back to top

Як швидко висушити волосся без фена? Найкращі економні фени

💁‍♀️🔌 Вимикають електроенергію? Дізнайтесь, як швидко висушити волосся без фена і знайдіть економні фени для підключення до генератора чи зарядної станції 💨✨

Уявіть, як ви збираєтесь на роботу чи на зустріч, і тільки-но встигли вийти з душу. І у цей момент вимикають світло. Як бути з мокрим волоссям, коли немає електрики? Сохнути природним способом — це шкідливо це чи корисно? А якщо у вас є зарядна станція чи генератор, то чи можна підʼєднати до них фен? І які тоді фени краще використовувати за відключень електрики? На ці та інші цікаві запитання ми спробуємо відповісти у цій статті.

Фени

Зміст

  1. Як швидко (і безпечно) висушити волосся без фена?
  • Як не можна сушити волосся?
  • Як правильно висушити волосся без фена?
    • 1. Використовуйте рушник з мікрофібри
    • 2. Дозвольте повітрю більше проникати у волосся
    • 3. Відмовтеся від розтирання, перейдіть до промакування
    • 4. Розділяйте пасма
    • 5. Перекладайте пасма
    • 6. Памʼятайте про засоби для догляду
  1. Використовувати фени чи ні: переваги і недоліки
  • Чому сушити волосся без фена корисно?
    • Здоровіше волосся
    • Більше вільного часу
    • Економія на рахунках за електрику
  • Коли корисніше використовувати фени?
    • 1. Здоровʼя шкіри голови
    • 2. Холодна пора року
    • 3. Швидкість
    • 4. Обʼєм та форма зачіски
    • 5. Керованість волосся
  1. Чи можна підключати фени до зарядної станції чи генератора та що врахувати? 
  • Потужність
  • Швидкість і температура
  1. Економні фени: які вони? Зʼясовуємо на прикладі фенів Jimmy
  • Недорогий дорожній фен Jimmy F2
  • Економний фен з іонізацією та дисплеєм Jimmy F7
  • Економний та потужний фен з дифузором Jimmy F8
  1. Висновки

Як швидко (і безпечно) висушити волосся без фена?

Як не можна сушити волосся?

Перше, що приходить на думку — розмахувати головою, аби повітря швидше висушило волосся. Та це не дуже корисний спосіб, так можна і запаморочення отримати, особливо якщо є проблеми з шиєю. І не дуже ефективний, якщо волосся густе та довге.

Спосіб сушити волосся біля газової плити/каміну/вогнища/іншого відкритого вогню ми теж категорично не розглядаємо, яким би привабливо-швидким він не здавався. По-перше, це дуже небезпечно: можна і локони спалити, і опіки викликати, і газу надихатись, і навіть спровокувати пожежу.

Як правильно висушити волосся без фена?

Тепер давайте розглянемо кілька ефективних методів, як сушити пасма, не використовуючи фени:

1. Використовуйте рушник з мікрофібри

Оновіть свій арсенал засобів та виберіть зручний рушник з мікрофібри. Цей матеріал набагато швидше поглинає вологу, ніж бавовна. За допомогою мікрофібрового рушника можна за лічені хвилини ввібрати зайву воду з мокрого волосся та значно скоротити час сушіння.

2. Дозвольте повітрю більше проникати у волосся

Фени

Дозвольте пасмам висихати більш вільно, тримаючи їх розпущеним. Залежно від способу укладки, можна спробувати під час сушіння використовувати гребінець з широкими зубцями. Ви можете повільно розчісувати волосся, щоб розділити пасма та покращити потік повітря. Або ж можна просто струшувати пасма, аби вони отримували більше повітря. 

3. Відмовтеся від розтирання, перейдіть до промакування

Уникайте грубого сушіння рушником, яке може призвести до того, що волосся буде пушитися і ламатися. Замість цього мʼяко промокніть і стисніть волосся, щоб видалити вологу, не завдаючи пасмам зайвого стресу.

4. Розділяйте пасма

Розділіть волосся на зручні для вас частини, щоб забезпечити рівномірне висихання, наприклад, з обох боків і ззаду. Ця техніка дозволяє повітрю циркулювати більш ефективно, скорочуючи час сушіння і сприяючи рівномірному результату.

5. Перекладайте пасма

Поки ваше волосся сушиться природним шляхом, перевертання волосся вгору і вниз кілька разів дійсно прискорює час сушіння. Тільки памʼятайте: не варто при цьому розмахувати головою. Подумайте про це як про 3-секундне сушіння феном без нагрівання і тренування рук.

6. Памʼятайте про засоби для догляду

Фени

Щоб захистити і покращити стан висушеного повітрям волосся, скористайтеся кондиціонером або засобом для укладки. Регулярне використання цих засобів допоможе вам досягти вигляду здорового, добре живленого волосся з мінімальною пухнастістю і блиском. Якщо ви звикли до обʼєму після сушіння феном, існує багато засобів для його збільшення, які можна використовувати на сухому волоссі — пудри, пінки, спреї для обʼєму тощо.

Використовувати фени чи ні: переваги і недоліки

Фени

Чому сушити волосся без фена корисно?

Здоровіше волосся

Як би ми не любили фени за їхню зручність, для волосся це все-таки термічний вплив. Якщо використовувати їх бездумно, з часом можна пошкодити волосся, призвести до ламкості та посічених кінчиків. Природне сушіння позбавляє нас цього ризику, зберігаючи природну вологу та запобігаючи непотрібному пошкодженню.

Більше вільного часу

На перший погляд,  сушіння повітрям може зайняти більше часу, ніж обдування феном. З іншого боку, якщо продумати все заздалегідь і правильно розподілити час , ви можете навпаки виграти цінний час у доглядовій рутині. Наприклад, вимити голову зранку, і дати волоссю просохнути, поки ви снідаєте і збираєтесь.

Підкреслює природну красу Сушка волосся на повітрі дозволяє зберегти його природну текстуру, збільшуючи об’єм і створюючи більш автентичний і невимушений вигляд. 

Економія на рахунках за електрику

Це одна за очевидних переваг сушіння природним способом. Ви не використовуєте фени, зменшуєте використання електроенергії та менше платите щомісяця. Якщо зробити цей підхід регулярним, за рік економія може бути чималою.

Коли корисніше використовувати фени?

Фени

Втім, сушіння природним шляхом підходить далеко не всім і не завжди. Є випадки, коли краще все-таки підключати фени, навіть якщо немає світла.

1. Здоровʼя шкіри голови

Якщо у вас є бодай найменші проблеми зі шкірою — дерматит, мікоз, себорея, себорейний дерматит, лупа, псоріаз, алопеція — будь-яка зайва волога вам не потрібна. Саму у такому середовищі бактерії розвиваються ще активніше. У такому випадку краще висушувати досуха хоча б коріння. 

2. Холодна пора року

Фени — найкращий інструмент, щоб уникнути охолодження шкіри голови в холодну погоду. Сушимо, даємо трохи часу, щоб шкіра та волосся остаточно підсохли — і тільки після цього можна виходити на мороз чи на холодний вітер.

3. Швидкість

Якщо вам потрібно швидко висушити волосся, фени все ж  набагато швидші, ніж природне висихання. Це особливо важливо вранці перед роботою або важливою зустріччю.

4. Обʼєм та форма зачіски

Фен дозволяє надавати волоссю потрібні обʼєм і форму. Використовуючи звичайний або браш-фен, ви можете створити більше обʼєму біля коренів і по всій довжині. Ну а для створення складних зачісок, які потребують певної текстури або форми, фен є незамінним.

5. Керованість волосся

Якщо у вас дуже густе, кучеряве або неслухняне волосся, правильно підібраний девайс може допомогти зробити його більш керованим і гладким.Так, для укладання кучерів або хвиль спеціалісти рекомендують використовувати фени з дифузором.

Чи можна підключати фени до зарядної станції чи генератора? 

Фени

Підключати фени до автономних джерел живлення можна. Але навіть великий і, на перший погляд, потужний генератор чи портативна електростанція, не завжди впорається з підключенням фена. Як тоді правильно вибрати джерело живлення для фена?

Потужність

Основна характеристика, яка нас цікавить — це потужність: номінальна і пускова:

  • Номінальна потужність — це та, на якій девайс працює.
  • Пускова потужність — потужність, потрібна для запуску, початку роботи. Вони зазвичай набагато вища за номінальну. 

Тобто, якщо ви збираєтесь купити фен з потужністю 1 500 Вт, скоріше за все вони потрібні йому для початку роботи. А у процесі сушіння він споживатиме менше, залежно від режиму: 1000 Вт або навіть менше.

Отже, нам потрібно, щоб домашня зарядна станція чи генератор давали саме пускову потужність. У нашому прикладі це 1 500 Вт. Інакше фен навіть не включиться.

Швидкість і температура

Ще один важливий момент: фени з високою потужністю — це необовʼязково про високі температури. Потужність більше впливає на швидкість повітряного потоку, ніж на температуру.

І тут виникає питання: якщо у вас коротке волосся чи дуже тонке, чи потрібна вам висока швидкість? Скоріше за все, ні, адже так ви просто не вистигатимете надати зачісці потрібної форми — пасма висушаться надто швидко. До того ж як ми згадували вище,  повільне сушіння менше шкодить волоссю. 

Отже, для підключення до зарядного пристрою фен має бути не стільки потужним, скільки економним.

Економні фени: які вони? Зʼясовуємо на прикладі фенів Jimmy

Фени

Недорогий дорожній фен Jimmy F2

Jimmy F2 споживає 1 800 Вт і може похвалитися двома швидкостями. У нього також два температурних режими — теплий і прохолодний. На цьому виробник не зупинився і додав функцію іонізації для більш делікатного догляду за волоссям.

При цьому девайс дуже компактний і важить усього лише 583 г. Дизайн тут класичний, з повітрозабірником у робочій частині: не хвилюйтесь, він закритий сіткою від потрапляння волосся. Управління в нього теж максимально просте, кнопкове. Але головна фішка цієї моделі — складана ручка, ось чому це фен для подорожей. Маленький, зручний та багатофункціональний.

З додаткових аксесуарів у комплекті передбачена тільки одна насадка — концентратор. Але і вартість фена дуже приваблива: на момент публікації можна купити  Jimmy F2 за 1199 грн.

Економний фен з іонізацією та дисплеєм Jimmy F7

Jimmy F7 відноситься вже до вищого сегмента. Він просто неймовірно виглядає завдяки сучасній конструкції з дисплеєм та повітрозабірним отвором у ручці. особливості цієї моделі такі:

  • Потужність 1 600 Вт.
  • 3 швидкісних режими.
  • 3 температурних режими.
  • Висока швидкість повітряного потоку — 72 км/год.
  • Функція іонізації.
  • Захист від перегріву.
  • Сенсорний екран з індикацією роботи для зручного управління.
  • Насадка-концентратор у комплекті.

Отже, це чудове співвідношення середньої потужності та високої швидкості повітряного потоку. Jimmy F7 коштує на знижках 4 499 грн. 

Економний та потужний фен з дифузором Jimmy F8

Фени

Візуально Jimmy F8 дуже нагадує F7. В нього така сама конструкція та зручний екран. Основна відмінність полягає у тому, що в комплект входить не тільки насадка-концентратор, а й дифузор. А отже, цей фен підійде тим, у кого кучеряве чи хвилясте волосся. 

Що стосується технічних характеристик, вони тут схожі:

  • Потужність 1 600 Вт.
  • 3 швидкості повітряного потоку.
  • 3 температури роботи — холодне, тепле та гаряче повітря.
  • Іонізація.
  • Сенсорний екран з індикацією роботи для зручного управління.

Висновки

Правильно підібрані фени для волосся незамінні для щоденної рутини. Втім, коли трапляються відключення електрики, сушіння може стати проблемою. Виходів два: сушити природним шляхом або ж підключити фен до генератора/зарядної станції. Для цього треба підібрати номінальну та пускову потужність девайса. Сучасні фени, навіть потужні, досить економні, тож зробити це нескладно.

З природним сушінням все дещо складніше. Хоча у цього способу багато переваг, його складно використовувати із настанням холодного сезону. Тож встигайте вчасно придбати свій комплект енергонезалежності та відповідний фен, аби забезпечити собі комфортну зиму під час відключень електрики. І не забувайте використовувати промокод blog, щоб отримати додаткову знижку.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Побутова техніка Jimmy: доступні девайси для дому! 

🏡 Техніка Jimmy — це інновації, які спрощують побут, допомагаючи підтримувати...

Який епілятор вибрати: дисковий чи пінцетний?

🪒 Пінцетний чи дисковий епілятор? Як вибрати правильний для себе? Дізнайтесь...

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.