи, що дозволяє очистити різноманітні покриття навіть у великих будинках чи офісах.

Основні функції (походження назви)

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Принцип роботи робота-пилососа заснований на автономному переміщенні та виконанні функцій сухого чи вологого прибирання. Багато роботів прив’язані до керування за допомогою мобільного додатка, який дозволяє вам керувати пристроєм, налаштовувати різні параметри, а також стежити за процесом прибирання. Деякі моделі роботів-пилососів мають вбудовані резервуари для води та мікроволоконні тканини для вологого прибирання. Такі пилососи більш популярні, ніж роботи для сухого прибирання.

Миючі роботи-пилососи мають додаткову функцію вологого прибирання приміщення після всмоктування пилу та сміття. Прилад обладнаний різними сенсорами (наприклад, інфрачервоними сенсорами та камерами). За допомогою цих сенсорів він визначає місцезнаходження у будинку. У процесі руху робот створює карту приміщення, щоб уникати перешкод і тих областей, які вже були очищені.

Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus має станцію автовивантаження з пиловим контейнером. Він вміщує 2,5 літри сміття, тому спустошувати його достатньо раз на 45 днів. Пристрій працює на високій потужності (2500 Па) і збирає всі типи сміття. Роликова щітка є прогумованою, що створює щільний контакт із поверхнею.

Зовнішній вигляд

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Роботи-пилососи мають круглу форму із плоским корпусом. Це дозволяє їм ефективно маневрувати у приміщенні та проникати під меблі. Діаметр моделей варіюється від 25 см до 35 см, а висота – від 9 см до 13 см. На корпусі пристрою розташовані датчики. Аварійні датчики робота-пилососа призначені для запобігання зіткненню з перешкодами, захисту від пошкоджень меблів та самого пристрою, а також для забезпечення безпеки використання. Також вони дозволяють дотримуватися безпечної відстані від стін. Корпус агрегату обладнаний кнопками керування та цифровим дисплеєм для налаштування параметрів роботи, відображення статусу заряду акумулятора. Роботи мають бічні щітки, які допомагають ефективно прибирати пил та бруд із кутів та важкодоступних місць.

Розглянемо зовнішній вигляд пристрою на прикладі робота-пилососа Dreame Bot L10 PRIME. Він має дві насадки, що обертаються, та роблять повноцінне прибирання будинку. Основну щітку агрегату можна легко очистити, видаливши від неї шерсть та бруд. Пилосос Dreame L10 PRIME та зарядна станція мають лаконічний стильний дизайн, виглядають стримано та вишукано. Прилад представлений у білому та чорному кольорі. Він ідеально впишеться в інтер’єр будинку чи офісу. Корпус виготовлений з міцного пластику; елементи, що чистять, приховані від очей. Вага пилососу складає 3.7 кг, тому девайс зручний у використанні. Розміри становлять 350 х 350 х 103.8 мм. Об’єм резервуару для чистої води в базі становить 2500 мл, для відпрацьованої води – також 2500 мл. Об’єм пилозбірника – 450 мл. Комплектація включає:

  • робот-пилосос
  • зарядну станцію
  • накладку для швабри
  • бічну щітку
  • кабель живлення
  • інструкцію з експлуатації
  • гарантію від виробника

Пилосос Dreame L10 PRIME має систему самоочищення. Якщо насадки забруднюються, пристрій повертається на док-станцію, очищає їх, після чого продовжує прибирання. Після завершення прибирання він повертається на зарядку, вимиває та висушує насадки під потоком сухого повітря. Цей пристрій є ідеальним варіантом для того, щоб підтримувати чистоту в будинку. Він очистить поверхні від пилу, сипучих продуктів, рідин та сміття будь-якої фракції.

Функції та характеристики

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Проаналізуємо функції робота-пилососа L20 Ultra:

  1. Миття насадок водою та сушіння гарячим повітрям.
  2. Система уникнення перешкод.
  3. Світлодіодне підсвічування підлоги.
  4. Універсальна насадка для прибирання у важкодоступних місцях.
  5. Додавання миючого засобу під час проведення прибирання.

Робот-пилосос оснащений інноваційною системою – він здатний навігувати у приміщенні в режимі реального часу. Пристрій розпізнає перешкоди та уникає їх під час прибирання. Робот має круглі насадки для проведення вологого прибирання. Завдяки ним якість прибирання буде максимальною. Навіть зони вздовж плінтусів будуть очищені. Ідеальна чистота – забезпечена. Функція миття та сушіння насадок забезпечує знищення шкідливих мікробів та запобігає появі неприємних запахів.

Застосування

Робот-пилосос збирає інформацію про приміщення за допомогою датчиків та камери. Він аналізує:

  • геометрію кімнат
  • площу
  • ступінь забруднення підлоги

Використовуючи ці дані, агрегат ефективно очищує поверхню від сміття. Важливо, що пристрій призначений для прибирання на різних покриттях. Робот-пилосос підходить для використання на паркетних підлогах та на ламінаті, запобігає пошкодженню поверхні. Багато моделей оснащені щітками, здатними ефективно очищати килимові покриття, збираючи пил, шерсть та волосся. Роботи-пилососи ідеально справляються з очищенням плитки та лінолеуму. Сучасні пристрої без проблем очищають дерев’яну підлогу, забезпечуючи ідеальну чистоту без пошкоджень.

Наприклад, робот-пилосос Roborock Vacuum Cleaner Q7 Max проводить прибирання на всіх типах покриттів, у тому числі на ковроліні, килимах. Деякі моделі роботів оснащені НЕРА-фільтрами. Вони вловлюють найдрібніші частинки пилу та алергенів, що особливо важливо для алергіків. Використання НЕРА-фільтру дозволяє виконувати очищення повітря на 99,9%. У таких пилососах є спеціалізовані режими прибирання.

Ви можете вибрати потужність, тип прибирання (сухе або вологе), відстежувати статус роботи та керувати пристроєм віддалено за допомогою мобільного додатка. Також за бажання можна налаштувати прибирання на певний час. Завдяки зручності та широкому функціоналу роботи-пилососи стають відмінним вибором для багатьох покупців, які прагнуть ідеальної чистоти та економії свого часу.

Особливості конструкції

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Робот-пилосос – це моноблочний пристрій, який має невеликі розміри, є компактним та зручним для зберігання та перенесення. Його компоненти інтегровані в одному блоці (включаючи мотор, фільтри, контейнер для збирання пилу та сміття, резервуар для чистої води, резервуар для брудної води, щітки та насадки). Ідеально підходить для зберігання у невеликих приміщеннях. Ви можете легко маневрувати ним та зберігати у квартирі. Моноблочний пилосос має невелику вагу. 

Вид

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Існує п’ять основних видів роботів-пилососів, що мають свої особливості. Розглянемо докладніше різновиди пристроїв:

  1. Роботи-пилососи для сухого прибирання. Підходять для збирання сміття з різних поверхонь. Допомагають очистити килими, ламінат, лінолеум, паркет чи плитку від волосся, шерсті, пилу. Сміття збирається в контейнер, прибирання проводиться за допомогою бічних щіток та основної насадки.
  2. Роботи-пилососи для змішаного прибирання. Пристрої призначені для сухого та вологого очищення підлоги. Миючі агрегати забезпечують оптимальну якість прибирання, оскільки здатні не тільки всмоктувати пил та сміття, але й мити поверхню. У більшості моделей можна регулювати рівень подачі води.
  3. Роботи-пилососи зі станцією вивантаження. Це покращена модель, яка автоматично повертається на базу для вивантаження зібраного сміття та перезаряджання, що дуже зручно.
  4. Роботи-пилососи із функцією відеотрансляції. Такі пристрої дозволяють дистанційно контролювати процес прибирання, отримувати візуальний зворотний зв’язок про те, що відбувається в будинку або офісі під час функціонування робота-пилососа.
  5. Роботи-пилососи преміум-класу. Мають удосконалені технології та додаткові функції порівняно зі стандартними моделями. Наприклад, мають високу потужність всмоктування, знижений рівень шуму, мають функціональність штучного інтелекту, системи фільтрації високого класу.

Перед покупкою пилососа ознайомтеся з його характеристиками, функціоналом та особливостями, щоб зробити правильний вибір.

Обслуговування та догляд у домашніх умовах

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Для того, щоб у пилососа був тривалий період експлуатації, необхідно забезпечити правильний догляд за ним.

  1. Заряджання та зберігання. Переконайтеся, що він має постійний доступ до зарядного пристрою. Рекомендується зберігати пристрій поблизу розетки для заряджання (особливо, якщо він автоматично повертається на базу для заряджання).
  2. Сухий простір. Уникайте зберігання робота у приміщенні з підвищеною вологістю. Зберігайте робот-пилосос у сухому місці, щоб уникнути пошкоджень та зберегти ефективність його роботи.
  3. Уникайте прямих сонячних променів. Не залишайте робот-пилосос під прямим сонячним промінням, щоб уникнути перегріву.
  4. Зберігання. Якщо в будинку є домашні тварини або маленькі діти, переконайтеся, що область, де зберігається робот, недоступна їм, щоб уникнути пошкоджень та деформації.
  5. Уникайте потрапляння води на внутрішні компоненти. Роботи-пилососи містять електронні компоненти та електродвигуни, які ушкоджуються при контакті з водою. Волога викликає коротке замикання та пошкодження електричних кіл, що призводить до поломки пристрою.
  6. Перевірка датчиків. Регулярно перевіряйте та чистіть їх. Забруднені датчики можуть зменшити ефективність навігації робота.
  7. Перевірка коліс. Періодично перевіряйте стан коліс. Очищайте їх від пилу, волосся та іншого сміття.
  8. Оновлення програмного забезпечення. Перевірте, чи доступні оновлення програмного забезпечення для вашого робота-пилососа, і встановлюйте їх за потреби.

Не забувайте і про заміну фільтрів. Фільтр у роботі-пилососі виконує важливу функцію для очищення повітря від пилу та алергенів. Він призначений для фільтрації дрібних частинок, які пристрій піднімає із підлоги під час прибирання. Існують НЕРА- і мішковидні фільтри. Другий різновид використовується тільки в стандартних моделях пилососів, а не в роботах. HEPA-фільтр є інноваційним і здатний затримувати найдрібніші частинки, включаючи алергени. 

Важливо стежити за їх станом, чистити та регулярно їх замінювати відповідно до рекомендацій виробника. Це забезпечить ефективність роботи пилососу, допоможе зберегти високу продуктивність та покращити якість повітря в приміщенні. Якщо у вас є алергії або в будинку багато пилу, рекомендується міняти HEPA-фільтр раз на 3-6 місяців. У протилежному випадку заміна проводиться рідше (кожні 6-12 місяців).

Частота заміни насадок на роботі-пилосос залежить від інтенсивності використання пристрою, типу покриття підлоги, наявності домашніх тварин в будинку. Бічні щітки зазвичай піддаються зносу швидше, тому рекомендується перевіряти їх стан регулярно та міняти за необхідності. У середньому заміна бічних щіток проводиться кожні 2-6 місяців. Основна роликова щітка також піддається зносу, особливо, якщо в будинку багато сміття або шерсті тварин. Регулярно очищайте її від волосся та сміття та змінюйте при необхідності. Залежно від інтенсивності використання рекомендується змінювати її кожні 6-12 місяців. Дотримання цих рекомендацій допоможе підтримувати оптимальну продуктивність та тривалий термін служби вашого робота-пилососа.

Цікаві факти

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Робот-пилосос – це сучасний пристрій, який має низку інноваційних функцій та значно спрощує життя сучасних людей.

  1. Автоматизація. Після налаштування пристрою ви назавжди забудете про необхідність прибирати квартиру вручну щодня. Пилосос все зробить за вас. Достатньо налаштувати зони, вибрати потужність та режим, після чого прибирання буде розпочато.
  2. Рівень шуму. Агрегати працюють максимально тихо порівняно із звичайними пилососами. Це дозволяє спокійно дивитися телевізор та прибирати, поки дитина спить. Максимальний рівень шуму, який може генерувати робот-пилосос, становить 75 дБ. Для більшості моделей цих пристроїв показник знаходиться в діапазоні 50-75 дБ.
  3. Компактність. Прилад не займає багато місця, тому його можна зберігати у будь-якому куточку будинку.
  4. Програмування. Запрограмуйте прибирання на потрібний час. Робот-пилосос буде прибирати навіть за вашої відсутності. Прилад почне працювати, і після цього прибирання автоматично почнеться. Програмуйте час роботи агрегату за часом та по днях тижня.
  5. Наявність насадок. Залежно від моделі пилососа він поставляється з різними насадками для більш ефективного прибирання. Наприклад, спеціальні щітки для миття підлоги, для важкодоступних місць та кутів. Іноді у комплекті йдуть спеціальні щітки для килимових покриттів. Роликові щітки з гумовими лопастями або потужні бічні щітки більш ефективно справляються з ворсом та пилом на килимах.
  6. Управління голосом. Багато виробників створюють мобільні програми для управління роботами-пилососами. Деякі з них мають функції голосового керування, дозволяють надсилати голосові команди безпосередньо з програми. Це можна робити через мобільний додаток або за допомогою спеціального пульта.
  7. Безпека. Пристрої обладнані сучасними сенсорами та технологіями, які дозволяють їм уникати падіння зі сходів, та забезпечують безпеку. Наприклад, інфрачервоні сенсори допомагають їм виявляти перешкоди попереду. Якщо пилосос виявляє, що він знаходиться біля краю сходів, то змінює свій напрямок, щоб уникнути падіння. Це особливо важливо для мешканців багатоповерхових приватних будинків.
  8. Якість прибирання. Багатоступінчаста система фільтрації вловлює навіть мікроскопічні частинки пилу та бруду.
  9. Система зонального поділу приміщення. Ця система дозволяє запрограмувати девайс на прибирання у конкретному, вибраному користувачем місці.
  10. Повернення на док-станцію. Після завершення роботи пилосос автоматично повертається на базу для заряджання.
  11. Функція самоочищення. Пристрої можуть самостійно очищатися після прибирання, повернувшись на зарядну базу. Це заощаджує ваш час і дозволяє пристрою автоматично здійснювати всі процеси. Це робить його дуже зручним та практичним агрегатом. Крім того, у функції багатьох моделей входить також миття та сушіння щіток.
  12. Подолання перешкод. Деякі моделі долають перешкоди, тому ви можете не перейматися тим, що агрегат переїде дроти – він просто об’їде їх.
  13. Аналіз забруднень. У деяких пилососах вбудована функція визначення рівня забруднень. Пристрій автоматично запускає турборежим на особливо забруднених ділянках.
  14. Регулювання подачі води. Деякі моделі роботів-пилососів обладнані датчиками, які визначають рівень забруднень та автоматично збільшують рівень подачі води під час прибирання. Раніше це треба було робити вручну. Зараз пилососи стають все більш автоматизованими – дистанційне регулювання вирішує всі проблеми. Можна регулювати рівень подачі води за допомогою мобільного додатка, або пилосос буде робити це самостійно.
  15. Керування за допомогою пульта. Деякі моделі роботів-пилососів мають інфрачервоний пульт для дистанційного керування, що дуже зручно. Також керувати приладом можна через смартфон. Моделі з камерою в свою чергу передають зображення на телефон у режимі реального часу, тому ви можете спостерігати за тим, що відбувається онлайн.
  16. Покращене джерело живлення. Іноді пристрої мають батареї, що перезаряджаються. Це дозволяє їм працювати більше 3 годин.
  17. Уникнення килимів під час вологого прибирання. Наприклад, робот-пилосос Ecovacs Deebot OZMO N8 уникає зон килимових покриттів під час миття. Також ця модель автоматично створює 3D-карти приміщення, за потреби відправляється на підзарядку, після чого продовжує прибирання.
  18. Посилення потужності на килимах. Роботи-пилососи автоматично підвищують потужність всмоктування, щоб ефективно збирати пил та дрібні частинки з килимового покриття.

Ці переваги роблять робот-пилосос ідеальним приладом для щоденного використання у будинку, квартирі чи офісі. Купівля робота – гарне вкладення для тих, хто цінує зручність, ефективність та економію часу.

Особливості застосування

Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Використання роботів-пилососів значно спростить процес прибирання в будинку. Зверніть увагу на низку порад щодо використання цих пристроїв:

  1. Підготовка приміщення. Перед тим, як запустити його в роботу, переконайтеся, що в приміщенні немає предметів, які можуть пошкодити пристрій або створити йому труднощі в переміщенні. Наприклад, одяг, іграшки та інші предмети.
  2. Регулярне очищення. Регулярно очищайте контейнер для пилу та змінюйте фільтри. Чим частіше ви це робите, тим ефективнішою буде робота робота-пилососа.
  3. Зарядка акумулятора. Розташуйте базову станцію в місці, де робот зможе легко знайти її для підзарядки. Переконайтеся, що його підключено до станції після завершення роботи.
  4. Програмування розкладу. Багато пилососів підтримують функцію програмування. Налаштуйте її, щоб робот починав прибирання у певний час та у певні дні тижня.
  5. Налаштування віртуальних стін та зон. Агрегати підтримують функцію створення віртуальних стін або визначення зон, в яких робот не повинен прибирати.
Який вибрати робот-пилосос у 2024 році

Підіб’ємо підсумки: якщо вам потрібен помічник у щоденному прибиранні будинку, сміливо купуйте робот-пилосос. При його покупці буде гарантовано максимум комфорту та мінімум вашої участі у прибиранні приміщення. Пилосос розрахований і на сухе, і на вологе очищення. Девайс дбайливо прибирає сміття з килимових покриттів, дерев’яної підлоги, плитки, лінолеуму та ламінату. Розумний пристрій підтримуватиме ідеальну чистоту у вашому будинку. Ми сподіваємося, що наші поради допоможуть вам у виборі, і допоможуть вам знайти відповідь на питання – як обрати робот-пилосос в 2024 році.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Недорогий робот-пилосос для дому та офісу. Топ 5...

🏠🤖 Навіть недорогий робот-пилосос із базовими функціями допоможе підтримувати порядок в...

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.