back to top

Як сушити волосся феном правильно і безпечно? Корисні поради

💇‍♀️💨 Як сушити волосся феном, щоб воно залишалося здоровим і блискучим? ✨  Читайте поради, що допоможуть покращити стан пасом, зменшити сухість і ламкість 👍

Коли потрібно висушити волосся, хочеться зробити це якомога швидше та без зусиль. Особливо, коли поспішаємо. Проблема в тому, що з таким підходом пасма можуть ставати сухими та втрачати блиск. У цій статті ми розповімо, як цього уникнути, як сушити волосся феном правильно, щоб зберегти його здоровʼя. А також відповімо на найпоширеніші запитання про сушіння волосся. Почнімо!

Як сушити волосся феном

Зміст

  1. Як правильно сушити волосся: основні правила
  • 1. Техніка і… техніка
  • 2. Фен і природне сушіння волосся: що корисніше?
  • 3. Сушіть волосся правильним рушником
  • 4. Уникайте використання щітки на мокрому волоссі
  • 5. Виберіть правильний фен для вашого типу волосся
  • 6. Виберіть правильну щітку для вашого типу волосся
  • 7. Використовуйте сонцезахисні засоби
  1. Як сушити волосся феном: відповіді на поширені запитання
  • Як сушити волосся кучерявим методом?
  • Як сушити волосся феном, щоб було рівне?
  • Як сушити волосся після кератину?
  • Як сушити волосся на браш-фен?
  1. Як сушити волосся феном, ніби ви побували в салоні?
  • Інвестуйте в хороший фен, якщо можете
  • Не забувайте рівномірно наносити засоби для укладки на волосся
  • Використовуйте насадки для фена
  • Як сушити волосся феном правильно: сушіть спереду назад
  • Зверніть особливу увагу на коріння
  1. Моделі фенів зі статті
  1. Висновки

Як правильно сушити волосся: основні правила

Як сушити волосся феном

1. Техніка і… техніка

Перше, що нам варто мати на увазі, звучить трохи неочікувано. Можливо, ви чули вираз, що вміння фотографувати залежить не стільки від камери, скільки від фотографа. Звісно, камера теж важлива, але сенс ви розумієте. Так і з волоссям. Приблизно 90% успіху залежить від техніки сушіння, а не від техніки для краси. Іншими словами, важливо, як сушити волосся феном, а не яким феном сушити волосся. Такі от справи.

2. Фен і природне сушіння волосся: що корисніше?

Наступний важливий момент — це дилема: як краще сушити волоссяфеном чи природним способом. У мережі ви можете знайти переваги обох методів. З одного боку, сушіння волосся на повітрі допоможе вам уникнути пересушування, яке спричиняє тепло фена. З іншого боку, довго тримати пасма вологим теж не дуже корисно. Якщо ви схильні до проблем зі шкірою голови, це може спровокувати їхній подальший розвиток.

3. Сушіть волосся правильним рушником

Важкий, обʼємний махровий рушник, по-перше, тисне на волосся, і по-друге, забирає з нього багато вологи. Трихологи та стилісти рекомендують замість бавовняного використовувати рушник з мікрофібри або шовку. Ці матеріали і легші, і зменшують тертя. Часто вони ще й зручніші, особливо ті, які виготовляються у формі тюрбана.

4. Уникайте використання щітки на мокрому волоссі

Розчісувати мокре волосся звичайною щіткою шкідливо — це розтягує його та порушує структуру. Замість цього, спробуйте гребінець з широкими зубцями. Він допоможе легко розплутати волосся, коли воно ще мокре, і не пошкодить його. Якщо вам не подобаються гребінці, добре підійдуть щітки з мʼякшою щетиною з сучасних матеріалів.

5. Виберіть правильний фен для вашого типу волосся

Як сушити волосся феном

Правильний фен — це той, який підходить саме вам, під особливості ваших пасом і ваших укладок. Наприклад, мені, як власниці хвилястого волосся, не потрібні швидкий повітряний потік та висока потужність, адже я сушу його повільно на мінімальній потужності. Зате мені потрібний дифузор, який власницям прямого волосся може і не знадобитися. У цій статті ми докладно розбирали, як вибрати фен, ось основні моменти, на які треба звертати увагу:

  1. Формфактор. Ви можете вибрати класичний фен, у якому повітрозабірний отвір розташовано у робочому блоці, наприклад, CECOTEC IoniCare 5500 PowerStyle. Або ж сучасну модель з повітрозабірником у ручці, як-от CECOTEC Bamba IoniCare Rockstar AirSonic. А можливо, вам потрібний дорожній фен, у якого складається ручка, як у CECOTEC IoniCare 5250 EasyCollect Pro.
  2. Потужність та швидкість повітряного потоку. Ви можете вибрати потужний фен, як CECOTEC IoniCare 5350 PowerShine Ice на 2 600 Вт, щоб максимально швидко висушувати пасма. Або менш потужний до 2 000 Вт, якщо вам не потрібна висока швидкість.
  3. Регулювання швидкості потоку.
  4. Регулювання температури повітря.
  5. Наявність холодного режиму.
  6. Функція захисту від перегріву.
  7. Функція іонізації. Негативні іони нейтралізують дію статичної електрики, в результаті волосся менше пушиться, зберігає зволоженість та блиск.
  8. Комплектація насадками — дифузор, концентратор тощо.
  9. Комплектація додатковими аксесуарами — футляр, сумка для зберігання, настінний тримач тощо.
  10. Довжина шнура.
  11. Зручність управління. Тут треба вирішити, чи потрібний вам фен з сенсорним екраном (як такий виглядає, можна подивитися на прикладі того ж CECOTEC Bamba IoniCare Rockstar AirSonic), чи достатньо кнопок.
  12. Вага та ергономіка

6. Виберіть правильну щітку для вашого типу волосся

«Як вибрати щітку для волосся» — таке ж важливе питання, що й як сушити волосся феном. При покупці треба виходити з двох пунктів:

  • Ваш тип волосся. Наприклад, людям з щільним волоссям може підійти класична щітка з кабанячої щетини, оскільки цей матеріал забезпечує потрібний рівень натягу, необхідний для розгладження пасом. Керамічні щітки утримують тепло і теж забезпечують більший обʼєм. А власникам кучерів або тонкого волосся краще підійдуть моделі з сучасних полімерів (яскраві приклади — щітки для волосся Tangle Teezer, Janeke та їхні аналоги).
  • Результати, яких ви прагнете досягти — надати обʼєм, розгладити, закрутити тощо.

7. Використовуйте сонцезахисні засоби

Так, сонцезахисні засоби для волосся працюють. Вони не врятують від вигорання, але допоможуть зменшити сухість, яка виникає від довгого перебування на сонці. Тож варто використовувати їх так само старанно, як і сонцезахисні засоби для шкіри. Це може бути як окремий спрей для волосся з SPF , так і багатофункціональний засіб, який і захищає, і доглядає. 

Як сушити волосся феном: відповіді на поширені запитання

Як сушити волосся феном

Знати загальні правила, як сушити волосся феном, щоб зберегти його здоровим, — це чудово. Але іноді цього недостатньо: наші зачіски настільки різноманітні, що потрібен індивідуальний підхід. Тож спробуємо розібратися в основних запитах, які виникають при догляді за волоссям.

Як сушити волосся кучерявим методом?

Як сушити волосся феном

Кучеряве та хвилясте волосся від природи більш сухе і чутливе, ніж пряме. Те, як ви його сушите, має велике значення для результату. Неправильно — і у вас залишиться кучеряве безладдя, правильно — і ви отримаєте розкішні кучері! На щастя, існує безліч способів правильно доглядати за таким волоссям. Всі їх обʼєднав так званий кучерявий метод, в якому йдеться і про сушіння, і про інші етапи догляду за волоссям.

The Curly Girl Method — це підхід до догляду за волоссям, розроблений письменницею Лорейн Мессі. Його загальна мета полягає в тому, щоб дбайливо ставитися до хвилястого волосся  і підкреслювати, а не порушувати природну структуру кучерів. Перш за все — мінімізувати пошкодження кутикули та підтримувати його зволоженим, оскільки кучеряве волосся більш схильне до сухості, ніж пряме. Ось його основні моменти:

  • Відмова від щоденного використання сульфатного шампуню, який вважається занадто жорстким для кучерявого волосся. Якщо волосся дуже сухе, дозволяється навіть використовувати очищувальний кондиціонер замість шампуню («conditioner washing» або «co-washing»). 
  • Відмова від силіконів, які використовуються в багатьох комерційних кондиціонерах і засобах для укладки).
  • Відмова від жорстких гребінців, щіток і махрових рушників. Натомість рекомендується використовувати мікрофіброві та шовкові рушники.
  • Використання дифузора при сушінні феном. Якщо ви знаєте, як правильно сушити волосся дифузором, ви зможете легко надати природного вигляду своїм завиткам.
  • Використання гелю для волосся та інших засобів для укладки, щоб підкреслити природні завитки.
  • Використання особливих технік нанесення кондиціонерів та інших засобів.
  • Правильне сушіння. Відповідь на запитання як сушити волосся феном, полягає у поєднанні низької потужності, використанні дифузора та правильно підібраних засобів.

Як сушити волосся феном, щоб було рівне?

Як сушити волосся феном

Щоб зробити гладеньку пряму укладку і не втратити обʼєм, теж треба постаратися. Ось основні етапи такого сушіння:

  1. На вологе волосся нанесіть ваш засіб для укладки.
  2. Встановіть на фен насадку-концентратор. У деяких моделях в комплект входять два концентратори, ширший та вужчий. Як, наприклад, у CECOTEC IoniCare 6000 RockStar Soft Pro.
  3. Увімкніть фен та спрямовуйте потік повітря по всій довжині волосся, від коренів до кінчиків. Просушіть волосся руками, доки воно не висохне приблизно на 80%.
  4. Відокремте верхню частину волосся. Відведіть пальці назад від вух, щоб відділити верхню частину волосся. Закріпіть заколкою на маківці, щоб ви могли попрацювати над розгладженням і сушінням нижньої частини волосся.
  5. Візьміть невелике пасмо волосся з нижньої частини та розташуйте під ним насадку фена близько до кореня.
  6. Тримайте фен на відстані приблизно 7-10 см над щіткою, переконавшись, що потік повітря рухається від коренів до кінчиків. Повільно просувайте щітку до кінчиків волосся, слідом за феном.
  7. Коли ви дійдете до кінчиків, поверніть щітку від себе і висушіть волосся феном зверху. Посилення натягу на волоссі забезпечить більш гладеньке завершення зачіски.
  8. Продовжуйте сушити секціями, використовуючи техніку розгладження за допомогою щітки та фена.
  9. Щоб висушити пасма біля обличчя, покладіть щітку на верхню частину волосся і відведіть його від обличчя. Висушіть цю частину знизу, тримаючи фен на відстані близько 7-10 см.
  10. Для завершення укладки нанесіть свій улюблений засіб для блиску. Проведіть руками по пасмах від коренів до кінчиків, рівномірно розподіляючи його, щоб надати йому глянцевого та полірованого вигляду.

Як сушити волосся після кератину?

Кератинове вирівнювання — популярний метод догляду за волоссям, який перетворює кучеряве і неслухняне волосся на гладке і слухняне. Результатом є більш гладке, блискуче волосся, стійке до вологи.  Однак дотримання правильного догляду за волоссям після процедури має вирішальне значення для того, щоб кератиновий ефект тривав якомога довше. І правильне сушіння грає тут надважливу роль. 

За можливості сушіть волосся на повітрі або феном на низькій потужності, а не використовуйте термоінструменти для укладки. Також краще використовувати фен з іонізацією. Це допоможе зберегти гладкість і блиск вашого волосся, обробленого кератином.

Як сушити волосся без світла?

Коли вимикають електроенергію, швидко висушити волосся може бути проблемою. Втім, є декілька порад, як все-таки пришвидшити цей процес. У нашій статті ви можете дізнатися більше на цю тему. А якщо коротко, то ось основні рекомендації:

  • Використовуйте рушник з мікрофібри.
  • Дозвольте повітрю більше проникати у волосся.
  • Відмовтеся від розтирання, перейдіть до промакування.
  • Розділяйте пасма.
  • Перекладайте пасма.

Як сушити волосся на браш?

Браш-фен — це щітка для укладання з підігрівом. Такий девайс заощаджуює час, дозволяючи одночасно сушити, полірувати та надавати форму волоссю. Однак, оскільки щітка з гарячим повітрям не дає стільки тепла, як звичайний фен, для повного висихання волосся може знадобитися набагато більше часу. Тому рекомендується використовувати фен-щітку на сухому або злегка вологому волоссі. Якщо ви починаєте сушити вологе волосся, попередньо висушіть його рушником і феном, а потім завершіть сушіння гарячою щіткою.

Процес виглядає приблизно так:

  • Помістіть пасмо волосся на браш-фен і з великою силою відтягніть його від голови, тримаючи щітку весь час горизонтально.
  • Тримайте фен біля щітки та обовʼязково витягніть волосся до кінця. Поверніть його назад, прикладіть тепло, а потім витягніть назад.
  • Повторюйте, поки ділянка повністю не висохне.

Як сушити волосся феном, ніби ви побували в салоні?

Як сушити волосся феном

Деякі бʼюті-штуки здаються простими, доки не почнеш їх робити. Наприклад, мені довелося розібратися, як сушити волосся феном, щоб це виглядало як робота професійного стиліста. Бо це набагато більше, ніж просто взяти фен, направити його на голову й обдути волосся теплом. Щоб отримати розкішну домашню укладку, потрібно використовувати правильні засоби та трохи потренуватися. Потрібна майстерність — ось правильне слово. І її можна набути. А головне — важливо постійно підтримувати здоровʼя волосся. З огляду на це ось кілька нюансів, які допоможуть досягти салонної укладки.

Інвестуйте в хороший фен, якщо можете

Якщо у вас є бюджет, інвестуйте у сучасний фен, що мінімізує пошкодження волосся і допомагає скоротити час сушіння. Шукайте такі функції, як кілька режимів роботи, холодний потік для закриття кутикули волосся та технологію іонізації. Ні, необовʼязково треба купити Dyson, хоч його і напрочуд приємно тримати в руках. Чи інші відомі бренди з відповідним цінником. Є безліч доступніших варіантів: фени CECOTEC, Dreame, Deerma, Jimmy та інших. 

Не забувайте рівномірно наносити засоби для укладки на волосся

Іноді, наносячи сироватку для кучерявого волосся або спрей для обʼєму, ми можемо робити це нерівномірно: наносити засіб лише на верхню частину волосся, а не на всю довжину. А для якісної укладки важливо наносити його ретельно. Треба розділити волосся на проділи, створити секції та наносити засіб від середини до кінчиків. Наносити засіб можна як пальцями, так і гребінцем.

Використовуйте насадки для фена

Знаєте таку насадку-концентратор, яка кріпиться на кінці фена? Не ігноруйте її. Сушіння феном з концентратором менш травматичне для волосся. Насадка забезпечує концентрацію повітряного потоку, а без неї гаряче повітря розсіюється, що призводить до пухнастості. Тож це обовʼязкова умова для гладенького фінішу

Як сушити волосся феном правильно: сушіть спереду назад

Багато людей помилково починають сушити феном спочатку потилицю. Краще почати з найпомітніших ділянок: чубчик, скроні, лінія росту волосся і маківка. Передня частина волосся, як правило, найскладніша для розгладження або начісування. А короткі пасма — водночас найпомітніша частина зачіски.

Зверніть особливу увагу на коріння

Якщо мова не йде про спеціально пригладжене волосся, обʼєм біля коренів у більшості випадків надасть укладці гарного вигляду. Щоб підняти волосся від коренів, можна сушити його догори дригом, начісувати, використовувати бігуді тощо. 

Моделі фенів зі статті

Висновки

Як сушити волосся феном

Якісний догляд за волоссям починається з правильного миття та правильного сушіння. Тут важливі деталі: які засоби наносити, як сушити волосся феном, як сушити на повітрі, як та чим розчісувати. Найважливіше — підбирати техніку укладки, фени, стайлери та косметичні засоби під ваш тип волосся. Розуміння його особливостей допоможе вам підібрати ефективний догляд та заощадити на непотрібних функціях.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Побутова техніка Jimmy: доступні девайси для дому! 

🏡 Техніка Jimmy — це інновації, які спрощують побут, допомагаючи підтримувати...

Який епілятор вибрати: дисковий чи пінцетний?

🪒 Пінцетний чи дисковий епілятор? Як вибрати правильний для себе? Дізнайтесь...

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.