back to top

Який пилосос вибрати? Найкращі пилососи 2024 

🧹 Вертикальні,  миючі, ручні чи роботи — які пилососи кращі та як вибрати свій? 💨 Зʼясовуємо у цій статті на прикладі актуальних моделей 2024 від Dreame 👌

Хочеться прибирати з найменшими зусиллями та витратами? У цій статті ви дізнаєтесь, як вибрати пилосос саме під ваші сценарії прибирання та які технічні характеристики варто врахувати. А для наочності, ми проілюструємо їх на прикладі моделей бренду Dreame: ці пилососи популярні своїми практичними фішками, які дуже полегшують прибирання.

Пилососи Dreame

Зміст

  1. Який пилосос вибрати: найпопулярніші запитання
  • Який тип пилососа найкращий? Коротко про переваги та недоліки різних типів
  • Які пилососи підійдуть для моєї оселі?
    • Тип підлоги
    • Наявність сходів
    • Домашні улюбленці
  • Чи потрібні мені два пилососи?
    • Дротові пилососи
    • Бездротові пилососи
    • Ручні пилососи
    • Роботи-пилососи
  1. Як вибирати пилососи за технічними характеристиками?
  • Сила всмоктування та режими роботи
  • Система фільтрації
  • Обʼєми резервуарів
  • Особливості основної насадки
  • Особливості миючих насадок
  • Додаткові насадки у комплекті (для вертикальних та ручних моделей)
  • Тип центральної трубки (для вертикальних моделей)
  • Особливості шнура (для дротових моделей)
  • Управління
  • Автономність та час заряджання
  1. Найкращі пилососи 2024 зі статті: ціни та особливості
  2. Висновки

Який пилососи вибрати: найпопулярніші запитання

Перш ніж перейти до аналізу технічних характеристик, варто відповісти на глобальніші запитання: як, де і для чого ви будете використовувати цей пристрій. Спробуємо зʼясувати найчастіші питання.

Який тип пилососа найкращий? Коротко про переваги та недоліки різних типів

Всі пилососи мають свої плюси та мінуси, залежно від типу. Для одних завдань потрібен надпотужний пилосос з живленням від мережі. Але для деяких робіт портативність ручного пилососа або автоматичне прибирання робота-пилососа — саме те, що треба. Тому спочатку варто зрозуміти основну ідею тієї чи іншої моделі.

Тип пилососаПереваги▪ Недоліки
Вертикальний дротовий▪ Необмежене прибирання з живленням від мережі▪ Маневровість обмежена шнуром
Вертикальний бездротовий▪ Висока маневровість▪ Обмежена автономність
Ручний пилосос▪ Дозволяє очистити важкодоступні місця
▪ Підходить для чищення салону автомобіля
▪ Тільки для точкового прибирання
Ручний пилосос з УФ-лампою▪ Нейтралізує пилових кліщів
▪ Дезінфікує меблі та текстиль
▪ Підходить тільки для точкового прибирання
Миючий пилосос 2-в-1Виконує сухе та вологе прибирання▪ Необїідно постійно заправляти та очищувати баки для води
Миючий пилосос 3-в-1▪ Поєднує пилосос + мийник підлоги + ручний пилосос
▪ Дозволяє закрити всі запити з прибирання одим девайсом
▪ Коштує дорожче за звичайні моделі
Миючий пилосос 4-в-1 та 5-в 1▪ Поєднує пилосос + мийник підлоги + ручний пилосос + систему самоочищення
▪ Дозволяє закрити всі запити з прибирання одним девайсом
▪ Мінімізує контакт з пилом та брудом
▪ Заощаджує час та зусилля
▪ Коштує дорожче за звичайні моделі
Окремий мийник підлоги▪ Зазвичай вміщує більше води, ніж 2-в-1
▪ Ефективно миє підлогу
▪ Виконує тільки вологе прибирання
Робот-пилосос звичайний▪ Автоматизоване прибирання (зазвичай сухе + вологе)▪ Підходить більше для підтримання чистоти, ніж для ретельного прибирання 
Робот-пилосос із системою повного або часткового самообслуговування▪ Автоматизоване прибирання (зазвичай сухе + вологе)
▪ Автовивантаження сміття, миття та сушіння насадок, додавання чистої та злив брудної води тощо
▪ Мінімізує контакт з пилом та брудом
▪ Коштує дорожче за звичайні моделі
Підлоговий пилосос▪ Зручний для прибирання сходів завдяки двокомпонентній конструкції
▪ Необмежене прибирання з живленням від мережі
▪ Обмежена маневровість

Неймовірно, наскільки різні та цікаві сучасні пилососи! І це ми ще обійшли будівельні пилососи, пилотяги для чищення килимів тощо. Вони може й не такі популярні, але теж широко використовуються та заслуговують окремої статті. Тому логічно задати собі наступне питання…

Які пилососи підійдуть для моєї оселі?

Пилососи Dreame

У вашому будинку чи квартирі є сходи? У вас килимове покриття чи паркетна підлога? Є домашні тварини? Це лише деякі з факторів, які слід враховувати при покупці пилотяга.

Тип підлоги

Якщо у вас переважно гладкі підлоги, як-от паркет, плитка, вініл або інші поверхні без килимового покриття, зверніть увагу на бездротові пилососи Wet&Dry, які добре справляються з сухим та вологим прибиранням. А якщо ви живете в крихітному помешканні, вам може підійти пилосос для сухого прибирання, наприклад, Dreame R10 PRO з розширеним комплектом насадок або Dreame U10 зі знімним ручним пилососом.

Якщо у вас килимове покриття від стіни до стіни або навіть кілька товстих килимів, найкращим вибором буде потужний вертикальний пилосос з системою проти намотування ворса та автоматичним регулюванням потужності. Він може краще діставати сміття з-поміж ворсинок килима, при цьому не намотуючи на себе довгий ворс, волосся та шерсть.

Наявність сходів

Носити пристрій сходами вгору і вниз — неприємно і трохи ризиковано. Тому тут є два виходи:

  • Традиційні підлогові пилососи (bagless canister vacuum cleaners) оскільки їхня двокомпонентна конструкція дозволяє розподілити вагу більш рівномірно. Тільки вибирайте модель без мішка, а з циклоном — вони ефективніше збирають та утримують пил.
  • Неважкий вертикальний пилосос, бажано з такою щіткою, в якої немає бортів або вони мінімальні. Це дозволить не перевантажуватись та якісно очистити сходинки. Наприклад, в Dreame M12 частково безбортова насадка.

Домашні улюбленці

Тут все просто: моделі, які добре справляються з килимами, також добре видаляють шерсть домашніх тварин. З цим впорається навіть недорогий пилосос, важлива наявність таких фішок:

  • Система проти сплутування волосся та шерсті на основній насадці.
  • Якомога вища сила всмоктування для ефективного прибирання шерсті, піску та бруду, наприклад, після прогулянки.
  • Підсвічування щітки. Воно допомагає краще виявляти хмарку шерсті, які легко розлітаються по квартирі.

Чи потрібні мені два пилососи?

Пилососи Dreame

У більшості випадків, так. Зазвичай у ролі основного пилососа зручно використовувати потужний вертикальний пилосос, дротовий або бездротовий. А для швидкого прибирання або щоб не тягати основний пилосос по сходах, можна використовувати другий пилосос — менш потужний та легкий стік, ручний пилосос або робот-пилосос. Ось кілька доводів на користь кожного з них.

Дротові пилососи

Хоча дротові пилососи вважаються більш надійними, ніж їхні побратими наакумуляторі, шнур може стати причиною спотикання і робить їх дещо менш зручними.

Бездротові пилососи

Акумуляторні пилососи — навпаки: напрочуд зручні, але їхньою ахіллесовою пʼятою є батарея. Її потрібно заряджати, а з часом вона поступово виходить з ладу. Втім, тут є хитрість: вибирайте пилосос зі змінним акумулятором. Так ви зможете і час прибирання подвоїти, і легко замінити батарею після зносу. Яскравий приклад — Dreame R20: батарею місткістю 2 900 мАг можна легко замінити.

Ручні пилососи

Ручний пилосос просто необхідний, якщо у вас є дитина чи онук. Ви можете швидко прибрати сміття, що впало зі стільчика для годування або автокрісла, не витягуючи основний пилосос. І звісно, ним легко почистити меблі, салон машини або якесь важкодоступне місце вдома.

Роботи-пилососи

Ефективність прибирання та навігація роботів-пилососів продовжують вдосконалюватися. Ви можете вибрати недорогий робот-пилосос, як-от Dreame Bot F9, який підтримуватиме чистоту та злегка протиратиме підлогу. Або ж розкішний Dreame Bot X40 Ultra, який все робить сам.

Як вибирати пилососи за технічними характеристиками?

Як ми вже зʼясували, все залежить від типу пилососа. Поговоримо про основні параметри. Деякі з них покращують продуктивність у певних ситуаціях, тоді як інші спрямовані на зручність.

Сила всмоктування та режими роботи

У сфері техніки для прибирання є приємна тенденція: бездротові пилососи та роботи-пилососи за силою всмоктування та ефективністю прибирання наближаються до звичайних дротових моделей. Двигуни стають ефективнішими та потужнішими, і при цьому тихішими. Основне питання: наскільки ретельно вам потрібно прибирати. Можливо, вам достатньо робота з силою всмоктування близько 5 000–7 000 Па. А можливо, вам потрібний потужний вертикальний пилотяг, який видає 27 000 Па, як Dreame R20.

Питання режимів теж дуже важливе. Більшість моделей пропонують автоматичний, стандартний та турборежим. Деякі — ще й збір рідин. Залежно від режиму, пилосос змінює силу всмоктування: це можуть і роботи, я вертикальні моделі.

Система фільтрації

Сучасна система фільтрації, яка зарекомендувала себе якнайкраще — це циклон або мультициклон. У таких моделях пил потрапляє до контейнера, а потік повітря закручує його по спіралі завдяки відцентровій силі. Великі частинки сміття залишаються на стінках, а дрібний пил проходить через внутрішній фільтр.

У такої системи багато переваг. Потужність всмоктування не змінюється, навіть якщо контейнер заповнений. А HEPA-фільтри, що встановлюють у такі пилососи, вловлюють до 99,99% сміття.

Обʼєми резервуарів

Чим більший бак — тим менше вам доведеться його наповнювати. Тому завжди звертайте увагу на розміри резервуарів: і в роботах, і у вертикальних моделях. І не забуваємо про те, що баки для чистої та брудної води потрібно вчасно очищувати та просушувати.

Наявність системи самообслуговування

Пилососи Dreame

Вона зустрічається і у роботів, і у вертикальних пристроїв. Якщо про роботи зі станцією самообслуговування ми вже згадували, то серед акумуляторних пилососів цього трохи менше. Dreame Z10 Station — один з найкращих прикладів такої моделі: він автоматично очищує свій пилозбірник на станції до 90 днів. Існують також моделі, які миють та сушать свої насадки, як-от Dreame H14 DUAL, що скоро зʼявиться на полицях WO.UA. Він здатний прати та сушити насадки гарячим повітрям, що запобігає появі плісняви та неприємного запаху.

Особливості основної насадки

Ми вже частково торкнулися цієї теми, тож підсумуємо, які фішки насадки покращують прибирання:

  • Прогумована насадка — повністю або частково. Гумові вставки легше очищувати від довгого сміття.
  • Система проти намотування волосся та шерсті — полегшує очищення насадки.
  • LED-підсвічування — допомагає краще виявляти бруд.
  • Наявність бортів у щітки. Вони можуть бути з обох боків, з одного, або взагалі бути майже відсутніми.

Особливості миючих насадок

Це важливо і для вертикальних, і для роботів-пилососів. Ось, наприклад, Dreame Bot F9 тільки злегка протирає підлогу мікрофібровою серветкою. Dreame Bot L10S Ultra вже натирає підлогу обертовими насадками — і це імітує ручне миття. А в Dreame Bot X40 Ultra такі самі насадки, тільки одна з них ще й висувається для кращого миття вздовж стін.

Що стосується вертикальних миючих пилотягів, тут все теж дуже цікаво. От у згаданого нами Dreame M12 миючий ролик з одного боку безбортовий (умовно): коли ним прибираєш, він підступає до стіни майже впритул. А у Dreame H12 Pro борти відсутні з обох боків: дуже зручно для прибирання під стінами, у кутах та на сходах.

Додаткові насадки у комплекті (для вертикальних та ручних моделей)

Чим більше насадок — тим ширше ваші можливості у прибиранні. Всі пилососи Dreame оснащені додатковими насадками, десь їх менше, десь більше. Що стосується роботів, то в них зазвичай є додаткова бічна щіточка (у топових моделях вона може висуватися, як у Dreame X40 Ultra).

Тип центральної трубки (для вертикальних моделей)

Пилососи Dreame

Дуже зручно, коли вона складається приблизно посередині. Такі пилососи коштують дорожче, зате ними легко прибирати під меблями: достатньо лише натиснути кнопку та підвести насадку під диван чи крісло.

Особливості шнура (для дротових моделей)

Дротові пилососи часто мають затискач для відʼєднання шнура, який дозволяє звільнити весь шнур відразу, а не по одному витку за раз. А підлогові моделі зазвичай мають функцію перемотування, яка зберігає шнур всередині. І звісно, треба враховувати довжину шнура, адже саме від неї залежить радіус прибирання.

Управління

Якщо ви плануєте купити робот-пилосос, він має управлятися кнопками на корпусі, віддалено через смартфон, планшет або пульт, а також голосом. Якщо мова йде про  вертикальні моделі, шукайте версії з голосовими підказками та зручним дисплеєм, який показуватиме основну інформацію про роботу девайса.

Автономність та час заряджання

Якщо мова  йде про роботи та бездротові пилососи, це дуже важливі характеристики. Містка батарея підвищує вартість та вагу девайса, зате полегшує процес прибирання. Це свого роду компроміс при виборі, тож завжди зважайте на тип, місткість та можливсть заміни акумулятора.

Найкращі пилососи 2024 зі статті: ціни та особливості*

МодельТип прибирання та особливостіЦіна пилососа, грн
Dreame R10 PRO▪ Сухе
▪ Великий комплект насадок
9 199 
Dreame U10▪ Сухе
▪ Великий комплект насадок
▪ Ручний пилосос
6 999 
Dreame M12▪ Сухе + вологе
▪ Ручний пилосос
▪ Частково безбортова насадка
16 999 
Dreame H12 Pro▪ Сухе + вологе
▪ Ручний пилосос
▪ Безбортова насадка з обох боків
15 999
Dreame R20▪ Сухе
▪ Ручний пилосос
▪ Підсвічування насадки
▪ Знімний акумулятор
16 999
Dreame Bot F9▪ Робот-пилосос
▪ Сухе + вологе
6 499
Dreame Bot X40 Ultra▪ Робот-пилосос
▪ Сухе + вологе
▪ Повне самообслуговування на док-станції
▪ Обертові мийні насадки
▪ Одна насадка висувається для кращого прибирання під стінами
▪ Бічна щітка теж висувається
▪ Точна навігація
▪ Відеоспостереження через камеру у режимі реального часу
56 999 
Dreame Bot L10S Ultra▪ Робот-пилосос
▪ Сухе + вологе
▪ Повне самообслуговування на док-станції
▪ Обертові мийні насадки
27 999 
Dreame Z10 Station▪ Сухе + вологе
▪ Ручний пилосос
▪ Повне самообслуговування на док-станції
▪ Великий комплект насадок
16 999
Dreame H14 DUAL▪ Миття та сушіння насадок гарячим повітрям
▪ Безбортова щітка
▪ Іонізація води
▪ Функція вологого прибирання килимів
28 999 за передзамовленням

*Ціни вказані зі знижками та дійсні на момент публікації статті

Висновки

Пилососи Dreame

Сучасні пилососи настільки різноманітні, що вибір може стати складним завданням. Втім, якщо попередньо підготуватись, це навіть цікаво. Спочатку варто зважити, як, де, як часто та для яких поверхонь ви будете використовувати девайс. Продумати, як ваш склад родини, наявність домашніх тварин та загалом спосіб життя впливають на прибирання. Чи хочете ви максимально автоматизувати цей процес, чи навпаки, вам подобається пилососити. Після відповіді на ці запитання визначитись із типом пилососа простіше, а там вже й можна підбирати технічні характеристики.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії, а живу в Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться перезавантажитись — бігаю. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому у цьому блозі я рада ділитись своїми враженнями про гаджети та технології.) Приєднуйтесь, щоб дізнаватись про нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Праски CECOTEC: огляд-порівняння найпопулярніших моделей

👗✨ Потрібна якісна праска? Читайте статтю та дізнайтесь про доступні та...

Компактний і легкий пилосос Deerma DX1000W

💨🔋 Потужність, стиль та комфорт в одному пристрої! Читайте огляд на...

SwitchBot: розумний дім для комфортного життя

🔌 Що таке SwitchBot та як працює розумний дім? 🏠 Дізнайтесь...

Які кухонні девайси може замінити мультипіч?

🍕 Хочете готувати смачно та корисно? Мультипіч — відмінний вибір для...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.