back to top

Як відбілююча зубна паста відбілює зуби та чому вам потрібна електрощітка?

​​🦷🌟 Відбілююча зубна паста робить вашу усмішку білішою, а електрощітка теж видаляє пігментацію. Але що з них краще дбає про здоров’я зубів? Дізнайтесь у статті! 💫

Прагнення до яскравої білої посмішки настільки поширене, що відбілювання емалі стало багатомільярдною індустрією. На цьому ринку існує широкий спектр варіантів, від безрецептурних засобів на кшталт відбілювальної зубної пасти, до професійних процедур чистки у стоматолога. Але як щодо надійної електрощітки?

Враховуючи, що у більшості моделей є функція відбілювання, чи здатна вона стати здоровою та дешевшою альтернативою? Розбираємось на прикладі найпопулярніших електрощіток Oclean.

Зміст

  1. Яким чином відбілює зубна паста?
  • Кому підходить пастове відбілювання?
  1. Як вибрати відбілюючу пасту?
  2. Як часто потрібно чистити зуби відбілювальними засобами?
  3. Як відбілює електрощітка?
  • Як вибрати електричну щітку для відбілювання?
  1. Паста+електрощітка: чи варто використовувати разом?
  2. Висновки

Яким чином працює відбілююча зубна паста?

Вона допомагає видалити поверхневі плями з емалі. Поверхнева пігментація зазвичай спричиняється такими продуктами та напоями:

  • Кава.
  • Чай.
  • Червоне вино.
  • Ягоди.
  • Темний виноград.
  • Томатні соуси.

І звісно, не забуваємо про тютюн — регулярне паління у довгостроковій перспективі спричиняє сильну та стійку пігментацію.

Відбілююча зубна паста

Кому підходить пастове відбілювання?

Хоча воно здатне бути корисним, цей варіант не для всіх. У деяких людей бувають дуже глибокі плями, обумовлені генетично. У цьому випадку пастові засоби неефективні, може знадобитися професійне вибілювання у стоматолога. Вроджені плями спричинені такими факторами:

  • Вік. У деяких людей із віком зовнішній шар емалі починає тоншати. Тому стає більш помітним жовтуватий колір внутрішнього шару, відповідно, вона і зовні виглядає жовтішою.
  • Ліки. Деякі ліки можуть спричинити зміну кольору — певні антибіотики, препарати від тиску, антигістамінні та антипсихотичні засоби.

Важливо, щоб процедура проводилася тільки на здорових зубах. Навіть якщо ви відбілюєте в домашніх умовах, спочатку слід пройти стоматологічний огляд. Стоматолог перевірить наявність карієсу або інших захворювань, які можуть погіршитися під впливом відбілювальних хімічних речовин.

Відбілююча зубна паста

Як вибрати відбілюючу пасту? Склад Відбілюючії зубної пасти

У магазинах величезний вибір таких засобів різного виробництва, тож іноді важко зрозуміти, що них обрати. Зручніше за все шукати за складовими. Щоб продукт дійсно відбілював, у складі мають бути такі інгредієнти:

  • Фтор. Він не відбілює зуби, коли використовується сам по собі. Але дуже корисний у поєднанні з іншими відбілювальними інгредієнтами. Фтор зміцнює зовнішній шар емалі та попереджує або зменшує зміну кольору. Регулярне вживання фтору також допомагає обмежити чутливість, викликану відбілюванням.
  • Нітрат калію. Клінічно доведено: цей інгредієнт допомагає знизити вразливість зубів. Нітрат калію вивільняє іони калію в канали, які ведуть до нервового каналу кожного зуба. Іони допомагають блокувати больові сигнали від зуба до мозку. Це допоможе вам відчути меншу чутливість після сеансу.
  • Перекис водню (Hydrogen Peroxides) — найпоширеніший інгредієнт у таких процедурах. Пероксидні речовини діють як кислота, що видаляє плямки із зубів. Питання — у безпеці та кількості, тож обов’язково шукайте знак схвалення стоматологічних асоціацій на засобах, які ви купуєте в магазині (в залежності від країни). Вони будуть містити належну кількість перекису, щоб максимально убезпечити вашу усмішку.
  • Харчова сода — абразивний інгредієнт, який входить до складу деяких зубних паст та допомагає відчищати поверхневі забруднення. Вона також демонструє позитивні результати для здоров’я порожнини рота. Харчова сода також корисна для зменшення зубного нальоту та гінгівіту (кровоточивості ясен та навколо них).
Відбілююча зубна щітка Oclean

Як часто потрібно чистити зуби відбілювальними засобами?

Рекомендується робити це двічі на день по 2 хвилини кожного разу. Надмірне використання такого продукту призводить до чутливості та руйнування зубної емалі. Тому важливо використовувати їх відповідно до інструкції.

Якщо чутливість все ж таки з’явилася, варто поговоріть зі своїм стоматологом про те, яким чином правильно її зменшити. Швидше за все, лікар запропонує вам припинити використання, поки симптоми не покращаться. Також під час процедури треба уникати продуктів та напоїв, вказаних вище, адже емаль у цей період стає вразливішою.

Відбілююча зубна щітка Oclean

Як відбілює електрощітка?

Ідея полягає в тому, щоб тримати зуби якомога чистішими та вільними від нальоту. Щоденне чищення та використання іригатора — ідеальний спосіб це зробити. Дослідження показують: електричні та ультразвукові моделі ефективніші за мануальні у видаленні жовтого нальоту та зменшенні запалення ясен (гінгівіту), і ось чому:

  • Незалежно від того, чи здійснює насадка коливальні рухи, чи обертові,  вона виконує більшу частину роботи за користувача, полегшує чищення та робить його більш ефективним.
  • Оскільки більшість таких девайсів працюють за таймером, люди зазвичай чистять ротову порожнину довше, ніж звичайним способом.

Електрощітки не лише краще чистять емаль, але й ефективніше видаляють плями. На щастя, доведено, що бюджетні електричні та ультразвукові зубні щітки так само ефективно видаляють плями, як і топові пристрої.

Відбілююча зубна щітка Oclean

Як вибрати електричну щітку для відбілювання?

Оскільки майже у всіх моделях є такий режим, тут працюють загальні правила вибору електрощітки:

  1. Принцип роботи — електрична чи звукова. Перша здійснює коливально-обертальні рухи за допомогою звичайного мотора. Звукові мають потужніший мотор, який генерує високочастотні вібраційні хвилі. Ці хвилі спінюють воду й пасту, перетворюючи їх на дрібнодисперсну піну та активізують інгредієнти пасти. Це допомагає видаляти зубний наліт та бактерії ефективніше, до того ж менше стирають емаль.
  2. Таймер. Американська асоціація стоматологів (ADA), та й вітчизняні експерти, рекомендують чистити по дві хвилини (30 секунд на кожну ділянку) двічі на день. Хоча майже всі електрощітки оснащені двохвилинним таймером, шукайте ті, які сигналізують  (зазвичай зміною вібрації) кожні 30 секунд.  Тоді ви знаєте, коли потрібно перейти до іншої частини ротової порожнини. Топові пристрої використовують Bluetooth для підключення до телефонного застосунку, який показує, скільки часу ви витрачаєте на чищення зубів.
  3. Датчик тиску. Люди думають, ніби чим сильніше вони чистять, тим краще відбілюють. Але це не так. Щетинки повинні очищати поверхню від нальоту, а надмірний тиск завдає шкоди зубам, та яснам. Шукайте щітку, здатну зменшувати потужність двигуна, має попереджувальний сигнал, або взагалі зупиняється, якщо ви застосовуєте занадто сильний тиск. Так, наприклад, щітки Оклін завжди реагують на тиск завдяки цьому датчику.
  4. Кількість режимів. У бюджетних моделях їх 3-5, а у дорожчих кількість досягає 32 і більше.
  5. Підказки. Одна з найзручніших функцій — коли розумна щітка повідомляє, коли ви десь помилились: занадто натиснули чи тримаєте насадку під неправильним кутом. Одні моделі роблять це на екрані на зразок Oclean X10 Electric Toothbrush чи X Pro Digital. Інші — дають голосові підказки, як X Ultra.
  6. Місткість акумулятора та автономність. Орієнтуйтесь на місткість батареї приблизно 800 мАг і вище — вона  здатна забезпечити до 30 днів роботи на одному заряді.
  7. Захист від вологи. Любите чистити зуби, одночасно стоячи під водою в душі? Вам потрібна водонепроникна щітка IPX7.
  8. Жорсткість та матеріал щетинок. Дехто віддає перевагу м’яким щетинкам, а дехто — жорстким. Виробники електричних зубних щіток зазвичай пропонують кілька різних рівнів жорсткості щетини на вибір. Якщо у вас підвищена чутливість, шукайте насадку з м’якою щетиною.
  9. Вага та розмір.
  10. Зарядка — дротова чи бездротова. Бездротова (індуктивна) передбачає розміщення зубної щітки в спеціальній підставці, а от USB-зарядка здійснюється за допомогою будь-якого стандартного USB-порту.
  11. Додаткові аксесуари в комплекті. Настінний тримач, як у моделі Air 2T — зручне рішення, аби не тримати девайс на поличці. Якщо ви плануєте подорожувати з електричною зубною щіткою, переконайтеся, що вона продається в дорожньому чохлі. Тревел-кейс, на зразок Oclean X Pro Elite Set Electric Toothbrush допоможе захистити насадку від пошкоджень під час подорожі.

І головне: яку б модель ви не вибрали, завжди дотримуйтесь інструкцій на дисплеї або у спеціальному застосунку у смартфоні. В одному режимі може бути вказано, що потрібно повільно проводити щіткою по зубах, а в іншому — потрібно робити паузи над кожним окремим зубом. Дотримання вказівок дозволить щітці зробити роботу за вас.

Відбілююча зубна щітка

Відбілююча зубна паста+електрощітка: чи варто використовувати разом?

Пастоподібні продукти відбілюють емаль в парі з електрощітками ще ефективніше, ніж сама по собі, адже дрібнодисперсна піна краще реагує з емаллю та видаляє пігментацією. Це вже більш активне втручання у ротову порожнину, тож при цьому важливо дотримуватись рекомендацій стоматолога, вказівок, які дає девайс та виробник засобу.

Якщо раптом після такого використання у вас підвищиться чутливість чи виникнуть подразнення, важливо одразу звернутися до лікаря та зробити перерву у процедурах.

Відбілююча зубна паста

Висновки

Відбілювальна зубна паста може допомогти видалити поверхневі плями. Але вона не завжди в змозі видалити глибші забруднення або пігментацію від кави, сигарет чи вина. Тому краще використовувати такі засоби разом електрощіткою. Щітка видаляє наліт та зайвий пігмент і без допомоги паст, а разом вони створюють ідеальний тандем.

Відбілююча зубна паста

Щоб запобігти надмірному стиранню емалі та пошкодженню зубів, використовуйте відбілювальні засоби лише двічі на день по 2 хвилини кожного разу. А от з електрощіткою все простіше: у них є спеціальний режим дбайливого відбілювання, коли видалення нальоту відбувається поступово, не пошкоджуючи емаль та ясна. Виходячи з цього, видається кращим та безпечнішим для здоров’я купити електричну зубну щітку. Це економія часу та зусиль на відвідуванні стоматолога та можливість підтримувати усмішку в ідеальному стані домашнім доглядом.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.