back to top

Як зібрати комплект для геймера? Ігрова периферія і не тільки

🎮 Хочеш покращити свій геймерський досвід? Дізнайся, як зібрати комплект для геймера! Підбирай клавіатуру, мишу, роутер, навушники та крісло для найкращого геймплею! 🕹️

Шукаєте, як зібрати комплект для геймера? Ігровий ПК або ігровий ноутбук — це ще не все, що треба для ефектної гри. Важливу роль відіграють також периферійні гаджети.  У цій статті ви дізнаєтеся, як знайти своє ідеальне ігрове обладнання. Геймерська клавіатура, миша, навушники, роутер — поговоримо про ці та інші цікаві девайси і не тільки. Сьогодні звертатимемо увагу не на базові характеристики пристроїв, а саме на ті, що роблять їх зручними для геймінгу. Поїхали!

Зміст

  1. Коротко про головне: ПК чи ноутбук?
  • Ігровий ПК
  • Ігровий ноутбук
  1. Ігровий монітор
  2. Мережеве обладнання: як вибрати ігровий роутер (маршрутизатор)?
  • Якість обслуговування
  • Дводіапазонний чи тридіапазонний роутер?
    • Особливості 2-діапазонного маршрутизатора
    • Чим відрізняється 3-діапазонний маршрутизатор?
  • Технологія MU-MIMO 
  • Технологія Beamforming (формування променя)
  1. Периферія: як зібрати комплект для геймера
  • Геймерська миша: як вибрати
    • Дротова чи бездротова?
    • Основні особливості геймерської миші
  • Ігрова клавіатура
    • Чутливість клавіш
    • Затримка сигналу клавіш
    • Підсвічування
    • Розмір
    • Матеріал виготовлення
  • Ігрова акустика
    • Ігрові навушники та гарнітури
    • Ігрові мікрофони
  1. Як організувати комфортний ігровий простір
  • Ігровий стіл
  • Ігрове крісло
  1. Висновки

Коротко про головне: ПК чи ноутбук?

Хоча мова піде про периферію, не можна не сказати про ці девайси, адже весь комплект для геймера працює у зв’язці. Тому спочатку — кілька слів про основні пристрої.

Ігровий ПК

Ігровий ПК Як зібрати комплект для геймера

Ігровий комп’ютер розроблений спеціально для використання у відеоіграх, з потужними апаратними компонентами та відеокартою. У порівнянні зі звичайними комп’ютерами, ігрові ПК здатні запускати вимогливі ігри з вищою частотою кадрів і кращою якістю графіки.

А ще їх можна кастомізувати, налаштувати конфігурацію компонентів під себе, щоб досягати ще більшої продуктивності. При виборі геймерського ПК треба детально підбирати кожен з компонентів:

  • Процесор (CPU)
  • Відеокарта (GPU)
  • Оперативна пам’ять (RAM)
  • Жорсткий диск (HDD/SSD)
  • Материнська плата
  • Блок живлення
  • Система охолодження

Відповідно вартість ігрового ПК може сильно відрізнятися залежно від потужності та якості цих компонентів. Модель початкового рівня може коштувати від 500 до 600 євро, тоді як висококласні пристрої можуть коштувати кілька тисяч євро. Звичайно, це залежить від вашого бюджету, а також від ігор, в які ви хочете грати.

Ігровий ноутбук

Ігровий ноутбук Як зібрати комплект для геймера

Якщо ви хочете грати будь-де або не маєте місця для стаціонарного комп’ютера, геймерський лептоп дасть вам необхідну гнучкість і мобільність. Він, як і ПК, може бути оснащений потужним обладнанням, включаючи швидкий процесор, спеціальну відеокарту, достатню кількість оперативної пам’яті та місця для зберігання даних, а також високоякісний дисплей. Однак, тут є нюанси:

  1. Ціна ігрового ноутбука може бути вищою, ніж у настільного комп’ютера з приблизно такою ж продуктивністю.
  2. Його може бути складніше модернізувати або замінити компоненти, такі як відеокарта або процесор.

А все ж таки ігрові ноутбуки є корисним варіантом для  тих, хто шукає портативний пристрій. Ви можете інтегрувати ігровий ноутбук у ваш ігровий комплекс та насолоджуватися великим екраном та окремими клавіатурою та мишею. Крім того, ваш ігровий ноутбук може слугувати додатковим дисплеєм.

Ігровий монітор

Ігровий монітор Як зібрати комплект для геймера

Процесор, відеокарта, жорсткі диски та пам’ять гармонійно працюють разом у збалансованій системі, але монітор у ній не менш важливий. Тільки з правильними налаштуваннями та правильним вибором ігрового монітора ви зможете повною мірою відчути те, що дозволяє ваш вибір компонентів. При виборі є багато нюансів, але основних параметрів два (і чим вони вищі, тим краще):

  1. Роздільна здатність екрана — кількість пікселів розташованих у висоту та в ширину дисплея. Висока роздільна здатність дозволяє бачити більше деталей на екрані, а отже, швидше реагувати в грі. Так, монітор Asus TUF Gaming 28 VG28UQL1A із діагоналлю 28 дюймів та роздільною здатністю 3840 х 2160 ppi дозволяє побачити більше нюансів, ніж менша модель цієї серії — Asus TUF Gaming 23.8 VG249Q3A з його 1920 х 1080 пікселів на дюйм. 
  2. Частота оновлення — це частота, з якою монітор може відтворювати нове зображення за секунду. Вимірюється в герцах (Гц). Монітор з високою частотою оновлення забезпечує плавність зображення.

Мережеве обладнання: як вибрати ігровий роутер (маршрутизатор)?

як вибрати ігровий роутер Як зібрати комплект для геймера

Геймерські роутери мають розширені функції, які надають пріоритет ігровому трафіку, зменшують затримки та забезпечують стабільне з’єднання. У них також зазвичай швидші процесори та більше оперативної пам’яті, що дозволяє ефективніше обробляти великі обсяги даних. Якщо ви збираєтесь купити ігровий роутер, зверніть увагу на такі особливості

Якість обслуговування

QoS (Quality of service) — це функція в ігрових маршрутизаторах, яка дозволяє визначати пріоритетність певних типів мережевого трафіку над іншими. Геймерами QoS використовується для забезпечення більш плавної та швидкої роботи в іграх. Як саме? Він надає пріоритет ігровим пакетам даних над іншими інтернет-активностями.

Наприклад, онлайн-ігри вимагають низької затримки (низького пінгу) і стабільного з’єднання, щоб забезпечити відгук у реальному часі під час ігрового процесу. Однак у типовій домашній мережі кілька пристроїв спільно використовують доступну пропускну здатність, і різні види інтернет-діяльності: хтось дивиться потокове відео, хтось завантажує файли чи  переглядає вебсторінки. Всі ці дії можуть конкурувати за цю пропускну здатність, відповідно збільшувати затримки та лаги під час ігрових сесій.

Дводіапазонний чи тридіапазонний роутер? 

Мається на увазі кількість частотних діапазонів, на яких маршрутизатор може працювати одночасно, щоб забезпечити Wi-Fi з’єднання з пристроями. Кожен діапазон — це окрема радіочастота, на якій пристрій може передавати дані, і ці діапазони пропонують різні переваги для підвищення продуктивності мережі та зменшення перешкод.

Особливості 2-діапазонного маршрутизатора

Дводіапазонний ігровий маршрутизатор працює одночасно у двох частотних діапазонах — 2,4 ГГц і 5 ГГц. Діапазон 2,4 ГГц забезпечує більший радіус дії та може ефективніше проникати крізь стіни та перешкоди, що робить його придатним для пристроїв, віддалених від роутера. Однак він більш чутливий до перешкод від інших Wi-Fi пристроїв і побутової техніки.

Діапазон 5 ГГц забезпечує вищу швидкість передачі даних і менш схильний до перешкод, що робить його ідеальним для високошвидкісних дій, таких як ігри та потокове відео. Дводіапазонні маршрутизатори дозволяють пристроям підключатися до діапазону 2,4 ГГц або 5 ГГц залежно від їхніх можливостей і рівня сигналу, як, наприклад, це робить Wi-Fi роутер TP-Link Archer AX73.

Чим відрізняється 3-діапазонний маршрутизатор?

Тридіапазонний ігровий маршрутизатор працює одночасно в трьох частотних діапазонах: один 2,4 ГГц і два по 5 ГГц або вище. Наприклад, потужний ігровий роутер Asus ROG Rapture GT-AXE16000 працює на частотах 2.4, 5 та 6 ГГц.

Додатковий діапазон 5 чи 6 ГГц забезпечує додаткову пропускну здатність і зменшує перевантаження, коли до мережі підключено кілька пристроїв. Тридіапазонні маршрутизатори можуть динамічно розподіляти пристрої між різними діапазонами залежно від їхніх вимог до пропускної здатності та рівня сигналу. Це забезпечує оптимальну продуктивність для ігор та інших видів діяльності, що вимагають високої пропускної здатності, навіть коли до мережі підключена велика кількість девайсів.

Технологія MU-MIMO 

MU-MIMO розшифровується як Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output.  Це технологія, що використовується у бездротовому зв’язку для підвищення ефективності та продуктивності передачі даних, особливо коли там багато користувачів.

Традиційна технологія MIMO (Single-User MIMO або SU-MIMO) дозволяє Wi-Fi маршрутизатору зв’язуватися з одним пристроєм одночасно, використовуючи кілька антен для передачі і прийому даних. Однак у реальних умовах, коли до мережі Wi-Fi підключено кілька пристроїв одночасно, роутеру доводиться швидко перемикатися між пристроями для обслуговування кожного з них, що призводить до зниження загальної продуктивності та збільшення затримок.

MU-MIMO усуває це обмеження, дозволяючи маршрутизатору зв’язуватися з декількома пристроями одночасно за допомогою декількох антен. Якщо ви бачили ці пристрої з 8-ма антенами, ви знаєте, як ефектно вони виглядають. Вони можуть передавати дані на кілька пристроїв і приймати їх одночасно, без необхідності перемикатися між ними. Це призводить до більш ефективного використання доступної смуги пропускання і підвищення продуктивності мережі.

Технологія Beamforming (формування променя)

Це технологія бездротового зв’язку теж використовується для підвищення ефективності та надійності передачі даних через мережу Wi-Fi. Вона дозволяє роутеру фокусувати бездротовий сигнал безпосередньо на підключені пристрої, а не поширювати його на всі боки.

Традиційні сигнали Wi-Fi поширюються від роутера сферично, що може призвести до ослаблення сигналу і збільшення перешкод при проходженні через стіни та перешкоди. Завдяки формуванню променя маршрутизатор може визначати місцеперебування підключених пристроїв і регулювати напрямок сигналу, щоб точніше спрямувати його на них. Така цілеспрямована передача сигналу підвищує рівень і якість сигналу для цих пристроїв, що призводить до покращення продуктивності мережі.

Периферія: як зібрати комплект для геймера

Як виглядає ідеальний ігровий комплект? Функціонально та естетично! Ця спеціалізована периферія для ПК та ноутбуків виконує одразу кілька завдань:

  • Підвищує продуктивність та мотивацію гравця.
  • Виражає вас і вашу індивідуальність. Ви налаштовуєте його повністю відповідно до своїх потреб та вподобань та заявляєте про себе як про геймера.
  • Допомагає підтримувати спину та руки у нормальному положенні під час гри.

Геймерська миша: як вибрати

Геймерська миша: як вибрати Як зібрати комплект для геймера

Ігрова миша для серйозних кіберспортивних ігор відрізняється від звичайної офісної: як дизайном, так і функціями. Для багатьох геймерів саме вона найважливішим елементом, коли мова йде про продуктивність. Річ у тому, що кожна рука та кожна ігрова поведінка відрізняється. Тому ваші індивідуальні потреби в ігровій миші можуть повністю відрізнятися від потреб вашого знайомого геймера.

Дротова чи бездротова?

Бездротова ігрова миша надає простору особливо чистого вигляду, робить все більш охайним в цілому та пропонує більше місця на поверхні столу. А головне — вона дає гравцю більше свободи руху, ніж дротова. Тому, якщо під час гри ваша миша незручно рухається вперед-назад по столу, бездротова ігрова миша — найкращий варіант для вас. Вам не доведеться турбуватися про затримки: у деяких випадках бездротова технологія навіть краща за дротову. Наприклад, на сцені CS:GO Pro більшість гравців використовують бездротові миші.

Правда, тут доведеться стежити за рівнем заряду батареї, аби вона не сіла у вирішальний момент гри. Хоча, автономність у сучасних бездротових мишей непогана, наприклад, модель HyperX Pulsefire Haste 2 WL Black видає до 100 годин автономної роботи. Тільки майте на увазі, що бездротові ігрові миші зазвичай трохи дорожчі, ніж їхні дротові аналоги.

Основні особливості геймерської миші

Якщо ви збираєтесь купити ігрову мишу, звертайте увагу на такі особливості:

  • Легка вага та розмір, який підходить під вашу долоню. Чим легша мишка, тим швидше ви зможете її переміщати.
  • Ергономічна форма.
  • Можливість налаштувати швидкість руху — вона має відповідати руху вашої руки в грі. Досвічені геймери рекомендують налаштовувати вищу швидкість, якщо людина грає від зап’ястя, і меншу швидкість, якщо схильна грати розмашистими рухами.
  • Вбудовані датчики.
  • Програмовані кнопки швидкого доступу.
  • Програмоване RGB-підсвічування.

Загалом, можна сказати, що ігрова миша повинна бути приємною для вас особисто. А ще вона не обов’язково повинна бути дорогою: існують недорогі мишки, які ідеально лягають у руку. Яскравий приклад — ефектна та ергономічна Defender Oversider GM-917 RGB.

Ігрова клавіатура

Ігрова клавіатура Як зібрати комплект для геймера

Хороша ігрова клавіатура покращує точність та підтримує вас у виконанні дій. Ось кілька аспектів, на які слід звернути увагу при виборі ігрової клавіатури.

Чутливість клавіш

Відчуття ігрових клавіш є важливим фактором для приємного ігрового досвіду. Деякі геймери віддають перевагу клацанню і твердому натисканню клавіш. Інші вважають за краще тихіший звук при наборі тексту і м’якше натискання кнопок. Існують також різні типи перемикачів, які пропонують різні відчуття клацання та шуму клавіш:

  • Мембранні. Вони складаються з кількох шарів — основної плати, шумової мембрани та власне клавіш. Через те, що клавіші не відокремлені одна від одної, ці моделі не такі точні, зате довговічні та доступні. Наприклад, недорога клавіатура 2E Gaming KG350UBK RGB Ukr Black підійде для ігор, де дуже неважливі швидкість та точність натиску.
  • Механічні. У них під кожною кнопкою є перемикач, який спрацьовує при певній натискання. Це дає високі точність і чутливість. Як у клавіатури RAZER BlackWidow V3 TKL, яка позиціонується як одна з найпопулярніших для динамічних ігор.

Затримка сигналу клавіш

Чим вона менша, тим швидше відбувається передача сигналу від натискання. Висока затримка клавіш може призвести до затримки у грі або навіть втрати натискання клавіш. Це може бути особливо проблематично у швидких і вимогливих іграх. Зазвичай якісні ігрові клавіатури мають високу швидкість передачі сигналу, тому такої проблеми не виникає.

Підсвічування

Купити ігрову клавіатуру зі світлодіодним підсвічуванням чи без нього — справа дуже особиста. Моделі з підсвічуванням дуже ефектно виглядають і допомагають легше розпізнавати клавіші, особливо в темних приміщеннях. З іншого боку, підсвічування може відвертати увагу гравця та швидше розряджати батарею, якщо це бездротова клавіатура.

Розмір

Він теж впливає на зручність гри та набору тексту. Стандартні клавіатури мають повний набір клавіш, включно з цифровим блоком, тоді як компактні клавіатури менші за розміром і часто прибирають деякі клавіші для економії місця. Безклавіатурні клавіатури не мають цифрових кнопок і підходять для гравців, яким потрібно менше місця. Також слід врахувати, чи підходить клавіатура для ігор, в які ви граєте. Наприклад, якщо ви любите MOBA і RTS-ігри, вам не обійтися без ряду клавіш F. У шутерах вони рідко коли знадобляться, тож тут, швидше за все, варто розглянути варіанти, що заощаджують простір.

Матеріал виготовлення

Ігрові клавіатури виготовляються з різних матеріалів, кожен з яких має свої переваги та недоліки. Найпопулярніші матеріали для клавіатур — пластик і алюміній. Якщо вам потрібна недорога клавіатура, пластикова стане оптимальним вибором: вона практична та довговічна. Алюмінієві моделі теж довговічні, але дорожчі. Зате у них більш преміальний вигляд. А для поціновувачів лампової атмосфери та затишку є навіть дерев’яні клавіатури, щоправда, вони швидше зношуються.

Ігрова акустика

Ігрові навушники та гарнітури Як зібрати комплект для геймера

Ігрові навушники та гарнітури

І почнемо не з якості звуку, а зі зручності. Хорошу ігрову гарнітуру також можна відрізнити за ергономічною посадкою. Тут важливі такі моменти:

  • Вона повинна бути наскільки можливо легкою і добре сидіти на голові.
  • Чашки навушників повинні розташовуватися безпосередньо над і під вухами. Переконайтеся, що вони не зачіпають лімфовузли, інакше кілька годин за грою не принесуть вам бажаного задоволення.
  • Насамперед важливо рівномірно розподілити вагу між лівою і правою сторонами, щоб на верхній частині черепа не утворювалися точки тиску. 

Звичайно, якість звуку також відіграє важливу роль при виборі ігрової гарнітури. Загалом, існують відкриті та закриті навушники/гарнітури:

  1. Перевага закритих навушників полягає в тому, що зовнішній шум не може проникнути у вухо. Як у JBL Quantum 350 Wireless Black, наприклад. Однак такі моделі часто підсилюють низькі частоти, через що вибухові звуки можуть звучати надмірно яскраво, а тихіші звуки, такі як кроки супротивників, можуть бути заглушені.
  2. Відкриті навушники не оснащені функцією шумозаглушення, тобто у шумному середовищі у них може бути некомфортно. Однак вони зазвичай дозволяють краще сприймати тонкі звукові деталі, що може бути важливим у змагальних іграх.

У цілому вибір геймерських навушників схожий на вибір звичайних. Але є кілька прийомів, які допоможуть підлаштувати їх під конкретного гравця:

  • Вирівнювання гучності у Windows. Воно допомагає збільшити максимальну гучність на 150%. Це налаштування працює майже з усіма звуковими картами. Приводячи гучні та тихі звуки до середньої гучності, воно нормалізує звучання комп’ютера.
  • Оновлення звукової карти, якщо вас не влаштовує звук вашої системи. 
  • Колонка або акустична система. На жаль, вбудовані динаміки ноутбуку просто не забезпечують таку ж якість звуку, як навушники або настільні колонки. Якщо ви не користуєтеся навушниками, колонки — найкращий вихід.
  • Підсилювач WI-FI. Підсилювач сигналу може допомогти забезпечити більшу надійність для проходження гри. Зрештою, звук є такою ж частиною ігрового досвіду, як і зображення. Нестабільна графіка та звук можуть призвести до програного матчу. Інвестуючи в підсилювач сигналу, ви можете гарантувати, що ваш Wi-Fi буде надійним союзником у всіх ваших битвах, забезпечуючи найвищу якість аудіо- та відеопотоків.

Ігрові мікрофони

Більшість геймерських гарнітур мають вбудований мікрофон.  Якщо ви цінуєте продуктивність і швидкість у грі, то краще просто скористатися ним. Відсутність штанги мікрофона на столі забезпечує кращу видимість і простір для швидких рухів мишею.

А от якщо ви не тільки граєте в ігри, але й стрімите, ви можете перейти на геймерський мікрофон зі штангою. Головне, щоб він не обмежував ваш огляд і в ідеалі був рухомим. 

Як організувати комфортний ігровий простір

Як організувати комфортний ігровий простір Як зібрати комплект для геймера

Ігри допомагають багатьом людям розслабитися. Однак зосередитися на своєму хобі в захаращеній кімнаті майже неможливо. Тому організація дуже важлива для зосередженої гри. І тут на допомогу приходять ігрові меблі.

Ігровий стіл

Стіл — серце вашої ігрової кімнати, адже за ним все відбувається. Хороший ігровий стіл повинен дарувати комфорт та бути ергономічним. А якщо він регулюється по висоті, як — це хороша інвестиція у здоров’я.

Ігрове крісло

Це спеціальне крісло для геймерів, призначене для підтримки здорової постави під час гри. Чи буде це ергономічне офісне крісло, чи професійне ігрове — залежить виключно від вашого смаку. Правила вибору дуже прості:

  • Важливо звернути увагу на розмір крісла, адже ваш власний зріст і вага відіграють вирішальну роль у виборі правильного крісла.
  • Ергономічність. Зрештою, ідеальний стілець повинен дозволяти природні рухи і підлаштовуватися під свого власника. Для додаткового комфорту ергономічне сидіння можна прикрасити подушкою для шиї.
  • Крісло повинно вписуватися в кімнату з точки зору дизайну. 

Висновки

Як зібрати комплект для геймера

Як зібрати комплект для геймера — непросте, втім, дуже цікаве запитання. Потужний ігровий ноутбук ви ПК, ергономічна периферія та комфортне ігрове середовище — важлива кожна складова. Тільки тоді, коли всі компоненти працюють разом у гармонії, ви отримаєте ігрову кімнату (або куточок), яка не тільки принесе вам найкращі результати, але й буде предметом вашої гордості.

При виборі кожної складової комплекту — монітору, навушників, миші, клавіатури — так багато деталей, що кожен девайс вартий окремої статті. Тому, коли ви починаєте організовувати свій ігровий простір, треба чітко розуміти, які характеристики важливі саме для вас.

Звісно, напевно хочеться мати найкраще ігрове обладнання та найдорожчу ігрову мишку чи монітор. Однак чи дійсно вони вам потрібні? Хтось скаже, що потрійний монітор набагато кращий за стандартний. Але якщо ви граєте просто для задоволення і цінуєте портативність, то можна ж просто вибрати хороший ігровий ноутбук. Недорога комп’ютерна миша теж може давати хорошу продуктивність у грі, якщо вона ідеально лягає у вашу руку та підлаштовується під вашу манеру гри.

Тому вибір геймерського сета має бути ретельним та свідомим. І не забуваймо про те, що такі девайси краще купувати в офіційних партнерів виробників. А на WO.UA ви можете придбати комп’ютери, мережеве обладнання та периферію від провідних брендів ще й з вигідними знижками.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.