back to top

Які кухонні девайси може замінити мультипіч?

🍕 Хочете готувати смачно та корисно? Мультипіч — відмінний вибір для цього 🥘 Читайте у статті, які функції вона виконує та які девайси може замінити 🧁

Чи буває у вас таке, що ви заходите в магазин або на сайт побутової техніки — і зовсім губитеся у величезному розмаїтті різноманітних пристроїв для кухні? Окрім різноманітних плит, духовок, грилів та мультиварок на полицях стільки цікавих девайсів! Наприклад, мультипіч (вона ж аерогриль або аерофритюрниця). Різні типи мультипічок давно стали популярними в азійських країнах, США та Європі. А тепер вони мають попит і в українських сім’ях. У цій статті ми розглянемо, як працюють мультипечі, які функції вони виконують і які аксесуари можуть замінити. Щось вам уже відомо, як, наприклад, плита, чайник чи міксер, проте 21 століття диктує свої правила, на полицях з’являються все більше різноманітних пристроїв, призначення яких не зовсім зрозуміле з першого погляду.

Мультипіч

Зміст

  1. Чим корисна мультипіч?
  2. Види мультипечей
  • Об’єм чаші до 3 літрів
  • Об’єм чаші від 3 до 6 літрів
  • Об’єм чаші більше 6 літрів
  1. Чи можна варити у мультипечі?
  2. Чи можна розігрівати їжу у мультипечі?
  3. Чим мультипіч відрізняється від інших кухонних девайсів?
  • Яка відмінність між мультипіччю та аерогрилем? Розбираємось у термінах
    • У чому мінуси звичайного аерогрилю?
  • Що краще купити: мультипіч чи мультиварку?
  • Мультипіч чи пароварка?
  • Чим відрізняється мультипіч від фритюрниці?
  • Що краще, скороварка чи мультипіч?

6. Висновок: як вибрати потрібну мультипіч?

Чим корисна мультипіч і що вона може замінити?

Мультипечі порівняно нещодавно з’явилися на ринку, але за цей час встигли здобути репутацію неймовірно багатофункціонального та універсального пристрою. Невелика за розміром техніка легко поміщається навіть на мінімалістичній кухні, і за своїми можливостями може замінити більшість кухонної техніки:

  • Мультиварки.
  • Гриль.
  • Фритюрницю.
  • Духовку.
  • Мікрохвильовку.

Головна особливість мультипічки — це приготування здорової альтернативи не найкориснішим стравам. Наприклад, це улюблене багатьма м’ясо з хрусткою скоринкою, картопля-фрі або навіть бургери. Саме це було основною ідеєю винахідників девайсу.

Але в результаті вийшло навіть краще: мультипіч отримала настільки широкий набір функцій, що в поєднанні з плитою, чайником і холодильником може скласти оптимальний набір кухонної техніки для всієї родини. Пристрій варить, смажить, запікає, підсушує — загалом усе, що роблять сковорідки, духовки, мікрохвильові печі. Тільки все це поєднується в одному пристрої.

Види мультипечей

Мультипечі відрізняються за обсягом, конструкцією, потужністю та іншими параметрами. Залежно від цього можна виділяти різні види. Але найчастіше зручно орієнтуватися насамперед на обсяг. Давайте з’ясуємо, які види мультипечей в залежності від обсягу представлені на ринку.

Об’єм чаші до 3 літрів

Мультипіч

Я живу одна, тому не бачу сенсу готувати великий обсяг їжі, навіть на кілька днів. Я чудово обходжусь чайником, плитою на одну конфорку та маленькою мультипіччю CECOTEC Cecofry Pixel 2500 на 2.5 літри. Такого обсягу цілком вистачить, щоб приготувати запечені овочі, курячі стегна або стейк навіть із розрахунку на двох осіб.

Ця модель з потужністю 1200 Вт та трьома основними програмами. Я користуюсь двома: випічка та гриль на решітці – для всіх страв. Ідеально виходять овочі, м’ясні страви та щось із випічки, наприклад, ті самі сирники або млинці з начинкою.

Оскільки мені потрібно стежити за моїм харчуванням і мінімізувати кількість жирної їжі, між сковорідкою та мультипіччю я оберу друге. Наприклад, м’ясні страви виходять такими ж, як і на сковороді — з хрусткою скоринкою та соковиті, при цьому вміст жиру набагато менший навіть за відчуттями. Особливість мультипечі в тому, що для повноцінного приготування м’яса та риби техніці достатньо жиру, який вже міститься у продуктах. Для овочів на грилі олії можна трохи додати. А з урахуванням робочого графіка пристрій зручний тим, що достатньо завантажити всі продукти в чашу і забути про них на півгодини.

Ще одна компактна модель — Deerma KZ100 3L, вона відмінно підійде і для одного, і для пар. Тут оптимальний обсяг чаші, 3 літри та вже цілих 8 програм. Плюс до цього, вона має зручну сенсорну панель управління у верхній частині приладу: не потрібно нахилятися, щоб вибрати потрібний режим. У комплекті є кронштейн для випічки, так що ви можете покласти на нього пару заморожених круасанів. А за півгодини — дістати повністю готові, зробити з них сендвічі, ще раз підігріти — і отримати готовий повноцінний сніданок.

Об’єм чаші від 3 до 6 літрів

Мультипіч

Якби у мене була сім’я з трьох осіб, я вибирала б з моделей з чашею на 3-6 літрів, наприклад, таку CECOTEC Cecofry Fantastik Inox 5500 з набором необхідних аксесуарів для готування і регульованим термостатом.

  1. По-перше, вибір таких моделей набагато ширший, ніж маленьких та компактних.
  2. По-друге, така мультипіч функціональніша і зручніша. У подібних моделей більше програм приготування, ручне та автоматичне регулювання температури, просте та зрозуміле управління.
  3. Ну а по-третє, обсяг чаші більший, і за один раз можна приготувати одразу на всю родину.

Такий обсяг підходить батькам у декреті або тим, хто має дітей-школярів. Готувати потрібно багато, різноманітно, а дитячий організм вимагає ще й корисної їжі, оскільки чіпсами і колою він «доженеться» в школі з однокласниками. Достатньо приділити у вихідний день 2-3 години часу та зробити заготовки обідів на кілька днів вперед. Істотний плюс будь-яких мультипечей — швидкість приготування: те, що духовка готуватиме годину, мультипіч приготує за 30 хвилин.

Якщо ви хочете купити мультипіч такого об’єму, зверніть увагу на CECOTEC Cecofry Rain Acc Kit з автодозуванням олії. Техніка середньої потужності 1550 Вт дозволяє готувати широку різноманітність страв, від кексів до спаржі та стейків. Головна особливість, автоматичне дозування олії, дозволяє адаптувати готування, якщо у вас дієта, чутливий шлунок, або ви готуєте для малюків. При цьому на смакових якостях або зовнішньому вигляді готової страви відсутність олії ніяк не відображається завдяки особливій технології Custom Crispy.

Об’єм чаші більше 6 літрів

Мультипіч

Іноді я приїжджаю в гості до сестри, яка має велику родину. Рік тому я подарувала їй мультипіч CECOTEC Cecofry Advance 9000 Window, щоб вона не витрачала всі свої вихідні на збори чоловіка та дітей до школи-роботи-садочків. Вони з чоловіком досить швидко звикли до функціональності та швидкості приготування будь-яких страв, включаючи випічку. Тепер вони готують сніданки, обіди та вечері по черзі, і іноді залучають старшу дитину, якій страшенно подобається сенсорна панель керування. А молодші діти знайшли розвагу: дивитись крізь оглядове вікно, як піднімаються їхні бананові печива.

Ця модель має одну важливу для великої родини особливість. Загальний об’єм чаші становить 9 літрів, але її можна розділити на дві рівноцінні ємності по 4.5 літри за допомогою спеціальної розділової панелі. При цьому регулювання температури та режиму налаштовується для кожної чаші окремо. Тому ви можете за один і той же час приготувати дві повноцінні страви, наприклад, м’ясне та гарнір. Погодьтеся, економія часу вдвічі — істотна перевага в умовах постійного поспіху.

Чи можна варити у мультипечі?

Мультипіч

Хоча мультипіч чимось нагадує мультиварку, в якій можна варити суп або кашу, все ж таки потік гарячого повітря настільки сильний, що випаровує зайву воду. Основний акцент мультипечей саме на хрумку скоринку і збереження соковитості всередині продукту, тому тушкувати овочі або варити суп краще на плиті, а ось запекти овочі чи рибу — в мультипечі.

Мультипечі використовують конвекційну технологію, коли гаряче повітря циркулює всередині камери, рівномірно прогріваючи продукти з різних боків. Цей метод прискорює процес приготування, використовує натуральну жирність продуктів, за рахунок чого страви виходять здоровішими, при цьому не поступаються за смаковими якостями, приготовленими у фритюрі.

Але є приємні винятки. Наприклад, модель CECOTEC Cecofry Flip&Grill 4500. Вона дивує своєю універсальністю та компактністю. Цей невеликий прилад не тільки чудово справляється із запіканням та обсмажуванням без олії, але й завдяки своїй конструкції з функцією перевороту дозволяє варити, тушкувати та обсмажувати на грилі, оскільки у верхній панелі вбудований додатковий ТЕН. Зручна конструкція заощаджує місце на кухні, що особливо важливо для тих, хто цінує кожен сантиметр простору.

Чи можна розігрівати їжу у мультипечі?

Багато сучасних моделей мають функцію розігріву, яка дозволяє швидко та рівномірно підігрівати страви. Це робить мультипіч зручною альтернативою мікрохвильовій печі. Важливо відзначити кілька особливостей:

  1. Рівномірне нагрівання — завдяки циркуляції гарячого повітря в мультипечі їжа прогрівається більш рівномірно, ніж у мікрохвильовій печі.
  2. Збереження текстури — при розігріві в мультипечі продукти не втрачають своєї текстури, наприклад, скоринка залишається хрусткою, що буває проблематично при використанні мікрохвильової печі.
  3. Регулювання температури — більшість мультипечей дозволяють виставляти потрібну температуру, що запобігає пересушуванню їжі.

Щоправда, у мультипечі зручно розігрівати невеликі порції, на одну-дві людини. Якщо, наприклад, мультипіч велика, на 8-9 літрів, немає сенсу її включати, якщо є можливість скористатися мікрохвильовою піччю або підігріти на плиті. Втім, якщо ви готували страву, і вона залишилася в чаші, охолола, а тепер треба підігріти, то функція розігріву — те, що потрібно.

Чим мультипіч відрізняється від інших кухонних девайсів?

Яка відмінність між мультипіччю та аерогрилем: розбираємося  в термінах

Мультипіч

В сучасному світі кухонної техніки мультипіч і аерогриль, і навіть аерофрітюрниця використовуються як синоніми. Однак у мережі можна знайти інформацію, що це різні аксесуари. А справа все в тому, що є схожі прилади, тільки не з чашею, а з панеллю гриля замість неї. Іншими словами, технологія приготування у них однакова — конвекція — просто формфактор різний. Яскравий приклад — Ninja Foodi MAX Health MultiGrill & Air Fryer.

У чому мінуси звичайного аерогрилю?

А ще під ім’ям аерогрилю можна знайти прототип сучасної мультипечі. Скляна чаша на спеціальній підставці і з панеллю управління у верхній частині була у свій час досить широко затребувана, проте за практичністю поступилася місцем мультипечі з наступних причин:

  1. Такі застарілі аерогрилі були досить громіздкими та важкими. Чаша виготовлялася із міцного термостійкого скла, щоправда, це не заважало їй втрачати досить багато тепла, через що використання було не дуже виправдане з економічного погляду.
  2. Досить складно було мити скло так, щоби випадково не розбити або не залишити скол. При цьому відмити скло від залишків жиру або плям від води не так просто, оскільки в більшості українських квартир вода досить жорстка. Через це з часом аерогриль виглядає досить неохайним і готувати в ньому вже не так хочеться.
  3. Більше часу витрачалося на приготування через тепловіддачу.

Тому ці прилади програли мультиварці та мультипечі за багатьма параметрами. З урахуванням дефіциту електроенергії та необхідності максимально оптимізувати енерговитратні процеси мультипіч займає набагато вигідніше становище. Словом, технології стають досконалішими, і з ними змінюється термінологія. Сьогодні ми вживаємо слова «мультипіч», «аерогриль» та «аерофритюрниця» стосовно одного девайсу, адже мультипічка дозволяє і запікати на конвекції, і грилювати продукти.

Що краще купити: мультипіч чи мультиварку?

Мультипіч

Мабуть, одне з найбільш неоднозначних порівнянь, оскільки обидва девайси — багатофункціональні і можуть скласти один одному конкуренцію. У мене були дві мультиварки від різних брендів і одна мультипіч, і ось що я можу сказати.

Мультиварки — це інший формат. Вони дуже зручні, коли потрібно зварити кашу, картоплю, приготувати на пару рибу, м’ясо чи котлети. Мультиварки чудово справляються з тушкуванням завдяки спеціальній технології 3D-нагріву. При цьому в них виходять дуже смачні та насичені супи, які навряд чи вийдуть у звичайній каструлі на плиті.

Щоправда, одними паровими овочами, кашами та супами ситий не будеш, іноді хочеться смаженої картоплі або хрустких курячих крилець. І ось тут мультиварка “буксує”: повітря всередині нагрівається і рухається, але не настільки швидко, щоб прибрати зайву вологу в режимі смаження. Навіть відкрита кришка не рятує, тому що конденсат збирається на кришці і стікає на підлогу — теж таке задоволення.

Тепер перейдемо до мультипечі. У мене була невелика CECOTEC Cecofry Pixel 2500 на 2.5 літра. Мені важливо, щоб у раціоні були овочі, причому, різноманітні та смачно приготовані, і мультипіч для цього ідеально підходить. Зі звичайних броколі та моркви вона може створити шедеври, які не соромно буде подати на стіл гостям. Приготування м’яса поза конкуренцією. CECOTEC Cecofry Pixel 2500 чудово справляється з крилами, ніжками, стравами з грудки, шніцелями та котлетами. Іноді мені хочеться побалувати себе сирниками чи млинцями: млинці можна заздалегідь спекти на сковороді або купити готові з начинкою. Сирники мультипіч готує повністю пропеченими, з рум’яною скоринкою та без тонни масла.

Мультипіч чи пароварка?

Мультипіч

При виборі кухонної техніки багато хто стикається з питанням: що краще — мультипіч чи пароварка? Обидва прилади допомагають готувати смачну та корисну їжу, але розрізняються за функціями та можливостями.

Пароварка — це прилад, який спеціалізується на приготуванні їжі на пару. Вона особливо поширена серед тих, хто дотримується правильного харчування чи дієт, а також сімей з маленькими дітьми. Основні переваги пароварки — це її простота у використанні та висока користь приготовлених продуктів. Однак її функціональність обмежена: якщо ви не харчуєтеся виключно паровими продуктами, вона часто стоятиме без діла, тому що ні смажити, ні варити, ні навіть підігріти вона не може.

Чим відрізняється мультипіч від фритюрниці

Мультипіч

Фритюрниця — домашній аналог промислової техніки для приготування різноманітних страв у великій кількості олії. Тут сама назва говорить про те, як це шкідливо для здоров’я. У порівнянні з мультипіччю фритюрниці програють за багатьма параметрами:

  • Велика витрата олії за один раз. Щоб приготувати і рівномірно просмажити продукт, необхідна велика кількість олії, набагато більше, ніж на звичайній пательні.
  • Шкідливо. Їжа, приготована ​​у фритюрі, може бути як джанк-фуд і не вживатися на щоденній основі через загрозу всій системі травлення.

На відміну від фритюрниці, мультипіч у десятки разів скорочує витрату олії, а результат виходить не гірше за смаком і набагато кориснішим.

Що краще, скороварка чи мультипіч?

Скороварка — це прилад, який готує їжу під тиском, що дозволяє значно скоротити час приготування. Вона особливо корисна для тих, хто цінує швидкість на кухні, оскільки навіть найтвердіші продукти (наприклад, м’ясо чи бобові) можна приготувати за лічені хвилини.

Що вибрати? Якщо ваш пріоритет — це швидке приготування супів, каш, тушкованих страв або продуктів, які вимагають тривалого часу для розм’якшення, скороварка стане кращим рішенням. Вона допомагає готувати такі страви за короткий час та зберігає їх поживні властивості. Якщо вам важлива різноманітність у приготуванні — від смаження до запікання та грилю, то мультипіч CECOTEC Cecofry Supreme 8000 буде кращим варіантом.

Чим відрізняється мультипіч від мікрохвильової печі

Мультипіч

Мікрохвильові печі зараз є на кожній другій кухні. Їхня перевага в тому, що можна швидко розігріти їжу, розморозити м’ясо або розтопити шоколад. Щоправда, у цьому весь основний функціонал закінчується. Якщо вибирати між мультипіччю та мікрохвильовкою, то об’єктивно, вибір буде на користь печі, з наступних причин:

  • Вибір режимів приготування та загалом функціональність набагато ширша.
  • Як не намагайся, але добитися хрусткої скоринки на м’ясі або, наприклад, сирниках з мікрохвильовкою не вийде.
  • За мультипіччю набагато легше доглядати. Достатньо помити після використання чашу та поставити на місце. Мікрохвильові печі взагалі рідко миються, через що там накопичується жир і неприємні запахи, що робить її використання негігієнічним.

Чим мультипіч відрізняється від духовки

Мультипіч

Почнемо з того, що це два абсолютно різні прилади, розраховані на різні завдання та обсяги продуктів. Однак, мультипіч іноді може замінити духовку, якщо ви випікаєте невеликі порції таких продуктів як капкейки, кекси, сирники, круасани, печива.

При цьому ви не зможете спекти в мультипечі пиріг або киш, оскільки технології все ж таки орієнтовані під інші завдання. Втім, якщо у вас невелика сім’я, то мультипіччю замість духовки можна цілком обійтися.

Висновок: як вибрати потрібну мультипіч?

Мультипіч — це універсальний прилад, який може замінити безліч кухонної техніки, від духовки до мікрохвильової печі. Вона зручна для тих, хто цінує багатофункціональність та компактність на кухні, а також бажає готувати різноманітні та корисні страви. Завдяки своїм можливостям мультипіч стає незамінним помічником для тих, хто шукає максимальну ефективність на кухні.Щоб правильно вибрати мультипіч, важливо звертати увагу на такі характеристики, як потужність, наявність сенсорного керування, кількість програм та об’єм чаші. А щоб вибирати аерофритюрницю було приємніше, не забувайте використовувати промокод blog, щоб отримати додаткову знижку при покупці.

Олександра Долбєва
Олександра Долбєва
Привіт) мене звати Олександра, мені 22 роки і я все життя живу в Києві. Обожнюю це місто. Де б я не була, завжди повертаюся сюди. Я художник і музикант, і я з тих людей, кому для збереження нот та фарб потрібна окрема квартира, бо мої художні матеріали скоро виселять мене з моєї кімнати :D Мої інструменти — пензлі, фарби та ноти, які заповнюють простір навколо мене, створюючи особливу атмосферу творчості. Проте, окрім мистецтва, мене завжди цікавили сучасні технології та гаджети, які допомагають зробити життя яскравішим і комфортнішим. Я з радістю ділюсь своїми думками та користувацьким досвідом, щоб разом з вами відкривати нові можливості!
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Компактний і легкий пилосос Deerma DX1000W

💨🔋 Потужність, стиль та комфорт в одному пристрої! Читайте огляд на...

Який пилосос вибрати? Найкращі пилососи 2024 

🧹 Вертикальні,  миючі, ручні чи роботи — які пилососи кращі та...

SwitchBot: розумний дім для комфортного життя

🔌 Що таке SwitchBot та як працює розумний дім? 🏠 Дізнайтесь...

Як вибрати розумні ваги? Огляд на YUNMAI X...

🤔 Для чого потрібні розумні ваги та як їх вибрати ? ...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.