back to top

Як позбутися пилових кліщів? Огляд на ручний пилосос Jimmy BX7 Pro з УФ-лампою для мʼяких меблів

🌪️ Позбудьтеся пилових кліщів легко з ручним пилососом Jimmy BX7 Pro! Завдяки високій потужності він ефективно видаляє пил з меблів, ще й дезінфікує поверхню 💨 ✨ Читайте огляд, та дізнайтеся про інші корисні функції цього девайсу 🛋️

Цей ручний пилосос з УФ-лампою може зробити ваші меблі та домашній текстиль не просто чистішими, а безпечнішими.  Jimmy BX7 Pro працює одразу у кількох напрямках. Це і пилосос, і пристрій для дезінфекції ультрафіолетом, і для обробки ультразвуком, і для іонізації, і навіть для дезінфекції гарячим повітрям. Завдяки цьому він може допомогти зменшити прояви алергії. І це підтверджується сертифікатом якості, який Jimmy BX7 Pro який отримав від Британського Антиалергічного Фонду (Allergy UK), як і інші антикліщові пилососи цього бренду. Подробиці — у цьому огляді.

Зміст

  1. Що в комплекті та скільки коштує?
  2. Дизайн Jimmy BX7 Pro
  3. Технічні характеристики Jimmy BX7 Pro
  4. Що можна почистити антикліщовим пилососом Jimmy BX7 Pro?
  • Враження від роботи Jimmy BX7 Pro у режимі звичайного пилососа
  • Дезінфекція меблів антикліщовим пилососом
    • Ультрафіолетове випромінювання у Jimmy BX7 Pro
    • Ультразвук у антикліщових пилососах
    • Функція термообробки
    • Іонізація поверхонь
  1. Очищення Jimmy BX7 Pro  
  2. Висновки

Що в комплекті та скільки коштує?

Зазвичай Jimmy BX7 Pro коштує 183$, але на момент огляду ціну знижено до 130$. А за якщо оформити передзамовлення, девайс можна придбати ще дешевше — за 112$. Непоганий привід підготуватися до сезону алергій)

Огляд на ручний пилосос Jimmy BX7 Pro з УФ-лампою для мʼяких меблів

Пристрій постачається у звичайній картонній коробці в такій комплектації:

  • Сам ручний пилосос.
  • Центральна комбінована щітка.
  • Шнур живлення.
  • Мікрофільтр.
  • Щітка для очищення.
  • Документація.

Перше, що ми робимо, отримавши новий девайс — читаємо інструкцію з експлуатації: знайомимось з основними параметрами та зʼясовуємо, як користуватись пристроєм.

Дизайн Jimmy BX7 Pro

Ця модель схожа на інші пилососи з УФ-лампою. Його пилозбірник із пластиковим контейнером кріпиться прямо між ручкою та щіткою. Контейнер обʼємом 0.5 л легко знімається для очищення: і його, і мікрофільтр можна промити під водою, щоб не залишити алергенам шансів.

Огляд на ручний пилосос Jimmy BX7 Pro з УФ-лампою для мʼяких меблів

Всі кнопки управління знаходяться на ручці — тут і вмикання-вимикання, і налаштування режимів прибирання. Розмір пристрою досить компактний, усього 28 х 38.5 х 21.5 см. А от важить він трохи менше 3-х кг. Воно й не дивно, адже тут передбачено  ультрафіолетову лампу, генератор ультразвукових хвиль, іонізатор повітря та нагрівальний елемент.

Щітка для прибирання одна. Її виготовлено з композитного матеріалу, міцного, надійного та з антистатичним ефектом. Є також система проти намотування волосся, що дуже актуально для власників домашніх улюбленців.

Для мене великий плюс — це лаконічний корпус девайса. Він пластиковий та поєднує чорний, сріблястий та золотистий відтінки. Контейнер пилозбірника прозорий — одразу видно, коли він заповнюється. Все разом це виглядає гармонійно та не привертає до себе зайвої уваги.

Технічні характеристики Jimmy BX7 Pro

Огляд на ручний пилосос Jimmy BX7 Pro з УФ-лампою для мʼяких меблів
ТипДротовий ручний пилосос
ЖивленняВід мережі
Довжина шнура5 м
Споживана потужність700 Вт
Сила всмоктування16 000 Па
Регулювання потужностіНа ручці
Автозбільшення потужності на килимових покриттяхНі
Розумний датчик забрудненостіТак
Інтенсивність роботиЕко
Стандарт
Турбо
Способи дезінфекції поверхніУльтрафіолетове випромінювання
Іонізація повітря
Ультразвуковий вплив
Режими прибиранняВакуум
Іонізація повітря
Нагрів
Ультразвук
Ультрафіолет
Система збору пилуМультициклон
Система фільтрації2-рівнева
Тип фільтраМікрофільтр
Обʼєм пилозбірника0.5 л
Тип основної щіткиКомпозитна роликова щітка з антистатичного волокна з мʼякими прогумованими вставками
Система проти намотування волоссяТак
Підсвічування щіткиНі
ДисплейLED
Рівень шуму78 дБ
Розміри у стандартній збірці28 х 38.5 х 21.5 см
Вага2.7 кг

Що можна почистити антикліщовим пилососом Jimmy BX7 Pro?

Отже, у цієї моделі передбачено 3 режими інтенсивності та 5 режимів роботи загалом. Це дозволяє не просто почистити, а дезінфікувати різний домашній текстиль та меблі — матраци, наматрацники, простирадла, подушки, диван, крісла, важкі штори.

Враження від роботи Jimmy BX7 Pro у режимі звичайного пилососа

Огляд на ручний пилосос Jimmy BX7 Pro з УФ-лампою для мʼяких меблів

У мене пухнастий пес і парочка шиншил, тож меблі доводиться прибирати досить часто. Цього разу я почистила і диван, і крісло. А заодно пройшлася по матрацу у спальній кімнаті. Крім цього всього я ще пропилососила ним свій килимок ручної роботи: у моїй вітальні лежить справжній карпатський ліжник. І знаєте, враження у цілком позитивні:

  1. Хоча тут і немає функції автозбільшення потужності, BX7 Pro досить добре впорався із довгим ворсом ліжника. Ворс, по-перше, не намотується на щітку. Система проти намотування волосся працює на 100%. По-друге, ворсинки не електризуються, бо матеріал насадки антистатичний, як і заявлено виробником.
  2. Сама якість збору пилу теж на висоті — ручний пилосос зібрав і пісок, і дрібний пил.
  3. За бажання можна увімкнути функцію вибивання. Тоді меблі будуть прибрані ще краще. Але якщо вони у вас не якісь старі та дуже забруднені, без неї можна запросто обійтися.
  4. Шнур досить довгий, не заважає прибиратися.

Єдине, що може бути умовним недоліком — це вага: майже 3 кг. Але це лише тоді, якщо у вас ну прям дуже багато прибирання за один раз.

Дезінфекція меблів антикліщовим пилососом 

Як я вже зазначила, для такої обробки у BX7 Pro передбачено одразу кілька інструментів: вбудована УФ-лампа, ультразвуковий випромінювач, іонізатор та нагрівач повітря. Саме це і додає йому ваги. Який же режим для чого використовувати?

Ультрафіолетове випромінювання у Jimmy BX7 Pro

Ультрафіолетове світло може бути ефективним для знищення пилових кліщів та деяких мікроорганізмів. Поки електрощітка та потужний двигун прибирають пил шляхом вакууму, вбудована УФ-лампа вбиває кліщів, діючи на їхню нервову систему. При цьому для людей це випромінювання цілком безпечне (ми говоримо саме про побутові прилади).

Ось основні зони в оселі, на яких варто зосередитись, коли ви використовуєте режим UV:

  • Спальня — матрац, пружинні блоки, килим, приліжкові столики та поверхні.
  • Вітальня — мʼякі меблі (стільці, подушки, диван), штори та портьєри, килими та килимові покриття.
  • Їдальня — мʼякі обідні стільці, скатертини та підставки.
  • Дитяча кімната — мʼякі іграшки, килими або килимки, матрац, мʼяке узголівʼя ліжка, штори або фіранки, подушки.
  • Інші приміщення будинку чи квартири — вентиляційні отвори та фільтри, підлога, кути та плінтуси, шафи, домашній офіс.

Ультразвук у антикліщових пилососах

Він спричиняє схожий ефект. Вбудований ультразвуковий випромінювач BX7 Pro генерує серію ультразвукових імпульсів. Вони теж непомітні для людей, домашніх тварин або диких тварин, але нейтралізують кліщів та інші мікроорганізми.

Функція термообробки

Jimmy BX7 Pro нагріває повітря до 60 градусів Цельсія. І якщо до ультразвуку в ручних пилососах я ще можу поставитися скептично, то функція нагріву видається мені дуже практичною. Вологе середовище просто ідеальне для розвитку кліщів, плісняви та появи інших шкідливих мікроорганізмів. Особливо у вологому кліматі, або для дуже старих меблів.

Іонізація поверхонь

Розробники цієї моделі вирішили доповнити картинку і використали ще й технологію іонізації. Так, тут є навіть генератор  негативних іонів. Вони нейтралізують дію статичної електрики на поверхні меблів, текстилю та покращують мікроклімат у приміщення. 

Очищення Jimmy BX7 Pro  

І з цим у мене теж не виникло якихось проблем. Оскільки я алергік, то завжди вдягаю маску та рукавички перед тим, як почистити акумуляторний пилосос або ручний. Комусь це здасться зайвим, але коли ти прибираєш часто, воно дає позитивний ефект. Принаймні, я не дихаю пилом, поки витрушую пилозбірник, та й шкіра рук захищена від контакту з пилом.

Огляд на ручний пилосос Jimmy BX7 Pro з УФ-лампою для мʼяких меблів

А витрушується все легко, як і знімається. Після прибирання всередину контейнера у мене потрапило трохи шерсті, тому я використала щіточку, яка входить у комплект. Після цього просто промила бак під проточною водою. Мікрофільтр теж знімається та миється. Після очищення все витираємо, даємо остаточно висохнути та встановлюємо на місце.

Висновки

Антикліщові пилососи можуть бути дуже ефективним інструментом у боротьбі з алергенами. Звісно, якщо використовувати їх в рамках комплексного підходу до боротьби з алергією.

Цей потужний ручний пилосос для меблів мені дуже сподобався. Він трохи важкуватий, якщо прибирати довго. Зате Jimmy BX7 Pro дійсно якісно збирає пил. Інші його переваги:

  • Дуже легко розбирається для чищення.
  • Поставляється з невеликою щіткою для чищення та мікрофільтром.
  • Зручний 5-метровий кабель, який не обмежує маневровість.
  • Пилосос легко зберігати в невеликій шафі.
Огляд на ручний пилосос Jimmy BX7 Pro з УФ-лампою для мʼяких меблів

Враховуючи такий набір функцій та вигідні знижки, BX7 Pro — це ще й досить недорогий антикліщовий пилосос. Спеціалісти радять використовувати цей девайс раз на тиждень, щоб не тільки зібрати пил, а й запобігти розвитку пилових кліщів. Якщо ви або ваші близькі страждаєте на алергію, цей девайс може зменшити або прибрати симптоми. Ну а відчуття чистоти після такого ретельного прибирання можна порівняти хіба що з якісним професійним клінінгом.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.