back to top

Який вибрати миючий пилосос у 2024 році? Корисні поради та найкращі пилососи від WO.UA

🌟 Хочете прибирати легко? Роздумуєте, який вибрати миючий пилосос у 2024 році? Скористайтесь порадами від WO.UA! Читайте про технології та актуальні моделі 🏡

Хочеться, щоб вдома було чисто? Ніщо так не впливає на чистоту як наявність якісного пилососа. Особливо, якщо він вміє і пилососити, і мити підлогу. На ринку є безліч таких моделей: дротові, акумуляторні, роботи… Але з якого боку підійти до вибору? Зʼясовуємо, який вибрати миючий пилосос у 2024 році, щоб він закрив саме ваші потреби та працював якомога довше. І, як зазвичай, ілюструємо все прикладами.

Який вибрати миючий пилосос у 2024 році

Зміст

  1. З чого почати вибір пилотяга?
  2. Сучасний миючий пилосос:  на які характеристики звернути увагу
  • Типи мийних девайсів
  • Вибираємо мийний пилосос за технічними характеристиками
    • Який вибрати миючий пилосос у 2024 році: вибираємо акумуляторний пилотяг
    • Як вибрати миючий робот-пилосос
  1. Найкращий пилосос для миття підлоги 2024
  • Dreame H11 Max: одночасно пилососить та миє 
  • Jimmy HW10 PRO: акумуляторний пилотяг для всіх видів прибирання
  • ​​Миючий пилосос Dreame M12: безбортова щітка для ретельного прибирання
  • Dreame Bot F9 PRO: недорогий робот-пилосос для підтримання чистоти
  • Миючий робот-пилосос Dreame Bot L10 PRIME: доступна багатофункціональність
  1. Який вибрати миючий пилосос у 2024 році: висновки
  • Хочете, щоб прибирав сам?
  • Плануєте прибирати самостійно?

З чого почати вибір пилотяга? 

Перше за все, давайте визначимось: ви хочете купити звичайний пилосос чи робот. Практика показує, що краще мати обидва: один — для ретельного прибирання, інший — щоб підтримувати чистоту. Сучасні роботи-пилососи досить потужні та багатофункціональні, та все ж для ідеальної чистоти потрібна участь людини. Тому якщо стоїть питання купити один пилотяг, сміливо вибирайте класичний підлоговий або вертикальний девайс. 

Другий важливий момент — дротовий чи бездротовий пилосос. Якщо ви не хочете носити по хаті важкий пилотяг або постійно шукати розетки через занадто короткий шнур, краще купити акумуляторний. Однак, якщо у вас багато килимів або велика площа будинку, дротовий може бути зручнішим. Він не обмежений часом роботи від акумулятора, і в більшості випадків відрізняється більшою потужністю.

Тут є нюанс: не плутайте бездротові та вертикальні пилососи. Так, вони візуально схожі, але не будь-який вертикальний пилотяг — бездротовий.

Сучасний миючий пилосос:  на які характеристики звернути увагу

Коли ми говоримо про миття підлоги, нескладно розгубитись у розмаїтті моделей. Тому спочатку чітко визначимось, який пристрій які функції виконує. А потім перейдемо до технічних характеристик.

Який вибрати миючий пилосос у 2024 році

Типи мийних девайсів

Побутових пристроїв, які можуть мити підлогу, багато. І вони дуже відрізняються як конструкцією, так і своїми можливостями. Ось які вони бувають:

  1. Електрошвабра або підлогонатирач. По суті, це просто швабра з розпилювачем. Ви заливаєте воду у контейнер, натискаєте кнопку — і розприскуєте перед насадкою, наче з пульверизатора. Це найпростіше, що можна придумати для миття поверхні, але до пилотяга їй далеко. Зате такі моделі коштують недорого, як, наприклад, Deerma Spray Mop за 26$.
  2. Мийники підлоги. Такі не збирають сухе сміття, а одразу миють. Вони теж бувають дротові та акумуляторні. Наприклад, поломийна машина Karcher FC 5 оснащена дротом, для нього на корпусі навіть передбачено місце, куди його можна намотати для зручного зберігання. А бездротовий мийник підлоги Jimmy SF8, який виконує ту саму функцію,  працює на батареї місткістю 2500 мАг (це приблизно до 35 хвилин роботи на одному заряді).
  3. Пилососи для вологого прибирання — вони одночасно і всмоктують сухий бруд, і миють поверхню. Як Dreame H12 Core. Ви проводите насадкою один раз, а він виконує одразу дві дії. Дуже зручно, якщо у вас багато твердих поверхонь, які треба мити. Але не підійде, якщо є килими.
  4. Пилососи для сухого та волого прибирання. А оце вже найвправніші помічники, які можуть і пил зібрати, і підлогу натерти. А у деяких є ще й функція збору рідин, як у Jimmy HW9 PRO. Такі моделі зазвичай дорожчі та важчі за всі попередні, зато вони виконують максимум роботи.

Отже, всі ці пристрої миють підлогу, але мийним пилососом ми можемо називати лише останні дві категорії, які і всмоктують пил, і миють.

Вибираємо мийний пилосос за технічними характеристиками

Який вибрати миючий пилосос у 2024 році: вибираємо акумуляторний пилотяг

Почнемо з бездротових моделей, адже вони мають найбільший попит у власників квартир або невеликих будинків. При покупці звертайте увагу на такі технічні параметри:

  • Функції — вологе прибирання, вологе і сухе, збір рідин.
  • Конструкція — наявність знімного пилососа та трубки, що згинається. Якщо ви хочете прибирати меблі, під меблями, у салоні авто та інших важкодоступних куточках, вам потрібний саме такий дизайн.
  • Потужність споживання (вимірюється у Вт).
  • Сила всмоктування (вимірюється у Па або Аероватах).
  • Регулювання сили всмоктування. У сучасних моделях зазвичай мінімум 3 режими — Eco, Turbo та Max, щоб ви могли підібрати потужність під вашу підлогу.
  • Розумний датчик забрудненості та автоматичне регулювання потужності.
  • Розташування системи фільтрації — вертикальне чи горизонтальне. У бездротових пилотягах використовується циклонна система збору пилу. І найактуальнішими вважаються моделі саме з горизонтальним циклоном, адже вони підтримують постійну силу всмоктування незалежно від заповненості пилозбірника.
  • Типи та кількість фільтрів. Найкрутіші пилососи 2024 мають багатоступеневу систему фільтрації — від 2 до 5 фільтрів. Найголовніший з них HEPA-фільтр, саме він вловлює дрібний пил, непомітний оку. Звертайте увагу, які фільтри можна мити, а які ні. І звісно — на можливість купити фільтр для пилососа та замінити його після зносу.
  • Розташування резервуара для води — у насадці чи на трубці у вигляді окремого бака. Так, у Jimmy HW9 резервуар для чистої води розташований у мийній насадці та вміщує 400 мл. А у Dreame H11 Max він кріпиться на трубку і вміщує вже 800 мл рідини. Вибирайте, що для вас у пріоритеті — мати легший пилосос, але часто доливати воду чи більша вага та менше зайвих рухів.
  • Обʼєми резервуарів — пилозбірника, контейнера для чистої води та контейнера для брудної води.
  • Типи та кількість насадок — основної та додаткових. Оскільки ми говоримо про миття підлоги, зосередимося на мийних насадках. Вони теж бувають різні. Подивіться, у Jimmy JV63/JV65 передбачена звичайна мікрофіброва насадка. А у  Jimmy HW8/HW8 Pro — мʼякий ролик для вологого прибирання. Такі роликові насадки використовуються все частіше, вони набагато ефективніше миють підлогу. 
  • LED-підсвічування основної щітки. Це дуже корисна опція, адже світлодіоди добре підсвічують непомітне сміття, навіть у темряві. Підсвічування зазвичай буває біле та синє, воно найкраще допомагає виявляти забруднення. 
  • Управління — тут звертаємо увагу на зручність кнопок та наявність дисплея з індикацією процесу очищення. А також — на голосові підказки, які нагадують, коли закінчилася вода чи заповнився пилозбірник.
  • Характеристики акумулятора — час роботи та площа прибирання на одному заряді, час заряджання, а також можливість замінити батарею після зносу. Останнє дуже важливо, адже пилосос зі знімним акумулятором прослужить вам довше. До того ж такі моделі дозволяють подовжити час прибирання.
  • Самообслуговування пилотяга — миття насадок на док-станції, сушіння холодним або теплим повітрям. Все це зменшує навантаження на господаря та економить час. А якщо ви алергік, така функція допоможе мінімалізувати контакт із пилом.
  • Очищення. Краще заздалегідь поцікавитись, як очищується пилозбірник та щітки. Якщо у вас вдома живуть пухнасті улюбленці, бажано одразу купувати моделі із системою проти намотування шерсті на щітці.
  • Рівень шуму під час роботи.
  • Розміри та вага пристрою.

Як вибрати миючий робот-пилосос?

Який вибрати миючий пилосос у 2024 році

Якщо питання із основним пилотягом у вас уже вирішене, миючий робот-пилосос може стати корисним придбанням. Він допоможе прибиратись не так часто, як зазвичай, і підтримувати чистоту щодня. Звісно, купити робот пилосос — це тема для окремої статті, але якщо коротко, то ось головні критерії вибору:

  • Система навігації. LiDAR, інфрачервона камера, 3D-сканер, датчики від зіткнень, від падінь, визначення типу поверхні та визначення дрібних предметів тощо. Чим більше сенсорів у боті, тим точніше він будуватиме  мапи приміщень і тим краще уникатиме предметів. 
  • Мультикартографія — побудова маршрутів для декількох поверхів.
  • Сила всмоктування та можливість її регулювання, зокрема, автозбільшення потужності на килимах або у випадку складних забруднень.
  • Обʼєми бака для води та пилозбірника.
  • Кількість та тип насадок. В залежності від моделі, для миття підлоги  використовуються звичайні мікрофіброві серветки або ж круглі обертові насадки, які не просто миють, а натирають поверхню (як у Dreame Bot L10S Ultra, наприклад). Для килимів встановлюються роликові щітки, з ворсинками або без.
  • Спосіб подачі води — бот може розбризкувати її на підлогу або ж подавати на саму насадку. Це важливо, якщо у вас підлоги з делікатних матеріалів, наприклад, натуральне дерево не любить зайвої вологості.
  • Параметри акумулятора — місткість, час та площа прибирання на одному заряді, час підзарядки, а також функція дозарядки у процесі прибирання.
  • Розміри робота. Особливо важлива висота, адже девайс має заїжджати під дивани, крісла та інші меблі, щоб прибрати там.
  • Управління. В актуальних ботах зазвичай є і кнопочне керування на корпусі, і через застосунок на Android- чи iOS-смартфоні, і голосове управління через Siri, Amazon Alexa, Google Assistant.
  • Наявність станції самообслуговування, повного або часткового. Наприклад, недорогий робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus автоматично вивантажує сміття у герметичний мішок обʼємом 400 мл. Dreame Bot L10 PRIME самостійно пере та сушить мийні насадки. А Dreame Bot L20 Ultra Complete обслуговує себе повністю — витрушує сміття у мішок, зливає брудну воду після миття, миє та сушить насадки, навіть доливає мийний засіб під час прибирання. 
  • Рівень шуму.

Найкращий пилосос для миття підлоги 2024

Dreame H11 Max: одночасно пилососить та миє 

Це пилотяг Wet&Dry, який одразу і всмоктує бруд, і протирає підлогу. Якщо у вас немає килимів і ви хочете якісно прибирати ламінат, лінолеум, плитку чи деревʼяну підлогу, Dreame H11 Max — те, що треба:

  • У нього сила всмоктування 10 000 Па.
  • Автоматичне регулювання потужності та функція збору рідин.
  • Великі резервуари. Пилозбірник вміщує 500 мл, бак для чистої води — 800, а для відпрацьованої — 500 мл.
  • Акумулятор місткістю 4000 мАг, який витримує до 45 хвилин роботи.
  • Він автоматично пере роликову насадку на док-станції.
  • LED-дисплей та голосові підказки.

Цей пилосос 2-в-1 коштує 498$, а зі знижкою — 394$. Доступне рішення для якісного та потужного прибирання.

Jimmy HW10 PRO: акумуляторний пилотяг для всіх видів прибирання 

Цей бездротовий миючий пилосос — справді багатофункціональний помічник. Він окремо робить сухе прибирання, окремо вологе, а також збирає рідини. На момент огляду Jimmy HW10 PRO коштує 630$, а зі знижкою — 445$. При цьому він отримав переваги топових девайсів:

  • Пилососить та миє різні типи підлоги — всі види твердих поверхонь, килимові покриття та покриття з високим ворсом. Для цього у нього є кілька режимів та функція автозбільшення потужності на килимах.
  • Знімний ручний пилосос дозволяє прибиратися у машині та важкодоступних місцях.
  • Великий набір насадок для кожного куточка оселі.
  • Сила всмоктування вище середнього — 18 000 Па.
  • 3 режими потужності.
  • Миє та сушить насадки теплим повітрям.
  • Працює на одному заряді до 80 хвилин.
  • Зручне управління з 3D OLCD-дисплеєм та голосовими підказками.

Якщо ви шукаєте пилотяг для ретельного прибирання, ця модель може вам підійти. А щоб дізнатися про неї докладніше, читайте статтю «Миючі пилососи Jimmi. Що краще, Jimmy HW9 PRO чи HW10 PRO?».

​​Миючий пилосос Dreame M12: безбортова щітка для ретельного прибирання

Він, як і попередник, робить сухе та вологе прибирання, а також збирає рідини. В нього теж неабиякі можливості:

  • Знімний ручний пилосос.
  • Сила всмоктування 16 000 Па.
  • Щітка для сухого прибирання, 2 валики для миття підлоги та насадка для прибирання у важкодоступних місцях 2-в-1.
  • 4 режими  роботи — автоматичний, збір рідин, стандартний, турбо.
  • До 60 хвилин прибирання із акумулятором 4000 мАг.
  • Резервуар для чистої води 920 мл, а для брудної — 700 мл, пилозбірник обʼємом 350 мл.
  • Миття щіток на док-станції.

Але є у цієї моделі дещо особливе — безбортова щітка. Бортика немає тільки з одного боку, але це вже набагато покращує прибирання уздовж стін та плінтусів. Якщо ви цінуєте комфорт, це хороший вибір. Dreame M12 коштує 630$, зі знижкою він обійдеться у 498$.

Dreame Bot F9 PRO: недорогий робот-пилосос для підтримання чистоти

Якщо ви шукаєте робота, який митиме підлогу не за всі гроші світу, Dreame Bot F9 PRO — те, що треба. Він продається за 340$, а за знижкою від WO.UA — 262$. У нього є все для підтримання чистоти:

  • Багаторівнева навігація з LiDAR D-ToF, датчиками від зіткнень, від падінь, визначення типу поверхні та визначення дрібних предметів.
  • Потужність всмоктування 2500 Па. 
  • Запамʼятовування карт до 4-х поверхів. 
  • Контейнер для пилу на 237 мл, та резервуар для води 570 мл.
  • Функції уникнення килимів та автозбільшення потужності.
  • Управління кнопками, через застосунок та голосових помічників.
  • До 150 хвилин автономної роботи.

У нього не передбачена система самообслуговування, але почистити робота нескладно. Всі елементи легко знімаються та за потреби замінюються.

Миючий робот-пилосос Dreame Bot L10 PRIME: доступна багатофункціональність 

А оце вже робот, який може і пилососити, і мити, і самообслуговується. Dreame Bot L10 PRIME коштує 786$, а зі знижкою — 612$. Це дуже функціональна модель за свою ціну:

  • Він запамʼятовує мапи до 4 поверхів.
  • Орієнтується в оселі за допомогою багаторівневої системи навігації — LIDAR, vSLAM, датчиків обриву, визначення типу поверхні та датчика перешкод.
  • У нього обертові насадки, які натирають підлогу, та великий пилозбірник на 450 мл.
  • Хороша потужність всмоктування — 4000 мл.
  • Автоматично піднімає насадки при заїзді на килим.
  • HEPA-фільтр, який можна замінити після зношування.
  • Пере та сушить насадки.
  • Прибирає до 150 хвилин та до 250 кв.м на одному заряді батареї.
  • Зручно управляється кнопками на корпусі, через застосунок на смартфоні або голосові асистенти Siri, Amazon Alexa, Google Assistant.
Який вибрати миючий пилосос у 2024 році

Який вибрати миючий пилосос у 2024 році: висновки

Хочете, щоб пилотяг прибирав сам?

Вибирайте робот-пилосос. Але не чекайте ідеального результату: періодично вам все одно доведеться прибирати самостійно. До того ж робот теж потрібно обслуговувати — чистити, замінювати фільтри, слідкувати за рівнем води та заповненням пилозбірника.

Та все ж він значно знижує навантиження та заощаджує ваш час. Особливо, якщо у вас великий будинок чи квартира, ви багато працюєте або займаєтесь дітьми. Власниками домашніх улюбленців теж буде значно легше підтримувати чистоту.

Плануєте прибирати самостійно?

Тоді вам потрібний або бездротовий, або дротовий пилотяг:

  • Якщо ви готові до дротів, які доведеться перемикати з однієї розетки в іншу, можна спокійно купити дротовий пилосос. Зате він потужніший і зможе очистити велику площу, незалежно від заряду. Такі моделі бувають як підлогові, так і вертикальні.
  • Якщо у пріоритеті для вас — маневровість та відносна легкість, сміливо вибирайте акумуляторний пилосос. Сучасні бездротові моделі збирають сухе сміття і миють підлогу, автоматично очищують та сушать насадки, а також довго працюють на одному заряді.

А щоб бути остаточно впевненими, який вибрати миючий пилосос у 2024 році, ви завжди можете проконсультуватися з експертами на WO.UA та навіть замовити тест-драйв на вибрані моделі.

Який вибрати миючий пилосос у 2024 році
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.