back to top

Який масажер вибрати? Yunmai Massage Gun PRO vs Ease PRO

💆‍♂️Універсальний та потужний Yunmai Massage Gun PRO чи версія Ease PRO ❓ Розбираємось, який масажер краще розслабляє м’язи після тренування! 🦵💪

Кріпатура після активностей? Втомлена спина у кінці робочого дня в офісі? Або затиск через невдалу позу уві сні? Всі ці проблеми вирішуються якісним масажем. І для цього необов’язково шукати масажиста, адже домашній перкусійний масажер впорається не гірше. Порівнюємо дві популярні моделі з професійної серії: Yunmai Massage Gun PRO та Ease PRO.

Зміст

  1. Про-серія масажерів Юнмай: у чому фішка
  • Як працює перкусійний масаж?
    • Механічний вплив
    • Тепловий вплив
    • Переваги перкусійного масажера
  • Основні особливості серії Про
  1. Комплектація
  2. Дизайн та ергономічність
  • Відмінності у дизайні Юнмай Про та Юнмай Ізі Про
  • Розташування елементів управління
  1. Порівнюємо технічні характеристики
  2. Особливості використання масажерів Yunmai
  • Навіщо потрібні різні режими?
  • Як користуватись насадками?
  1. Що краще: професійний масаж чи компактний масажер
  2. Кому варто купити перкусійний масажер Yunmai?

1. Про-серія масажерів Юнмай: у чому фішка

Масажні пістолети Yunmai — це сучасні перкусійні масажери для розігріву м’язів перед фізичними навантаженнями та розслаблення після них: тренувань, походів, змагань тощо. Латиною «percussio» означає «постукування». Власне, це добре пояснює принцип роботи.

Як працює перкусійний масаж?

Механічний вплив

Масажний пістолет за допомогою потужного мотора створює вібрації. Ці хвилі передаються на наконечники, вони бувають різні за формою та жорсткістю. А коли девайс притискається до тіла — вібрації переходять углиб м’язів. Такі моделі ще називаються іншим чином — вібромасажери чи імпульсні масажери, адже вібрації подаються короткими та швидкими імпульсами.

Тепловий вплив

Окрім механічного постукування, девайс ще й розігріває м’язи. У прямому сенсі. Температура такого впливу — до 43 градусів. Наприклад, збираєтесь ви на пробіжку або їхати на роботу велосипедом. А на вулиці різко стало прохолодно. У такій ситуації, окрім стандартної розминки суглобів та м’язів, буде корисно додатково прогрітись масажером. Це готує тіло до навантажень та знижує ризик травмуватись.

Переваги перкусійного масажера

  • По-перше, він дозволяє знизити напругу та зменшує больові відчуття після важких тренувань.
  • По-друге, знижує ризик виникнення м’язових спазмів чи судом, які не просто приносять дискомфорт, а можуть стати причиною травми.
  • По-третє, електромасажер Юнмай працює із тригерними точками. Тригерна точка — це гіперчутлива ділянка розміром кілька міліметрів, яка болить та постійно напружена. Вони виникають з різних причин — через тривале та сильне навантаження або навпаки, через малорухливий спосіб життя, через травми, стреси, порушення постави.

Основні особливості серії Про

Вона орієнтована на професійних спортсменів і тих, хто активно тренується. Це дійсно прокачані девайси, які врятують напружені м’язи після серйозних навантажень. Від інших пристроїв цього типу професійна лінійка відрізняється такими особливостями:

  • Висока частота вібрацій.
  • Спеціально розроблені насадки, які передають імпульс максимально глибоко.
  • Приємні на дотик та безпечні для здоров’я матеріали.
  • Цілісна конструкція без зайвих зазорів.
  • Тиха робота.
  • Інтелектуальна функція захисту від болів.
  • Зручний кейс для транспортування — девайс зручно возити з собою на змагання, у відрядження чи у відпустку.

2. Комплектація

Набори дуже схожі. В обидва входять сам масажер, 4 насадки, зарядний кабель та кейс для зберігання або транспортування. Тобто, все необхідне вже є в комплекті — можна користуватися та брати пристрій із собою. Кейс ну дуже продуманий: він щільний, добре захищає від механічних ушкоджень та має виїмки для кожного елементу набору.

3. Дизайн та ергономічність

Усі ручні масажери Юнмай виглядають ну дуже актуально. Дизайнери бренду використовують в техніці концепцію сучасного мінімалізму та роблять це надзвичайно успішно. Її суть — у поєднанні високотехнологічних якісних матеріалів, зручної ергономічної форми та мінімуму деталей. В результаті отримуємо стильний та комфортний для повсякденного використання пристрій.

Відмінності у дизайні Юнмай Про та Юнмай Ізі Про

Перше, що впадає в око — це розміри та вага. Версія Ізі, як і очікується з назви, відчутно менша та легша. Тож якщо вам принциповий цей момент, вибирайте саме її. Наприклад, якщо у вас маленька долоня або ви хочете подорожувати з легшою сумкою. 

Другий цікавий момент — формфактор. Щоб рівномірно розподілити вагу пристрою та не перевантажувати руку, виробник використав різні підходи:

  1. У прошці робоча частина розташована під прямим кутом до тримача, тобто має Т-подібну конструкцію.
  2. У полегшеній версії кут більший, але сам девайс коротший.

З практики та відгуків користувачі масажерів вбачається, що кут у цьому випадку — скоріше питання користувацьких звичок, тобто обидві версії зручні по-своєму. Хай там як, але у руку вони лягають ну суперкомфортно.

У девайсів стримана кольорова гама у глибоких природних відтінках. До нас на огляд потрапила графітова про-версія та темно-синя полегшена. Обидві приємно тримати в руках.

Розташування елементів управління

У PRO кнопка вмикання-вимикання та порт зарядки приховані від очей — вони знаходяться в основі ручки. На самій ручці бачимо кнопку перемикання інтенсивності та 4 індикатори — один показує живлення,  3 інші — режими. Все максимально просто.

У Ease все зроблено інакше. В основі ручки розташований тільки зарядний порт. А кнопка вмикання-вимикання знаходиться у верхній частині ручки: прямо під вказівним пальцем. На торцевій частині бачимо дисплей та кнопку перемикання режимів. «Де ж індикація режимів?» — спитаєте ви. А індикація тут реалізована дуже цікаво — у вигляді індикаторного кільця навколо цієї торцевої частини.

4. Порівнюємо технічні характеристики

ПараметрGun PROEase PRO
Потужність двигуна60 Вт5В/9В–2А (10-18 Вт)
Регулювання інтенсивності
Кількість обертів на хвилину✔1800✔2400✔3200
Глибина дії12 мм10 мм
Сила тиску15 кг20 кг
Кількість та тип насадок✔Пласка✔Кругла✔Подовжена✔U-подібна
Матеріали корпусу✔ Скловолокно✔ Нейлон✔ Алюміній✔ Силікон
Матеріал насадокХарчовий силікон
Область застосуванняСпина/Шия/Плечі/Руки/Живіт/Стегна/Литки
Місткість акумулятора2600 мАг
Автономність✔80 днів за використання 10 хвилин на день✔14 год на низькій швидкості✔10 год — на середній✔9 год — на високій✔14 год безперервної роботи✔46 днів за використання 10 хвилин на день
Адаптер живленняАдаптер постійного струмуUSB Type-C
Управління✔Механічне (прихована кнопка)✔Через смартфон та застосунок
Інтелектуальні функції✔10-хвилинний таймер
Рівень шуму<45 дБ
Відведення теплаСистема відведення тепла із прихованим виходом повітряВентиляційний отвір
Розмір23 х 7.1 х 18.3 см6,7 x 5,1 x 2,6 см
Вага1 кг0,6 кг
АксесуариДорожній кейс

5. Особливості використання масажерів Yunmai

Обидва девайси отримали по 3 режими інтенсивності та по 4 наконечники. Як виявилось, це не просто маркетинговий хід, а дійсно зручна тема для розвантаження.

Навіщо потрібні різні режими?

Отже, для того, щоб максимально ефективно потренуватись та відновитись, використовуємо масажер для тіла наступним чином:

  1. Мінімальна інтенсивність у 1800 обертів на хвилину допоможе розігрітись перед активністю. Вона також підійде, аби зняти легку напругу після тривалої роботи за столом чи керування авто.
  2. Середньо інтенсивний режим у 2400 обертів покликаний розслабити фасції — це м’які тканини, які оточують та підтримують наші м’язи. 
  3. Високоінтенсивний режим призначений безпосередньо для м’язів.

Ще один важливий момент, наскільки глибоким може бути такий масаж. Якщо масажист самостійно підбирає силу тиску на ділянки тіла, то електромасажер дає чітке розуміння тиску. І тут у двох версій є невелика відмінність. Про-версія сягає глибини 12 мм, а полегшена — 10 мм.

Як користуватись насадками?

У комплекті кожного девайсу їх по 4. Виконані вони з гіпоалергенного силікону, який не викликає подразнень шкіри та повністю безпечний для здоров’я. У кожної — своє призначення:

  • Кругла. Використовуйте її для великих м’язів — спини, стегон, литок тощо.
  • U-подібна. Просто ідеальне рішення для делікатного масажу ахілла. Її пальчики із двох боків «обіймають» ахіллове сухожилля, одночасно розслабляючи цю ділянку з двох боків. І, звісно, то найкращий масажер для шиї. На біцепсі та й взагалі на руках теж працює добре👌
  • Видовжена. Призначена, щоб дістати тригерні точки на складних зонах нашого тіла — п’ятах та долонях. Звісно, тригерні точки можуть виникати в інших місцях — і тут ця насадка працює на результат.
  • Пласка. На нашу думку, зручно почати роботу із масажером саме з неї. Коштом такої форми сила імпульсу рівномірно розподіляється по площині насадки та м’яко діє на м’язи. Тому вона найбільш універсальна й підходить для масажу усіх ділянок.

6. Що краще: професійний масаж чи компактний електромасажер

Головна перевага ручного професійного масажу — індивідуальний підхід. Спеціаліст може точно визначити ваші проблеми, найвразливіші ділянки та підібрати найбільш ефективні методи. Проте, такий масаж потребує багато часу й фінансів. Та й знайти хорошого професіонала не так просто.

А от електромасажер хоч і не підбирає план процедур, зате завжди готовий до роботи:

  • Дозволяє робити масаж у будь-який зручний час.
  • Компактний — його можна взяти у дорогу, зручний кейс не займе багато місця.
  • Безпечний для здоров’я — вплив девайсу на м’язи ефективний, але не зашкоджує організму (за умови правильного використання, звісно).
  • Дозволяє працювати над різними групами м’язів, оскільки оснащений кількома наконечниками.
  • Економічний, адже коштує дешевше або так само, як повноцінний курс у спеціаліста. Але гаджет можна буде використовувати багато років, тож у підсумку це вигідно.
  • Користуватися ним може вся родина.

7. Кому варто купити перкусійний масажер Yunmai?

Всім, хто активно та регулярно тренується! Немає значення, яким саме видом спорту ви займаєтесь — біг, каякінг, велосипед, аеробіка, плавання тощо — ця штука допоможе зняти напруження та попередити спазми від перетренування. Фанатам хайкінгу та туризму вібромасажер теж буде актуальним, особливо після кількаденних походів.

Перкусійний масажер допоможе й тим, чия спина втомлюється та терпне від незручних офісних меблів. А ще це класне рішення, якщо ви багато часу проводите за кермом, чи то пов’язано із далекою дорогою, чи то із професійною діяльністю. Ми рекомендуємо придбати Yunmai Massage Gun PRO або Ease PRO саме тим людям, які постійно підтримують активність. Якщо ви займаєтесь нечасто, а просто хочете трохи розслабитись ввечері напруженого дня, можна вибрати простіші та не такі багатофункціональні масажери Юнмай.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.