back to top

Як вибрати зубну щітку у 2024 році? Вичерпний посібник

🪥 Дізнайтеся все про зубні щітки та нові технології чищення! 🦷 Читайте рекомендації, як вибрати зубну щітку у 2024 році та знайдіть кращу модель для себе 😁 

Посмішка — наш найцінніший аксесуар, і турбота про неї починається зі щоденного чищення. А чищення — з правильних аксесуарів. Як вибрати зубну щітку у 2024 році? Які сучасні технології допомагають нам підтримувати зуби та ясна здоровими? І нарешті, які щітки найкращі? У цьому вичерпному посібнику ми відповімо на ці та інші питання з якісного догляду за ротовою порожниною.

Як вибрати зубну щітку

Зміст

  1. Чому вибір зубної щітки — це важливо?
  2. Як вибрати зубну щітку за характеристиками?
  1. Як вибрати зубну щітку для особливих потреб
  1. Висновки. Як вибрати зубну щітку, найкращу для вас

Чому вибір зубної щітки — це важливо?

Зубна щітка — основний інструмент у боротьбі з зубним нальотом, бактеріями та карієсом. Якщо вона неякісна, або просто вам не підходить, це може призвести до неефективного очищення, подразнення ясен і навіть пошкодження емалі. Знаючи, як вибрати зубну щітку під себе, ви зможете і забезпечити ретельне очищення, і захистити ясна, і підтримувати оптимальну гігієну порожнини рота в цілому.

Як вибрати зубну щітку за характеристиками?

Як вибрати зубну щітку

Електрична чи ручна?

Хоча ручні зубні щітки цілком підходять для підтримки гігієни порожнини рота, електрощітки все ж забезпечують набагато краще очищення. Вони розвивають таку інтенсивність вібрацій, яка просто не під силу мануальним моделям. До того ж вони можуть бути особливо корисними для людей з обмеженою спритністю або специфічними стоматологічними захворюваннями.

Тож якщо ви роздумуєте, як вибрати електричну зубну щітку, звертайте увагу на такі параметри:

  • Технологія чищення — коливально-обертальна, імпульсна або звукова/ультразвукова зубна щітка. Докладніше про ці технології можна прочитати у цій та у цій статтях.
  • Тип двигуна. Від нього залежать інтенсивність вібрацій та рівень шуму щітки. Найтихішими вважаються девайси із магнітно-левітаційним двигуном. При цьому технологія Maglev також дає високу швидкість роботи щіток.
  • Інтенсивність вібрацій.
  • Можливість регулювати цю інтенсивність під себе, в середньому це 2-5 режимів вібрацій, але буває і більше.
  • Таймер.
  • Зони очищення і підказки. Так розумні електрощітки умовно ділять ротову порожнину на 4 зони та підказують, коли вам час перемикатися з однієї зони на іншу. А деякі моделі показують навіть 8 таких зон.
  • Контроль тиску та кута, під яким ви тримаєте щітку. Ці дані допомагають відстежувати вбудовані датчик тиску та гіроскоп, а розумні алгоритми сповіщають користувача про небезпеку від сильного натиску.
  • Синхронізація із застосунком. Звісно, ця функція не є обовʼязковою, наприклад, недорога електрощітка Oclean Air 2 взагалі не синхронізується зі смартфоном, і залишається зручною. А розумна Oclean X Pro Digital навпаки видає повний фідбек про ваше чищення через застосунок Oclean Care+. Тут можна почитати про нього докладніше.
  • Автономність та час заряджання, а також тип зарядки.
  • Рівень шуму.
  • Додаткові аксесуари у комплекті, наприклад, настінний тримач або кейс для зберігання та перевезення.

Розмір і форма головки або насадки

Як вибрати зубну щітку

Від них залежить, наскільки зручно вам буде рухати щіткою під час чищення та діставати до задніх зубів. Як правило, менша головка, більш маневрова і може з легкістю проникати у важкодоступні місця. Зате більша одночасно охоплює більшу площу. У цьому плані вибір має спиратися на ваш користувацький досвід та почуття комфорту.

Як вибрати зубну щітку за типом щетини?

Мʼяка, середня чи жорстка? Вибір щетини — начебто і проста справа, але він може мати значний вплив на здоровʼя зубів та ясен. Особливо, якщо мова йде про електрощіткуУ цій статті ви можете докладно прочитати, як підібрати жорсткість та інші параметри насадки для зубної щітки. В основному рекомендації зводяться до наступного:

  1. Якщо у вас чутливі зуби та ясна (або ж мета покупки — дитяча зубна щітка), вам потрібна мʼяка насадка для електрощітки. Або ж ручна щітка із такими щетинками. Вони мінімально впливають на емаль та мʼякі тканини.
  2. Якщо у вас є якісь запалення, захворювання ротової порожнини або проходить період хірургічного втручання (наприклад, вам встановлюють імпланти, вініри, коронки тощо), можливо, краще підійдуть навіть ультрамʼякі щетинки.
  3. Щітки або насадки середньої жорсткості ідеальні для рутинного повсякденного догляду, коли особливих проблем із зубами немає.
  4. Жорсткі насадки або щітки потрібні для відбілювання зубів, видалення пігментації від тютюну, кави тощо.  Але з ними треба бути обережними, адже за неправильного використання такі щетинки можуть пошкодити ясна та емаль.

Дизайн корпуса

Комфорт — це ключовий фактор, коли мова йде про ручку вашої зубної щітки. Шукайте ту, яка зручно лежить у руці та забезпечує міцний хват. І тут безумовно виграють електричні зубні щітки. Всі електрощітки Oclean, наприклад, мають ергономічний дизайн ручки та антиковзне покриття. А у деяких моделей, покриття ще й антибактеріальне: на ньому не накопичуються шкідливі мікроорганізми.

Як вибрати зубну щітку для особливих потреб

Як вибрати зубну щітку

Як вибрати зубну щітку для дитини?

Обираючи зубну щітку для дітей, віддавайте перевагу безпеці та комфорту. Шукайте щітки з меншими головками та мʼякими щетинками. Крім того, вибір щітки із зображенням улюбленого мультиплікаційного героя може зробити процес чищення зубів приємнішим і заохотити до хороших звичок гігієни порожнини рота. Яскравий приклад, як вибрати зубну щітку для дитинидитяча електрощітка Oclean Kids:

  • Вона менша за дорослу і зручно лягає у дитячу долоньку.
  • В неї маленька насадка, щоб малюк міг самостійно діставати до всіх зубів.
  • Просте управління однією кнопкою.
  • Захист від вологи.
  • Приємний дизайн у рожевому та блакитному кольорах із дитячими малюнками.

Як вибрати зубну щітку для брекетів?

Як вибрати зубну щітку

Якщо у вас є брекети, імпланти, коронки тощо, найкраще зверніть увагу на спеціалізовані насадки для ортодонтичних конструкцій. Або на такі особливості щітки:

  1. Мʼяка щетина.
  2. V-подібне розташування щетинок, які ніби охоплюють дроти чи коронки з обох боків.
  3. Режим низької інтенсивності.

Висновки. Як вибрати зубну щітку, найкращу для вас

Як вибрати зубну щітку

Секрети здорової посмішки не такі вже й складні: регулярне та ретельне чищення, використання іригатора та вчасне відвідування стоматолога. І, оскільки все починається з очищення, чи не найголовнішим є питання як вибрати зубну щітку.

Підсумовуючи все, про що ми дізналися сьогодні, висновок такий. Для вибору щітки необхідно визначитись:

  • Яка вам ближче — ручна чи електронна.
  • Якщо електронна, то подумайте, чи потрібна вам проста базова модель із мінімумом функцій, чи ближче розумна електрощітка, яка підвʼязується до застосунку. Якщо розумна, то звертайте увагу на наявність датчиків, дисплею, індикації та голосових підказок.
  • Який тип щетинок чи насадок вам потрібний — тут важливі і розмір, і жорсткість щетини, і матеріал, з якого вони виготовлені.
  • Який дизайн щітки вам підходить.

Продумавши детально всі ці пункти, ви розумітимете, які характеристики вам дійсно потрібні, а на яких можна заощадити. А з цими знаннями — легко підберете для себе найкращу електрощітку. І нехай ваша посмішка сяє!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Матриця телевізора та як вибрати телевізор за типом...

📺 Насолоджуйтесь яскравим та чітким зображенням на екрані! Дізнайтеся, що таке...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.