back to top

Як помити електрогриль різними способами: покрокові інструкції та поради

🔥✨ Любите смачні грильовані страви з хрусткою скоринкою? 🍴 Дізнайтеся, як помити електрогриль легко та правильно після їх приготування! Читайте покрокові інструкції та поради — і ви швидко впораєтесь із миттям 🧽

Кілька місяців тому у моїй маленькій родині зʼявився електричний гриль. Ми давно його хотіли та, як виявилось, недарма. Ця штука постійно провокує мене на експерименти, а наша кухня стала справжнім осередком для дружніх посиденьок. Іноді мені навіть здається, що цей гриль дбає про моє ментальне здоровʼя, бо поки я готую всі ці ароматні страви, то відволікаюсь від проблем. Але, як ми з вами знаємо, про техніку теж треба дбати. Тому сьогодні зʼясовуємо, як помити електрогриль правильно, а також, які можуть виникнути складнощі та несподіванки після приготування.

Як завжди, ілюструю все на прикладах девайсів, які є у наявності на WO.UA. Можливо, саме ця стаття підкаже вам, як вибрати електрогриль, щоб було простіше його чистити у майбутньому. Тим паче, що до Дня народження магазину на більшість грилів діють приємні знижки.

Зміст

  1. Дизайн електрогриля: як уникнути проблем із миттям?
  • Електричний гриль зі знімними пластинами чи без них?
  • Матеріал і покриття пластин
  • Піддони для збору жиру: навіщо вони потрібні
  • Гриль із сенсорним управлінням чи на кнопках?
  1. Спосіб №1. Як помити електрогриль ретельно
  2. Спосіб № 2. Як помити електрогриль паперовими рушниками
  • Як помити електрогриль, коли не хочеться мити електрогриль
  1. Висновки

Дизайн електрогриля: як уникнути проблем із миттям?

Коли я вибираю кухонну техніку, меблі чи декор для оселі, то завжди думаю про практичну сторону: як за цим доглядати? Відверто кажучи, я навряд чи куплю люстру, на миття якої доведеться витратити півдня. Так само і з грилем. Ось кілька деталей, які допоможуть вам витрачати менше часу на миття.

Електричний гриль зі знімними пластинами чи без них?

Як помити електрогриль різними способами: покрокові інструкції та поради

Краще вибирайте гриль зі змінними пластинами. Це одностайна думка всіх моїх знайомих власників подібних девайсів. Така конструкція набагато зручніша, адже ви можете просто зняти пластини та помити їх окремо. А головне — без ризику, що вода потрапить на нагрівальні елементи чи на панель управління. Власне, саме тому більшість сучасних побутових грилів розбірні. А вбудовані панелі зустрічаються досить рідко.

До того ж зі знімними насадками можна гратися. Наприклад, у CECOTEC Rock’nGrill Pro є і гладка, і рифлена поверхні. Тож можна підсмажувати страви однорідно, або навпаки — з апетитними смужечками.

Знімаються панелі дуже просто, зазвичай для цього потрібно лише натиснути кнопку та зняти поверхні з гачків. Як, наприклад, у моделі CECOTEC Rock’nGrill 1500 Take&Clean Stone.

Матеріал і покриття пластин

Так, із чого зроблені панелі, теж дуже важливо. Вибирайте електрогриль з антипригарним покриттям пластин: так ваші страви менше прилипатимуть до поверхні. Наступний момент — можливість мити насадки у посудомийній машині. Навіть якщо її у вас поки немає, це може знадобитися у майбутньому.

Піддони для збору жиру: навіщо вони потрібні

Це дуже сильно спрощує як приготування, так і очищення. Зайвий жир зі страви прибирається, а відмивати девайс стає легше. До того ж жир не осідає на стінах та робочій поверхні вашої кухні.

У гриля може бути один лоток для жиру, як у Rock’nGrill 1500 Rapid, або два, як у вже згаданого Rock’nGrill Pro. Для мене зручно, коли контейнери вставляються під пластини та висуваються на кшталт шухляд шафи. Але бувають такі моделі, де контейнери для жиру — це просто окремі пластикові чаші, які ставляться поруч із системою зливу. Форма — то питання смаку, головне, щоб ці контейнери були і їх можна було окремо помити.

Гриль із сенсорним управлінням чи на кнопках?

Звісно, і механічне, і сенсорне управління по-своєму зручні. Але, як на мене, значно простіше протерти сенсорну панель, ніж відмивати звичайні кнопки або поворотні перемикачі. Тому я уникаю обʼємних деталей чи зайвого декору у дизайні кухонних девайсів. От у CECOTEC Rock’nGrill Smart, наприклад, керування повністю здійснюється через екран. А у Rock’nGrill Dual — через круглі поворотні перемикачі. Втім, у цієї моделі є інші переваги. 

Це головні особливості дизайну, які допоможуть вам простіше очищувати гриль та витрачати менше зусиль. А тепер — до головного.

Спосіб №1. Як помити електрогриль ретельно

Як помити електрогриль різними способами: покрокові інструкції та поради

У більшості випадків я використовую саме цей спосіб — повністю видаляю навіть натяки на залишки жиру. Інакше він буде темнішати, пригоряти та залишати неприємні плями на корпусі. Все досить просто:

  1. Вимкніть гриль з розетки після приготування їжі. Захистіть себе від ураження електричним струмом, відключивши девайс від мережі, перш ніж використовувати вологу губку чи ганчірку.
  2. Дайте грилю трохи охолонути. Найкраще чистити пластини, коли вони ще теплі. Після того, як ви відключите пристрій від мережі, дайте йому охолонути протягом приблизно 10 хвилин.
  3. Обережно зніміть залишки їжі силіконовою лопаткою. В жодному разі не використовуйте абразивні губки — вони можуть подряпати антипригарні пластини гриля. Деякі моделі навіть постачаються з гумовою лопаткою, якою можна зішкребти пригорілу їжу, але підійде будь-яка. Якщо поверхня рифлена, видаляйте залишки вздовж цих смужок.
  4. Якщо гриль пластини незнімні, протріть їх вологою губкою. Намочіть мʼяку губку або ганчірку і ретельно витисніть її. Часто промивайте губку, коли витираєте, тому що вона швидко ставатиме жирною і брудною. Для складних випадків нанесіть на губку крапельку мила для посуду.
  5. Якщо панелі знімаються, все набагато простіше. Просто покладіть їх у посудомийку або вимийте вручну за допомогою неабразивного мийного засобу. Якщо вони сильно забруднені, замочіть їх у воді або мильному розчині, щоб помʼякшити забруднення.
  6. Зніміть піддон для жиру і вимийте його аналогічним способом — вручну або у посудомийці.
  7. Висушіть усі частини. Протріть піддон і решітки паперовим рушником або дайте їм висушитись природним способом. 
  8. Якщо необхідно, протріть нагрівальний елемент сухою або майже сухою ганчіркою. Але слідкуйте, щоб волога не потрапила на контакти.
  9. Протріть злегка вологою ганчіркою корпус електрогриля. Оскільки на ній теж осідає жир, краще зробити це декілька разів.
  10. Приділіть особливу увагу місцю зʼєднання двох панелей. Під час смаження там збирається чимало жиру. І якщо його не видаляти, з часом він буде накопичуватись, темнішати та видалити його буде складніше.

Спосіб №2. Як помити електрогриль паперовими рушниками

Як помити електрогриль різними способами: покрокові інструкції та поради

Як тільки я виявила, що обожнюю наш гриль, я також виявила, що зовсім не люблю його чистити. Чомусь мені легше вимити цілу раковину посуду, ніж ці панелі. Однак, це надихнуло мене пошукати в мережі простіший, менш виснажливий спосіб його очищення.

І я його знайшла, звісно, на американському сайті, бо хто ж ще краще знається на грилях та барбекю… Спочатку цей спосіб не викликав у мене довіри. Але я спробувала — і все вийшло. Отже…

Як помити електрогриль, коли не хочеться мити електрогриль

Вимкніть гриль з мережі та дайте йому охолонути, але не до кінця. Він має бути ледве теплим.

  1. Намочіть паперові рушники.
  2. Покладіть мокрі рушники на панелі — верхню та нижню. Їх треба покласти, поки поверхні ще теплі. Тоді почне утворюватись пара, яка розмʼякшує жир і кіптяву, що утворилися при приготуванні.
  3. Закрийте гриль і дайте йому охолонути.
  4. Коли залишки їжі достатньо зволожаться, легко зніміть їх рушником, неабразивною губкою або ганчіркою, змоченими у засобі для миття.
  5. Витріть гриль начисто.

Як на мене, цей спосіб підійде лише тоді, коли ви готували щось нежирне, легке, наприклад гарячі бутерброди. Особливо, якщо пластини для електрогриля не знімаються. Якщо ж ви смажили стейк, доведеться все-таки мити звичайним способом.

Висновки

Іноді готувати на електричному грилі простіше, ніж його чистити. Частинки продуктів часто залишаються на пластинах і їх не так просто зняти. Але знаючи, як помити електрогриль правильно, ви зможете підтримувати його у робочому стані довгі роки. 

Як помити електрогриль різними способами: покрокові інструкції та поради

Основні поради, які допоможуть почистити гриль без зайвих зусиль:

  • Очищайте девайс після кожного використання.
  • Обовʼязково вимикайте його перед миттям та давайте охолонути.
  • не використовуйте абразивні губки та засоби, які можуть пошкодити поверхю пластин.
  • Значно легше прибрати жир з теплої поверхні, аніж з холодної.
  • Якщо їжі пристала надто сильно, знімні панелі краще замочити у воді — так ви збережете покриття неушкодженим та заощадите час.
  • Завжди ретельно просушуйте всі деталі перед наступним використанням.

Сподіваюсь, ця стаття стане у пригоді поціновувачам електрогрилів. А якщо у вас є власні корисні поради, діліться у коментарях. Смачних страв та простого прибирання!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.