back to top

Як підключити роутер без світла

Щоденні відключення електроенергії пробуджують винахідливість та кмітливість серед користувачів. У сучасному світі робота з інтернетом під час відключення електрики – можлива. У цій статті ми розкажемо про особливості підключення роутера в домашніх умовах. Як підключити роутер без світла?

Підключення роутера без електрики: особливості

Як підключити роутер без світла

В ситуаціях, коли в домі зникає електроенергія, приходиться шукати варіанти, як же подовжити заряд ноутбука чи смартфона, та як забезпечити роботу Інтернету. Роутер без світла може працювати при наявності зовнішніх джерел живлення. Для цього радимо використовувати павербанк чи джерело безперебійного живлення.

Використання power bank для підтримки роботи роутера

Як підключити роутер без світла

Навіть при відключеннях світла можна залишатись з Інтернетом. Слід пам’ятати, що цей спосіб працює в тому випадку, якщо провайдери використовують генератори, а до вашої оселі підведене оптоволокно (або вдома встановлений спеціальний оптичний термінал). Для підключення до мережі з’єднайте термінал та роутер із додатковим блоком живлення. Для цього ідеально підійде звичайний павербанк чи генератор. Таким чином, ви можете забезпечити домашній Інтернет, одночасно користуючись Інтернетом та заряджаючи свій пристрій. Завдяки цьому ви зможете залишатись на зв’язку до 12 годин.

Зовнішні джерела живлення для роутера ефективні у випадку віялових та аварійних відключень. Також цей спосіб стане у пригоді, якщо під час блекауту працює мобільний Інтернет, але його швидкості недостатньо для нормальної роботи. В таких випадках вам знадобиться доступ до домашнього безперебійного Інтернету, який можуть забезпечити провайдери за технологією GPON (Gigabit Passive Optical Network).

Як підключити роутер без світла

Підтримка роботи роутера в умовах відключення електроенергії за допомогою павербанка

Для того, щоб підключитися до мережі, підключіть оптичний термінал та роутер до додаткового блоку живлення (павербанк чи невеликий генератор).

Пристрій можна використовувати в наступних випадках:

  1. Користування домашнім Інтернетом.
  2. Одночасне користування Wi-Fi та зарядка ноутбука.

У першому випадку час користування загалом не перевищує шести годин, у другому – чотирьох годин. Для того, щоб забезпечити роботу роутера, підключіть павербанк до оптичного терміналу та Wi-Fi-роутера. Для цього використовуються два USB-проводи DC розміром 5,5 мм х 2,1 мм. При цьому використовуйте два павербанки: для роутера та для термінала.

Якщо ви маєте спеціальні дроти з підвищенням напруги, то Інтернет буде працювати навіть з одним зовнішнім акумулятором. Таким чином, альтернативні способи підключення роутера без електроенергії забезпечать вам доступ до Інтернету до декількох годин. Час роботи може відрізнятись. На це впливає потужність павербанка.

Цікаво знати: специфічне обладнання для підключення роутера без електроенергії

Як підключити роутер без світла

Забезпечити доступ до Інтернету можна використовуючи джерело безперебійного живлення для маршрутизатора. Такий пристрій резервного живлення забезпечує живлення маршрутизатора при відсутності електроенергії. Він гарантує, що прилад буде залишатись увімкненим і продовжуватиме функціонувати. ДБЖ запобігає:

  • втраті особистих файлів;
  • перерваному зв’язку;
  • іншим проблемам, які виникають при відключенні світла.
Як підключити роутер без світла

Джерело безперебійного живлення для роутера має і додаткові функції, серед яких:

  1. Захист від перенапруги. Пристрій захищає WIFI-роутер та інші підключені пристрої від різкого перепаду напруги.
  2. Додатковий акумулятор. Впливає на живлення маршрутизатора під час перебоїв і забезпечує безперервну роботу.
  3. Захист від перевантаження. Запобігає пошкодженню через надмірне навантаження.
  4. Стабілізатор живлення. Допомагає регулювати подачу живлення на маршрутизатор, забезпечуючи стабільний та постійний потік енергії.
  5. Захист даних. Часто джерела безперебійного живлення мають функції резервного копіювання та захисту даних. Це дозволяє користувачам зберігати та передавати важливі дані у разі вимкнення електроенергії.
  6. Автоматичний перезапуск. Пристрій автоматично перезавантажує маршрутизатор після відновлення живлення у багатьох моделях.
  7. Дистанційне керування. Деякі моделі дозволяють користувачам віддалено контролювати ДБЖ та керувати ним (в тому числі – моніторинг стану батареї та керування функціями увімкнення/вимкнення живлення).

Вихідні роз’єми на ДБЖ для роутера можуть відрізнятись залежно від конкретної моделі та роутера. Найбільш поширеними вихідними роз’ємами є циліндричні роз’єми постійного струму діаметром 5.5 мм.

Якщо ж вам необхідно не лише живлення для роутера, а й для ноутбука, то радимо придбати пристрій безперебійного живлення на 800 В. Він має 3 виходи типу розетки, до яких можна приєднати вилки різних пристроїв. Такий прилад працюватиме протягом 2-4 годин. При бажанні ви можете знайти пристрої безперебійного живлення на 850 В. Вони функціонують до 6 годин поспіль. Ці поради точно допоможуть вам у випадку раптового відключення світла.Залишайтесь в мережі навіть при відсутності електрики!

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.