back to top

Яким повинен бути якісний гриль? Огляд-порівняння CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual

🔥 Огляд-порівняння електрогрилів CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual 🍔 Дізнайся, як сучасні функції та висока потужність допомагають готувати смачні страви з хрусткою скоринкою! 🍽️

Для чого потрібний електрогриль? «Стейк чи овочі можна підсмажити і на звичайній пательні», — скажуть одні. «Девайс займає місце на кухні», — скажуть інші. І знаєте, вони мають рацію, але… Ніщо не замінить страви, приготовані на грилі, навіть якщо це домашній електричний гриль. Чому? Зʼясовуємо в огляді-порівнянні на моделі CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual — потужні, зручні та доступні грилі від іспанського бренду.

CECOTEC Rock'nGrill Smart і CECOTEC Rock'nGrill Dual

Зміст

  1. Що в комплекті CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual?
  2. Скільки коштує електрогриль?
  3. Порівнюємо дизайн CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual
  • Зовнішній вигляд та конструкція
    • Перевага приготування в електрогрилі №1: менше жиру
    • Перевага приготування в електрогрилі №2: просте миття
    • Перевага приготування в електрогрилі №3: антипригарне покриття
  • Розташування елементів управління
  1. Технічні характеристики CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual
  2. Можливості CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual
  3. Висновки. Чому варто купити електрогриль CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual?

Що в комплекті CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual?

Обидві моделі постачаються у базовій комплектації:

  • Сам електрогриль.
  • Знімний піддон для збирання жиру.
  • Гарантійний талон.
  • Інструкція з експлуатації.

Тут не передбачено ані додаткових панелей, ані решіток, ані якихось аксесуарів. Можливо, саме це дозволило зекономити на вартості девайсів. 

Скільки коштує електрогриль?

На момент огляду звичайна ціна CECOTEC Rock’nGrill Smart складає 143$, а за знижкою від WO.UA його можна придбати за ~117$. Тоді як CECOTEC Rock’nGrill Dual коштує на знижках 130$. Різниця у вартості незначна, чим же відрізняються ці девайси.

Порівнюємо дизайн CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual

CECOTEC Rock'nGrill Smart і CECOTEC Rock'nGrill Dual

Найцікавіше починається вже з дизайну. Він продуманий так, щоб не просто збирати зайвий жир під час приготування, а й без проблем зняти та помити деталі. Про безпеку під час смаження виробник теж подбав — деталі нижче.

Зовнішній вигляд та конструкція

Корпуси CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual виготовлено з нержавіючої сталі з пластиковими елементами. Срібляста сталь та чорний пластик — завжди ефектна комбінація, до того ж практична. Знаю з власного досвіду, що такий корпус достатньо протерти вологою ганчіркою після приготування, щоб підтримувати у чистоті.

В обох моделей бачимо велику ручку на всю ширину девайса. Вона термоізольована, так що готувати буде зручно та безпечно. Антиковзні ніжки теж передбачено, так що пристрої надійно утримуються на робочій поверхні.

Перевага приготування в електрогрилі №1: менше жиру

І головне — і там, і там є знімний піддон для збору жиру. Це одна з причин, чому варто купити електрогриль: коли ви готуєте мʼясо чи рибу, весь зайвий жир стікає у піддон (на відміну від приготування на пательні чи запікання у духовці). В результаті ви споживаєте менше калорій.

І ще про жир. Завдяки тому, що ці грилі закриті, він не розбризкується у всі боки. Прибирати на кухні після приготування значно легше і швидше, ніж при звичайному смаженні. А ще обидві моделі можна розкрити на 180 градусів та готувати на відкритій поверхні (тоді прибирання буде трохи більше, звісно).

Перевага приготування в електрогрилі №2: просте миття

Чому просте? Бо панелі CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual  можна зняти та помити. Просто складаєте їх у посудомийну машину разом із лотком для збору жиру — і вуаля. Тільки не забувайте попередньо злити жир у каналізацію, аби він не забив труби.

Перевага приготування в електрогрилі №3: антипригарне покриття

І у Rock’nGrill Smart, і у Rock’nGrill Dual рифлені панелі. Вони дають ті самі апетитні смужечки  на поверхні грильованих овочів, мʼяса та риби. І знову таки допомагають краще збирати зайвий жир та рідину. В результаті скоринка виходить хрусткою, а всередині продукти зберігають ніжну текстуру та соковитість.

Панелі вкрито антипригарним покриттям RockStone. Це фірмова фішка більшості грилів CECOTEC: напилення містить частинки природного мінералу та імітує приготування на камені. Тому навіть якщо ви не знаєте, як готувати на електрогрилі, робите це вперше тощо, зіпсувати страву дуже складно. Я навіть овочі на грилі готую без олії і все чудово. Якщо залишки їжі пристануть до поверхні, вони відмиються. До речі, як помити електрогриль, можна прочитати у цій статті.

Розташування елементів управління

CECOTEC Rock'nGrill Smart і CECOTEC Rock'nGrill Dual

В обох девайсів панель управління знаходиться на передній панелі. Відмінність ось у чому. У Rock’nGrill Smart керування повністю електронне. На сенсорному екрані бачимо кілька іконок, які підсвічуються блакитними світлодіодами:

  • Ввімкнення/вимкнення.
  • Ручне налаштування температури.
  • Підвищення і зниження температури.
  • Індикатор рівня приготування на грилі: середнє просмаження (Medium), середньо-повне просмаження (Medium-well), повна готовність (Well done)
  • Вибір типу їжі.
  • Індикатор живлення.
  • Індикатор запуску.

У Rock’nGrill Dual управління електромеханічне. Тут є як два поворотних перемикачі, так і механічні кнопки:

  • Відкриття на 180 градусів.
  • Збільшення та зменшення часу.
  • Розблокування верхньої пластини.
  • Розблокування нижньої пластини.

Технічні характеристики CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual

ПараметриCECOTEC Rock’nGrill SmartCECOTEC Rock’nGrill Dual
Тип гриляЗакритий (двосторонній)
Спосіб установкиНастільний
Потужність2 000 Вт
Напруга220-240 В
Нагрівальний елементТЕНІндукційний
Кількість температурних режимів5
Регульований термостатВід 150 до 230 градусів Цельсія
Розмір робочої поверхні28,5 х 22,5 см29 х 23 см
Знімні пластиниТак
Робоча поверхняРифлена
Відкриття на 180 градусівТак
Регулювання положення пластинТак
Антипригарне покриттяТак
Можна мити у посудомийній машиніТак
РешіткаНі
Термоізольована ручкаТак
УправлінняЕлектроннеЕлектромеханічне
ДисплейТак
ІндикаціяНагріву
Роботи
Світлодіодна підсвіткаТак
Довжина шнура67 см
Розмір40 х 20.5 х 38.5 см17.5 х 32.5 х 35.5 см
Вага5.65 кг5.51 кг

Можливості CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual

CECOTEC Rock'nGrill Smart і CECOTEC Rock'nGrill Dual

Як бачимо, у наших грилів багато спільного. Почнемо з плюсів:

  • Висока потужність. Однаковий показник у 2 000 Вт свідчить про те, що обидві моделі досить швидко нагріваються, адже розміри у них плюс-мінус схожі.
  • Наявність регульованого термостата. Це дозволяє виставляти температуру самостійно, як треба саме для вашої страви. Дуже корисна функція, якою я часто користуюся. У CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual температура налаштовується до 230 градусів Цельсія.
  • Регулюється положення пластин. Яким би високим не був ваш сендвіч чи бургер, ви зможете підлаштувати під нього електрогриль. Обидві моделі можна використовувати і як контактний гриль (тоді просто встановіть пластини повище), і як прес-гриль (у цьому випадку притисніть страву та зафіксуйте верхню панель).
  • Верхня панель відкидається на 180 градусів. Це значить, що ви можете готувати вдвічі більше за один раз. Наприклад, — підсмажити овочі для великої компанії. Чи приготувати яєшню на сніданок.
CECOTEC Rock'nGrill Smart і CECOTEC Rock'nGrill Dual

У CECOTEC Rock’nGrill Smart є ще один додатковий плюс. Він більш автоматизований. У нього є система AutoCook — 5 передвстановлених програм для різних продуктів:

  1. Стейк.
  2. Ковбасні вироби.
  3. Риба.
  4. Сендвіч.
  5. Бургер.

З огляду на це я б радила його тим, хто тільки вчиться готувати або просто хоче заощадити на цьому час. Адже розумний гриль сам визначає температуру та час приготування. Ви просто закладаєте продукти та займаєтесь іншими справами. А коли страва готова — девайс подасть сигнал.

Щодо мінусів. У цих моделей немає решітки чи якихось додаткових аксесуарів. Але як власниця схожого пристрою можу сказати, що решітка ще не знадобилася мені жодного разу. А купити аксесуари для електрогриля — лопатку та пензлик — взагалі не є проблемою. 

CECOTEC Rock'nGrill Smart і CECOTEC Rock'nGrill Dual

Висновки. Чому варто купити електрогриль CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual?

Беззаперечно, CECOTEC Rock’nGrill Smart і CECOTEC Rock’nGrill Dual варті вашої уваги. Вони потужні, мають всі потрібні налаштування, а їхні деталі можна зняти та помити у посудомийній машині. До того ж вони відкриваються на 180 градусів, дозволяючи готувати одразу кілька порцій. І це відносно недорогі грилі, бо подібні моделі інших брендів мають значно вищий цінник.

Єдине питання: який вибрати гриль, адже вони обидва круті. Як на мене, Rock’nGrill Dual сподобається тим, хто любить погратися з управлінням: тут прикольні поворотні перемикачі. А CECOTEC Rock’nGrill Smart підійде тим, хто цінує автоматизацію: передвстановлені програми дуже заощаджують час та зусилля.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.