back to top

Як вибрати роутер? Топ-3 моделі для дому, офісу та ігор

📶 Потрібен швидкий та надійний інтернет? Вибирай сучасний роутер. Читай статтю та дізнавайся про перевірені моделі для будинку, офісу та геймінгу! 🎮🏠

Правильний вибір маршрутизатора — ключовий крок для стабільного і швидкого інтернету. І він залежить від багатьох факторів. У нашій статті розберемось, як вибрати роутер, щоб не переплатити за зайві функції. А ще розглянемо топ-3 моделі для дому, офісу та геймінгу. 

Зміст

  1. Ігровий роутер: поговоримо про особливості 
  • Як оптимізувати мережу для геймінгу?
    • Крок 1. Визначаємось із кількістю підключень
    • Крок 2. Як вибрати ігровий роутер?
      • 1. Обробка QoS
      • 2. Дводіапазонний або тридіапазонний: що краще для ігор
      • 3.Технології майбутнього: MU-MIMO, біформінг та ширші канали
      • 4. Навіщо потрібен Wi-Fi 6?
      • 5. Порти та дизайн
      • 6. Безпека та контроль доступу
  • Найкращі ігрові роутери-2023: трійка лідерів
    • Asus ROG STRIX GS-AX5400: доступний, але потужний
    • Asus RT-AX86U PRO: висока швидкість та продумані підключення
    • Asus ROG Rapture GT-AXE16000: альтернатива геймерським флагманам
  1. Найкращий роутер для дому
  • TP-Link TL-WR845N: дешевий роутер із достойними характеристиками
  • Mercusys (MR70X): топові функції за середню ціну
  • Asus RT-AX82U V2: для серйозних завдань
  1. Який вибрати роутер для офісу?
  • TP-Link Archer AX90: доступний офісний маршрутизатор
  • NETGEAR Nighthawk AX8 RAX70: для середнього офісу.
  • Asus RT-AX88U PRO для великих приміщень
  1. Висновки

Ігровий роутер: поговоримо про особливості. Як вибрати роутер?

Почнемо з найскладнішого, адже геймінг потребує значних ресурсів техніки. Якщо ви захоплюєтесь комп’ютерними іграми, ви знаєте, що тут потрібна швидкість. Геймерські комп’ютери хороші лише тоді, коли вони оснащені найновішими та найшвидшими процесорами, великими обсягами пам’яті, найшвидшими твердотільними накопичувачами SSD і, звичайно ж, найкращими відеокартами.

Але й така комбінація ще не гарантує успіху у грі. Якщо навіть найпотужніший комп’ютер під’єднано до переповненої мережі з інтернет-з’єднанням через перевантажений або застарілий роутер, ваша продуктивність онлайн-ігор може бути знижена. Тож варто приділити увагу оптимізації підключень.

Як вибрати роутер?

Як оптимізувати мережу для геймінгу?

Крок 1. Визначаємось із кількістю підключень

Почніть з того, що під’єднано. Уся родина може мати безліч телефонів, планшетів, телевізорів, пристроїв для потокового відео, музики та пристроїв для розумного дому, які під’єднані до одного домашнього маршрутизатора. Виходить, що геймери в будинку повинні конкурувати за пропускну здатність не лише з усіма іншими учасниками, але й з усіма цими розумними пристроями. А це може призвести до непередбачуваної, часто неякісної роботи. Саме тому потрібен геймерський девайс.

Крок 2. Як вибрати ігровий роутер?

Для цього треба звертати увагу на такі відмінності:

1. Обробка QoS

Це обов’язки пріоритезації пропускної здатності. Майже всі маршрутизатори пропонують певний рівень QoS. Це може бути базове розширення Wi-Fi Multimedia (WMM): воно автоматично визначає пріоритет мережевих пакетів, що несуть дані, необхідні для передачі голосу по IP (VoIP) та програм відеоконференцій. Або ж QoS може бути настільки ж деталізованим, як пріоритезація за допомогою перетягування, яка дозволяє призначити вищий пріоритет певним пристроям, підключеним до мережі, по суті, гарантуючи їм кращу продуктивність, ніж іншим пристроям.

Ігрові роутери йдуть ще далі, пропонуючи пріоритезацію для конкретних ігрових систем та додатків. Вони дозволяють вам вирішувати, скільки пропускної здатності має право отримати кожен користувач. Це може бути особливо важливо, якщо в одній оселі є кілька онлайн-гравців, які змагаються за канал одночасно. 

Багато ігрових моделей також використовують модифіковану консоль управління зі зручним для геймерів інтерфейсом, що дозволяє легко призначати пріоритети пропускної здатності самостійно та швидко.

Ви також можете використовувати спеціальне програмне забезпечення для покращення продуктивності в онлайн-іграх. Використовуючи прошивку з таких джерел, як OpenWRT, DD-WRT і Tomato, ви можете розкрити весь потенціал вашого роутера для підвищення загального рівня сигналу, моніторингу використання в режимі реального часу і визначення пріоритетів використання смуги пропускання. Однак для цього маршрутизатор повинен підтримувати оновлення прошивки з відкритим вихідним кодом.

2. Дводіапазонний або тридіапазонний: що краще для ігор

Будь-який повноцінний ігровий роутер має щонайменше два радіодіапазони. Діапазон 2,4 ГГц є найпоширенішим і, як правило, більш переповненим, ніж діапазон 5 ГГц. Ви отримаєте набагато більший радіус дії в діапазоні 2,4 ГГц, але він не може зрівнятися зі швидкістю, яку ви отримуєте в діапазоні 5 ГГц. 

3. Технології майбутнього: MU-MIMO, біформінг та ширші канали

Звичайно, якщо ви відданий онлайн-геймер, ви знаєте, що мережеві вимоги до новітніх ігор рідко знижуються в бік «менш вимогливих». Тому вам потрібно переконатися, що ви обираєте девайс, розрахований на майбутнє.

Перша важлива функція, на яку варто звернути увагу — MU-MIMO. Технологія бездротового зв’язку або багатокористувацького багатоканального входу та багатоканального виходу. Вона дозволяє одночасно передавати дані кільком клієнтам, на відміну від послідовної передачі.

Але щоб скористатися перевагами покращеної пропускної здатності, кожен клієнтський пристрій повинен підтримувати MU-MIMO. Оскільки в найближчі роки пристроїв із підтримкою MU-MIMO, буде з’являтися все більше, є сенс вибрати цю функцію у своєму роутері.

Ще одна ключова нова технологія, на яку варто звернути увагу, — Beamforming (формування променя). Вона теж допомагає підвищити пропускну здатність. Як випливає з назви, вона передбачає формування самого сигналу в інтересах ефективності та збільшення радіуса дії. Він передає сигнал Wi-Fi більш сфокусовано прямо на клієнта, замість того, щоб розсіювати його на всі боки.

Знову-таки, обидва пристрої повинні підтримувати технологію формування променя, щоб кожен з них міг повідомляти іншому про своє відносне положення і, таким чином, фокусувати сигнал у потрібному напрямку.

Майте на увазі, що, хоча всі пристрої Wi-Fi 6 (802.11ax) (про які ми поговоримо пізніше) підтримують формування променя, не всі маршрутизатори 802.11ac підтримують цю технологію. А ще різні виробники по-своєму можуть називати цю функцію, тож будьте уважні.

4. Навіщо потрібен Wi-Fi 6?

802.11ax також відомий як Wi-Fi 6 або High Efficiency (HE) Wireless. Цей стандарт є розвитком технології 802.11ac. Він дає роутеру такі переваги:

  • Підвищена швидкість передачі даних — до 4,8 Гбіт/с.
  • Менша перевантаженість мережі.
  • Більша пропускна здатність.
  • Кращі показники дальності.

Все це можливо завдяки кільком новим і вдосконаленим бездротовим технологіям:

  1. OFDMA — множинний доступ з ортогональним частотним розділенням каналів. Він покращує загальну пропускну здатність, розбиваючи канали Wi-Fi на підканали, що дозволяє до 30 геймерам одночасно користуватися одним каналом. 
  2. Target Wake Time, TWT — час пробудження цілі. Технологія призначена для зменшення енергоспоживання, дозволяючи пристроям визначати, коли і як часто вони будуть прокидатися, щоб почати надсилати та отримувати дані. Очікується, що технологія TWT збільшить час автономної роботи мобільних пристроїв, таких як смартфони та планшети, а також пристроїв розумного будинку, що працюють від батареї, таких як камери безпеки та відеодзвінки

Всі ці можливості роблять Wi-Fi 6 ідеальним для mesh-мереж Wi-Fi, які швидко стають найпопулярнішим вибором для широкої домашньої мережі, особливо коли вона використовується для геймінгу.

Деякі ігрові маршрутизатори тепер також підтримують найновіший стандарт — Wi-Fi 6E. Цей стандарт такий самий, як  шостий, з точки зору програмного забезпечення та функцій, але роутери з підтримкою 6E можуть отримати доступ до нещодавно випущеного діапазону 6 ГГц. Це забезпечує величезний приріст пропускної здатності, що допомагає програмам, вимогливим до пропускної здатності, особливо іграм, а також хронічним проблемам зі з’єднанням через перевантаження в більш людних місцях, наприклад, у багатоквартирному будинку. Однак ваш ігровий пристрій з підтримкою Wi-Fi 6E повинен знаходитися в тій же кімнаті (або зовсім поруч), щоб підключатися до маршрутизатора у діапазоні 6 ГГц, оскільки діапазон сигналу 6 ГГц набагато коротший, ніж діапазон 2,4 ГГц.

5. Порти та дизайн

Більшість ігрових роутерів використовують те саме апаратне забезпечення, що й традиційні, але ви часто зможете відрізнити ігрові моделі від решти з першого погляду. Перш за все, це стильний корпус або навіть світлодіодне підсвічування.

На більш утилітарному рівні шукайте маршрутизатор, який має щонайменше чотири гігабітні порти LAN, щоб ви могли використати дротове підключення до розташованих поруч ігрових консолей, принтерів і ПК. Принаймні один порт USB, бажано з підтримкою USB 3.0, стане у нагоді для підключення периферійних пристроїв, до яких ви хочете надати спільний доступ у мережі, наприклад, портативних жорстких дисків, флеш-накопичувачів і принтерів. Пристрій з двома такими USB-портами забезпечує набагато більшу гнучкість.

6. Безпека та контроль доступу

Батьківський контроль дуже важливий, якщо у вас є діти. Вони дозволяють блокувати доступ до певних сайтів (наприклад, контенту для дорослих), обмежувати онлайн-ігри або загальний доступ до онлайну певними годинами та днями тижня, а також відстежувати використання комп’ютера кожним клієнтом.

А от функцію гостьової мережі варто шукати, якщо у вас часто бувають гості, які розуміються на цифровому обладнанні, оскільки вона дозволяє надавати обмежений бездротовий доступ за допомогою окремого SSID і пароля. Таким чином, ваші гості матимуть доступ до Інтернету, але не зможуть бачити інші мережеві ресурси, такі як папки, файли, принтери та ідентифікатори інших підключених клієнтів. Крім того, ви можете призначити гостям радіодіапазон, який не заважатиме вашим іграм.

Звичайно, всі роутери пропонують певний тип захисту:

  • Wi-Fi Protected Access (у варіантах WPA та/або WPA2) є найпоширенішим, і він вимагає, щоб кожен клієнт використовував пароль для доступу.
  • Підтримка Wi-Fi Protected Setup (WPS) також поширена і дуже зручна, оскільки дозволяє додавати WPS-сумісних клієнтів одним натисканням кнопки.
  • WPS-Enterprise або автентифікація Remote Authentication Dial-In User Service (RADIUS) — вибір для більш надійних заходів безпеки.

Як вибрати роутер для ігор 2023: трійка лідерів

Як вибрати роутер?

Asus ROG STRIX GS-AX5400: доступний, але потужний

Це добре обладнаний бездротовий маршрутизатор середнього класу, створений для покращення вражень від онлайн-ігор. В нього чудові технічні характеристики за свою ціну:

  • Стандарт бездротового зв’язку 802.11ax.
  • Висока загальна номінальна пропускна здатність — AX5400.
  • Кількість портів для дротового локального підключення (за винятком порту WAN) — 4. 
  • 1 USB-порт.
  • 4 антени.
  • 2 частотних діапазони.
  • Безпека бездротового підключення — WPA2, WPA3.
  • MU-MIMO.
  • Сумісність з IPv6.
  • Попередньо встановлений VPN-клієнт.
  • Потужний захист від шкідливого програмного забезпечення та батьківський контроль.
  • Гостьова мережа.

Щодо можливих мінусів:

  1. Не вистачає багатогігабайтного підключення, що є у дорожчих версіях (наприклад, в Archer AX11000 від TP-Link). 
  2. Тільки один порт USB.

У Asus ROG STRIX GS-AX5400 геймери оцінять високу продуктивність, інструменти оптимізації (включаючи режим мобільних ігор, який збільшує пропускну здатність і зменшує затримки під час гри на смартфоні або планшеті), налаштування QoS на основі застосунків, звіти про мережевий трафік у реальному часі та розширені функції батьківського контролю. 

Asus RT-AX86U PRO: висока швидкість та продумані підключення

У будь-якій онлайн грі, особливо тій, де потрібна швидка реакція, бездротовий інтернет завжди відстає від дротового. Тому  Asus RT-AX86U PRO оснащений трьома LAN-портами з пропускною здатністю 1 Гбіт/сек, а також одним портом 2,5 Гбіт/сек, призначеним спеціально для геймерів. Цей спеціалізований порт надає геймеру перевагу в мережевому трафіку. Для покращення геймінгу в бездротових мережах виробники роутера запропонували такі рішення :

  • Gear Accelerator — прискорює бездротовий інтернет для обраного користувача в мережі Wi-Fi.
  • Mobile Game Mode — дозволяє надавати пріоритет смартфону, якщо ви граєте на ньому. Налаштовується він через додаток ASUS Router.
  • OpenNAT — оптимізує розподіл інтернет-потоків для ігрових консолей.
  • Оптимізація доступу до сервісу GeForce NOW — ця функція дозволяє запускати вимогливі ігри навіть на менш потужному обладнанні.
  • Два роз’єми USB 3.2 високої швидкості, до яких можна під’єднати додатковий монітор або інші периферійні пристрої.

Загалом, цей маршрутизатор можна рекомендувати для активних геймерів і стрімерів, які працюють з дому.

Asus ROG Rapture GT-AXE16000: альтернатива геймерським флагманам

GT-AXE16000 — це недешеве, але хороше рішення якщо вам потрібні багатогігабітні мережеві порти для ігрових ПК і консолей, а також ви хочете додати Wi-Fi 6E, щоб захистити бездротову частину домашньої мережі на майбутнє. Цей роутер професійного рівня має такі особливості:

  • Загальна номінальна пропускна здатність — AXE16000
  • Кількість портів дротової локальної мережі (за винятком порту WAN) — 6
  • 2 USB-роз’єми.
  • 8 антен.
  • Стандарти безпеки бездротових мереж — WPA2, WPA3.
  • MU-MIMO.
  • Сумісність з IPv6
  • Якість обслуговування
  • Попередньо встановлений VPN-клієнт
  • Засоби захисту від шкідливого програмного забезпечення
  • Бездротовий батьківський контроль
  • Агрегація каналів зв’язку
  • Beamforming.
  • Гостьова мережа.
  • Підтримку mesh-мереж і безліч налаштувань, орієнтованих на геймерів.

Як вибрати роутер для дому

Як вибрати роутер?

Які вимоги до домашнього маршрутизатора? Перш за все, нормальна пропускна здатність для роботи в онлайні всіх членів родини, безпечність та достатньо роз’ємів.  Звісно, все залежить від роду занять та кількості пристроїв у приміщенні. Про маршрутизатори для складних завдань ми вже поговорили, а зараз до вашої уваги найцікавіші базові моделі, актуальні у цьому році.

TP-Link TL-WR845N: дешевий роутер із достойними характеристиками

Роутери цього бренду завоювали відмінну репутацію на світовому ринку. Модель TL-WR845N є ідеальним бюджетним рішенням для приміщень площею до 150 м²:

  • Він працює на частоті 2,4 ГГц.
  • Обладнаний трьома антенами та чотирма LAN-портами.
  • Підтримує оновлений протокол IPv6.
  • Дозволяє адміністратору обмежити або регулювати пропускну здатність для кожної IP-адреси окремо.
  • Підтримує функцію «батьківського контролю».
  • Дозволяє створити окрему гостьову мережу з обмеженим доступом для сторонніх пристроїв.
  • Підтримує віддалене керування за допомогою мобільного додатку TP-Link Tether.
  • Має кнопку для активації WPS-режиму (безпечного серфінгу в мережі) на задній панелі.

Єдиний мінус, тут немає підтримки частоти 5.5 ГГц. Ну що ж, це принаймні компенсується приємною вартістю.

Mercusys (MR70X): топові функції за середню ціну

Це середньобюджетний роутер вже з ширшими можливостями:

  • Працює у двох частотних діапазонах — 2.4 та 5 ГГц.
  • Підтримка Wi-Fi 6 (докладніше поговоримо про цей стандарт у розділі про геймерські девайси)
  • Три LAN-порти.
  • Проста синхронізація із пристроями розумного будинку (IoT).
  • Функція Target Wake Time (TWT) для зменшення енергоспоживання всіх підключених пристроїв.
  • Автоматичний підбір оптимального діапазону частот для забезпечення найкращої швидкості з’єднання з кожним пристроєм індивідуально.
  • Сумісність з протоколом шифрування WPA3 — сучасним стандартом безпеки.

З мінусів, тут відсутній USB-порт, тобто прошивку можна оновлювати лише через браузер у ручному режимі. А загалом Mercusys MR70X ідеально підходить для середньостатистичних квартир на 2-3 кімнати або приватних будинків відповідної площі. Якщо вам потрібна підтримка Wi-Fi 6, але ви не зацікавлені у складних адміністративних функціях та тонких налаштуваннях, то це відмінний вибір.

Asus RT-AX82U V2: для серйозних завдань

Надійний роутер ідеально підходить для різних завдань, включаючи геймінг. Технічні деталі продумані до дрібниць:

  • Підтримка Wi-Fi 6.
  • Швидкість до 5400 Мбіт/с.
  • Ширина каналу 160 МГц.
  • Виділений порт для швидкого дротового з’єднання.
  • Система захисту від мережевих загроз AiProtection Pro, розробленою на базі технологій компанії Trend Micro.
  • Підтримка стандарту шифрування WPA3.
  • Функція «батьківського контролю».
  • Технологія Asus AiMesh, що дозволяє розширити зону покриття мережі, додаючи додаткові точки доступу.
  • Опція ASUS Router, яка допомагає зменшити мережеві затримки.
  • Підсвічування, яке можна налаштовувати підсвічування відповідно до різних режимів роботи маршрутизатора.

ASUS RT-AX82U сподобається тим, хто звик активно працювати або грати в онлайні, для великих родин та приміщень.

Який вибрати роутер для офісу?

Як вибрати роутер?

Насправді вони дуже схожі із домашніми, з тією лише відмінністю, що користувачів має бути більше, отже, і пропускна здатність вище. Крім того, важливі висока надійність роботи та підвищена стійкість сигналу, а ще — продумане програмне забезпечення. Такі маршрутизатори можна застосовувати в офісах, конференц-залах або вдома, якщо у вашій мережі великі навантаження.

TP-Link Archer AX90: доступний офісний маршрутизатор

Це одна з середньобюджетних пропозицій компанії, призначена для надання швидкого доступу до Інтернету за стандартом WiFi 6:

  • Він оснащений трьома стандартними LAN-портами на швидкість 1 Гбіт/сек.
  • Одним швидким портом на 2,5 Гбіт/сек.
  • Двома портами USB 2.0 та 3.0.
  • Підтримує створення Mesh-мережі разом із сумісними точками доступу та маршрутизаторами цього бренду.

Загалом, TP-Link Archer AX90 ідеальне рішення для великих приміщень, де потрібно під’єднати багато пристроїв з високим рівнем безпеки та зручним управлінням.

NETGEAR Nighthawk AX8 RAX70 для середнього офісу

NETGEAR Nighthawk AX8 RAX70 цілком задовольнить потреби середнього офісу:

  • Покриття до 230 кв. м.
  • Одночасна робота із 40 пристроями.
  • Діапазон з’єднань 2,4 та 5 ГГц.
  • Висока гігабітна швидкість AX6600 з технологією WiFi 6 для безперервного потокового передавання даних у форматі HD-відео та вебконференцій.
  • 4 порти 1 Gig Ethernet та 1 порт USB 3.0 для підключення комп’ютерів, накопичувачів та інших дротових пристроїв.
  • Просте налаштування та відстеження даних за допомогою програми Nighthawk.
  • Програмне забезпечення NETGEAR Armor забезпечує автоматичний щит безпеки для офісного WiFi та підключених пристроїв для захисту від хакерів в режимі реального часу і додаткову конфіденційність за допомогою VPN.

Asus RT-AX88U PRO для великих приміщень

Він розрахований на інтенсивне використання інтернету, дозволяючи декільком пристроям і клієнтам підключатися і передавати контент без затримок:

  • Маршрутизатор оснащений технологією Wi-Fi 6.
  • Завдяки швидкості до 6 000 Мбіт/с, цього пристрою більш ніж достатньо для малого бізнесу з кількома офісами.
  • Asus RT-AX88U PRO має широку зону покриття Wi-Fi майже до 500 квадратних метрів, гарантуючи, що кожен куточок офісу буде охоплений.
  • 4 зовнішні антени, які забезпечують сильний і стабільний сигнал по всьому офісу.
  • Розширені функції безпеки, які захищають бізнес від кіберзагроз — новітній протокол шифрування WPA3 для забезпечення безпеки бізнес-даних та вбудований VPN-сервер, який дозволяє віддаленим працівникам отримати безпечний доступ до мережі компанії з будь-якої точки світу.
  • Простий у налаштуванні та управлінні.
  • Має зручний мобільний додаток, який дозволяє керувати та контролювати мережу з будь-якого місця.
  • 8 гігабітних портів LAN.
  • 2 порти USB 3.1 Gen 1.

Висновки

Отже, вибір роутера залежить від багатьох факторів — площі приміщення, кількості користувачів, якості контенту тощо. Відповідно до цих факторів підбираються технічні характеристики девайса. Якщо коротко, то ось основні з них, на які слід звернути увагу:

  1. Швидкість та стандарт швидкості.
  2. Діапазон робочих частот.
  3. Покриття.
  4. Роз’єми.
  5. Кількість антен.
  6. Додаткові функції — MU-MIMO, QoS, віддалене керування, вбудовані VPN та фаєрвол, підтримка Beamforming та IPTV тощо.
Як вибрати роутер?

Якщо ви збираєтесь купити роутер, пам’ятайте, що швидкість та якість інтернету залежать не лише від нього, а й від підключених девайсів, розташування стін у приміщенні, провайдера тощо. Тому у кожному випадку це має бути продуманий, індивідуальний підхід до покупки.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.