back to top

Як вибрати ручний пилосос? Розбираємось на прикладі Cecotec

🧹🤔 Як вибрати ручний пилосос? Потужність, система фільтрації та зручний дизайн, а що ще важливо для ефективного прибирання? Дізнавайтесь у цій статті! 🏡👍 

Шукаєте швидкий та простий спосіб підтримувати чистоту та порядок у домі? Зверніть увагу на ручні пилососи! Потужні та портативні, вони впораються у важкодоступних місцях, куди традиційні моделі не можуть дістатися. А ще — ідеально підходять для швидкого чи точкового прибирання. Сьогодні поговоримо як вибрати ручний пилосос на прикладі девайсів бренду Cecotec. Розглянемо всі можливі сценарії використання, та розберемось на чому можна зекономити при покупці.

Зміст

  1. Ручний пилосос: переваги та особливості
  2. Як правильно вибрати ручний пилосос
  • Ваші потреби у прибиранні
  • Циклон та якісні фільтри
  • Потужність двигуна
  • Сила всмоктування
  • Час роботи від акумулятора
  • Насадки у комплекті
  • Об’єм пилозбірника
  • Вага та розміри
  1. Як прибирати ручним пилососом: поради та рекомендації
  • Використовуйте правильну насадку
  • Регулярно витрушуйте пилозбірник
  • Очищуйте фільтр
  • Повністю заряджайте акумулятор
  • Робіть короткі підходи
  • Зберігайте належним чином
  1. Висновки

Як вибрати ручний пилосос: переваги та особливості

Перш ніж ми зануримося в тонкощі вибору, давайте спочатку розглянемо деякі нюанси цих універсальних пристроїв. Отже, плюси:

  1. Портативність. Вони легкі та маневрові, тому — зручні для чищення сходів, меблів та обмеженого простору на кшталт салону авто.
  2. Швидкість. Ці пристрої ідеально підходять для швидкого та точкового очищення. Вони легко збирають крихти, шерсть домашніх тварин та інше сміття, без необхідності тягнути за собою повнорозмірний пилосмок.
  3. Універсальність. Так моделі можна використовувати на різних поверхнях, включаючи килими, паркетну підлогу та оббивку. Багато з них також мають різноманітні насадки для важкодоступних місць.
  4. Легке обслуговування. Такі моделі, як правило, прості в очищенні, мають фільтри, які можна мити, знімні контейнери для пилу та змінні акумулятори.

Як правильно вибрати ручний пилосос

Ось кілька моментів, на які слід звернути увагу при покупці ручного пилотяга.

Ваші потреби у прибиранні

Перше, на що слід звернути увагу при виборі — ваші конкретні запити. У вас є домашні тварини? Діти? Ви шукаєте інструмент для швидкого прибирання або щось більш потужне? Плануєте прибиратися тільки вдома чи у машині також? Перш ніж прийняти рішення, врахуйте свої сценарії та пріоритети в прибиранні.

Циклон та якісні фільтри

Забуваємо про мішкові пилотяги — це непрактично та незручно. Звертайте увагу на сучасні моделі, у яких використовується циклонна система збору пилу. Вона відділяє сміття від повітря завдяки відцентровій силі та не дозволяє частинкам пилу потрапити назад у повітря.

Одна з причин, чому я сьогодні вибрала ручні пилососи Cecotec для прикладу, — це якраз те, як тут реалізовано збір пилу. У цих моделях не тільки реалізовано циклонну технологію, тут ще й зручні пластикові контейнери, які можна мити під водою.

А ще в них використовуються мікрофільтри та HEPA-фільтри для більш ретельного збору пилу. Тому це хороший вибір для людей, які мають алергії чи захворювання дихальної системи.

Як вибрати ручний пилосос: потужність двигуна

Для ефективного всмоктування шукайте модель з потужністю не менше 90 Вт. Майте на увазі, що часто більша потужність може означати менший час роботи від акумулятора, хоч і не завжди. Тому тут треба шукати баланс саме для ваших потреб. Хоча, наприклад, пилосос Cecotec Conga Rockstar Micro Essential має таку саму автономність, як Conga Rockstar Micro+ та Conga Rockstar Micro+Turbo. А от потужність у них різна: відповідно 90 Вт, 200 Вт та 210 Вт.

Сила всмоктування

Чим більший цей показник, тим краще ваш помічник збиратиме сміття. Якщо пилотяг потрібний вам лише для легкого прибирання, то 10000–13000 Па буде достатньо. А от якщо, наприклад, у вас діти, краще звернути увагу на версії із силою всмоктування близько 20000 Па.

Час роботи від акумулятора

Оскільки ручні пилососи є бездротовими, автономність є важливим фактором. Для оптимального використання шукайте модель, яка працює від акумулятора щонайменше 20-30 хвилин.

Якщо у вас великий будинок або вам потрібно робити більш інтенсивне прибирання, ви можете розглянути модель з більш тривалим терміном служби акумулятора. Наприклад, ручні пилососи Cecotec Conga Rockstar працюють на одному заряді до 40 хвилин, якщо прибирати у звичайному режимі.

Насадки у комплекті

Іноді ручні пилотяги постачаються тільки з основною щіткою, іноді — з різноманітними насадками, такими як щілинна, насадка для прибирання шерсті домашніх тварин або моторизована щітка для матраців та меблів. Подумайте, які насадки вам знадобляться для виконання конкретних завдань з прибирання.

Наприклад, для мене просто  необхідна моторизована щітка, як у Conga Rockstar Micro+ Turbo. Або насадка для шерсті, як у бюджетному CECOTEC Conga PopStar Micro 18,5V Animal Hand, бо мій пухнастий друг обожнює займати мій диван. 

Об’єм пилозбірника

Розмір контейнера для пилу визначає, як часто вам доведеться його спорожняти. Шукайте модель із баком, який достатньо великий для ваших потреб. Якщо ви плануєте використовувати девайс для швидкого наведення порядку, вам може бути достатньо меншого контейнера. Для більш масштабних завдань необхідний більший пилозбірник.

Вага та розміри

Якщо ви будете користуватися девайсом часто, варто взяти меншу та легшу модель. При цьому знову-таки зважайте на автономність, бо легкі версії можуть і не забезпечити вам потрібний час роботи: тут теж потрібно шукати золоту середину. Другий момент: звертайте увагу на ручку, наскільки вона зручна, чи не ковзає у руці.

Як прибирати ручним пилососом: поради та рекомендації

Вибрати свій ідеальний девайс — одна справа, але важливо ще й правильно ним користуватися. Ось кілька порад і рекомендацій щодо ефективного та раціонального використання ручного пилотяга.

Використовуйте правильну насадку

Різні щітки призначені для різних завдань тому переконайтеся, що ви використовуєте правильну насадку для роботи. Насадка для щілин ідеально підходить для вузьких місць, із м’якою щетиною — для оббивки меблів та чистки салону машини, а моторизована щітка знадобиться для очищення матраців.

Регулярно витрушуйте пилозбірник

Щоб ваш пристрій працював якнайкраще, не забувайте регулярно спорожняти контейнер для пилу. Так, циклонна система фільтрації працює ефективно навіть тоді, коли у баку є сміття. Та попри це варто тримати його у чистоті.

Очищуйте фільтр

Щоб підтримувати оптимальну потужність всмоктування, обов’язково регулярно чистіть фільтр відповідно до інструкції. Це забезпечить безперебійну та коректну роботу. А коли він зносився, можна купити фільтр для пилососа та замінити його.

Повністю заряджайте акумулятор

Перед використанням обов’язково повністю зарядіть акумулятор. Це забезпечить максимальну потужність всмоктування та тривалість роботи акумулятора.

Робіть короткі підходи

Розбийте довге прибирання на частини! Оскільки ручні пилососи мають обмежений термін роботи акумулятора, краще використовувати їх короткими серіями, а не тривалими сеансами. Це допомагає ефективніше наводити лад.

Зберігайте належним чином

Коли ви не використовуєте пристрій, подбайте, щоб він правильно зберігався. Тримайте його в сухому прохолодному місці та не залишайте під прямими сонячними променями або біля джерел тепла.

Висновки – Як вибрати ручний пилосос

Ручні пилососи — універсальний та зручний інструмент для підтримання чистоти та порядку у вашому домі. Вони роблять прибирання легким, незалежно від того, чи маєте ви справу з шерстю домашніх тварин, крихтами або просто повсякденним брудом та сміттям.

Щоб купити ручний пилосос, враховуйте час роботи від акумулятора, потужність, силу всмоктування, комплектацію, та розмір контейнера для пилу. З правильними функціями та насадками ви зможете швидко та з комфортом наводити лад вдома.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Недорогий робот-пилосос для дому та офісу. Топ 5...

🏠🤖 Навіть недорогий робот-пилосос із базовими функціями допоможе підтримувати порядок в...

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.