back to top

Як вибрати смарт-годинник у 2023 році: на прикладі Mobvoi

Як вибрати смарт-годинник ⌚ у 2023 році: на прикладі Mobvoi. 👀Розглядаємо сучасні моделі та обираємо кому яка підійде краще. Кращий смарт-годинник 2023

Функціональні та зручні, розумні годинники давно випередили звичайні за популярністю. І не дивно, адже крім свого основного завдання, вони сповіщають про дзвінки та повідомлення, допомагають орієнтуватися на місцевості, відстежують активність та показники здоров’я. У тандемі зі смартфоном вони дозволяють залишатися на зв’язку та бути в курсі подій.

У цій статті намагатимемось якомога точніше відповісти на питання – як обрати смарт-годинник

Технології, які використовуються в сучасних розумних годинниках, настільки розвинулись, що навіть у недорогих моделях ви отримуєте швидкий відгук, функціональність і непогану автономність. Тому ми вирішили розібратися в нюансах на прикладі популярних смарт-годинників Mobvoi, практичних, при цьому доступних. Аналізуємо та порівнюємо параметри трьох моделей — флагмана, середнього сегмента та бюджетного:

  1. TicWatch Pro 5 GPS
  2. TicWatch Pro 3 GPS
  3. TicWatch GTH 2



Рівень захисту

_Уровень_защиты_.jpg

Захищений годинник — мастхев, якщо ви займаєтеся спортом, ходите в походи та взагалі ведете активний спосіб життя. І йдеться не тільки про стандартний захист корпусу від пилу та води, а також про стійкість до механічних пошкоджень, впливу температур та тиску.

Якщо вам потрібна максимальна надійність, варто купити TicWatch Pro 5 GPS. Вони не тільки отримали рівень захисту IP68, але також сертифіковані за американським військовим стандартом US-MIL-STD 810H і пройшли понад 30 тестів на витривалість. Корпусу не страшні удари, падіння, перепади температур, дощі та тумани, мороз та спекотне сонце. А захисне скло Corning Gorilla Glass 3, до того ж не збирає відбитки.

Якщо ви носите годинник не в екстремальних умовах, а просто хочете займатися спортом, моделі Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS або TicWatch GTH 2 цілком підійдуть. Рівень захисту IP68 дозволяє занурюватись на глибину до 1,5 метра, не боїться дощу та миється під водою.

Кастомізований циферблат

_Циферблаты_.jpg

Зовні всі моделі Mobvoi виглядають лаконічно. Але вони мають дещо, що дозволяє виділитися — індивідуальні налаштування циферблата. Це те, що потрібно, якщо хочеться додати акцент до образу. Вибір циферблатів є у всіх моделях TicWatch. Налаштовуйте кольоровий або монохромний, цифровий або аналоговий екран з анімацією і без. Яку інформацію відображати, теж вибираєте ви — час, частота серцевих скорочень, кількість кроків, витрачених калорій та рівень заряду.

Особливості екрана

_Экраны_.jpg

Смарт-годинник Pro 5 GPS отримав фірмовий подвійний екран діаметром 1.43 дюйми з роздільною здатністю 466 х 466 пікселів. Зверху розташувався монохромний економічний FSTN-екран, який працює навіть за умов низького заряду. А під ним — сучасний сенсорний AMOLED-дисплей з приголомшливою контрастністю та перенесенням кольорів. Їх можна використовувати разом або окремо, залежно від ситуації та заряду.

У Pro 3 GPS також реалізована технологія Retina AMOLED та подвійний сенсорний екран діаметром 1.4 дюйма. Роздільна здатність складає 454 х 454 пікселів.

А ось GTH 2 виконані інакше: у них прямокутний TFT-дисплей діагоналлю 1.72 дюйми з роздільною здатністю 356 х 400 пікселів. Він також сенсорний, яскравий і не блищить.

Автономність

_Автономность_.jpg

Всі моделі Mobvoi з подвійним екраном відрізняються підвищеною енергоефективністю. Чому? Річ у тому, що FSTN-екран споживає мінімум енергії: він монохромний, неклікабельний та неконтрастний. Але навіть коли батарея сідає, вона продовжує показувати час, пульс, рівень заряду та іншу важливу інформацію. Якщо ви потрапили в умови, коли зарядити годинник не виходить, можна вимкнути смарт-режим, GPS та користуватися лише монохромним екраном.

Завдяки такому рішенню, Pro 5 GPS працює в базовому режимі з одним екраном до 45 днів, а в режимі «‎смарт»‎‎ — до 80 годин. Pro 3 GPS тримаються в розумному режимі до 72 годин, а GTH 2 — до 10 днів.

Чому варто купити смарт-годинник та як вибрати смарт-годинник?

Розумний годинник поєднав фітнес-трекер і смартфон в одному корпусі. У повсякденному житті вони виконують і організаційні функції, і тренувальні. А загалом, допомагають витрачати менше часу на рутинні справи на кшталт дзвінків та листів, приділяти більше уваги активностям та здоров’ю. Вони виступають персональним тренером, допомагаючи контролювати тренування та не перевантажувати організм. З ними набагато легше враховувати свої помилки, відстежувати прогрес та планувати тренування.

Дизайн корпусу

_Дизайн_.jpg

Фірмовий стиль Mobvoi — сучасний мінімалізм, лаконічний та універсальний. Тому вони легко поєднуються з іншими аксесуарами та одягом. Вибирайте Pro 5 і Pro 3, якщо віддаєте перевагу круглому циферблату з ефектним безелем, і GTH 2, якщо вам звичніше квадратний.

Ремінці шириною 20 мм теж змінні, із силікону та сучасних полімерів. Вони відмінно поводяться в носінні, миються і не бояться впливу сонця.

Для життя та для спорту: функції смарт-годинника

_Спорт_и_функции_.jpg
СпортЗаписують до 100 видів тренувань у системі TicExercise — біг на вулиці та в приміщенні, хайкінг, спортивна ходьба, велосипед, велотренажер, альпінізм, веслування, аеробіка, йога, футбол та багато інших.Фіксують фізичні показники під час тренувань – швидкість, темп, довжину кроку, каденс, дистанцію, пульс, калорії, VO2 max (максимальне споживання кисню).Розраховують час відновлення після навантажень.Відображають тренування в інших програмах — Strava, Google Fit, Pacer, RunKeeper та ін.Формують статистику за певний час — тиждень, місяць, рік.Нагадують про необхідність рухатися чи відновитися.
Здоров’яВимірюють ЧСС — частоту серцевих скорочень.Рахують витрачені калорії.Показують SpO2 — кількість кисню в крові.Вимірюють температуру.Відстежують частоту дихання з функцією TicBreathe.Контролюють рівень стресу та емоційний стан з опцією TicZen.Аналізують якість та тривалість сну завдяки TicSleep.
СпілкуванняЗавдяки вбудованому мікрофону та динаміку дозволяють прослуховувати голосові повідомлення, приймати вхідні дзвінки, а деякі моделі – здійснювати вихідні.Дублюють SMS-повідомлення на смартфоні.Повідомляють про повідомлення в месенджерах та соціальних мережах.Інформують про електронні листи.Дозволяють відповідати на повідомлення за допомогою набору чи голосом.Нагадують про події у календарі.Виконують роль будильника.Дозволяють слухати музику, завантажувати та перемикати треки.Підключаються через WI-FI та Bluetooth.
Навігація
(У моделях з GPS-модулем, Pro 3 і Pro 5)
Допомагають орієнтуватися біля через глобальні системи супутникової навігації — GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS).Визначають місцеперебування у режимі реального часу.Записують маршрут.Будують маршрут у місті та поза ним.Дозволяють користуватися Google Maps.Працюють як цифровий компас, акселерометр та альтиметр.
КомфортNFC-модуль та Google Pay для безконтактної оплати.Завантаження музики через YouTube Music та Spotify.Прослуховування треків через навушники.Будильник.Технологія TicHearing визначення рівня шуму.Автоматичне налаштування яскравості екрана в залежності від рівня освітленості.

Управління та продуктивність

Хороша новина в тому, що всі розумні годинники Mobvoi працюють на базі Wear OS від Google. Це найуніверсальніша ОС, яка чудово метчиться і з iOS, і з Android. У трьох запропонованих моделях є всі стандартні можливості Google: безконтактна оплата з Google Pay, карти, голосовий асистент, музика. А завдяки гідним процесорам, навігація по меню та робота з програмами відбуваються швидко і без підвисань.

Якщо вам потрібен максимум, вибирайте Pro 5 GPS. Нова модель оснащена гібридним процесором Snapdragon W5+ Gen1, який забезпечує моментальний відгук, високу продуктивність та енергоефективність. А ще має 2 Гб оперативної пам’яті й 32 Гб вбудованої пам’яті.

Якщо потрібний просто хороший робочий девайс, вам підійде Pro 3 GPS. У нього 1 Гб ОЗП та 8 Гб ПЗП. Або GTH 2 з аналогічними обсягами пам’яті.

Вартість

І новинки, і попередні версії тішать адекватними цінами. Купити Mobvoi Pro 5 GPS можна за 14999 грн та за цю ціну користувач отримує практично флагманський пакет можливостей: максимальна захищеність, топова продуктивність, подвійний екран, спортивні та повсякденні функції. Новинка включає все, що потрібно для активного насиченого життя.

Смарт-годинник Mobvoi Pro 3 GPS, у якого менші обсяги пам’яті, але практично такі ж можливості, можна купити за знижкою. На сайті wo.ua девайс коштує 7499 грн замість 9999 — відмінний спосіб заощадити.

І оновлені GTH 2, без GPS, але з усіма повсякденними функціями можна купити там же за 2499 грн.

Що вибрати?

Отже, якщо вам потрібний смарт-годинник для активного спорту, туризму, роботи в складних умовах та екстремальних навантажень, Pro 5 GPS — найкращий вибір. Вони мають найвищий ступінь захисту IP68+US-MIL-STD 810H, оновлений гібридний чипсет Snapdragon W5+, повний набір систем навігації, а також цілу систему датчиків для тренувань та моніторингу здоров’я.

GTH 2 підійдуть тим користувачам, які не мають наміру орієнтуватися на місцевості або випробовувати себе в екстремальних ситуаціях. Це хороший бюджетний годинник, який допоможе структурувати час, записувати тренування і завжди бути в курсі новин.

А Mobvoi Pro 3 GPS — оптимальний баланс між ціною та якістю. У них трохи менше пам’ять і автономність, зате майже такі ж можливості в навігації та моніторингу здоров’я, що й у «п’ятірки».

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Недорогий робот-пилосос для дому та офісу. Топ 5...

🏠🤖 Навіть недорогий робот-пилосос із базовими функціями допоможе підтримувати порядок в...

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.