back to top

Яким буде iPhone 15? Зовнішній вигляд, компоненти та фішки

Восени 2023 року Apple планує випустити оновлену серію iPhone 15, 15 Pro, 15 Max та 15 Pro Max. Фанати бренду та поціновувачі техно-новинок вже затамували подих, бо смартфони, за наявною інформацією, отримали ну дуже цікаві фішки:

  • Процесор A17 Bionic.
  • Оперативна пам’ять — від 4 до 6 Гб.
  • Об’єм сховища — в діапазоні 256 Гб-2 ТБ.
  • Місткість акумулятора — 3200-4000 мАг, в залежності від моделі.
  • OLED-дисплей яскравістю 2500 ніт.
  • Перископічний об’єктив.
  • Dynamic Island. 
  • MagSafe.
  • USB-C замість Lightning.
  • Wi-Fi 6E.
  • Операційна система iOS 17.
  • Програмована кнопка беззвучного режиму.

Поговорюють, нібито компанія також розглядає варіант змінити підхід до назви смартфонів. Наприклад, відмовитися від маркування цифрами, а преміальну лінійку Pro Max — перейменувати на універсальне «Ultra». Чи буде у новій серії пристрій S, поки невідомо.

Новий дизайн

Відомо, що новий Айфон 15 змінить зовнішній вигляд. Мова йде про ультратонку титанову рамку із заокругленими кутами на кшталт MacBook Pro, яка на задній панелі плавно переходитиме у скло. Мета такого рішення — зменшити вагу телефону та зберегти розмір дисплея без змін. А ще, за доступними даними, у версіях Pro та Pro Max з’являться нові цікаві відтінки корпуса: темно-червоний Dark Cherry та сіро-блакитний Antarctic Blue.

Надяскравий OLED-дисплей

Є думка, ніби в лінійці буде встановлено новий OLED-екран, здатний підтримувати до 2000 ніт під прямими сонячними променями та до 2500 ніт за нормального освітлення.

Dynamic Island на всіх версіях

Динамічний острів — це вже відомий з тогорічного iPhone 14 Pro виріз, в якому розміщуються фронтальна та інфрачервона камери, а також точковий проєктор. Він замінив традиційний «чубчик», естетично об’єднавши ці елементи та здатний змінювати вигляд, залежно від способу використання.

Лінза Periscope для кращого зуму

Ще у грудні 2021 Куо почав говорити, ніби версії Про та Про Макс можуть отримати систему перископічних лінз, на кшталт тої, яка використовується у Samsung S21 Ultra. Новий об’єктив дозволить збільшити оптичний зум з 3-кратного до 6-кратного. Невідомо лише, це буде окрема четверта камера чи вдосконалення наявний телескопічного об’єктива.

Камери 48 Мп для всіх моделей серії

Дуже вірогідно, що кожний смартфон отримає ширококутні камери 48 Мп. І це плюс, який покращує якість фото, роблячи їх чіткішими та більш деталізованими.

Дві камери для селфі?

Це означало б кращі портретні фото. Але інсайдери поговорюють, що це маловірогідно, бо може викликати проблеми із програмним елементом Dynamic Island.

Бувай, Lightning Port. Привіт, Type-C

Європейський Союз прийняв законодавство, за яким USB Type-C має використовуватись усіма виробниками як єдиний стандарт: нові норми почнуть діяти у 2024. iPad Pro перевели на нього ще у 2018 році, а от телефони лише збирались. Тож пропрієтарний Lightning, який свого часу замінив 30-контактий конектор, досі на місці в усіх серіях.

Тут в Apple було два шляхи: почати використовувати універсальний USB Type-C або взагалі відмовитись від дротів та роз’ємів на користь своєї бездротової зарядки MagSafe. Останнє рішення було б приємним, але відомий аналітик Мін-Чи Куо вже розповсюдив інформацію, що Type-C таки буде, якщо не у всіх, то у молодших версіях. Причому, кабелі та зарядки сторонніх виробників повинні будуть пройти сертифікацію Apple MFi (Made for iPhone). Очікується, що цей порт підвищить швидкість передачі даних та зарядки, а це не може не радувати.

Touch ID: скоріше ні, ніж так

Систему розблокування Touch ID було замінено на Face ID із виходом iPhone X. Це дозволило прибрати з дисплея кнопку «Home» та зробити його повноекранним. Плюс, вважалося, сканер обличчя безпечніший та надійніший.

Але пандемія коронавірусу та необхідність носити маски зробила сканування лиця незручним — ідентифікатор має сканувати не лише очі, а й ніс та рот власника. Тож всі чекали на повернення сканера відбитків пальців. Але очікування не справдилися, хоча iPad Air 4 та iPad mini 6 отримали Touch ID  — кнопка живлення тепер містить цей сканер. Чи справдяться ці очікування з виходом iPhone 15, теж невідомо, бо Face ID вже непогано розпізнає обличчя навіть у масці.

Модем Apple 5G

За даними інсайдерів, Apple планує використати у новій лінійці модеми 5G власного виробництва замість Qualcomm. Сподіваємось, це позитивно вплине і на якість зв’язку, і на ціну.

Нове управління. Ємнісні кнопки 

Ходять чутки, нібито у старших версій замість звичних кнопок гучності з’явиться одна ємнісна. Кнопка живлення, скоріше за все, теж стане ємнісною. Це означає, що в них працюватиме вібромотор Taptic Engine, що імітує віддачу від натискання. За бажання його можна буде вимкнути та користуватись, як звичайними.

Збільшення автономності

Компанія любить підвищувати автономність батареї у кожній новій лінійці. От і цього року очікується покращення: можливо, розробники використають нові багатошарові акумулятори, які збільшать швидкість заряджання та час автономної роботи.

Коли вийде iPhone 15?

Чекаємо на реліз у вересні 2023-го. Щодо цін, очікується їх зростання через велику кількість оновлень. Слідкуйте за новинами на wo.ua, щоб першими дізнатись деталі про новинки бренду.

Трохи раніше ми вже розповідали про можливі нововведення у лінійці iPhone 15 а саме про місткість акумулятора iPhone 15 та нові кольори iPhone 15, але побачимо всі новинки вже у вересні.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.