back to top

Як вибрати тример для бороди та волосся? Чекліст для покупки

🔍🧔🏻 Як вибрати тример для бороди та волосся? 🤔 👀 Читайте рекомендації та використовуйте чекліст від WO.UA! Все про важливі характеристики та функції 🌟

Гоління, підстригання, деталізація або обрізка — принаймні одна з цих процедур є частиною щоденного догляду за собою для кожного чоловіка. І найкращий помічник у цьому догляді — якісний тример. Особливо враховуючи, що бороди, вуса і навіть бакенбарди залишаються у трендах. Але на ринку так багато цих девайсів… Як вибрати тример для бороди та волосся, який підійде саме вам? Контрольний список параметрів — у цій статті.

Тример для бороди та волосся

Зміст

  1. Що таке тример та навіщо він вам потрібен?
  1. Як вибрати тример для бороди та волосся?
  • 1. Ваші завдання
  • 2. Тип бороди
  • 3. Леза
  • 4. Насадки
    • Стандартні розміри насадки для тримерів 
    • Близькі розміри насадок для тримерів
  • 5. Живлення та потужність
  • 6. Тример для бороди та захист від вологи
  • 7. Додаткові функції
  • 8. Додаткові аксесуари
  • 9. Дизайн пристрою
  • 10. Вартість та гарантія
  1. Як правильно використовувати тример для бороди?
  2. Висновки

Що таке тример та навіщо він вам потрібен?

Тример — універсальний інструмент, який можна використовувати для різноманітних завдань по догляду за собою: від підстригання волосся до деталізації бороди. І не забуваймо, що мова не лише про естетику, а й про гігієну. Хоча багато людей думають про стрижку як про спосіб покращити свій зовнішній вигляд, це також спосіб зберегти волосся на обличчі та тілі чистим і здоровим. 

Взагалі-то існує багато пристроїв для видалення волосся. Найпоширенішими поруч із тримерами є електробритви. І тут виникає логічне питання, а яка ж між ними відмінність?

Чим тример для бороди відрізняється від електробритви?

Електричний або акумуляторний тример для бороди та волосся призначений для того, щоб не просто позбутися волосся, а створювати та підтримувати певний стиль. Такі девайси підійдуть для чоловіків, які хочуть, щоб їхня борода та вуса виглядали ідеально, і готові витратити на це час. Тримери дозволяють регулювати довжину волосся за допомогою насадок-гребінців, що входять до комплекту.

Електробритви ж навпаки використовуються для швидкого, чистого і безболісного гоління. Їхнє призначення — зробити вашу шкіру максимально гладкою, уникаючи при цьому неприємних порізів. Електрична бритва — це зручна заміна звичайній бритві, яка дозволяє досягти гладкого вигляду.

Як вибрати тример для бороди та волосся?

Незалежно від того, яка у вас борода — густа чи коротка, доглядати за нею стає простіше, коли у вас під рукою найкращий тример, підібраний саме під ваші потреби. Але є кілька речей, про які варто памʼятати, перш ніж купити тример для бороди для себе чи на подарунок.

Тример для бороди та волосся

1. Ваші завдання

Вам потрібен тример, який лише триматиме під контролем щетину на обличчі? Чи ви шукаєте універсальний тример, який може робити все? Якщо для догляду за бородою може знадобитися лише стандартне лезо, то для догляду за всім тілом потрібні спеціальні насадки для кожної ділянки голови і тіла. Це може бути що завгодно — від персонального тримера з поршневою головкою для видалення небажаного волосся у вухах і носі до мультигрумера зі змінними насадками для догляду за обличчям, тілом і головою.

2. Тип бороди

Це просто величезне поле для експериментів зі стилем. Довга борода чи коротка, з вусами чи без, інтелігентна професорська борідка чи шкіперська борода the Chinstrap… Злегка відрощена щетина, як у Девіда Бекхема і Бреда Пітта, або борода з бакендбардами, як у Гʼю Джекмана з «Росомахи»… Хіпстерська борода Bandholz чи ідеальна «голлівудська» борода? Класична повна борода Full Beard чи борода-якір? А може, ви хочете залишити тільки вуса? 

Саме ваш образ і тип рослинності на обличчі, який ви вирішили відрощувати, визначає, який тример вам потрібен. Зокрема від цього залежать кількість насадок-гребінців і налаштування довжини. Наприклад, для того, щоб створити тінь у формі «5 годин», вам знадобляться близькі насадки, тоді як для довшої бороди знадобиться більша напрямна гребінка.

3. Леза

Тример для бороди та волосся

Якість і гострота лез мають важливе значення для досягнення відмінного результату підрізування. Але не тільки вони. Основне, на що треба звернути увагу:

  • Матеріал лез — найчастіше це нержавіюча сталь.
  • Тип напилення на лезі. У більшості випадків поверхня лез теж сталева, а от у топових моделей може бути і титанове напилення, яке довше зберігає леза гострими (яскравий приклад — CECOTEC PrecisionCare 7500 Power Blade).
  • Ширина лез.
  • Кількість налаштувань довжини.
  • Система самозаточення лез.
  • Легкість заміни лез.

4. Насадки

Направляючі насадки-гребінці необхідні для створення бажаного образу:

  1. Для підтримання в охайному стані короткої щетини, вам потрібні насадки для короткого підстригання класів 0.5-1.5 або 1.5-4.5 мм).
  2. Довгу бороду краще підстригти за допомогою довшої насадки класу 8 (25 мм).

Найкращі тримери для бороди також комплектуються альтернативними насадками. Наприклад, це можуть бути 5 або 6-точкові гребінці, що регулюються в діапазоні 3-13 мм, чи насадки, які регулюються з кроком в 0.5-1 мм в діапазоні 2-24 мм.

Стандартні розміри насадки для тримерів 

12345678
3 мм6 мм10 мм13 мм16 мм19 мм22 мм25 мм

Близькі розміри насадок для тримерів

0.511.5
1.5 мм3 мм4.5 мм

5. Живлення та потужність

Ви можете вибрати дротовий тример або акумуляторний. Сучасний насичений спосіб життя диктує чоловікам необхідність мати можливість підстригати бороду коли завгодно і де завгодно, тому акумуляторний тример все ж виглядає практичнішим.

І у цьому випадку нас цікавить час роботи від акумулятора. Це важливий фактор при покупці, адже розряджений девайс на середині підстригання бороди — це неприємно. Тож чим більша місткість акумулятора — тим краще. Тримери CECOTEC, наприклад, працюють 60 хвилин від 90-хвилинного заряджання.Також ви можете купити тример, який живиться і від мережі, і від акумулятора.

Що стосується потужності, тут все просто. Якщо у вас густа борода, вам знадобиться потужний тример. Для легкої бороди можна обійтися менш потужним пристроєм.

6. Тример для бороди та захист від вологи

Тример для бороди та волосся

Захищений від вологи корпус — це завжди велика перевага. Навіть якщо ви плануєте стригти сухе волосся, все одно є ризик намочити девайс під час очищення чи випадково впустити його у раковину. А якщо ви робите стайлінг на вологій бороді, водонепроникний корпус вам точно потрібен. Тим більше якщо плануєте підстригати волосся під час приймання душу.

Деякі тримери мають лише водонепроникну верхню частину. Таким чином, з такими тримерами ви можете тільки промити під краном леза. Існують також повністю водонепроникні тримери, які можна використовувати в душі. Це корисно, якщо вам не потрібне дзеркало і ви просто хочете швидко підстригти бороду з короткою щетиною.

Завжди звертайте увагу, чи можна використовувати тример для вологої стрижки чи в душі, інакше пристрій швидко вийде з ладу, не кажучи вже про безпекові ризики.

7. Додаткові функції

Багатофункціональний тример дозволяє працювати не лише з бородою, вусами та бакенбардами. Завдяки спеціальним насадкам такі моделі допомагають прибрати волосся у зоні вух, носа та й будь-де на тілі. 

Також, якщо ви не працюєте з насадками-гребінцями, а встановлюєте довжину на самому тримері, вам може бути корисною функція памʼяті. Завдяки їй тример для бороди запамʼятовує вашу улюблену довжину. Тож вам не доведеться шукати її щоразу.

Якщо у вас густа борода і вам не хочеться змивати волоски в раковину, вам потрібний тример з витяжкою. До того ж з ним набагато швидше прибирати після стрижки.

8. Додаткові аксесуари

Тример для бороди та волосся

Маленькі деталі можуть зробити вашу доглядову рутину набагато зручнішою та приємнішою. Це може бути зручний футляр для тримера, з яким зручно відправитись у дорогу. Або тримач для зберігання та зарядження тримера разом з насадками. Або щіточка для делікатного очищення цих насадок.

9. Дизайн пристрою

Перш за все, нас цікавлять розмір та скільки важить тример для бороди: від цього залежить, наскільки швидко втомлюватиметься рука та наскільки зручно маневрувати під час підстригання. А ще — чи зручно вам буде взяти його у відрядження чи подорож. Питання ергономічності теж важливе, девайс має зручно лягати в руку.

Також на зручність впливає розташування кнопок та наявність індикатора заряду, який підкаже, що батарея скоро сяде. А тример з дисплеєм ще й дозволяє побачити обрану довжину.

10. Вартість та гарантія

Хороша новина у тому, що для догляду за бородою необовʼязково купувати дорогий пристрій. Навіть недорогий тример може закрити всі ваші потреби, якщо ви підібрали його правильно. А якщо на такий девайс діє подовжена гарантія, як на тримери CECOTEC — це додатковий плюс. Докладніше ознайомитись із популярними моделями бренду можна у цій статті.

Як правильно використовувати тример для бороди?

Тример для бороди та волосся

Якщо ви збираєтесь підстригти чи підрізати волосся за допомогою тримера, памʼятайте про декілька речей:

  • По-перше, завжди починайте з чистого, сухого обличчя. Це допоможе тримеру працювати ефективніше і запобігатиме появі подразнень.
  • По-друге, підстригайте повільними, рівними рухами.
  • По-третє, не забувайте чистити тример після кожного використання, щоб підтримувати його в належному стані.
  • І четверте — ретельно висушуйте девайс для запобігання іржі та подовження терміну служби тримера.

Висновки

Вибрати якісний тример для бороди не так вже й складно. Незалежно від вашого бюджету, ви знайдете потрібну модель, якщо продумаєте її технічні характеристики та функції. Просто пройдіться по всіх пунктах і перевірте їх, перш ніж прийняти рішення. Спосіб живлення, особливості лез та насадок, захист від вологи, дизайн та додаткові аксесуари — важлива кожна деталь. Вдалого вам шопінгу та приємного догляду за собою!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Найкращі відпарювачі для одягу! Топ 10 моделей від...

👔💨 Які відпарювачі для одягу найкращі? Як вибрати відпарювач, який підійде...

Страшне кіно для менталочки: найкращі фільми жахів для...

🎬👻 Хочете зануритися у світ адреналіну? 💀 Читайте у статті, як...

Найкращий робот-пилосос за свої гроші! Огляд на Dreame...

🤖🧹 Чистота вдома — це просто! ✨ Читайте огляд на найефективніший...

Прибирання 2 в 1! Огляд на миючий акумуляторний...

🌀 Прибирайте без зайвих зусиль! Акумуляторний пилосос JIMMY JV63 для вологого...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.