back to top

Як вибрати блендер у 2024? Поради, рекомендації та найкращі блендери 2024

🌀 Дізнайтесь про нові технології для смачних та здорових страв! ✨ Як вибрати блендер у 2024 за потужністю, дизайном та функціями? 🥤 Розповідаємо на прикладі найкращих блендерів 🌪️ 🍹

Блендер — один з найнеобхідніших девайсів для кухні. Він виконує багато функцій: від нарізки овочів для салату до приготування смузі або супу-пюре. Вони бувають різних типів, різної конструкції та з різною ціною. Як вибрати блендер у 2024? Все залежить від того, які завдання ви плануєте виконувати. Комусь достатньо базових функцій, а комусь потрібен весь набір насадок та багато режимів. Як зорієнтуватися у різноманітті моделей та вибрати найкращий блендер для себе, зʼясовуємо у цій статті.

Зміст

  1. Вибираємо якісний блендер: з чого почати
  2. Як вибрати блендер у 2024 році за типом?
  • Занурювальний блендер чи стаціонарний блендер?
    • Особливості стаціонарного блендера
    • Особливості занурювального блендера
    • Комбінований блендер 2-в-1
  • Поговоримо про розмір: фітнес-блендер, подрібнювач чи блендер з глечиком?
    • Навіщо потрібний фітнес-блендер? 
    • Подрібнювач: для зелені та спецій
    • Блендер з глеком: для великих порцій
  1. Як вибрати блендер у 2024 за технічними характеристиками
  • Потужність двигуна
  • Леза блендера
  • Розмір і матеріал чаші
  • Режими
  • Додаткові аксесуари у комплекті
  • Особливості кабелю (для стаціонарних блендерів)
  • Можливість мити у посудомийній машині
  1. Висновки

Вибираємо якісний блендер: з чого почати

Як вибрати блендер у 2024

По-перше, при виборі блендера враховуйте свій спосіб життя. По-друге, важливий кухонний простір. Можливо, у вас багато місця на кухні і ви любите проводити час, експериментуючи з новими рецептами. А можливо, просто шукаєте компактний прилад для виконання невеликих і швидких завдань, наприклад, приготування спортивного коктейлю.

І третє: подумайте, які страви та в якому обсязі ви зазвичай готуєте. Можливо, для цього вам потрібні якісь додаткові насадки та функції, а можливо, достатньо базових можливостей.

Як вибрати блендер у 2024 році за типом?

Хоча завдання блендера — подрібнювати та збивати, вони бувають дуже різні. Це не означає, що одна модель гірша за іншу, просто у кожного девайса є своє призначення. Як вибрати блендер, який підійде саме вам? Почнімо з дизайну.

Занурювальний блендер чи стаціонарний блендер?

Це перше, на що ми звертаємо увагу, адже від цього залежить, з якими продуктами ви зможете працювати.

Особливості стаціонарного блендера

Стаціонарний блендер складається з корпусу, який нерухомо стоїть на столі, і знімної чаші з лезом. Лезо приводиться в дію електродвигуном, який знаходиться в основі. Чаша заповнюється продуктами, які подрібнюються, після доведення маси до потрібного стану вона перекладається в потрібний посуд. Переваги стаціонарного блендера:

  • Не потребує вашої присутності під час роботи. У той час, поки він працює, ви можете бути вільні.
  • Деякі потужні моделі можуть подрібнювати не лише звичайні продукти, а й заморожені, та навіть лід.
  • Це відносно недорогий блендер.

Недоліків у цього виду подрібнювача для продуктів теж вистачає:

  • Перший полягає в тому, що цей пристрій займає певне місце на столі. Якщо кухня невелика, це може стати проблемою.
  • Працює тільки з чашею з комплекту. В іншому посуді нічого подрібнити не можна. Якщо чаша зламається, доведеться купити новий блендер, оскільки окремо знайти потрібний контейнер складно.
  • У ньому неможливо подрібнити невеликі обʼєми.
Як вибрати блендер у 2024

Як вибрати блендер у 2024: особливості занурювального блендера

Ручний або занурювальний блендер — це невеликий за розміром і вагою пристрій, який під час роботи необхідно тримати в руці. Тобто, поки ви користуєтеся приладом, ви не можете робити нічого іншого. І це його головний недолік. А його переваги полягають у наступному:

  • Можливість переробляти як малі, так і великі обсяги продуктів.
  • Їх можна подрібнювати як у спеціально призначеному для цього стакані, так і в будь-якому іншому посуді з високими бортиками — каструлях, великих кружках, мисках тощо.
  • Насадки, які розширюють функціонал настільки, що занурювальний блендер може замінити недорогий кухонний комбайн.

Загалом, занурювальний блендер максимально корисний на кухні, оскільки крім подрібнення продуктів він виконує багато операцій. Повний перелік залежить від комплектації. Але чим більше насадок, тим дорожче буде коштувати пристрій.

Як вибрати блендер у 2024

Комбінований блендер 2-в-1

Таких моделей небагато на ринку і вони дорожчі. Зате це справді багатофункціональні блендери, які замінюють і стаціонарний, і заглибний. Яскравий приклад — CECOTEC Power TitanBlack 1500 XL TotalMix, який на момент написання статті коштує 104$. Тільки подивіться на його комплектацію:

  • Велика чаша обʼємом 1500 мл.
  • Стакан 800 мл.
  • Подрібнювач на 600 мл.
  • Диски для натирання та нарізки.
  • Насадка для нарізки спіраллю.
  • 2 вінчики для збивання — звичайний та подвійний.
  • Товкач для картоплі.

Подібні моделі займають місце як один компактний блендер, а при цьому закривають одразу всі потреби.

Поговоримо про розмір: фітнес-блендер, подрібнювач чи блендер з глечиком?

Стаціонарні моделі теж можуть бути різного формату: зі стандартним великим глеком, маленьким контейнером або ж зі стаканом.

Навіщо потрібний фітнес-блендер? 

Фітнес-блендери (їх ще називають персональні блендери або мініблендери) зазвичай менші, ніж традиційні глечики. Вони мають стаканоподібну або кулеподібну чашу для змішування, як-от персональний блендер Nutribullet MagicBullet MBR03 S.

Чаша відкручується біля основи і її можна легко перетворити на горнятко для пиття з кришкою. Вони розроблені для швидкого та зручного приготування напоїв. Спочатку були задумані як спосіб швидкого приготування смузі по дорозі до спортзалу для тих, хто стежить за своїм здоровʼям. Вони чудово підходять для тих, хто хоче приготувати одну порцію коктейлю за раз. Плюси таких моделей:

  1. Зазвичай простіші у використанні.
  2. Чаша для блендера ідеально підходить для однієї порції, а також може використовуватися як дорожнє горнятко, що економить час і зусилля на митті посуду.

Ну а про мінус ви, ймовірно, вже здогадались: фітнес-блендер не підходить для приготування великих порцій.

Подрібнювач: для зелені та спецій

Це потужні і компактні моделі з ємністю максимум 500-600 мл. У них дуже гострі леза та висока швидкість обертів. Тому вони просто ідеально подрібнюють свіжу зелень, пряні трави та навіть горіхи. Це дуже корисна штука для приготування різноманітних соусів та заправок.

Блендер з глечиком: для великих порцій

На відміну від персональних, вони оснащені великим контейнером для змішування з ручкою та знімною кришкою. Деякі ще й дозволяють відкручувати основу для простішого чищення. Вони більші, ніж мініблендери чи подрібнювачі — зазвичай близько 1.7 л порівняно з 500-600 мл. Їхні переваги:

  • Зручні, якщо ви хочете змішати великі порції смузі та супів, щоб нагодувати родину.
  • Мають спеціальні програми змішування для різних завдань, таких як пюре, подрібнення льоду та приготування смузі. 

Мінуси: у них може бути складно змішувати невеликі порції, а деякі моделі складнувато мити навколо лез.

Як вибрати блендер у 2024 за технічними характеристиками

Вибір правильного блендера передбачає оцінку різних факторів. Це потужність двигуна, вид лез, розмір і матеріал чаші, режими тощо. Розуміння важливості кожного елемента допоможе вам прийняти обґрунтоване рішення.

Як вибрати блендер у 2024

Потужність двигуна

Потужність двигуна блендера має вирішальне значення для досягнення рівномірних і стабільних результатів. Чим вона вища, тим легше та швидше пристрій може подрібнювати тверді інгредієнти, забезпечуючи шовковисто-гладку текстуру для ваших смузі. Тож якщо ви багато готуєте та для вас важлива ефективність, шукайте потужні блендери.

Залежно від ваших потреб, для приготування смузі зазвичай підходить двигун потужністю від 500 до 1 000 Вт. А якщо ви плануєте регулярно змішувати тверді або заморожені інгредієнти, орієнтуйтесь на 1 500 Вт і вище. Але будьте готові, що потужності залежить ціна блендера.

Леза блендера

Конструкція леза відіграє ключову роль у процесі змішування. Міцні та гострі леза гарантують рівномірну обробку інгредієнтів, що забезпечує більш гладкий та приємний смак смузі.

Найчастіше віддають перевагу лезам з нержавіючої сталі, оскільки вони довговічні та здатні впоратися з різними інгредієнтами. Найкраще, якщо леза вкриті титановим покриттям, як, наприклад, CECOTEC Power TitanBlack 1200 XL Cream&Crush — завдяки йому леза довго не сточуються та залишаються гострими. І звісно, вибирайте блендер зі знімними лезами: його значно легше очищувати. 

Розмір і матеріал чаші

Формат контейнера блендера має вирішальне значення. Ось кілька важливих моментів,  як вибрати блендер у 2024:

  • Вибирайте розмір, який відповідає вашому типовому розміру порцій, щоб не треба було замішувати тісто чи смузі по кілька разів.
  • Враховуйте розмір відносно доступного простору на вашій кухні.
  • Шукайте міцний матеріал без бісфенолу, безпечний для здоровʼя та довговічний. Це не тільки гарантує якість ваших смузі, але й забезпечує довговічність приладу. Звичайний пластиковий глечик для блендера легший, але може вбирати запахи і з часом подряпатися. Скляні глечики міцніші та виглядають більш вишукано, але можуть бути дуже важкими, коли наповнені. А пластик Tritan без вмісту бісфенолу поєднує плюси обох матеріалів. Він надзвичайно міцний і виглядає майже як скло, але легкий. 

Режими

Змінні налаштування швидкості забезпечують універсальність у змішуванні. Можливість регулювати швидкість дозволяє досягти бажаної консистенції для різних інгредієнтів і краще контролювати процес змішування. Більшість блендерів мають щонайменше дві швидкості, а деякі мають програми, призначені для конкретних завдань. Наприклад, у CECOTEC Katana 15 TotalDestroy Smash B аж 22 швидкості, тож ви точно підберете потрібну я для того, аби збити ніжний крем, і для того, аби подрібнити овочі. Окрім швидкостей, звертайте увагу на спеціальні режими:

  1. Турбо — це примусовий режим роботи на підвищеній швидкості обертання. Він потрібний для роботи із твердими продуктами. Незалежно від того, в якому положенні знаходиться перемикач швидкості, при включенні турборежиму ця швидкість значно збільшується. Але довго використовувати блендер в цьому режимі не рекомендується: він швидше виходить з ладу.
  2. Колка льоду — корисний для роботи не тільки з льодом, а й із замороженими продуктами. Функція необхідна для приготування холодних смузі або заморожених напоїв. Якщо ваш блендер не пристосований для подрібнення льоду, це може призвести до затуплення лез
  3. Імпульсний — дозволяє чітко контролювати змішування. Він корисний, коли ви хочете уникнути надмірної обробки або досягти більш грубої текстури. 

Додаткові аксесуари у комплекті

По-перше, мова йде про насадки. Чим їх більше, тим більше страв ви можете приготувати. Залежно від типу блендера окрім основного леза у комплекті можуть бути:

  • Подрібнювач, який робить не однорідну масу, а нарізає дрібними шматочками.
  • Насадка-тертка.
  • Насадка для нарізання слайсами.
  • Спіралізатор.
  • Товкач для приготування пюре.
  • Вінчики для збивання — класичний та подвійний.
  • Додаткові ємності — зручно коли є і великий глечик, середній та маленький.

Особливості кабелю (для стаціонарних блендерів)

Зазвичай шнур у блендерах не дуже довгий, враховуйте це, коли плануєте розміщення. Можливо, вам знадобиться подовжувач. Дуже зручно, коли у корпусі є сховище для кабелю, а іноді і для вилки. Так вони зберігаються в порядку, коли не використовуються.

Можливість мити у посудомийній машині

Миття посуду може бути трудомістким, тому шукайте блендер, деталі якого можна мити в посудомийці. Краще, щоб лезо блендера знімалось, щоб його можна було відокремити від глечика і ретельно вимити. Те саме стосується насадок та додаткових чаш.

Як вибрати блендер у 2024

Висновки

Кухонний блендер є незамінним помічником на будь-якій кухні, адже із ним можна приготувати багато страв: від літніх смузі до зимових супів. Як вибрати блендер у 2024? З такою великою кількістю типів, розмірів і функцій це може бути непростим.

Перше, з чого слід почати вибір — який блендер найкраще відповідає вашому стилю життя та кулінарним цілям. Подумайте, скільки місця у вас є для зберігання блендера, які рецепти ви плануєте готувати і як часто ви плануєте ним користуватися — все це потрібно враховувати при виборі найкращого блендера для вас:

  • Якщо у вас недостатньо місця або ви завжди в русі, віддавайте перевагу легкому, компактному і зручному занурювальному блендеру.
  • Якщо ви іноді використовуєте блендер для подрібнення горіхів або овочів, оберіть блендер з насадкою-подрібнювачем, і ви отримаєте невеликий прилад подвійного призначення.
  • Якщо ви часто використовуєте блендер для приготування щоденних страв, або смузі чи коктейлі є частиною вашої ранкової рутини, то вам підійде стаціонарний блендер. Він може розміститися прямо на вашій робочій поверхні. Його універсальність і потужність дозволять вам змішувати широкий спектр інгредієнтів і експериментувати з більшою кількістю рецептів і технік.

Яку б модель ви не вибрали, звертайте увагу на потужність, кількість швидкостей, режими, обʼєм чаші, кількість та тип насадок. Важливо також і те, наскільки просто мити блендер: чи знімаються леза та чи можна помити деталі у посудомийній машині. І звісно, не пропустіть вигідні знижки на блендери від WO.UA — це чудова можливість купити потужний блендер недорого.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.