back to top

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко Дізнайтесь у цій статті, як вибрати робот-пилосос у 2024, та порівняйте 10 найкращих моделей 🤖🧹  

Робот-пилосос — дуже зручний побутовий помічник, який здатний впоратися з більшістю завдань з прибирання, іноді навіть краще, ніж якби ми проводили прибирання вручну. Спеціально розроблені щітки, система доливання води, роботизоване керування та елементи штучного інтелекту допомагають підтримувати чистоту та гігієну в будинку майже без участі людини. Представляємо вашій увазі 10 найкращих роботів-пилососів у 2024 році на думку користувачів.

Робот-пилосос

Зміст

  1. Як вибрати робот-пилосос
  2. Найкращий робот-пилосос у 2024 році: топ-10
  1. Підсумки

Як вибрати робот-пилосос

Перш ніж перейти до рейтингу, давайте спочатку визначимося з критеріями, які є важливими при виборі робота-пилососа:

  1. Роботи-пилососи можуть мати різну конфігурацію. Є пристрої для сухого прибирання, проте більшість моделей підтримують одночасно і сухе, і вологе прибирання, що суттєво заощаджує час у процесі. Завдяки елементам роботизованого керування пилосос розрізняє килими та рівну підлогу та «розуміє», де можна лише пилососити, а де потрібно ретельно помити підлогу.
  2. Усі моделі комплектуються док-станцією, проте іноді її функціональність може кардинально відрізнятися. Наприклад, у найпростіших пристроях док-станція лише заряджає пилосос, а в дорожчих — проводить санітарне обслуговування робота. Найчастіше сюди входить автовивантаження сміття, прання серветок для миття підлоги та їх сушіння.
  3. Якщо у вас є домашні улюбленці, вам потрібна потужніша модель, яка здатна впоратися з шерстю, що осіла в основі ворсистих килимів, а також очищає повітря від алергенів, які часто містяться в шерсті.
  4. Вкрай зручним та практичним доповненням вважаються смарт-функції. Різноманітність досить широка: від керування за допомогою смартфона через додаток до інтеграції в систему «розумний дім». Розумний робот-пилосос це не тільки зручно, але і дуже практично, оскільки завдяки вбудованим датчикам і сенсорам прибирання виходить більш ретельним та якісним.

Найкращий робот-пилосос у 2024 році: топ-10

Пропонуємо до вашої уваги 10 пилососів з найкращими характеристиками з різних цінових сегментів, щоб ви могли підібрати хорошу модель відповідно до вашого бюджету.

Dreame Bot X40 Ultra Black — миючий робот-пилосос

Робот-пилосос

Почнемо з лідера нашого огляду, моделі з преміум-сегменту бренду Dreame. Вартість пилососа досить висока, проте його характеристики та можливості її цілком виправдовують. Робот-пилосос обладнаний AI камерою з відеотрансляцією, має власний додаток та керується за допомогою основних голосових асистентів українською, російською та англійською мовами. У WO представлено сертифіковану в Україні версію, сумісну з українськими мережевими стандартами.

Перейдемо до характеристик. Пилосос має максимальну потужність всмоктування 12 000 Па, при цьому навіть середніх значень близько 4000-5000 Па цілком вистачає для якісного прибирання. Робот чудово впорається з шерстю домашніх улюбленців, може запам’ятати карту до чотирьох поверхів та працювати автономно на одному заряді до 4 годин.

Dreame Bot X40 Ultra Black не просто має функцію миття підлоги. Док-станція пере та сушить гарячим повітрям мийні насадки, відвантажує сміття з пилозбірника, змінює воду на самому пилососі та додає засіб для миття підлоги.

У поєднанні зі смарт-функціями та дуже продуманими характеристиками Dreame Bot X40 Ultra Black стане надзвичайно практичним помічником по дому.

Робот-пилосос Dreame Bot L10 PRIME

Робот-пилосос

Миючий робот-пилосос із середньобюджетного сегмента, але при цьому за характеристиками не поступається преміальним моделям. Пилосос йде в комплекті з базою автовивантаження сміття, яка так само як і в попередньому варіанті, виконує функції санітарного догляду за самим пристроєм.

Пилосос запам’ятовує до 4 поверхів за допомогою інноваційної лазерної системи LIDAR. Завдяки акумулятору потужністю 5200 мАг може працювати на одному заряді більше 3-х годин, приїхати на базу для зарядки і потім продовжити прибирання з того ж місця.

Максимальна потужність всмоктування Dreame Bot L10 PRIME — 4000 Па. Це стандартне значення, якого вистачає для якісного прибирання різних твердих та килимових покриттів.

У комплекті є кілька стандартних насадок, включаючи бічну щітку та насадки для миття підлоги. Dreame Bot L10 PRIME налаштовується та керується за допомогою смартфона. Він також є сумісним з основними голосовими помічниками.

Робот із миючою функцією Dreame Bot D9 Plus

Робот-пилосос

Хоча це найдоступніша модель бренду Dreame у нашому рейтингу, її функціональність та характеристики не поступаються дорожчим аналогам. Так, Dreame Bot D9 Plus не дуже підійде тим, у кого є чотирилапі друзі з довгою шерстю. Річ у тому, що сили всмоктування 2500 Па буде достатньо для ретельного очищення ворсистих килимів, але дістати шерсть, що осіла біля основи ворсинок, роботу буде важко.

Як і обидві попередні моделі, робот поставляється зі станцією автовивантаження сміття та всіма потрібними насадками для прибирання в комплекті. Лазерна система навігації в поєднанні з основними датчиками (визначення килимів, застрягання, зіткнення, падіння) дозволяє роботу відмінно орієнтуватися в просторі, повертатися для прибирання після зарядки, вибирати кімнату для прибирання та скласти карту для 4 поверхів.

Оптимальний розмір пилозбірника, встановленого на док-станції, дозволяє проводити очищення раз на 45 днів. При цьому станція самоочищення сама випере та висушить серветки для миття підлоги, а керування пилососом за допомогою Amazon Alexa, Google Assistant та Siri дозволяє повністю делегувати прибирання роботизованому помічнику.

Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash

Робот-пилосос

Перш ніж перейти до наступної моделі, варто сказати кілька слів про бренд. Cecotec засновано в Іспанії у 1995 році. Компанія спочатку позиціонувала себе як виробника побутової техніки для кухні, однак у 2014 році кардинально змінила свій напрямок, значно розширивши асортимент та наголосивши на інтеграції роботехнологій для спрощення побутових завдань. Роботи-пилососи бренду Cecotec відрізняються високою якістю, функціональністю та більш бюджетними цінами.

Отже, робот-пилосос Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash. Робот чудово справляється з усіма завданнями щодо підтримки чистоти в квартирі. Оптимальна потужність 5000 Па може впоратися навіть із складними забрудненнями, а акумулятор дозволяє прибирати до 200 м² за один раз.

При цьому, на відміну від попередніх варіантів, завдяки лазерній системі LIDAR робот може побудувати та запам’ятати карту для п’яти поверхів. Робот продовжує прибирання з того ж місця після повної зарядки, а обсяг пилозбірника, вбудованого в док-станцію, дозволяє очищати його раз на місяць.

До слова про док-станцію. Достатньо універсальна база в даній моделі має три основні резервуари: для чистої води, пилозбірник, ємність для брудної води. Після прибирання робот заїжджає на док-станцію, відвантажує сміття та виливає брудну воду. Миючі насадки перуться та сушаться гарячим повітрям, а чиста вода заливається у бак. Надфункціональності дана база не має, але її можливостей більш ніж достатньо для якісного прибирання та санітарного обслуговування робота.

Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme

Робот-пилосос

Функціональний робот-пилосос з високою потужністю всмоктування 7000 Па і потужним акумулятором відмінно впорається з прибиранням навіть великих квартир та будинків на кілька поверхів. Робот обладнаний декількома технологіями виявлення сміття, контролю прибирання, життєзабезпечення пристрою та навігації, завдяки якій результат прибирання практично бездоганний.

Невелика за своїми габаритами станція автовивантаження сміття дозволяє при цьому міняти пилозбірник раз на 2-3 місяці. Пилосос відмінно впорається з брудом на ламінаті, паркеті, плитці, кахлі, лінолеумі або ворсистому килимі.

За допомогою програми ви можете легко налаштувати заборонені зони — наприклад, дитяча ігрова або особиста територія вашої тварини, куди робот не заїжджатиме.

Робот-пилосос Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme обладнаний якісною системою фільтрації повітря. Медичні фільтри HEPA затримують до 99.97% мікрочастинок, до яких входять пил, алергени, пилок.

Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis

Робот-пилосос

Найбільш бюджетна модель з усіх перерахованих вище. Почнемо з хорошого. Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis має середні показники потужності (3000 Па) та автономності (до двох годин на одному заряді). При цьому робот сумісний зі смартфоном, і за допомогою програми ви можете налаштувати карту будинку, встановити заборонені зони, запрограмувати час та зони прибирання.

Пилосос легко справляється з прибиранням різних підлогових покриттів та килимів, підтримує миття підлоги, чудово орієнтується у просторі та сумісний з голосовими помічниками.

Єдиний мінус — робот-пилосос Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis не має функції самоочищення. У комплекті йде тільки зарядна база, і очищення пилозбірника, заміна води та прання мийних насадок лягає на ваші руки. Втім, у поєднанні з функціональністю відсутність бази автовивантаження — не такий вже й серйозний недолік.

RoboRock Q Revo White

Робот-пилосос

Одна з флагманських моделей, робот-пилосос із вологим прибиранням. Одна з головних переваг RoboRock Q Revo White — практично повне самообслуговування. База автовивантаження сміття, яка йде в комплекті, виконає за вас усі основні дії з обслуговування робота: заміна води, очищення пилозбірника, прання та сушіння серветок для миття підлоги, і звичайно, зарядка.

За допомогою лазерної системи навігації робот-пилосос складає 3D-карту приміщення, залишаючи червоні зони за вашим бажанням. За допомогою датчиків виявлення перешкод пилосос розрізняє навіть дрібні предмети — капці, кабель або іграшка домашнього улюбленця.

Висока потужність всмоктування 5500 Па дозволяє легко впоратися навіть із шерстю тварин, що осіла в килимі.

Samsung VR30T80313W/UK

Робот-пилосос

Робот-пилосос від бренду Samsung об’єднав у собі два важливі моменти: високу функціональність та стильний дизайн. Ця характеристика притаманна всій продукції бренду. Робот синхронізується зі смартфоном за допомогою програми Smart Things і виконує всі стандартні роботи: картографування, сухе та вологе прибирання, персоналізоване налаштування кожної кімнати, повернення на базу.

Samsung VR30T80313W/UK оснащений звітною системою, яка дозволяє відстежувати хід прибирання в режимі реального часу.

Єдиний фактор, який вплинув на невисоку ціну — відсутність функції автовивантаження сміття. Док-станція виконує лише зарядку, а всі дії з обслуговування робота вам необхідно робити самостійно.

Rowenta RR7755WH Explorer Serie 80

Робот-пилосос

Робот-пилосос із спеціальною щіткою для прибирання в будинках, де є домашні тварини. Пилосос сумісний зі смартфоном та голосовими помічниками, а за допомогою спеціально розробленої системи ви можете легко впоратися з усіма забрудненнями, які неминуче несуть тварини. Сліди від лап, розсипана з горщика земля, і звичайно, шерсть — все це входить у сферу основних завдань робота-пилососа Rowenta RR7755WH Explorer Serie 80.

Крім того, робот обладнаний HEPA-фільтрами, має стильний і компактний дизайн, проте як і в попередньому варіанті, док-станція виконує тільки функцію зарядки.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+

Робот-пилосос

Цей робот-пилосос з функцією вологого прибирання обладнаний особливою функцією сканування простору та уникнення перешкод. Така система часто використовується у технологічному оснащенні електромобілів. Завдяки досконалій навігаційній системі Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+ пилосос краще визначає перешкоди та висоту меблів, під якими він може (або не може) прибрати.

Японський безщітковий двигун забезпечує оптимальні 3000 Па всмоктування, а комплект щіток для різних поверхонь дозволяє прибрати вздовж плінтусів, під меблями, у щілинах. Завдяки електронному контролю подачі води можна змінювати вологість відповідно до поверхні, при цьому пилосос не залишає розводів.

Як і всі моделі нашого рейтингу, робот-пилосос Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+ синхронізується зі смартфоном, а потужності акумулятора достатньо для 3-х годин безупинної роботи.

Підіб’ємо підсумки

Роботи-пилососи стають незамінними помічниками у побуті, здатними значно полегшити підтримку чистоти в будинку. Завдяки передовим технологіям та інтелектуальному управлінню, такі пристрої справляються з прибиранням навіть у важкодоступних місцях, ефективно позбавляючи пилу, бруду та вовни хатніх тварин. Більшість перелічених моделей оснащені функцією вологого прибирання, автовивантаженням сміття та інтеграцією в розумний будинок, що робить їх використання максимально зручним.

Правильно вибраний робот-пилосос дозволяє мінімізувати участь людини в процесі прибирання, забезпечуючи високий рівень чистоти та комфорту. А завдяки тому, що інноваційні функції в роботах-пилососах стали доступнішими в 2024 році, ви зможете знайти відповідну модель на будь-який бюджет.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Побутова техніка Jimmy: доступні девайси для дому! 

🏡 Техніка Jimmy — це інновації, які спрощують побут, допомагаючи підтримувати...

Який епілятор вибрати: дисковий чи пінцетний?

🪒 Пінцетний чи дисковий епілятор? Як вибрати правильний для себе? Дізнайтесь...

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.