back to top

Як вибрати зволожувач повітря? Надихаємось брендом Deerma 

💦☀️ Дихайте комфортно у літню спеку та взимку! Читайте поради, як вибрати зволожувач повітря, та знайдіть найкращий зволожувач на прикладі бренду Deerma 💧🏠

Спекотно у кімнаті? Складно дихати, коли працює кондиціонер? У цих проблем є рішення — зволожувач повітря. Щоб покращити мікроклімат та самопочуття, його можна використовувати і вдома, і в офісі. У цій статті ми зібрали корисні рекомендації, як вибрати зволожувач повітря, що обовʼязково врахувати, а на чому можна заощадити. Ілюструємо все на прикладі зволожувачів Deerma, які поєднують приємну вартість та функціональність.

Зволожувач повітря

Зміст

  1. Навіщо потрібен зволожувач повітря?
  2. Як вибрати зволожувач повітря за принципом роботи?
  • 1. Випарний зволожувач повітря
  • 2. Зволожувач повітря з холодною парою
  • 3. Зволожувач повітря з теплою парою
  • 4. Ультразвуковий зволожувач повітря
  1. Як вибрати зволожувач повітря за характеристиками?
  • Розмір і продуктивність
  • Потужність і енергоспоживання
  • Зручність управління
  • Тривалість роботи
  • Рівень шуму
  • Легкість у використанні та обслуговуванні
  • Безпека та додаткові функції у зволожувачі повітря
  1. Висновки 

Навіщо потрібен зволожувач повітря?

Занадто сухе повітря у приміщенні може призвести до сухості носових пазух, кровотечі з носа та потрісканим губам. А ще — ускладнити симптоми застуди, бронхіту та інших респіраторних захворювань. Зволожене ж повітря навпаки може допомогти запобігти або мінімізувати різноманітні проблеми зі здоров’ям дихальних шляхів. 

Виникає логічне запитання. Занадто сухе повітря — це яке? А яка норма зволоженості? Нормальним та комфортним для дихання вважається показник у межах 40-65%.

Але при неправильному використанні і зволожене повітря теж  може створити набір проблем зі здоров’ям. Річ у тому, що у вологому середовищі швидше розвиваються пліснява та бактерії. Тому дуже важливо розуміти особливості різних типів зволожувачів повітря, щоб купити саме той, який відповідає вашим потребам.

Як вибрати зволожувач повітря за принципом роботи?

Зволожувач повітря

Перше, що вам потрібно зробити — це визначитись із типом зволожувача. Він залежить від принципу роботи девайса. На сьогодні існує 4 типи зволожувачів, кожен з яких використовує різні механічні методи підвищення вологості повітря, має свої переваги та недоліки.

1. Випарний зволожувач повітря

Як ви вже зрозуміли з назви, ці пристрої зволожують приміщення, випаровуючи воду. Вбудований вентилятор з електроприводом продуває повітря через мокрий гніт, фільтр або стрічку. Завдяки цьому вода випаровується та з повітрям виводиться у кімнату.

Плюси таких пристроїв:

  • Вони тихо працюють.
  • Туман, що утворюється, досить прохолодний. 
  • Випарні зволожувачі коштують відносно недорого..

Мінус один, але великий: через постійно мокрий фільтр на таких девайсах швидше  можуть розвиватися цвіль та бактерії.

2. Зволожувач повітря з холодною парою

Холодні зволожувачі працюють за іншою схемою:

  1. Двигун приводить у рух обертовий диск.
  2. Обертовий диск спрямовує воду на дифузор.
  3. Дифузор розбиває її на крихітні краплі, що піднімаються в повітря.

Ці зволожувачі повітря з холодним туманом вже менше накопичують вологу всередині. Але вони можуть бути дещо шумними для деяких людей.

3. Зволожувач повітря з теплою парою

Такі моделі нагрівають воду до температури кипіння, а тепла пара поглинається повітрям у приміщенні. Плюс у тому , що волога, яка потрапляє в повітря, є дуже чистою, адже вона стерилізується. А мінус — є ризик отримати опіки. Тож уникайте цього типу зволожувачів, якщо у вас є діти або домашні тварини, які можуть перекинути девайс.

4. Ультразвуковий зволожувач повітря

Цей найсучасніший та найбезпечніший тип девайса. Ультразвукові зволожувачі створюють прохолодний туман за допомогою двох керамічних пластин, які вібрують на ультразвуковій частоті. Вони дуже ефективні. І тихі, оскільки в них не відбувається кипіння води (шипіння), а волога виділяється у вигляді дуже тонкого туману.

Єдиний можливий недолік, якщо неправильно їх розташувати, але вони можуть піднімати в повітря дрібний пил, який осідає на поверхнях і може посилювати алергічні реакції у деяких людей.

Як вибрати зволожувач повітря за характеристиками?

Зволожувач повітря

Розмір і продуктивність

В основному, побутові зволожувачі повітря є портативними, та все ж існує значний діапазон їхніх розмірів. Щоб зрозуміти, який вам потрібен розмір зволожувача, враховуйте такі параметри:

  • Обʼєм резервуара для води. Він часто визначається просто  з міркувань зручності, оскільки великий резервуар потребує рідшого наповнення.
  • Продуктивність. Кількість води, яку він подає в кімнату за проміжок часу, наприклад, за годину. Будьте уважні, не плутайте продуктивність із потужністю.
  • Розмір приміщення і кількість квадратних метрів площі, яку девайс може ефективно зволожити.

З одного боку, є крихітні настільні зволожувачі, які ви можете поставити на робочий стіл.  Як-от Remax RT-A500, який вміщує 110 мл води та зволожує площу до 8 кв м. З іншого боку, є практичні великі моделі, на зразок Deerma DEM-F628S: він вміщує 5 л води та охоплює до 30 кв. м із продуктивністю 300 мл/год.

Розмір приміщення дуже важливий при виборі правильного зволожувача. Нема потреби вибирати великий потужний зволожувач, якщо ваша кімната досить компактна. Так само і маленький зволожувач може працювати як віл у великій кімнаті, але ніколи не зможе забезпечити достатню кількість вологи, щоб вирішити проблему.

Потужність та енергоспоживання

Зволожувач повітря

Дуже важливо, скільки енергії споживає зволожувач повітря. наприклад, для 4-5-літрових моделей, розрахованих на 1-2 кімнати, це в середньому 25-30 Вт.

Вирішальне значення тут має наявність чи відсутність гігростата в приладі. Гігростат контролює рівень вологості в приміщенні, подібно до того, як термостат контролює температуру на обігрівачі. Зволожувач із гігростатом вмикається і вимикається за потреби, підтримуючи оптимальний рівень вологості практично без участі користувача (окрім наповнення водою, звісно). Це набагато краще та енергоефективніше, ніж просто залишати пристрій постійно увімкненим.

Зручність управління

Зволожувач повітря

Керування — дуже індивідуальна річ. Тож тут варто орієнтуватися саме на ваш комфорт і звички. Недорогі зволожувачі пропонують найпростіший контроль вологості з двома або трьома режимами інтенсивності випаровування. Тоді як більш технологічні моделі можуть мати додаткові функції:

  • Вбудований цифровий гігрометр, який показує рівень вологості в приміщенні.
  • Таймер, який ви можете налаштувати на циклічне ввімкнення/вимкнення пристрою для підтримки точного рівня вологості.
  • Пульт дистанційного керування. Наприклад, 4-літровий Deerma DEM-LD220 дозволяє виставляти налаштування навіть коли ви знаходитесь в іншій кімнаті. До речі, тут ви можете прочитати огляд на цю стильну модель.

Якщо ви не хочете постійно контролювати рівень вологості в приміщенні вручну ці автоматичні функції стануть вам у пригоді. Так, це додаткові витрати, але вони компенсуються комфортом.

І ще один важливий момент: зволожувачі з електронним управлінням зазвичай пропонують більші зручність і точність, ніж зволожувачі з механічним управлінням.

Тривалість роботи

Тривалість роботи між заправками води дуже залежить від розміру резервуара для води. А також від режиму інтенсивності випаровування, який ви використовуєте. 

Ще час роботи значно зменшиться, якщо повітря дуже сухе. На упаковці пристрою зазвичай вказується, як довго він працюватиме на одному заповненому резервуарі.

Рівень шуму та налаштування

Зволожувач повітря

Будь-який зволожувач повітря видаватиме певний звук під час роботи. Але якщо ви шукаєте зволожувач для спальні, краще шукайте модель з нічним режимом. Наприклад, Deerma Humidifier DEM-F600. Це ультразвуковий зволожувач, найтихіший з усіх типів. Вночі його майже не чути, він лише створює слабкий фоновий звук, який заспокоює.

Легкість у використанні та обслуговуванні

Деякі резервуари для води трохи важче знімати і наповнювати, а деякі легко знімаються. Тому вага зволожувача теж має значення. Вирішіть, чи зможете ви пересувати девайс із заповненим резервуаром для води. 

Також зверніть увагу, чи потребує модель заміни фільтрів. Якщо так, перевірте наявність цих фільтрів, а також те, наскільки легко їх можна замінити. Купуючи зволожувач повітря, одразу подумайте про придбання пари фільтрів разом з ним. Правильне обслуговування має вирішальне значення для зменшення ризику появи бактерій і нездорового повітря.

Безпека та додаткові функції у зволожувачі повітря

Зволожувач повітря

Обовʼязкова функція у цих пристроях — автоматичне вимикнення, коли резервуар для води спорожніє. Інакше вам постійно доведеться чекати, щоб вимкнути пристрій, коли він пересохне. Саме тому всі сучасні зволожувачі вимикаються самостійно.

Але вимкненення стосується не лише резервуара. Як ми вже зазначили, зволожувач із гігрометром теж може автоматично вимикатися, коли буде досягнута бажана вологість повітря. Окрім того зменшення енергоспоживання, це ще й запобігає перенасиченню повітря водою та появі цвілі. Дорожчі моделі мають функцію очищення ультрафіолетом, як зволожувач повітря з УФ-лампою Deerma DEM-F628S. Або ж — спеціальне покриття резервуара, яке вбиває бактерії у воді. А деякі прилади навіть заспокійливо світяться як нічник.

Висновки

Зволожувач повітря

Зволожувач повітря допоможе створити комфортне середовище, якщо у приміщенні сухо. Залежно від розміру та потужності, зволожувачі можна використовувати у квартирі, у будинку, в офісі, у кабінеті косметолога чи масажиста, у дитячому садочку тощо. Це простий спосіб покращити мікроклімат і в спеку, і під час опалювального сезону.

Щоб вибрати зволожувач повітря, треба продумати обʼєм резервуара для води, потужність та продуктивність пристрою, його безпечність, простоту в обслуговуванні, а також додаткові функції. І звісно, наскільки довго ви зможете користуватися девайсом, адже періодично доведеться міняти фільтр для води. Завжди краще купити зволожувач в офіційного представника бренду, який ви вибрали, щоб мати змогу замінити аксесуари або пройти сервісне обслуговування. Не кажучи вже про вигідні знижки та подовжену гарантію.

Сподіваємось, ці поради допоможуть вам вибрати найкращий зволожувач повітря. А щоб бути в курсі новинок та оглядів кліматичної техніки, підписуйтесь та слідкуйте за оновленнями на нашому блозі.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Матриця телевізора та як вибрати телевізор за типом...

📺 Насолоджуйтесь яскравим та чітким зображенням на екрані! Дізнайтеся, що таке...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.