back to top

Як вибрати бездротовий миючий пилосос

🏡🌀 Миючий пилосос — ключ до чистоти у вашому будинку! Виберіть потужність, фільтрацію та додаткові функції, які підходять саме вам, та зекономте свій час 🏠✨ Як вибрати бездротовий миючий пилосос – читайте у статті

Чистота в оселі — запорука здоров’я, затишку та комфорту. А щоб підтримувати її, необов’язково витрачати багато часу із віником та ганчіркою, адже можна купити собі на допомогу миючий пилосос. На ринку є безліч моделей на будь-який бюджет, при цьому вони відрізняються не тільки зовнішнім виглядом і потужністю, але й багатьма іншими можливостями. Сьогодні поговоримо, як вибрати миючий пилосос для дому, зіставивши свої потреби та можливості. Розкладемо все по поличках на прикладі популярних моделей HW9 Pro та HW10 Pro від бренду Jimmy та H11 Max і H12 від Dreame.

Зміст

  1. Що може пилосос для вологого прибирання?
  2. Миючий пилосос: орієнтуємось в основних характеристиках
  • 1. Технологія збору пилу
    • Особливості пилозбірника
  • 2. Знімний ручний пилосос та акумулятор
  • 3. Вертикальне паркування
  • 4. Система фільтрації
  • 5. Потужність споживання, сила всмоктування та гучність
    • Яку потужність вибрати для ваших завдань?
  • 6. Комплектація
    • Наявність телескопічної трубки
    • Конструкція, що згинається
    • Гнучкий шланг
    • Набір насадок
  • 7. Автономність
  • 8. Зарядка та зберігання
  1. Все про функцію миття підлоги: що треба врахувати при покупці
  • Принцип роботи мийного пилососа
  • Як розташований бак
  • Як подається вода
  • Збір рідини
  • Система самоочищення та сушіння насадок
  1. Висновки

Що може пилосос для вологого прибирання або як вибрати бездротовий миючий пилосос?

Як вибрати бездротовий миючий пилосос 
#image_title

Такий девайс значно розширює можливості, працюючи як в сухому режимі, так і в режимі розпилення та (або) вбирання рідини. В залежності від моделі, вони можуть виконувати такі функції:

  • Сухе чищення гладких поверхонь та килимів.
  • Миття підлоги.
  • Чищення меблів та матраців,
  • Збір розлитої рідини.

Якщо порівнювати зі звичайними моделями для сухого прибирання, пилососи-мийники складніші за конструкцією, важчі та дорожчі. Але в цілому це виправдана покупка, оскільки вони економлять ваш час, виконуючи кілька функцій.

Миючий пилосос: орієнтуємось в основних характеристиках

1. Технологія збору пилу

В акумуляторних пилотягах використовується циклонна технологія збору пилу — сучасніша та ефективніша за застарілу мішкову. Якщо коротко, суть у тому, що девайс генерує невеликий повітряний вихор, за допомогою якого сміття та пил рухаються по спіралі до контейнера та залишаються всередині. Після завершення прибирання вам залишається просто витрусити сміття та за потреби промити бак, якщо дозволяє інструкція. До речі, дуже зручна штука, якщо ви ненароком захопили пилотягом якийсь дрібний предмет, який довго шукали: одного разу я так знайшла загублену сережку.

Особливості пилозбірника

Зверніть увагу на те, який пилозбірник встановлений на девайсі. А саме на об’єм контейнера та чи можна його мити. Це дуже впливає на зручність використання. Якщо у вас великий будинок або є діти, які можуть часто щось розсипати або розливати, варто подумати про великий пилозбірник.

2. Знімний ручний пилосос та акумулятор

Знімна робоча частина дозволить вам прибратися у салоні авто, з комфортом почистити меблі тощо. А знімний акумулятор — це можливість збільшити час прибирання оселі, що особливо зручно, якщо у вас великий дім або часто вимикають електроенергію. Та й взагалі, якщо батарея зносилася, не треба купляти новий пилотяг, достатньо просто купити акумулятор для пилососа.

3. Вертикальне паркування

На перший погляд, це дрібниця, але на практиці — дуже важливий момент. Вертикальне паркування передбачає можливість просто поставити пилосос посеред кімнати під час прибирання. Вам не треба шукати опору або місце, де його покласти, а це зручно та економить час.

4. Система фільтрації

Завдання фільтрів — очистити повітря, що виходить з пилососа, від пилу та сміття. Якщо девайс не має високого рівня фільтрації, ці дрібні частинки можуть просто пройти крізь систему та потрапити назад у повітря кімнати, де вони осядуть у вигляді пилу.

В акумуляторних моделях використовуються такі їх типи:

  • Сітчастий.
  • Мікрофільтр.
  • HEPA-фільтр — High Efficiency Particulate Air (високоефективне очищення повітря від твердих частинок).
  • Вугільний.

У просунутих моделях зазвичай є два та більше фільтрів:

  1. Один з них відповідає за фільтрацію повітря безпосередньо перед двигуном — він вловлює великі часточки пилу.
  2. На виході встановлюються фільтри тонкого очищення, завдання яких — затримувати мікрочастинки розміром близько 0,3 мікрона. Найкраще із цим завданням справляються HEPA-фільтри. 

А тепер хвилинка власного досвіду. Якщо ви, як і я, алергік, краще заплатити трохи більше та вибрати пилосмок із багатоступеневою системою фільтрації та пилозбірником, який можна мити. Так ви зведете до мінімуму контакт із пилом та створите для себе комфортне середовище вдома.

5. Потужність споживання, сила всмоктування та гучність

Це одні з найважливіших параметрів, на які слід звертати увагу при виборі пилососа. Потужність показує, скільки електроенергії споживає ваш девайс, а сила всмоктування — наскільки інтенсивно він збирає бруд. Зазвичай, чим більша потужність, тим більша і сила всмоктування, але не завжди, тож будьте уважні.

Також враховуйте, що чим вища потужність, тим гучніше працюватиме пилотяг, тому слід з розумом підходити до вибору співвідношення цих параметрів.

Яскравий приклад — H11 Max та H12 від бренду Dreame:

  • Обидва споживають 200 Вт.
  • При цьому перший забезпечує силу всмоктування 10000 Па, а другий — 6000 Па.
  • А рівень шуму в них однаковий — 80 дБ.
Як вибрати бездротовий миючий пилосос

Яку потужність вибрати для ваших завдань?

Якщо ми вже заговорили про цифри, оптимальний варіант для більшості завдань — це якраз моделі потужністю 200-300 Вт. Вони підходять для прибирання паркету, лінолеуму або килимів з коротким ворсом, а також миття підлоги. Їх також використовують для чищення меблів та одягу. Окрім вже згаданих вище моделей, у цій категорії хочу відмітити Jimmy HW9 PRO: він споживає 300 Вт, при цьому всмоктує пил із силою 15000 Па, а рівень шуму в нього такий самий, як у попередників — 80 дБ. Дуже хороше співвідношення, як на мене.

Якщо ваша квартира швидко і сильно забруднюється, краще вибрати модель потужністю понад 300 Вт. Як правило, вони мають кілька режимів роботи на різній силі всмоктування. Яскравий представник — бездротовий миючий пилосос Jimmy HW10 Pro. Він дещо дорожчий за вказані вище девайси, але подивіться, яке поєднання: 400 Вт потужності, 18 000 Па сили всмоктування та рівень шуму усього 75 дБ.

6. Комплектація: Як вибрати бездротовий миючий пилосос

При виборі пилососа для дому необхідно враховувати його комплектацію. Від цього залежить, наскільки зручно вам буде користуватися.

Наявність телескопічної трубки

Це трохи ускладнює пристрій та додає ваги. Зате вона дозволяє встановити потрібну довжину ручки, підлаштувавши її під ваш зріст.

Конструкція, що згинається

Коли трубка згинається, вам легко просунути її під диван або стіл, щоб прибрати там пил. І при цьому не треба згинатися самому. Такі моделі поставляються разом із кутовим конектором, який з’єднує обидві частини труби.

Як вибрати бездротовий миючий пилосос

Гнучкий шланг

Наявність такого аксесуара у комплекті значно полегшує прибирання у машині, шафах та різних важкодоступних місцях, куди не пролізти жорсткою трубкою.

Набір насадок

Чим він більший, тим більше зон оселі ви зможете прибрати. Ось які насадки варто шукати у комплекті:

  • Основна щітка-ролик для гладких поверхонь. Вона може бути гладкою, зі щетинками або зі щетинками та силіконовими пелюстками. Головне її завдання — забезпечувати хороше зчеплення із гладкою поверхнею, при цьому вільно ковзати та не дряпати її. Будьте уважні: вона може бути рамковою або частково без рамки, як у Dreame H12. А ще дуже зручно, коли в насадки є LED-підсвічування.
  • Окрема насадка для килимів. Вон теж буває із щетинками або без, головне — аби ворс та волосся не намотувались на ролик. Тому завжди зважайте, чи є тут система проти намотування волосся та шерсті.
  • Моторизована міні-щітка для чищення меблів та матраців. Її щітка обертається швидше, ніж звичайна. У поєднанні із турборежимом це дозволяє добряче прочистити оббивку диванів та крісел. Якщо у вас є пухнасті домашні улюбленці — вона вам точно необхідна, бо прибирає меблі за кілька хвилин.
  • Щілинні насадки — або гнучка гумова, або вузька зі щетинками. Обидві по-своєму зручні, а призначені вони для чищення за батареями, у щілинах між меблями та стінами тощо.
  • Круглі або овальні насадки для меблів зі щетинками. Завдяки невеликому розміру, ними зручно пройтися по кутах та важкодоступних місцях. Також вони зручні для прибирання у салоні авто.
  • Щіточка для очищення самого порохотяга. Вузенька і маневрова, із довгими щетинками, воно допомагає прочищати основні насадки.

7. Автономність

Нас цікавлять три характеристики, пов’язані між собою:

  1. Місткість акумулятора. Чим вища, тим більше ви зможете почистити за один сеанс.
  2. Як довго пилотяг працює на одному заряді.
  3. Яку площу прибирає на одному заряді.

Ось вам приклад: найбільш недорогий пилосос серед наших сьогоднішніх героїв, Jimmy HW9 PRO оснащений акумулятором місткістю 3000 мАг, який забезпечує роботу до 35 хвилин та прибирає до 160 кв.м за раз. А трошечки дорожчий Dreame H11 Max має батарею на 4000 мАг, що дає можливість прибрати до 200 кв.м. 

8. Зарядка та зберігання

У деяких будинках багато місця для зберігання, а в інших немає навіть вільного сантиметра. Якщо у вашій оселі не вистачає місця для зберігання, обов’язково подумайте заздалегідь, де ви будете заряджати та зберігати свого нового помічника. Чи є у вас господарське приміщення? Або може він поміститься у шафі чи за дверима кімнати?

З огляду на це зважайте на розмір док-станції та можливість встановити її саме там, де вам зручно, та де є розетка. А якщо у комплекті є настінний тримач, де пристрій і зберігається, і заряджається — це взагалі топ.

Також зважайте на час повної зарядки. Особливо, якщо у вас тільки один акумулятор, а прибирати треба багато — доведеться планувати час заряджання. В середньому процес займає 4-6 годин, в залежності від місткості батареї.

Все про функцію миття підлоги: що треба врахувати при покупці

Принцип роботи мийного пилососа

У такого пристрою є резервуар, у який заливається вода. В деяких моделях навіть можна заливати мийний засіб, але треба уважно дотримуватись інструкції від виробника. З резервуара рідина по трубці доходить до системи розпилення. Тут є два цікавих моменти.

Як розташований бак

Резервуара для води може бути розташований двома способами:

  • Прямо у мийній щітці, тоді у нього невеликий об’єм. Наприклад, бак Jimmy HW9 PRO вміщує 400 мл води, а HW10 — 500 мл.
  • На трубці між ручкою та насадкою, тоді об’єм значно більший. Як у Dreame H11 Max або H12. 

Як подається вода

Рідина теж розбризкується двома способами:

  • Прямо на насадку — тоді вже волога щітка пом’якшує та збирає забруднення. Вам підійде такий спосіб, якщо у вас натуральна дерев’яна підлога, дуже чутлива до вологи.
  • Перед насадкою на підлогу. Спочатку розбризкується вода, потім щітка збирає її разом із брудом. Якщо ваша підлога не надто чутлива до рідини — ламінат, плитка тощо — це ваш варіант.

Відпрацьована вода іншою трубкою відводиться в окремий резервуар.

Збір рідини

Ця функція дозволяє зібрати не тільки воду, а й сік, каву, вино та інші рідини, які опинилися на вашій підлозі. Зазвичай вона є у пилотягів із високою силою всмоктування.

Як вибрати бездротовий миючий пилосос

Система самоочищення та сушіння насадок

Вона зустрічається у дорожчих моделях та дуже спрощує прибирання. Яскравий приклад — обидва згадані пилососи Jimmy. Після того, як ви завершили прибирання, просто ставите пристрій на зарядно-очисну станцію та натискаєте на кнопку. Девайс промиває миючий валик, а потім висушує його гарячим повітрям.

В результаті ви не контактуєте із брудними насадками, а на них не залишається зайвої вологи, плісняви та неприємних запахів. Ще одне прекрасне рішення для алергіків.

Висновки: Як вибрати бездротовий миючий пилосос

Щоб вибрати оптимальний миючий пилосос, треба чітко розуміти вашу мету. На ринку представлено багато цікавих моделей у різних цінових категоріях, і не завжди «дешевше» означає «гірше». Я маю на увазі, що треба завжди звертати увагу на співвідношення ціни та характеристик: що для вас важливо, а на чому можна зекономити. І не забувайте слідкувати за знижками, адже на WO.UA часто цікаві пропозиції на обрані моделі.  Це чудова можливість купити бездротовий миючий пилосос за доступну ціну.

У вас домашні тваринки, діти, які можуть щось розсипати чи розлити, або хобі, через яке треба часто прибиратись? Вибирайте максимальну силу всмоктування та великий резервуар для води.

Як вибрати бездротовий миючий пилосос

Великий будинок або часто вимикають світло? Орієнтуйтеся на знімний та якомога місткий акумулятор та знову таки великий бак для води.

Якщо ви або ваші близькі маєте захворювання дихальної системи, краще одразу орієнтуватися на моделі із кількома фільтрами, та контейнером для пилу, який миється. Система самоочищення у такому випадку теж додасть комфорту.

Така от логіка вибору. Звісно, обраний вами пилотяг повинен добре лежати в руці та не втомлювати за використання, легко маневрувати, проникати під меблі та у кути. Врахувавши такі нюанси, ви прибиратимете швидко та без зайвих зусиль.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.