back to top

Висока потужність всмоктування: погляд у глибини найсильніших пилососів 

🌀 Висока потужність всмоктування — ключ до ідеальної чистоти! 🌪️ Дізнайтеся, як найсильніші акумуляторні пилососи забезпечують бездоганну якість прибирання 🏡

Шукаєте пилотяг, здатний прибрати складні забруднення? Тоді для вас важлива висока потужність всмоктування. Потужні пилососи забезпечують фантастичну продуктивність як на твердих підлогах, так і на килимах. Вони чудово справляються зі сміттям, пилом, будь-яким стійким брудом та навіть збирають рідини. Але не все так просто.

Існує кілька важливих параметрів, які визначають пилотяги з високим тиском всмоктування. Як їх не переплутати та не переплатити за зайве? Розбираємось разом: спочатку визначимось у термінах, а потім подивимось, як вони працюють, на прикладі потужного девайса.

Зміст

  1. Як працює пилосос?
  2. Споживча потужність, потужність всмоктування та сила всмоктування: у чому відмінність?
  • Споживча потужність
  • Потужність всмоктування
  • Сила всмоктування
  • Чому все так складно? Взаємозв’язок трьох параметрів
  1. Яка сила всмоктування підійде для ваших завдань?
  2. На що здатний потужний пилосос? Розбираємось на прикладі Jimmy H10 Pro
  • Неймовірна потужність
  • Регулювання потужності
  • Подвійний горизонтальний циклон
  • Складана конструкція
  • Великий комплект аксесуарів
  • Висока автономність
  1. Висновки

Як працює пилосос?

Для того, щоб порівняти характеристики, нам спочатку потрібно зрозуміти основи роботи пилотяга. Усі вони працюють за таким принципом:

  1. Повітря всмоктується з отвору на насадці.
  2. Потім потік повітря проходить через пилотяг, мішок і/або систему фільтрів.
  3. Потім виводиться через випускний отвір.

Цей повітряний потік створюється вакуумним двигуном. Він складається з електричних компонентів, прикріплених до одного або декількох вентиляторів. Коли вентилятори обертаються, створюється часткове розрідження повітря, і тиск всередині пилотяга падає нижче атмосферного тиску повітря в приміщенні. Оскільки тиск повітря ззовні пилотяга вищий, ніж всередині, повітря виходить крізь девайс назовні.

Отже, все залежить від двигуна. І отут може здатися, що чим потужніший двигун, тим більший перепад тиску, а отже, вища потужність всмоктування та інтенсивніший потік повітря. Але ні. Сама лише потужність двигуна ще не говорить про ефективність всього пилососа, а є лише її частиною.

Споживча потужність, потужність всмоктування та сила всмоктування: у чому відмінність?

Якщо ви вперше вибираєте пилотяг, ці три характеристики можуть викликати непорозуміння.  Вони пов’язані між собою, проте це зовсім різні параметри.

Висока потужність всмоктування

Споживча потужність

Це кількість електроенергії, яку споживає двигун пилотяга за певний час. Вона вимірюється у Ватах (Вт). 1 Вт — потужність, при якій робота в один джоуль здійснюється за одну секунду. Тобто цей параметр характеризує саме електричну систему пилотяга, на відміну від двох наступних.

Потужність всмоктування

Це здатність пилососа всмоктати певний обсяг повітря за одиницю часу. Тут знов згадуємо, як працює пилотяг, а саме частину про розрідження.

Для того, щоб створити потік, який по трубці піде всередину корпусу, необхідно створити всередині зону низького тиску — розрідження. Що вище розрідження, то активніше туди спрямуються повітря разом зі сміттям. Тому потужність всмоктування розраховується так:

Потужність всмоктування (Вт) = об’єм повітряного потоку потік (м3/с) × розрідження (Па). Залежно від системи одиниць вимірювання, рахується у Ватах або Аероватах.

Сила всмоктування

І нарешті сила всмоктування. Це те саме розрідження (тяга), про яке ми говорили вище — тобто, зона низького тиску, що допомагає всмоктувати сміття разом із повітрям. Вимірюється у Паскалях (Па). Чим більше Па, тим сильніший низький тиск створює пилосос і тим більше пилу він захоплює.

Чому все так складно? Взаємозв’язок трьох параметрів

Висока потужність всмоктування

Отже, ми визначились: споживча потужність характеризує роботу електродвигуна пилотяга, а потужність всмоктування показує роботу його вакуумної системи. Обидві характеристики важливі для ефективності, але всмоктувальну здатність характеризує саме остання.

Тому найефективнішим буде той девайс, у якого якомога нижча споживча потужність і при цьому вища потужність всмоктування. А от на що орієнтуватися далі: Вати чи Паскалі? Адже раніше всі чудово обходилися потужністю всмоктування у Ватах…

А справа ось у чому. У 2000-х роках у ЄС були прийняті закони, які обмежують енергоспоживання пилотягів до 900 Вт. Оскільки більше не можна було підвищувати потужність всмоктування понад 900 Вт, виробники змушені були обмежувати витрати на електроенергію, але при цьому генерувати високу потужність всмоктування. Так почали використовували одиницю Па, з якою можна було знову грати з великими цифрами.

Пилотяги автоматично ставали більш ефективними. Як наслідок, вказувати значення потужності у ватах більше не мало сенсу. Тому ми з вами частіше бачимо багато нулів у паскалях.

Яка сила всмоктування підійде для ваших завдань?

Висока потужність всмоктування

Від цього показника дуже залежить ціна пилотяга та його можливості. Тому сучасні акумуляторні пилососи випускаються в різних форматах:

  • Мінімальна сила всмоктування (10 000–12 000 Па) призначена для легкого рутинного прибирання та видалення дрібного сміття.
  • Середня (12 000–20 000) — для складніших завдань на кшталт прибирання килимових покриттів та невисоких килимів.
  • Максимальна сила всмоктування (25 000 Па та вище) використовується для глибокого очищення та видалення стійкого бруду. Це найкращий вибір, якщо у вас є домашні улюбленці, а діти часто щось розсипають або розливають.

На що здатний потужний пилосос? Розбираємось на прикладі Jimmy H10 Pro

Коли ми говоримо про потужність, важливі не лише вати та паскалі. Не варто забувати і про додаткові технології, які допомагають збільшувати та підтримувати силу всмоктування. А також — про деталі та аксесуари, які роблять прибирання якіснішим. Яскравий приклад девайса, у якого є все це — Jimmy H10 Pro Hercules

Jimmy H10 Pro

Неймовірна потужність

Цей акумуляторний пилосос ідеально підходить як для поточного, так і для глибокого прибирання у домі чи офісі. Його не просто так назвали Геркулесом: він просто неймовірно сильний. Максимальна потужність всмоктування становить 26 000 Па або 245 Вт. При цьому споживча потужність двигуна — 600 Вт. Це дуже хороший показник ефективності.

Завдяки цьому він здатен всмоктати будь-який бруд: від шерсті домашніх тварин до кавових зерен, від довгого волосся до розкиданих пластівців — усе буде прибрано за лічені секунди. Але це ще не все.

Регулювання потужності

Jimmy H10 Pro — розумний пилосос. У нього є датчик розпізнавання забруднень. Він визначає, наскільки брудна підлога та передає дані інтелектуальній системі управління. Розумні алгоритми вибирають потужність під рівень забрудненості та тип поверхні.

На килимах девайс автоматично вмикає режим Турбо. Але як тільки ви переходите на дерев’яну підлогу, плитку чи ламінат, він знижує інтенсивність до режиму Еко. Це допомагає не тільки добре прибирати, а й заощаджувати ресурс акумулятора.

Подвійний горизонтальний циклон

Така система збору пилу значно ефективніша за вертикальний циклон, який встановлений у більшості пилотягів. Він допомагає підтримувати постійну потужність всмоктування, навіть коли пилозбірник переповнений. Втім, це не означає, що можна його не очищувати)

Висока потужність всмоктування

Складана конструкція

Зчеплення щітки з поверхнею теж впливає на ефективність прибирання. Але коли чистиш під меблями, воно може погіршуватись. Щоб цього уникнути, розробники Jimmy зробили гнучку трубку. Просто злегка натискаєте на кнопку і вона складається. Далі просто легко підводимо щітку під диван чи крісло — і пил збирається так само добре, як у звичайному стані. А для того, щоб прибрати у важкодоступних куточках або у салоні машини, тут є знімний ручний пилосос.

Великий комплект аксесуарів

Девайс отримав купу насадок у комплекті — на всі випадки життя. Тут є основний ролик, додатковий ролик для килимів, моторизована щітка для м’яких меблів, подвійна насадка для оббивки, м’яка вузька насадка та щілинна. Все це зручно зберігається на підлоговій док-станції разом з пристроєм.

Ще одна приємність — цей пилосос для сухого чищення можна перетворити на 2-в-1. Модуль для вологого прибирання не входить у комплект, але його можна докупити та встановити самостійно. Як і мийну насадку або змінний фільтр. Те, що аксесуари для цієї моделі є у вільному продажі — теж великий плюс.

Висока автономність

У Джимі не лише велика сила всмоктування: автономність теж на висоті. Батарея на 3000 мАг забезпечує до 90 хвилин прибирання в екорежимі та до 12-17 хвилин — у турборежимі. Тому це ще й хороший вибір для прибирання великого будинку.

Висновки

Тож якщо у вас тверді покриття та немає потреби у ретельному прибиранні, можна зекономити та вибрати недорогий акумуляторний пилосос. А якщо прибирати багато та часто, краще вкластися у потужнішу модель на кшталт Jimmy H10 Pro Hercules. До того ж на WO.UA зараз діє велика знижка на цю модель. А щоб познайомитися з нею краще, ви можете записатися на відеоконсультацію у наших експертів. Потужного та легкого вам прибирання!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому пилосос неприємно пахне? 8 причин запаху та...

🌀 Ви помітили, що ваш пилосос неприємно пахне чи навіть смердить?...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.