back to top

Як вибрати фітнес-трекер для активного життя? Гайд від WO.UA

Зміст статті:

💪📱 Як вибрати фітнес-трекер?  Читайте наш гайд від WO.UA та Garmin: тут ви знайдете корисні поради щодо моделей, характеристик та функцій ⏱️🚴‍♂️

Настання холодів — не привід знижувати активність. Навпаки: правильно організовані тренування допоможуть почуватися бадьоріше в осінньо-зимовий період. А організувати їх найлегше за допомогою сучасних спортивних годинників та трекерів. Про них сьогодні й поговоримо. У цій статті ми розглянемо, як сучасні трекери здоровʼя можуть відстежувати показники: від серцевого ритму до того, наскільки добре ви відновлюєтесь після тренувань. А також визначимо, як вибрати фітнес-трекер на прикладі справжніх експертів у цій сфері — бренду Garmin.  

Зміст

  1. Фітнес-браслет чи спортивний годинник: типи носимих гаджетів
  1. Як вибрати фітнес-трекер
  • Для кого цей фітнес-трекер?
  • Час автономної роботи
  • Дизайн і загальна зручність
  • Чи потрібен вам GPS?
  • Що ви хочете відстежувати?
    • Відстеження часу
    • Відстеження частоти серцевих скорочень
    • Відстеження декількох видів діяльності
    • Відстеження тренувань і темпу
  • Платформа
  • Ціна
  1. Найкращий фітнес-трекер : моделі для різних завдань на прикладі Garmin
  1. Висновки

Фітнес-браслет чи спортивний годинник: типи носимих гаджетів

Фітнес-трекери пройшли довгий шлях: від простих ремінців, які відстежували кроки, до багатофункціональних розумних девайсів. В англомовному середовищі в узагальненому сенсі їх називають wearable devices або просто wearablesносимі девайси. На практиці вони мають багато різних назв: тренувальні годинники, GPS-годинники, спортивні годинники, фітнес-браслети тощо. На ринку їх чимало, тож  для користувача завжди головне питання, як вибрати фітнес-трекер під себе? Чи всім потрібний складний дорогий годинник? Чи, може, обійтися фітнес-браслетом? Або взагалі купити датчик, який вимірюватиме один важливий для вас показник? Тож спочатку розберемося, які бувають носимі гаджети.

Датчики

Сенсори для вимірювання певних показників під час тренувань можна використовувати як самі по собі, так і у парі зі спортивним годинником чи іншим трекером. Якщо ви бігаєте або катаєте на велосипеді професійно, бажано, щоб ваш фітнес-трекер синхронізувався з датчиком — це дасть максимум точності та комфорту. Які ж датчики найчастіше використовуються у тренуваннях?

Датчики серцевого ритму

Ймовірно, ви бачили нагрудні датчики серцевого ритму на бігунах у вашому місті. Вони мають вигляд еластичної стрічки з сенсором на ній. Це найпопулярніші фітнес-трекери, адже пульс — найважливіший показник здоровʼя. Під час фізичних вправ частота серцевих скорочень природно зростає. Це нормальне явище, адже організму потрібно більше кисню та енергії, тому серце має працювати інтенсивніше, щоб забезпечити кровообіг. Однак важливо підходити до навантажень поступово і з регулярністю, щоб не перевантажувати серце.

Монітори серцевого ритму якраз і вимірюють частоту серцевих скорочень у режимі реального часу, надаючи інформацію про рівень навантаження та швидкість відновлення спортсмена. Це можуть бути:

  • Нагрудні датчики серцевого ритму, як-от GARMIN HRM-Dual (010-12883-00) або датчик серцевого ритму для жінок GARMIN HRM-Fit (010-13314-00/10). Це найкраще рішення, якщо ви хочете вимірювати частоту серцевих скорочень максимально точно. І особливо він підходить для активного руху. Наприклад, якщо ви плавець, нагрудний ремінь все ще залишається вибором номер один, коли ви перебуваєте у воді.
  • Оптичні пульсоміри на запʼястя. Вони чудово підходять для відстеження пульсу протягом дня, але є певні особливості їх використання. Річ у тому, що оптичний метод вимірювання залежить від багатьох чинників — колір шкіри, наявність татуювань, наявність серцево-судинних захворювань, рівень гідратації організму, температура тіла та інші. Через це пульсометри на руку в 90% випадків показують  результати, які майже збігаються з вимірюваннями нагрудних датчиків (похибка складає приблизно 5%). А ще точність може знижуватися під час тренувань з нерегулярними рухами рук — теніс, йога, кросфіт.

Датчики каденса

Каденс — це термін з велоспорту. Він означає число повних обертів шатуна (або педалей) за 1 хвилину. Відповідно датчик каденса — це пристрій, який вимірює кількість обертів педалей за хвилину (RPM), поки водій крутить педалі. Зазвичай це невеликий датчик, який кріпиться до рами велосипеда і підʼєднується до системи контролера двигуна. 

Датчик руху

Датчики руху використовуються для відстеження рухів спортсмена, включаючи прискорення, уповільнення та зміну напрямку. Вони допомагають зрозуміти спритність і швидкість реакції спортсмена. А це має вирішальне значення для видів спорту, що вимагають швидких рухів і зміни темпу. Датчики руху також можуть виявляти дисбаланс або нерівномірність руху, які можна усунути, щоб зменшити травми.

GPS-трекери

GPS-трекери широко використовуються у професійному спорті для моніторингу пересування спортсменів на відкритій місцевості, на полі тощо. Ці пристрої надають дані про швидкість, відстань і місцезнаходження в режимі реального часу. У професійному спорті вони є критично важливими для оцінки результатів і планування стратегій. GPS-трекери допомагають тренерам і спортсменам зрозуміти закономірності руху та приймати обґрунтовані рішення для оптимізації результатів. А у повсякденних тренуваннях допомагають впевненіше будувати свої маршрути.

Акселерометри

Акселерометри вимірюють швидкість зміни швидкості. Іншими словами, вони надають дані про те, як швидко спортсмен може прискорюватися або сповільнюватися. Ця інформація особливо корисна в таких видах спорту, як футбол, баскетбол і регбі, де важлива вибухова швидкість і швидка зміна напрямку руху. Акселерометри допомагають оцінити силу та спритність спортсмена, що є ключовими факторами для покращення результатів.

Натільні камери

Камери, наприклад, ті, що кріпляться на шоломах або формі, дозволяють спостерігати за грою спортсмена від першої особи. Такі натільні камери особливо корисні в таких видах спорту, як американський футбол і хокей, де розуміння візуальних сигналів і позиціонування гравця має вирішальне значення. Відзнятий матеріал можна аналізувати для вдосконалення тактики та покращення ситуативної обізнаності.

Фітнес-браслети

Фітнес-трекер

Фітнес-браслет — це по суті фітнес-трекер з ширшою функціональністю, ніж просто один датчик. Сучасні моделі оснащені системою сповіщень (дзвінки, повідомлення) та іншими продуманими функціями, як-от GPS, пульсометр, відстеження кроків, таймер, перегляд погоди. Яскравий приклад таких девайсів — серія Garmin Vivosmart. Порівняно зі спортивними годинниками вони легші та дешевші. Тож якщо вам потрібні тільки базові функції, це чудовий спосіб заощадити кошти.

Спортивні годинники

Фітнес-трекер

Спортивні годинники — це вже більш універсальні пристрої, які відстежують широкий спектр показників, включаючи частоту серцевих скорочень, кількість пройдених кроків, спалених калорій та режим сну. Хоча їх часто використовують спортсмени-любителі, вони також надають цінні дані для професійних тренувань. Зручність і багатофункціональність цих девайсів роблять їх популярними в різних спортивних дисциплінах. Ця тема варта окремої статті, тож подивимось на основні переваги таких девайсів:

  1. Висока автономність. Звісно, все залежить від того, як, де і скільки разів на тиждень ви тренуєтесь. Якщо ви вимірюєте пульс, VO2max, тренуєтесь з GPS, батарея сідає швидше, ніж якби ви просто носили годинник як повсякденний. Тому більшість професійних спорт-годинників підтримують тривалий час автономної роботи.
  2. Різноманітні спортивні режими. Професійні спортивні годинники в основному включають біг, їзду на велосипеді, ходьбу, плавання, силові тренування, йогу тощо.  Вони можуть задовольнити потреби любителів спорту на всіх рівнях.
  3. Висока водонепроникність. У поєднанні з режимом плавання більшість професійних спортивних годинників є водонепроникними до 50 метрів і вище. Плавання на відкритому повітрі може покладатися на GPS для отримання даних, що так само, як і біг. Плаваючи в закритому басейні, вам потрібно лише встановити довжину доріжки, її можна відокремити від сигналу GPS, покладаючись на вбудований датчик руху, який допоможе вам записати позицію плавання, кількість запливів, кількість гребків та інші дані.
  4. Функція моніторингу серцевого ритму спортивних годинників. Це мастхев для будь-якого спортсмена. Крім того, у деяких моделях є цікава функція безпеки. У Гармін вона назвається Garmin Incident Detection і є власною розробкою компанії для виявлення падінь. Суть в тому, що коли ви тренуєтесь на екстремальній для себе частоті серцевих скорочень протягом тривалого часу, і випадково падаєте під час тренування, фітнес-трекер автоматично сповіщатимете ваші екстрені контакти. 

Розумні годинники

Ми визначились, що спортивні годинники більше націлені на спорт. Та і смартгодинники мають свої переваги:

  1. Вони теж багатофункціональні. Ось лише деякі функції більшості розумних годинників на ринку — нагадування про дзвінки, функція нагадування інформації, моніторинг сну, спортивний крок, витрата калорій, управління розкладом, нагадування про будильник, GPS позиціонування, навігація по треку, температура висота, функція компаса. 
  2. Функція моніторингу здоровʼя. Попри інтелектуальне позиціонування розумних годинників з самого початку розробки, тема здоровʼя залишається привабливою для користувачів. Моніторинг серцевого ритму, вимірювання артеріального тиску, тестування якості сну, моніторинг настрою та втоми тощо — все це тісно повʼязано зі здоровʼям. Це важлива функція, яку не можуть забезпечити традиційні годинники, зате можуть спортивні та розумні.
  3. Функція голосової взаємодії. Наприклад, функції голосового пошуку та голосового управління.
  4. Зручна функція оплати. Оплачувати покупки та послуги, просто приклавши руку до терміналу — напрочуд зручно. Я була здивована, коли випробувала оплату через NFC на своєму годиннику, навіть не потрібно діставати телефон.

При цьому якщо ми порівняємо спортивні та розумні годинники, то побачимо деякі особливості:

  • Зазвичай коротший час автономної роботи, у smart watches, особливо якщо ви вмикаєте GPS і моніторинг серцевого ритму під час тренування.
  • Менший рівень вологозахисту. Одна справа — водонепроникність для життя, інша — для плавання.
  • Спортивні функції не настільки є всеосяжні, відносно прості, довідкові дані не такі вичерпні тощо. Це може впливати на оцінку та ріст ваших спортивних результатів.

Отже, фітнес-трекери неймовірно індивідуальні. Важко сказати, що якийсь один є найкращим для всіх. Тож підібрати модель до будь-якого способу життя та бюджету нескладно, якщо ви знаєте, як. Для цього ми склали докладний гайд з вибору фітнес-трекера

Як вибрати фітнес-трекер

Щоб знайти правильний годинник для себе, вам потрібно вирішити, що є найважливішим для ваших цілей і видів діяльності. Почніть з відповіді на ці питання, а потім можна заглибитись і  в технічні характеристики.

Фітнес-трекер

Для кого цей фітнес-трекер?

Ідеальний фітнес-трекер для завзятих спортсменів буде виглядати інакше, ніж найкращий для звичайних користувачів, які хочуть зробити кілька додаткових кроків. Тому перед покупкою варто чесно відповісти собі на запитання: наскільки активно я займатимусь? Так ви не переплатите за зайві функції.

Час автономної роботи

Тривалий час автономної роботи — це те, що варто враховувати для довгих днів на свіжому повітрі. Фітнес-трекер повинен працювати щонайменше два-три дні без підзарядки. Якщо це флагманський смарт-годинник, він повинен принаймні пропонувати швидку зарядку.

Щоправда, бувають виключення: складно не згадати недавнє фіаско з Apple Watch 10. Пристрій, що позиціюється як найкращий фітнес-трекер для користувачів iPhone на практиці витримує менше одного дня. Він функціонує автономно до 18 годин, а з активними датчиками — приблизно 10 годин.

Та є і приємні виключення: багато виробників випускають смарт-годинники, які можуть працювати без підзарядки кілька тижнів.  Якщо вам потрібний саме такий, шукайте моделі з міткою батареєю. А годинники з сонячною батареєю ще й підзаряджатимуться від сонячного світла, як-от Garmin Instinct 2 Solar Graphite Gray.

Дизайн і загальна зручність

Фітнес-трекер

Якщо ми вибираємо датчик серцевого ритму, він матиме вигляд нагрудної стрічки. А як буди з пристроями на руку? Вам зручніше легенький ремінець чи смарт-годинник? Плануєте носити постійно чи тільки вдень?

Коли ми говоримо про зручність, тут важливі кілька факторів:

  • Розмір і вага пристрою. Якщо у вас тонке запʼястя, великий циферблат може бути некомфортним для вас. Ось, наприклад, життєва ситуація: в мене Garmin Forerunner 965 з дисплеєм 1.4 дюйми (це приблизно 3.6 см). Разом з кріпленням ремінця він повністю перекриває мені руку. Але заради корисних функцій цього годинника я була готова до цього звикнути (і таки звикла). А от моя колега одразу зрозуміла, що такий великий годинник їй носити некомфортно. І вибрала собі стильний Garmin Lily. З діагоналлю 1 дюйм (2.54 см) він набагато компактніший. Та й виглядає на жіночій руці ну дуже вишукано.
  • Матеріал ремінця. Ми носимо годинник на руці цілий день. А більшість спортивних годинників взагалі треба носити 24/7, щоб вони відстежували ваші показники вдень і вночі. Тому ремінець має бути приємним для вашої шкіри, за потреби гіпоалергенним та стійким до вологи. І звісно, добре мати можливість змінити ремінець, коли він зносився або ви просто хочете поекспериментувати зі стилем.

Чи потрібен вам GPS?

Фітнес-трекер

GPS (Global Positioning System) — це ключ до відстеження розташування обʼєктів. Якщо ви хочете відстежувати свій маршрут, відстань, швидкість, темп або висоту, вам знадобиться саме годинник з GPS-трекінгом. Використовуючи можливості супутників, GPS-годинники можуть відстежувати все це і навіть більше.

Вони також відкривають вам доступ до світу додатків для соціальної активності, включаючи Strava і Garmin Connect. Такі додатки — чудовий спосіб архівувати ваші тренування. А ще вони часто пропонують виклики, нагороди за досягнення та готові тренувальні програми. Крім того, це веселий і простий спосіб ділитися маршрутами з друзями (і, можливо, навіть мотивуватися). Я от підписалася в Strava на свого колегу Романа і тепер надихаюся його пробіжками та веломаршрутами. До речі, на youtube-каналі WO.UA, ви можете подивитися його корисні відеоогляди на годинники Garmin та інші цікаві девайси.

Що ви хочете відстежувати?

Фітнес-трекер

Які показники відстежує цей пристрій? Час, пульс, різні види діяльності — список можна продовжувати.  Ті, хто просто хочуть підтримувати активність надають перевагу активним хвилинам, крокам, спаленим калоріям та простому таймеру кіл. А хтось регулярно займається спортом і хоче бачити високотехнологічні функції відстеження активності: частота серцевих скорочень, VO2 Max, мультиспортивні режими, попередньо запрограмовані тренування.

Відстеження часу

Якщо вам потрібен лише простий хронометраж, обирайте щось простіше. Більшість спортивних годинників мають функцію «коло». Це означає, що ви можете виміряти час між двома точками, натиснувши одну кнопку.

Для ранкових пробіжок обирайте годинник з відліком часу, таймером кіл та будильником. Інтервальні таймери також корисні, оскільки дозволяють встановити два таймери, які повторюються (чудово підходить для програм ходьби/бігу, коли ви біжите 2 хвилини, ходите 1 хвилину і т.д.). Простий спортивний годинник може бути для вас, якщо вам потрібні лише основні дані про час і ви хочете витратити менше грошей.

Відстеження частоти серцевих скорочень

Якщо ви хочете покращити свою фізичну форму, пульс є цінним інструментом. Він допомагає визначити, чи працюєте ви занадто інтенсивно, чи недостатньо, чи потрібен вам відпочинок. Більшість функцій вимірювання пульсу дозволяють визначати різні зони пульсу для точного (а головне — здорового) тренування. Ви можете вимірювати пульс за допомогою легкого нагрудного ремінця або оптичного пульсометра на запʼясті, про які ми говорили вище.

Відстеження декількох видів діяльності

Мультиактивні годинники дозволяють перемикатися між різними видами діяльності простим натисканням кнопки. Вони фантастично підходять для тріатлоністів або тих, хто хоче відстежувати кілька видів діяльності в межах одного записаного тренування. Мультиактивні годинники часто сумісні з датчиками для їзди на велосипеді, а саме з датчиками перевірте, чи сумісний ваш годинник з датчиками каденсу, швидкості або потужності. Деякі годинники також мають режим плавання.

Відстеження тренувань і темпу

Багато годинників можуть допомогти підтримувати потрібний вам темп. Наприклад, ви можете запрограмувати тренування так, щоб визначити, наскільки швидко або інтенсивно треба бігти, виходячи з частоти серцебиття, темпу, часу або дистанції.

Деякі годинники мають звукові або тактильні (тобто вібраційні) сповіщення. Вони нагадують вам про необхідність збільшити або зменшити темп. Це зручна функція, якщо ви робите багато інтервальних тренувань або маєте конкретні фітнес-цілі на увазі. 

Більш складні годинники дозволяють створювати або завантажувати плани тренувань за розкладом, щоб допомогти вам підготуватися до забігу або бігової мети. Ці функції часто включають сповіщення про відпочинок, які рекомендують дні відпочинку на основі даних вашого пульсу і продуктивності. Garmin Forerunner 965, наприклад, кожного дня підказує мені, чи варто й ти на пробіжку. І якщо не варто, то чому — через поганий сон чи через надто активний день на роботі. З ним я завжди бачу, якій частині здоровʼя варто приділити увагу, коли треба сповільнитись і поспати.

Платформа

Певні трекери обмежені певними телефонними екосистемами — інші працюватимуть незалежно від того, який у вас телефон. Зручніше, надавати пріоритет останнім, якщо це можливо.

Ціна

Якщо вам не потрібен найновіший годинник, осінь — гарний час, щоб придбати минулорічні моделі за доступну ціну. Адже на нас чекають осінні знижки на чорну пʼятницю і не тільки.

Найкращий фітнес трекер: моделі для різних завдань на прикладі Garmin

Фітнес-трекер

Garmin відомий своїми комплексними фітнес-трекерами. З ними ви отримуєте основні дані, такі як кількість кроків і спалених калорій, але не тільки це. Вбудований GPS дозволяє відстежувати прогулянки, пробіжки та велосипедні поїздки, а також безліч інших спортивних профілів, таких як йога та силові тренування. Щодо розумних функцій, ви отримуєте push-повідомлення, таймери, безконтактні платежі та купу функцій безпеки, таких як Garmin Incident Detection, яка є власною розробкою Garmin для виявлення падінь.

Модельний ряд у цього бренду величезний. А сьогодні ми розглянемо найпривабливіші пропозиції з точки зору ціни та практичності. Вони ще довго залишатимуться актуальними, оскільки новіші оновлення програмного забезпечення часто проникають і в старі моделі Garmin. 

До речі, є думка, що користувачі Garmin також схильні не розлучатися зі своїми пристроями протягом тривалого часу. Опитування Strava, проведене наприкінці 2023 року, показало, що найпопулярнішим смарт-годинником серед користувачів були восьмирічні Garmin. І я з ним погоджуюсь, бо мої старі Forerunner 35 теж пропрацювали 8 років, і з ними досі можна бігати.

Garmin Venu Sq 2: розумний годинник для повсякденного життя

Фітнес-трекер

Garmin Venu Sq 2 — чудова заміна смарт-годиннику Fitbit. Вони схожі на вигляд, але Venu Sq 2 має набагато більше фітнес-функцій, довгий час роботи від батареї і не потребує підписки. На нашому каналі вже є чудовий відеоогляд на цю модель, а поки ось її основні характеристики:

  • Розмір 40 мм, ширина ремінця — 20 мм.
  • Вага — 38 г.
  • Час роботи від батареї — до 11 днів.
  • Тип дисплея — OLED, сенсорний екран.
  • GPS — всесистемний GNSS.
  • Підключення — Bluetooth, Ant Plus.
  • Водонепроникність — 5ATM.
  • Зберігання музики — 4 ГБ (для Music Edition)

Garmin Venu Sq 2 Music Edition у чорному кольорі коштує 8 799 на момент публікації. Однак вам потрібно буде носити з собою телефон, оскільки версія з музикою не підтримує LTE.

Окрім показників відновлення та відстеження сну, у цього годинника також є Garmin Coach — вбудована безкоштовна тренувальна програма для бігунів-початківців та бігунів середнього рівня. Для відстеження стану здоров’я ви можете відстежувати частоту серцевих скорочень, рівень кисню в крові, хвилини інтенсивності (скільки хвилин помірних фізичних навантажень ви отримуєте на тиждень), стрес, гідратацію, частоту дихання та менструальний цикл. І найкраще те, що Garmin не закриває нічого з цього за платною стіною.

Garmin Venu 3: розумний годинник з покращеними функціями відстеження здоровʼя 

Фітнес-трекер

Модель Garmin Venu 3 дуже схожа на попередню за можливостями. Але у ній новіший датчик серцевого ритму і функція виявлення сну. Він коштує дещо дорожче, 16 999 грн у білій версії та 17 799 — у чорній. Та для підтримання повсякденної активності він просто ідеальний.

Garmin Forerunner 165: доступний тренувальний годинник

Фітнес-трекер

Garmin Forerunner 165 коштує від 12 399 грн і  за своїми функціями теж схожий на Venu Sq 2, хоча і має більш спортивний вигляд. Тут ви можете подивитися відеоогляд на них, а якщо коротко, ось його особливості:

  • AMOLED-дисплей 1.2 дюйми.
  • Вага 39 грамів.
  • До 11 днів у режимі смарт-годинника.
  • GPS, Galileo, Glonass.
  • До 50 спортивних режимів.
  • Безконтактна оплата з Garmin Pay.
  • Водонепроникність 50 м.

Garmin Instinct 2 Solar Graphite Gray: доступний спортивний годинник на сонячній батареї

Фітнес-трекер

Багато найкращих годинників Garmin випускаються в різних розмірах, і Garmin Instinct 2 Solar Graphite Gray — не виняток. Ця модель доступна у розмірах корпуса 40 мм, 45 мм і 50 мм. Девайс дуже міцний, він пройшов випробування на термостійкість, ударостійкість і водонепроникність за стандартом 810 для армії США. Незважаючи на все це, важить він усього 53 г.

Він надає точні GPS-дані та зручні навігаційні функції, зберігає до 32 МБ та має багато спортивних функцій. Та головне — тут є сонячна батарея. За звичайного використання годинник працює 28 днів, а з нею — необмежено. Вартість цієї моделі усього 12 999 грн, що дуже непогано для годинника із такими можливостями.

Garmin Fenix 7 Pro: для серйозних спортсменів, які займаються спортом на свіжому повітрі

Як і Garmin Epix Pro, лінійка Fenix 7 Pro має оновлений оптичний датчик серцевого ритму. В нього відмінний час автономної роботи, яскравий MIP-дисплей і сонячна зарядка. Найдоступнішими з усієї лінійки наразі є GARMIN Fenix 7 Pro Sapphire Solar Carbon Gray DLC Titanium за 31 799 грн. Його основні особливості:

  • Розміри — 1.3 дюйми з ремінцем 22 мм.
  • Вага — 73 г.
  • Сапфірова сонячна батарея.
  • Час автономної роботи — 18 днів при базовому використанні, 22 дні із зарядкою від сонячної енергії.
  • Тип дисплея — MIP сенсорний екран.
  • Всесистемний GNSS і двочастотний GPS.
  • Звʼязок — Bluetooth, Ant Plus, Wi-Fi.
  • Оновлений датчик серцебиття.
  • Світлодіодний ліхтарик.
  • Зберігання музики: до 32 Гб.
  • Водонепроникність: 10ATM.

Пристрої Garmin також відомі тим, що надають широкі, поглиблені показники, і модельний ряд Fenix 7 Pro не є винятком. Ви отримуєте чудові показники відновлення, а також корисні тренувальні посібники та програми тренувань. Найкраще те, що Garmin не стягує додаткову плату за ці функції. Це хороша новина, оскільки це дорогий годинник.

На ринку вже зʼявилася нова серія — Fenix 8. Ми дуже чекаємо на її появу на полицях WO.UA. А поки стандартна лінійка Fenix 7 є хорошим вибором, особливо враховуючи його доступнішу вартість. 

Висновки

Яким би видом активності ви не займалися, фітнес-трекер допоможе вам тренуватися ефективніше. Це може бути простий датчик серцевого ритму, легкий фітнес-браслет, розумний годинник з розширеними функціями чи спортивний годинник для серйозних тренувань. Як ми впевнилися на прикладі датчиків та годинників Garmin, це необовʼязково має бути топовий пристрій. 

При виборі фітнес трекера важливо орієнтуватися не стільки на новизну моделі, скільки на функції, потрібні саме вам, — як повсякденні, так і спортивні. А також — на автономність, дизайн і загальну зручність. Продумавши ці деталі, ви виберете трекер, з яким тренуватися та відновлюватися буде комфортно. І не забувайте про промокод blog при оформленні замовлення — з ним знижки на WO.UA ще приємніші.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

Годинники Garmin

Годинники Garmin для спортсменів: як вибрати найкращу модель

⌚️ Годинники Garmin просто створені для спортсменів! Вони відстежують активність, пульс, сон та інші дані. Дізнайтесь, як вибрати модель...

Роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame з функцією автоочищення контейнера

🤖🧹 Менше пилу! Роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення пилозбірника витрушують його без участі людини. Дізнайтесь у статті, як...

Deerma

Техніка Deerma для чистоти вдома: топ-7 бюджетних товарів

Прибирання не повинно бути складним і дорогим! 🌟 Дізнайтеся, як бюджетні пристрої Deerma допоможуть підтримувати чистоту швидко та ефективно...

смарт-ваги Yunmai

Кращі смарт-ваги Yunmai для моніторингу здоров’я та фітнесу

Шукаєте ідеальні ваги для фітнесу? 💪 Смарт-ваги Yunmai допоможуть вам не тільки відстежувати вагу, але й аналізувати ключові показники...

Роботи-пилососи

Dreame проти Cecotec: порівнюємо флагманські роботи-пилососи

🤖🧹 Які роботи-пилососи прибирають краще: Dreame чи Cecotec? 🤔 В яких моделей більше функцій і вигідніша ціна? Дізнайтесь у...