back to top

Який пилосос вибрати для меблів? Порівняння моделей із УФ-лампою

​​🧹🔦Вибір пилососа для меблів? Порівняйте моделі з УФ-лампою для ефективного прибирання та боротьби з алергенами! 🏡💡 Який пилосос вибрати для меблів?Який пилосос вибрати для меблів?

Прибирання в оселі — це не лише про підлогу та стіни. М’які меблі та інший текстиль теж потребують догляду, причому особливого: недостатньо просто пропилососити диван чи матрац, на якому ви спите. Річ у тому, що пил забивається у переплетення тканини та під неї. А разом із ним — пилові кліщі, бактерії, віруси, пилок рослин та інші шкідливі алергени. Звичайний пилотяг не впорається із таким чищенням. Тут потрібен ручний пилосос з УФ-лампою. Як він працює, чим корисний ультрафіолет у побутовому використанні та які ще бувають способи позбутися пилових кліщів та інших алергенів — на ці та інші питання відповідаємо у цій статі.

Зміст

  1. Чому потрібно ретельно чистити м’які меблі?
  1. Ручний пилосос з УФ-лампою для м’яких меблів: як працює
  2. Порівняльний огляд ручних пилососів для меблів з УФ-лампою
  1. Висновки

Чому потрібно ретельно чистити м’які меблі?

Основна причина — пилові кліщі та продукти їх життєдіяльності. Вони викликають алергію, яка вражає дихальну систему та шкіру. Це становить реальну загрозу здоров’ю у вигляді алергії, кон’юнктивіту та навіть бронхіальної астми.

Позбутися пилових кліщів назавжди досить складно. Вони мають розмір 0,1-0,4 мм та надзвичайно швидко розмножуються. В одному лише ліжку постійно перебуває кілька десятків тисяч цих мікроорганізмів. Однак їхню присутність можна значно зменшити, щоб максимально знизити рівень ризику алергії. І пилосос з ультрафіолетом у такому випадку дійсно ефективний.

Ультрафіолетове проміння знищує не лише живих кліщів, але й кліщовий алерген. Це особливо важливо, бо мертві кліщі, як і живі, є джерелом проблеми.

Як позбутися пилових кліщів: поради та рекомендації

Перший крок — порядок у вашій оселі, оскільки кліщів приваблюють теплі, темні та вологі приміщення. Тому важливо переконатися, що у вашому будинку чисто, сухо та добре провітрюється. Особливо важливо регулярно пилососити, особливо в тих місцях, де пилові кліщі мають тенденцію до найбільшого розмноження, наприклад, на килимах, шторах, матрацах та інших текстильних поверхнях.

Якщо є можливість зняти подушки, оббивку, штори та розмістити їх на сонці, треба обов’язково це робити, адже сонце — природне джерело ультрафіолету. Такий прогрів потребує мінімум 2 години. Всі інші текстильні поверхні доведеться обробляти пилотягом з УФ-лампою. У цьому випадку випромінювання інтенсивніше, тож знешкодження відбувається швидше.

Як ультрафіолет знищує шкідливі мікроорганізми?

Який пилосос вибрати для меблів

УФ-промені із довжиною хвилі 253 нм проникають через тканину вглиб матраців та меблів. Потрапляючи на кліща, вони руйнують білкову структуру у його системі травлення. Через це він втрачає свої алергенні властивості. 

Як працює ручний пилосос із УФ-лампою 

Який пилосос вибрати для меблів

Принцип роботи такого девайса — як у звичайного циклонного пилососа: під впливом закрученого потоку повітря великі частинки пилу осідають на стінках контейнера. А дрібні — затримуються на фільтрах тонкого очищення. А от особливості полягають у наступному:

  1. Основна відмінність — УФ-лампа, яка розміщується безпосередньо біля щітки. Ультрафіолетове світло випромінюється прямо на поверхню дивану чи матраца та успішно знищує мікроорганізми та кліщі.
  2. Бувають ще моделі із функцією теплової обробки. Вони прогрівають повітря та цим гарячим струменем просушують матраци та меблі. 
  3. Функція обробки ультразвуком. Річ у тому, що ультразвукові хвилі частотою 20000-50000 Гц негативно впливають на нервову систему пилових кліщів, дуже ефективно допомагаючи їх знищувати. При цьому для людини ці хвилі безпечні та невідчутні.

Порівняльний огляд ручних пилососів для меблів з УФ-лампою

Такі пилососи не просто збирають пил, а вибивають його з тканини. Для цього потрібна висока та постійна сила всмоктування. Тому переважно у цій категорії представлені  дротові моделі. Але є і виключення.

Розглянемо, яким може бути ручний пилосос для ліжка, дивану, крісел, пуфів та банкеток на прикладі бренду Jimmy, адже це один з ведучих виробників подібних девайсів. До того ж продукція компанії сертифікована Allergy UK — британським медичним фондом допомоги людям з алергією. Кожна з представлених нижче моделей потужна, має по кілька режимів обробки та підходить для всіх типів м’яких меблів.

1. Jimmy JV35: пилотяг з функцією термообробки

Який пилосос вибрати для меблів Jimmy JV35

JV35 — це інноваційний пилотяг зі спеціалізованою щіткою для тканини та функцією прогріву. Потужний пристрій працює по трьох напрямках: не просто пилососить, а також висушує та дезінфікує шари наповнювачів. Він живиться від мережі та має такі переваги:

  • Потужність 700 Вт.
  • Сила всмоктування 16 000 Па.
  • Нагрів до 60 градусів. 
  • Глибина проникнення тепла — до 20 сантиметрів.
  • Пелюсткова щітка діаметром 45 міліметрів. Вона має 4 типи пелюсток — гумові, швидко рухаючись, вибивають пил із тканини, а з антистатичним ефектом — нейтралізують негативні іони, які електризують тканину та ускладнюють чищення.
  • 6-рівнева система фільтрації, яка затримує дрібний пил, пилових кліщів, частинки епітелію, бактерії та віруси.
  • 3 режими — вакуум, УФ-обробка та нагрів.
  • Об’єм пилозбірника — 0.5 метрів.
  • 2 щітки у комплекті — центральна комбінована щітка та щітка для чищення.
  • Довжина дроту — 5 метрів.
  • Легкий догляд — пилозбірник та фільтр просто витрушуються та миються під проточною водою. Головне, не забути їх потім висушити.

Обробка гарячим повітрям — чудова опція, особливо якщо у вашій оселі є проблеми з підвищеною вологістю. Бо якщо є проблеми з пліснявою на стінах чи у кутах, велика ймовірність, що і меблі сиріють: просто це не так помітно.

2. Jimmy BD7 Pro з ультразвуком та іонізацією. Який пилосос вибрати для меблів?

Який пилосос вибрати для меблів Jimmy BD7 Pro

Цей девайс, по-перше, бездротовий. А по-друге, працює вже у 4-х напрямках, але дещо інакше — пилососить, обробляє ультрафіолетом, знешкоджує кліщів ультразвуком та іонізує повітря. А ще в нього є такі особливості:

  • Система виявлення пилу — розумний пилотяг сканує поверхню та аналізує, наскільки вона забруднена.
  • Світлодіодний дисплей. На ньому відображаються режими чищення та дані від системи виявлення пилу. Ви пилососите та бачите, наскільки чиста зона, над якою ви працюєте.
  • 2-рівнева система фільтрації з HEPA-фільтром.
  • Сила всмоктування — 6000 Па.
  • Дві щітки у комплекті. Перша — моторизована щітка з композитного каучуку. Вбудований незалежний двигун забезпечує дуже потужне всмоктування, прибираючи пил і всі мікрочастинки, які на ньому знаходяться. Друга — додаткова насадка для чищення.
  • Функція іонізації. Негативні іони у високій концентрації додатково очищують повітря.
  • 4 режими роботи — звичайний, турбо, з ультрафіолетовим випромінюванням та з використанням ультразвуку.
  • Потужна батарея місткістю 2000 мАг. Завдяки їй пристрій здатний на 30 хвилин роботи — достатньо, щоб прибрати будинок на одному заряді акумулятора без втрати потужності всмоктування.

Якщо вам хочеться маневровий та потужний порохотяг без дротів, BD7 Pro — відмінний вибір. 

3. Jimmy BX6 Pro: ультразвук та іонізація+живлення від мережі

Який пилосос вибрати для меблів Jimmy BX6 Pro

Jimmy BX6 Pro — це така сама модель, як і попередній BD7 Pro, тільки дротова. В нього абсолютно такі самі характеристики, крім потужності всмоктування: вона сягає 16 000 Па. Споживана потужність тут 700 Вт, а довжина шнура — 5 м. Це чудовий вибір для тих, кому потужність важливіша за автономність. До того ж завдяки відсутності акумулятора, ця модель майже вдвічі дешевша.

4. Jimmy WB73: підійде навіть для делікатних тканин

Який пилосос вибрати для меблів Jimmy WB73

Ще одна особлива модель із живленням від мережі та потужністю 600 Вт. Вона пилососить, обробляє ультразвуком та УФ-лампою. А її особливість полягає у наступному:

  • Тут є режим вибивання. За допомогою вібрації, дрібні часточки краще всмоктуються. Також тут є режими  пилотяга, ультразвуку та ультрафіолету.
  • 3 інтенсивності — стандартна, турбо, еко.
  • 2 валика — моторизований композитний із м’якою щетиною та запатентований валик із гумовою смужкою. Вони дуже делікатно очищують тканину.
  • Подвійний циклон.
  • Розумний датчик пилу та світлодіодна індикація рівня забрудненості. Горить червоний діод — високий рівень пилу, помаранчевий — середній, зелений — чисто.
  • Потужність всмоктування — 14 000 Па.

Завдяки функції вибивання WB73 здатний очищувати навіть дуже занедбані меблі. А завдяки особливим щіткам в комплекті, підійде для делікатних оббивок — велюр, оксамит, шовк, льон та інші натуральні матеріали. 

5. Jimmy WB55: 2 способи дезінфекції та функція вибивання

Який пилосос вибрати для меблів Jimmy WB55

WB55 дезінфікує за допомогою UF-лампи та ультразвуку. В нього потовщений сітчастий фільтр, дуже практичний та довговічний, валики 45 мм, як у попередній моделі та циклонна система збору пилу. Основні технічні характеристики такі:

  • Потужність 600 Вт.
  • Вакуум із силою 12 000 Па.
  • 4 режими — пилососа, вибивання, ультразвуку та ультрафіолету.
  • Шнур довжиною 5 м.

6. Jimmy BX7 Pro: всі методи дезінфекції в одному девайсі

Який пилосос вибрати для меблів Jimmy BX7 Pro

Ще одна модель із живленням від мережі. BX7 Pro відрізняється функцією нагріву до 60 градусів за 5 секунд. Також пристрій обробляє поверхні із UF-лампою, іонізатором повітря та ультразвуком. Ключові технічні специфікації наступні:

  • Подвійний циклон.
  • Потужність — 700 Вт.
  • Сила всмоктування — 16 000 Па.
  • Фільтрація — дворівнева.
  • Розширений всмоктувальний отвір — 245 мм.
  • Щітка — роликова, з антистатичним ефектом та прогумованими вставками.
  • Датчик виявлення пилу.

Це хороший вибір для складних завдань, адже тут реалізовані всі можливі методи обробки та висока потужність.

7. Jimmy BX6: ультрафіолет + ультразвук

Який пилосос вибрати для меблів Jimmy BX6

Це «родич» попередньої моделі, тільки без функції термообробки. В іншому тут така сама функціональність, із незначними відмінностями:

  • Потужність 600 Вт.
  • Прибирання із силою 15 000 Па.
  • Всмоктувальний отвір 240 мм.

Якщо вам не потрібна активна теплова обробка, а достатньо ультрафіолету та ультразвуку, ця модель стане достойним вибором. Тим більше на BX6 зараз діє акція «Врожай знижок», тож до 30 вересня можна придбати його за дуже приємною ціною.

Висновки

Який купити пилосос для меблів з УФ, залежить від умов у вашій оселі. Якщо ви знаєте про високу вологість у приміщенні, краще зупинитися на моделях не лише з УФ-лампою, а й з функцією нагріву. Якщо з рівнем вологості все нормально, можна підібрати пристрої й без неї. В обох випадках не будуть зайвими додаткові способи дезінфекції оббивки: ультразвуком та іонами. 

Якщо у вас досить старі меблі, всередині них ймовірно, накопичилось більше  шкідливих мікроорганізмів. Тоді бажано вибирати девайси із функцією вибивання (вібрації), адже з нею легше дістатися глибоких шарів під тканиною.

Який пилосос вибрати для меблів Висновки

Зазвичай меблеві пилотяги дротові, адже тут важлива постійна та висока сила всмоктування. Але якщо вам не потрібна дуже висока потужність, можна взяти і бездротовий.

Крім потужності, звертайте увагу на тип та кількість робочих щіток, систему фільтрації та кількість режимів. А ще — на акції та сервіси, які розповсюджуються на конкретну модель, адже на wo.ua діють цікаві пропозиції на техніку Jimmy: можна подивитись товар наживо, знизити ціну, якщо ви знайшли дешевше на іншому сайті чи, наприклад, придбати у кредит. Легкого вам прибирання та затишку в оселі!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.