back to top

Як відрізнити оригінальні навушники JBL від підробки?

🎧 Плануєте купити навушники чи колонку відомого бренду? Дізнайтесь, як відрізнити акустику та оригінальні навушники JBL від підробки. Все про логотип, параметри та серійний номер 🧐

Компанія JBL більше 70 років виробляє якісні девайси для відтворення звуку — як у професійній сфері, так і для домашнього використання. Акустику та навушники бренду використовують музиканти, геймери, організатори концертів і всі ті, хто цінує якість звучання. Точна звукопередача, безпечність, продуманий дизайн — все це робить їх такими популярними. Але, як часто буває, недобросовісні конкуренти можуть підроблювати якісні девайси Як відрізнити оригінальні навушники JBL від підробки? На що звертати увагу при покупці та як убезпечити себе від фейку? З’ясовуємо подробиці.

Зміст

  1. Чому підробка — це погано?
  2. Як розпізнати підробку JBL?
  • Пакування
  • Матеріали та якість збірки
  • Розмір та вага
  • Елементи управління та дизайну
  • Роз’єми
  • Серійний номер
  • Якість звучання
  • Вартість
  1. Оригінальні навушники JBL vs підробка: розбираємось на прикладі
  • Упаковка
  • Корпус
  1. Оригінальні колонки  JBL та підробка
  2. Де купити акустику та оригінальні навушники JBL, щоб уникнути підробок?

Чому підробка — це погано?

У виробництві навушників дуже важлива безпека. Це стосується і матеріалів, і впливу звука на вуха та слух людини. У підробках зазвичай використовуються несертифіковані матеріали, які можуть зашкодити здоров’ю. А неправильно реалізовані технології можуть навіть погіршувати слух.

Як відрізнити оригінальні навушники JBL від підробки

Натомість оригінальні навушники JBL відповідають високим стандартам якості та безпеки. Незалежно від того, які ви вибираєте — накладні чи повнорозмірні, дорослі чи дитячі, ви можете бути впевнені у надійності цих гаджетів.

Як розпізнати підробку JBL?

На перший погляд, підроблена колонка чи навушники можуть виглядати дуже схоже. Але як тільки ми звернемо увагу на деталі, відмінності стають очевидними. Фейк відрізняється від оригіналу по кількох напрямках.

Пакування

Часто помітити підробку можна, навіть просто тримаючи у руках коробку з гаджетом, адже відповідальні виробники не економлять на пакуванні. JBL пакує свої пристрої надійно та естетично, тож при покупці звертайте увагу на такі нюанси:

  1. Оригінальні коробки JBL виготовлені з товстого міцного картону, який не так просто зім’яти.
  2. Вони добре зібрані, щільно закриваються, не залишаючи щілин.
  3. Пакування відрізняється високою якістю друку. Зображення гаджета на коробці чітке, а кольори — реалістичні. Якщо ви бачите розмите зображення чи незрозумілі кольори, скоріше за все, перед вами підробка.
  4. Виробник приділяє значну увагу дизайну, тож на справжній коробці можна помітити цікаві елементи — текстурний принт, логотипи бренду тощо.
  5. Логотип бренду — це білі літери та символи Play на червоному фоні певного відтінку. Саме на відтінку підробники і ламаються, бо у фейках він або світліший, або яскравіший. А ще на коробці під лого JBL вказується також лого компанії, яка володіє брендом — шукайте відмітку by HARMAN такими самими червоними літерами, що й фон.
  6. Всередині все має бути запаковано надійно та безпечно для транспортування. Навіть якщо потрясти оригінальну коробку, пристрій не ковзатиме всередині.
  7. На оригінальному пакуванні нанесена інформація про виробника та компанію-імпортера, а також серійний номер пристрою, штрих-код та EAN-код.
Як відрізнити оригінальні навушники JBL від підробки

Матеріали та якість збірки

Це те, що часто можна помітити одразу. Якщо ви відкрили коробку, а девайс пахне дешевим пластиком, краще одразу повертати його продавцеві. Сильний запах може бути ознакою того, що пристрій виготовлено з токсичних матеріалів, а це вже небезпечно для здоров’я.

Компанія JBL використовує тільки безпечні сертифіковані матеріали. Тому не має бути ніяких зайвих запахів, а пластик приємний на дотик та виглядає естетично. Те сам стосується і збірки: в оригіналі рівні шви, а всі елементи ідеально підігнані. Підробка відрізнятиметься неохайними деталями та нерівними швами. 

Як відрізнити оригінальні навушники JBL від підробки

Розміри та вага

Купуючи пристрій в магазині чи замовляючи доставку, не полінуйтеся подивитися технічні характеристики на сайті виробника. Якщо колонка чи навушники відрізняються габаритами або вагою, це неабиякий привід задуматися, адже JBL приділяють неабияку увагу ергономічності та комфортності своєї техніки.

Елементи управління та дизайну

Оглядаючи пристрій на пошті чи у магазині, завжди звертайте увагу на кнопки, логотипи та декоративні елементи. В оригінальному пристрої кнопки та перемикачі зроблені якісно: вони не люфтять, не западають та виглядають естетично. Перемикати треки, збільшувати гучність або відкривати роз’єм для зарядки має бути комфортно, без зусиль. Від таких дрібниць залежить, наскільки комфортно користуватися пристроєм, і у підробках це елементарно незручно.

Як відрізнити оригінальні навушники JBL від підробки

Що стосується лого, переконайтеся, що воно дійсно збігається з логотипом бренду по розміру, шрифту та кольору. Будьте уважні, іноді відмінність у буквах чи кольорі складно помітити, але ви завжди можете звіритися з сайтом виробника.

Роз’єми

Тип та кількість портів — одні з найважливіших характеристик, адже від них залежить, які пристрої ви зможете під’єднати. Фейкові девайси часто містять або меншу, або більшу кількість портів, а їх тип теж може не відповідати заявленому виробником. Тому це досить простий спосіб розпізнати підробку.

Серійний номер 

Ми вже визначились, що основна інформація має бути на коробці, але і на самому девайсі теж. Зазвичай вона вказується дрібними літерами у непомітному місці — на дні пристрою, на кришці зарядки тощо. І звісно, дані на коробці та на корпусі мають збігатися. Крім серійного номера ще вказуються страна-виробник та інформація про використання, утилізацію тощо у вигляді символів.

Недобросовісні виробники не заморочуються такими дрібницями, тож, на підробці ви скоріше за все не побачите навіть серійного номера, не кажучи вже про інші деталі.

Якість звучання

Не завжди є можливість послухати, як колонка чи навушники відтворюють звук. Але якщо вона у вас є, неодмінно спробуйте. У репліках немає тих технологій, які JBL використовує для хорошого звучання, відповідно, ви почуєте не той звук, на який очікували. Якщо вибираєте навушники, бажано затестити, як працює технологія шумозаглушення, мікрофон, перемикання режимів. Відрізнити якісний звук складніше, ніж якісне пакування, але спробувати варто, адже від цього залежить і ваш комфорт, і те, як девайс впливатиме на слух. 

Вартість

Тут все просто: у фейків вона занижена. І не через знижки від офіційних продавців, а через неякісні матеріали, дешевші технології та невідповідність нормам безпеки. Тому краще дочекатися знижок від партнерів виробника та придбати оригінальний девайс.

Оригінальні навушники JBL vs підробка: розбираємось на прикладі

Здавалось би, навіщо підробляти навушники, якщо на ринку і так повно доступних та адекватних моделей. Втім, це трапляється і досить часто. Причому, підробляють як недорогі базові моделі на кшталт JBL T500 Black, так і дорожчі типу JBL Tune Buds. Ми вже знаємо, на що звернути увагу, а тепер подивимось наочно, чим відрізняється підробка від оригіналу на прикладі накладних навушників.

Упаковка

Почнемо з пакування: фірмова коробка виготовлена з твердого якісного картону. Зображення на ній чітке та реалістичне. Логотип повністю сходиться з оригіналом, який ми можемо подивитися на офіційному сайті виробника: і по шрифту,  і по кольору, і по розміру. І останнє — на коробці зазначена вся необхідна інформація — дані про виробника, постачальника, серійний номер, штрих-код.

Натомість фейк запаковано у неякісну коробку з незрозумілими щілинами та погано надрукованим зображенням. Технічна інформація відсутня, а лого відрізняється відтінком. У деяких випадках підробники навіть трохи змінюють назву девайса, додаючи зайві цифри чи букви.

Корпус

А тепер пройдемось по самим навушникам. Перше, що впадає в очі, — це жахлива якість збірки: шви нерівні, їх надто видно, а матеріал амбушур ліг складками та виглядає неохайно.

Наступний момент — це відсутність логотипа у потрібному місці. Ну і вишенька на торті — кнопка управління лише на одній стороні, а вони мають бути на двох.

Як відрізнити оригінальні навушники JBL від підробки

Оригінальні колонки  JBL та підробка

Відмінності дуже явно можна побачити на прикладі акустики JBL Charge 5. Це популярна модель, адже у неї автономність до 20 годин, високий рівень захисту від вологи та пилу (IP67) та чудове звучання. Тож у мережі просто повно її реплік.

Тут так само пройдемось нашим списком. Ситуація дуже схожа із навушниками. По-перше, коробка з фейковою акустикою сильно відрізняється: тонкий та неякісний картон, щілини, її елементарно неприємно тримати у руках. Зображення нечітке, а логотип сильно не схожий на оригінал по кольору та розміру. Та й взагалі відтінок червоного не той, навіть на самій коробці. Відмітки by HARMAN на коробці немає, текстурного принта на кришці також. Картонна ручка для транспортування теж відсутня.

Коли відкриваємо справжню коробку, бачимо надихаючу фотографію на зворотному боці кришки, у підробки такого немає. Як немає і додаткових буклетів всередині. 

Справжня колонка запакована у фірмовий текстильний чохол, а підробка — у звичайний пакет. Корпуси у них дуже схожі, але тільки поки не почнеш придивлятися: сильно відрізняються лого та кнопки. А ще в оригінала маленький та охайний блок живлення, не якому вказано серійний номер та деяку інформацію. У підробки, звісно, такого немає.

Де купити акустику та оригінальні навушники JBL, щоб уникнути підробок?

Щоб відрізнити оригінал від підробки, звертайте увагу на пакування девайсу, матеріали та якість збірки, розміри, вагу, кнопки, логотип, роз’єми та серійний номер. А щоб зекономити час та заздалегідь убезпечитись від підробок, купуйте акустику та іншу техніку в авторизованих точках продажу. Так ви не тільки отримуєте оригінал, а й зможете придбати гаджети без зайвих переплат, бути в курсі акцій та користатися вигідними пропозиціями.

Зокрема інтернет-магазин WO.UA як офіційний представник бренду пропонує оригінальні навушники JBL за найнижчою ціною: навіть якщо на іншому сайті ви знайшли дешевше, вкажіть на це менеджерам і для вас знизять ціну (докладніше про умови акції ЗНАЙШЛИ ДЕШЕВШЕ читайте тут). І звісно, офіційний реселер завжди пропонує найвигідніші знижки.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.