back to top

Який епілятор вибрати: дисковий чи пінцетний?

🪒 Пінцетний чи дисковий епілятор? Як вибрати правильний для себе? Дізнайтесь про ключові відмінності, щоб епіляція стала комфортною та ефективною 😉✨

Сучасні канони краси диктують досить безжальні, на перший погляд, канони зовнішності, загальні для всіх. Втім, якщо розібратися, іноді ці правила мають цілком обґрунтоване з погляду гігієни пояснення. Наприклад, видалення волосся із зони пахв або бікіні сприяє кращому повітрообміну із зовнішнім середовищем, що мінімізує розвиток бактерій і сприяє зменшенню неприємного запаху.

Найпоширенішим навіть зараз способом боротьби з небажаним волоссям є бритва, при тому, що сучасні технічні засоби дозволяють видаляти волосся більш ефективно. Сьогодні поговоримо про дисковий та пінцетний епілятори: яка між ними відмінність, про їхні особливості та як вибрати епілятор.

Зміст

  1. Дисковий та пінцетний епілятор
  1. Додаткові функції
  2. Як вибрати потрібний епілятор
  • Зони використання
  • Рівень больових відчуттів
  • Епілятор і тип шкіри
  • Додаткові функції
  1. Як підготувати шкіру до епіляції
  2. Підсумок

Дисковий та пінцетний епілятор

Обидва види епіляторів мають дуже схожий зовнішній вигляд. Це невеликий компактний пристрій, який легко поміщається в руці. Основна відмінність  — у робочій голівці.

Дисковий епілятор

Епілятор

На робочій голівці епілятора встановлені невеликі керамічні або металеві диски. Коли епілятор запускається в роботу, диски починають обертатися і захоплювати волоски, вириваючи їх разом із фолікулом. Сучасні моделі дискових епіляторів мають від 20 до 60 елементів, причому стандартним значенням вважається 40 дисків. Кількість дисків майже збігається з кількістю волосків, які епілятор може захопити за один раз, тому використання потужного пристрою на 60 елементів — випробування на стійкість.

Переваги дискового епілятора

Давайте розглянемо, які переваги мають дискові епілятори:

  • Тривалий результат. На відміну від тієї ж бритви, дисковий епілятор вириває волосся разом із основою, тому наступного дня ви не побачите коротких та жорстких «пеньків», які часто з’являються наступного дня після гоління.
  • Ефективність. Дисковий епілятор здатний знищити навіть зовсім короткі волоски до 0.5 мм.
  • Компактність. Безперечний плюс домашніх епіляторів загалом. Компактні, зручні та легкі пристрої зручно лягають в руку і не напружують м’язи зап’ястя у процесі роботи, при цьому портативні дискові епілятори зручно брати із собою у дорогу.
  • Універсальність. Дисковий епілятор підходить для всіх ділянок шкіри та однаково ефективно справляється з делікатними та звичайними зонами.

При цьому дискові епілятори, як і будь-яка інша техніка, мають свої недоліки. Дуже часто внаслідок епіляції з’являється подразнення шкіри. Зазвичай, за 1-2 дні цей симптом проходить, проте важливо у цей період зволожувати та живити шкіру, щоб вона не пересихала і не травмувалася ще більше.

Пінцетний епілятор

Епілятор

Пінцетний епілятор має таку ж загальну конструкцію, як і дисковий. При цьому на робочій голівці замість дисків встановлені невеликі пінцети. Як і в попередньому варіанті, стрічка епілятора обертається, і при зміні положення пінцети захоплюють волоски і виривають їх разом із фолікулом. В чому ж тоді відмінність?

При русі пінцети захоплюють лише одну волосину, на відміну від дисків, які захоплюють відразу кілька волосків, які потрапляє в «зону видимості». При цьому процедура буде більш тривалою, тому що кожна волосина видаляється індивідуально, але менш болючою з тієї причини, що больовий вплив на квадратний сантиметр шкіри менш інтенсивний.

До переваг дискових епіляторів можна віднести покращену точність та делікатність. Пінцетні епілятори забезпечують більш точне видалення волосся, порівняно з дисковими моделями. Це особливо важливо для обробки невеликих та чутливих зон, таких як обличчя, пахви або зона бікіні.

При цьому не можна забувати про підвищену чутливість та подразнення шкіри, яке так чи інакше з’являється після епіляції.

Додаткові функції

Епілятор

Сучасні моделі пінцетних та дискових епіляторів мають цілу низку додаткових функцій та «плюшок», які покликані мінімізувати дискомфорт та спростити процес видалення волосся. Розкажемо докладніше про кожне з них:

  • Портативність — базова характеристика. Хоча навіть серед сучасних моделей зустрічаються з дротовим підключенням, все ж таки портативні акумуляторні епілятори утримують першість за своєю функціональністю. По-перше, ви не прив’язані до розетки, а по-друге, їх дуже зручно брати із собою в дорогу. Якщо ви, наприклад, збираєтеся у відпустку на море у відкритому купальнику, то гладкість шкіри часто має першорядне значення насамперед з естетичного погляду.
  • Захист від води. Дуже зручна функція, яка дозволяє користуватися епілятором у душі чи ванній кімнаті. Такий нюанс має дуже важливе практичне значення: у теплій воді шкіра розпарюється, і пори розкриваються, завдяки чому біль від видалення волосся суттєво зменшується.
  • Регульована швидкість. Більшість сучасних дискових та пінцетних моделей мають дві швидкості. Перша розрахована на делікатні ділянки шкіри, де висока чутливість. Барабан рухається повільніше і прибирає менше волосся за один раз. Другу швидкість можна застосовувати на менш чутливих зонах, таких як руки чи ноги.
  • Підсвічування — зручне тим, що дуже чітко підсвічує всі пропущені волоски, тим самим дозволяючи підвищити ефективність епіляції та мінімізувати непророблені зони.

Поєднання функціональності, практичності та стильного дизайну втілюють епілятори бренду Cecotec.

Як вибрати потрібний епілятор

Епілятор

Розглянемо нюанси, які допоможуть вибрати епілятор із найкращими показниками продуктивності та комфорту саме у вашому випадку. Відразу хочемо відзначити, що вибір такого пристрою як епілятор часто суто індивідуальний, оскільки у всіх різний больовий поріг і чутливість шкіри. Менше з тим, загальні поради та рекомендації щодо вибору стануть для вас базою, на яку можна спиратися.

Зони використання

Отже, почнемо з ділянок шкіри. Як ми вже сказали, дисковий епілятор працює швидше, а пінцетний є більш делікатним. Виходячи з цього, для таких зон як руки та ноги більше підійде дисковий, а для бікіні, пахв та зони над верхньою губою — пінцетний. Якщо ви ставите акцент на універсальність, краще вибирати пінцетний епілятор, наприклад, CECOTEC SkinCare Depil-Action. Так, час на процедуру буде трохи збільшений, але чутливі ділянки не постраждають.

Рівень больових відчуттів

Якщо ви чутливі до болю, краще вибрати пінцетний епілятор із функціями для зниження болю, такими як охолоджувальні насадки, можливість використання у воді або моделі з меншою кількістю пінцетів, що в сукупності робить процес м’якшим.

Важливо вибирати епілятор з регулюванням швидкості: на меншій швидкості волосся видаляються делікатніше.

Нормальний чи високий больовий поріг. Якщо больові відчуття не є для вас проблемою, можна вибирати дисковий епілятор, який видаляє волосся швидше, але може бути більш болісним через захоплення великої кількості волосків.

Епілятор і тип шкіри

Це важлива характеристика, оскільки чутлива шкіра сама по собі може мати подразнення та почервоніння, і неправильне використання епілятора лише посилить ситуацію.

Для чутливої ​​шкіри оптимальним вибором буде пінцетний епілятор, оскільки він більш дбайливо впливає на шкіру і зменшує ймовірність подразнення. Бажаною є також наявність насадок для чутливих зон та можливість роботи у воді.

Якщо у вас немає проблем із подразненням шкіри, можна сміливо вибирати дисковий епілятор для швидшої епіляції на великих ділянках тіла.

Додаткові функції

А тепер — кілька рекомендацій щодо експлуатації дискового эпилятора. Найбільш практичними та корисними вважаються такі додаткові функції:

  • Портативність, тому що ви не залежите від наявності розеток;
  • Захист від води, тому що ви можете розпарити шкіру у ванній або душі та відразу прибрати волосся;
  • Підсвічування, оскільки воно допомагає досягти «чистішого» результату.

Як підготувати шкіру до епіляції в домашніх умовах

Епілятор

Незалежно від того, чи користуєтеся ви дисковим або пінцетним епілятором, підхід до підготовки шкіри до процедури мало чим відрізняється.

  1. Важливо розпарити та розслабити шкіру. Навіть якщо епілятор не має захисту від води, все одно рекомендується перед процедурою прийняти теплий душ або ванну, розкрити пори та лише потім братися до епіляції.
  2. Натягніть ділянку шкіри, на якій потрібно видалити волосся. Так ви мінімізуєте неприємні відчуття та полегшите приладу роботу.
  3. Обов’язково скрабуйте шкіру. Це не зведе до нуля ймовірність вростання волосся, але зможе мінімізувати ризик його появи.

Важливий момент. Епіляція в обох випадках є досить неприємною та болісною процедурою. Однак, якщо ви введете цей процес на регулярній основі, наприклад, раз на тиждень, шкіра звикне, і болісність відчуттів знизиться. Щоправда, за великої перерви у кілька тижнів відчуття будуть як вперше.

Підіб’ємо підсумки: який епілятор краще

Який епілятор вибрати, залежить від ваших індивідуальних уподобань, типу шкіри та больового порога. Дисковий епілятор краще підійде для швидкого видалення волосся на великих ділянках тіла, таких як ноги та руки, завдяки своїй потужності та швидкості. Однак він може бути неприємним, особливо для чутливих зон.

Пінцетний епілятор, навпаки, забезпечує більш точне та делікатне видалення волосся, що робить його ідеальним для невеликих та чутливих зон, таких як обличчя, пахви та зона бікіні. Попри більш тривалий процес, він може бути менш болісним і кращим для людей із чутливою шкірою.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Побутова техніка Jimmy: доступні девайси для дому! 

🏡 Техніка Jimmy — це інновації, які спрощують побут, допомагаючи підтримувати...

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.