back to top

Як вибрати розумні ваги? Огляд на YUNMAI X Smart Scale

🤔 Для чого потрібні розумні ваги та як їх вибрати ?  Читайте огляд на YUNMAI X Smart Scale YMBS-M268 та дізнайтеся про корисні функції та можливості 🏋️‍♂️📊

Розумні ваги — не просто пристрій для вимірювання маси тіла. Це корисний і зручний інструмент, який дозволяє стежити за самопочуттям людини і завжди залишатися в хорошій формі.  Вони надають дані про низку інших параметрів.  У цій статті ми зʼясуємо ці параметри та поговоримо, за якими критеріями вибирати такий пристрій. А для наочності — проілюструємо все в огляді на одну з найкращих моделей у цій категорії — YUNMAI X Smart Scale. Вона надає дані про 10 показників здоровʼя тіла та дозволяє контролювати свої зміни. І все це — за доступну вартість у 999 грн.

*Вартість вказана зі знижкою та дійсна на момент публікації

Зміст

  1. Як працюють розумні ваги YUNMAI X Smart Scale та інші?
  2. Як вибрати розумні ваги? Практичні рекомендації
  • Як вибрати розумні ваги за функціями?
    • Які вимірювання та обчислення роблять смартваги
    • Синхронізація із власним застосунком, сторонніми застосунками та кількість користувачів
  • Як вибрати розумні ваги за технічними характеристиками на прикладі YUNMAI X Smart Scale
  1. Які показники вимірюють розумні ваги YUNMAI X Smart Scale?
  • Відсоток жиру в організмі
  • Відсоток вісцерального жиру
  • Водний баланс
  • Індекс маси тіла
  • Кісткова маса
  • Мʼязова маса
  • Базальна швидкість метаболізму
  • Метаболічний вік
  • Біолоігчний вік
  1. Висновки

Як працюють розумні ваги YUNMAI X Smart Scale та інші?

YUNMAI X Smart Scale

Всі смартваги працюють на основі аналізу біоелектричного імпедансу (BIA). Незначний електричний струм направляється від однієї ноги через все тіло до іншої. Швидкість струму визначає відсоткове співвідношення жиру, води, мʼязів і кісток. Річ у тому, що через воду і мʼязи струм протікає швидше. А кістки та жир є поганими провідниками електрики. Датчики, розташовані на панелі вагів, зчитують ці дані, а розумні алгоритми — обчислюють та передають на екран та у застосунок, якщо він є. 

Та це ще не все. Окрім показників, безпосередньо виміряних вагами, система ще використовує наукові методи розрахунків. Це формули, які використовують лікарі, дослідники та інші спеціалісти, для визначення стану тіла, як-от ІМТ. 

Щоб отримати точні дані за цими формулами, потрібно ввести свою стать, вік і зріст. Залежно від моделі, вони вводяться або у вбудоване програмне забезпечення вагів, або у застосунок. Наприклад, YUNMAI X Smart Scale використовує саме застосунок. Це зручніше, адже YUNMAI App дозволяє відстежувати статистику та робити висновки щодо свого раціону та тренувань.

Застосунок легко встановити на телефон або планшет. З телефоном розумні ваги синхронізуються через WiFi або Bluetooth. YUNMAI X Smart Scale роблять це через Bluetooth, як і інші моделі цього бренду.

Як вибрати розумні ваги? Практичні рекомендації

YUNMAI X Smart Scale

Як вибрати розумні ваги за функціями?

Які вимірювання та обчислення роблять смартваги?

Залежно від бренду та можливостей програмного забезпечення, розумні ваги можуть показувати такі дані (у наступних розділах ми поговоримо про них докладніше):

  1. Звичайна вага користувача.
  2. Відсоток жиру в організмі.
  3. Кількість вісцерального жиру.
  4. Водний баланс.
  5. ІМТ (індекс маси тіла).
  6. Мʼязова маса.
  7. Кісткова маса.
  8. Базальна швидкість метаболізму (BMR).
  9. Метаболічний вік.
  10. Біологічний вік.

Саме такі дані показують YUNMAI X Smart Scale. Щоправда, не всі подібні девайси охоплюють так багато показників, тож завжди звертайте на це увагу при виборі. 

У деяких моделях також передбачені такі додаткові функції як зважування дітей, тварин та маленьких обʼєктів. YUNMAI X Smart Scale поки не пропонує цієї опції.

Синхронізація із власним застосунком, сторонніми застосунками та кількість користувачів

Деякі моделі не мають мобільного додатку для відстеження прогресу ваги, але мають необмежену кількість користувачів. Інші — мають обмежену кількість користувачів: від 8 до 16: для того, щоб люди могли відстежувати зміни ваги/жиру/мʼязів за допомогою додатку. Такі ваги розпізнають користувача і надсилають дані на відповідний мобільний пристрій. До них відносяться і YUNMAI X Smart Scale: їх можуть використовувати до 16 людей. В кожного з них буде свій окремий профіль у застосунку, де зручно бачити свій прогрес.

Для нормальної синхронізації смартвагів зі смартфоном, враховуйте версію ОС та Bluetooth. Так, YUNMAI X Smart Scale підтримують пристрої на Android 3.0 і вище, а також Bluetooth 4.0. І це ще не все: окрім власного YUNMAI App, ці ваги синхронізуються з Samsung Health, Polar Flow, Fitbit та Google fit.

Також важливо продумати, чи дозволяють ваги вибрати одиниці вимірювання та мову застосунку. Зокрема, в X Smart Scale ця можливість передбачена.

Як вибрати розумні ваги за технічними характеристиками на прикладі YUNMAI X Smart Scale

YUNMAI X Smart Scale

Функції вимірювання та комфорт використання цього девайса залежить від технічних параметрів. Ось основні з них, на які варто звертати увагу, та як вони реалізовані у YUNMAI X Smart Scale.

ХарактеристикиYUNMAI X Smart Scale
Кількість датчиків8
Тип датчиків: відкриті чи закритіВідкриті
Діапазон зважування3–180 кг
Максимальне навантаження150 кг
Максимальна довжина стопи265 мм та менше
Автоматичне включення та вимкненняЄ
Тип живлення: батарейки чи акумуляторАкумулятор
Тип та місткість акумулятора (якщо є)Li-Po 400 мАг
Час автономної роботиДо 90 днів
Час заряджання1 година
Особливості зарядкиUSB Type-C
Тип та діагональ дисплеяLED, 2.92 дюйми
Матеріал платформиСкло
Матеріал корпусу Пластик
Управління2 кнопки на вагах + через застосунок
Розмір девайса260 х 260 х 25 мм
Вага1.1 кг

Ми зʼясували, як працюють розумні ваги, які функції виконують та які параметри важливо враховувати. А тепер докладніше розберемо показники здоровʼя, які показують ці девайси (окрім звичайної ваги, з якою все зрозуміло).

Які показники вимірюють розумні ваги YUNMAI X Smart Scale?

YUNMAI X Smart Scale

Відсоток жиру в організмі

Одним з основних показників здоровʼя людини є відсоток жиру. Чим більше жиру в організмі людини, тим вища ймовірність серцевих захворювань, діабету та гіпертонії. Відсоток жиру в організмі для жінок не повинен перевищувати 25, а для чоловіків — 20 відсотків.

Щоб виміряти цей показник, дослідники використовують трудомісткі методи, наприклад, гідростатичне зважування або підводне зважування за принципом Архімеда, які вимагають багато часу і грошей. Щодо обґрунтованості цих методів постійно ведуться дискусії, адже тема здоровʼя активно розвивається. Та поки що факт залишається фактом: найсучасніший та найпростіший спосіб відстежувати свою жирову масу у побуті — розумні ваги, такі як YUNMAI X Smart Scale.

Кількість вісцерального жиру

На відміну від «звичайного», вісцеральний жир відкладається глибше, тому його ще називають внутрішнім. Він оточує такі важливі органи, як печінка, підшлункова залоза та нирки. І у нормальній кількості він виконує важливу функцію: забезпечує певну відстань між кожним органом. Яка ця кількість — ваги розраховують на основі вашого зросту, маси тіла, віку, статі.

Та занадто велика кількість вісцерального жиру може призвести до запальних процесів і високого кровʼяного тиску. А це вже збільшує ризик серйозних проблем зі здоровʼям і називається вісцеральне (абдомінальне або центральне) ожиріння.

Ще однією проблемою вісцерального жиру є його вплив на адипонектин або «жировий гормон». Функція адипонектину — регулювати рівень жиру в організмі. Вісцеральний жир пригнічує адипонектин. В результаті ваше тіло виробляє більше жиру, ніж вам насправді потрібно. Високий рівень вісцерального жиру також впливає на чутливість до інсуліну. А це означає, що він може призвести до розвитку діабету 2 типу в подальшому житті.

Водний баланс

Нормальний відсоток води в організмі становить близько 70%. Вона необхідна для всіх клітинних процесів, оскільки переносить поживні речовини та кисень до клітин, регулює температуру, виводить відходи з організму та захищає суглоби й органи. 

Якщо вашим клітинам, органам і тканинам не вистачає води, ви незабаром не зможете нормально функціонувати. Тому важливо отримувати достатню кількість щодня, якщо ви хочете прожити довше життя з повноцінно функціонуючим організмом. А розумні ваги якраз допомагають завжди залишатися в курсі подій щодо гідратації організма. Іноді ми не відчуватимемо зневоднення, але ваги дадуть нам знати, що нашому організму потрібна ще одна склянка чи дві.

Індекс маси тіла

YUNMAI X Smart Scale

Індекс маси тіла або ІМТ — це метод вимірювання маси тіла, скоригований на зріст. Він розраховується як вага в кілограмах, поділена на квадрат вашого зросту в метрах. Таким чином, його одиниця виміру — кг/м2. Хоча багато хто вважає, що ІМТ — це показник жирових відкладень, він є сурогатним показником жирів в організмі, оскільки вимірює надлишкову вагу, а не надлишкові жирові відкладення. Тому розумні ваги — ідеальний  інструмент попереднього сповіщення, який дозволяє уникнути небезпеки для здоровʼя. Відстежуючи свій ІМТ, ви можете уникнути серцевих захворювань, діабету 2 типу тощо.

Кісткова маса

Показники кісткової маси виміряти непросто. Зазвичай, більшість методів враховують вагу кісток і води, що у них міститься. Вони не вимірюють воду, що міститься в скелетній структурі, оскільки відсотковий вміст води подається як окремий показник. Це призводить до значення, яке повертається вагами, відомого як суха кісткова маса. Суха кісткова маса визначається на основі віку та безжирової маси тіла, яка є загальною масою тіла за вирахуванням жиру. В середньому суха кісткова маса користувача становить близько 7% від його загальної ваги. Цей показник, як правило, вищий для молодих людей і нижчий для старших. Інші змінні, включаючи загальний стан здоровʼя та рівень активності користувача, також впливають на значення сухої кісткової маси.

Мʼязова маса

Мʼязи щільніші за жир, тобто вони важать більше за того самого об’єму. Отже, якщо хтось набирає мʼязову масу, одночасно втрачаючи жир, його вага  може не суттєво змінитися або навіть трохи збільшитися. Розумні ваги допомагають контролювати цей процес і не переживати через набір маси, адже ви завжди знатимете, що це саме мʼязи, а не жир.

Базальна швидкість метаболізму

Ваша базальна швидкість метаболізму (BMR) — це обчислення кількості калорій, необхідних вашому організму для виконання основних функцій підтримки життя. Це означає, що коли ви перебуваєте у стані спокою, у помірному середовищі з неактивною системою травлення, ваше тіло має працювати на рівні основного метаболізму або близько до нього.

Як розумні ваги вимірюють BMR? Вони враховують такі показники, як ваша вага, ІМТ, вік, зріст і стать. Тоді він дасть вам точне середнє споживання калорій, яке необхідне вашому тілу для підтримки цієї норми.

Метаболічний вік

Цей показник YUNMAI X Smart Scale та подібні девайси вираховують на основі кількості вісцерального жиру, ваги, мʼязової маси та відсотку жиру в організмі. Розрахунок цих даних за прийнятими формулами дає ваш метаболічний вік.

Біологічний вік 

Біологічний вік — це вимірювання вашого віку на основі різних біомаркерів — числа, яке може змінюватися через спосіб життя та інші фактори здоровʼя. Біологічний вік описує вік, який ваше тіло поводиться та відчуває. На відміну від хронологічного віку, біологічний вік податливий і варіюється від людини до людини залежно від її здоров’я. Найнадійніший спосіб вимірювання біологічного віку — це те, що називається «біомаркер». Біомаркер, скорочення від «біологічний маркер», — це обʼєктивна міра, яка вказує на здоров’я клітини або організму. Рівень холестерину, рівень цукру в крові та частота серцевих скорочень є звичайними біомаркерами, які використовуються для оцінки здоров’я організму. У міру розвитку досліджень довголіття та старіння біологічний вік став більш критичним віком, на який слід звернути увагу. Знання вашого біологічного віку є ефективним способом визначення вашої сукупної швидкості старіння. А розумні ваги допомагають зрозуміти його значення швидко і просто.

Висновки

Розумні ваги допомагають вимірювати та відстежувати вагу тіла, індекс маси тіла (ІМТ), відсоток жиру в організмі, мʼязову масу тощо. У той час як стандартні ваги зазвичай лише відображають вагу на екрані. Найкращі смартваги ще й підключаються до смартфона чи планшета та дозволяють відстежувати дані та прогрес у застосунку. Їх також можна використовувати для  кількох користувачів протягом певного часу.

Один з яскравих прикладів таких багатофункціональних вагів — YUNMAI X Smart Scale YMBS-M268. У цієї моделі є все для того, щоб відстежувати ваші показники, адаптувати під них тренування та раціон. Це простий та комфортний спосіб подбати про своє фізичне здоровʼя.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії, а живу в Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться перезавантажитись — бігаю. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому у цьому блозі я рада ділитись своїми враженнями про гаджети та технології.) Приєднуйтесь, щоб дізнаватись про нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Компактний і легкий пилосос Deerma DX1000W

💨🔋 Потужність, стиль та комфорт в одному пристрої! Читайте огляд на...

Який пилосос вибрати? Найкращі пилососи 2024 

🧹 Вертикальні,  миючі, ручні чи роботи — які пилососи кращі та...

SwitchBot: розумний дім для комфортного життя

🔌 Що таке SwitchBot та як працює розумний дім? 🏠 Дізнайтесь...

Які кухонні девайси може замінити мультипіч?

🍕 Хочете готувати смачно та корисно? Мультипіч — відмінний вибір для...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.