back to top

Сяюча усмішка і здорові зуби. Скільки коштує ультразвукова зубна щітка та чому вона потрібна? 

✨🦷 Доглядай за зубами правильно та отримай ідеальний посмішку.  Дізнайся, як зберегти зуби та ясна здоровими,  скільки коштує ультразвукова зубна щітка та які її переваги перед звичайною 😁🦷

Якщо ви дбаєте про зуби та ясна, ви, ймовірно, вже цікавились електрощітками. Але їх так багато… як зрозуміти, яка потрібна саме вам? Саме тому розбираємось у сучасних технологіях виготовлення електрощіток та їхніх перевагах. Зʼясуємо, скільки коштує ультразвукова зубна щітка, чим вона відрізняється від звукової і коли варто доплатити за додаткові функції. 

Зміст

  1. Навіщо потрібна електрощітка?
  2. Звукова vs ультразвукова зубна щітка
  • Види електричних зубних щіток
    • Звукова vs коливальна електрощітка: що краще?
    • Ультразвукова зубна щітка: переваги, особливості та… підводні камені
  1. Скільки коштує ультразвукова зубна щітка?
  1. Висновки

Навіщо потрібна електрощітка?

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка

У порівнянні з ручними щітками, електричні значно ефективніші. До того ж вони полегшують чищення. Ось причини, чому стоматологи часто рекомендують їх своїм пацієнтам:

  • Електрощітки менш абразивні, але більш ретельні, ніж традиційні. Вібрації та коливання ефективніше позбавляють від нальоту на зубах і яснах. 
  • Вони масажують ясна, покращують кровообіг та загальний стан.
  • Більшість електрощіток мають вбудований таймер, який спонукає вас чистити зуби повні дві хвилини.
  • Зручні для людей із обмеженою свободою рухів. Такі моделі дозволяють людям, які страждають, наприклад, на артрит, чистити зуби належним чином і мінімізувати больові відчуття при цьому.

Звукова vs ультразвукова зубна щітка: що краще?

Здавалося б, вибір електричних зубних щіток просто нескінченний. Але насправді видів цих девайсів не так вже й багато. Розглянемо їх докладніше.

Види електричних зубних щіток

Пульсуючі, коливальні, звукові та ультразвукові щітки — всі вони заслуговують на увагу. А найкраща — це та, якою ви будете користуватися двічі на день по дві хвилини. Ви можете купити найсучаснішу зубну щітку, але якщо вона неприємно відчувається в роті або подразнює ясна, ви просто відкладете її. 

Звукова vs коливальна електрощітка

Коливальна зубна щітка обертається і пульсує, тобто рухається або розгойдується вперед-назад навколо всього зуба. Тому її ще називають осцилююча або зворотно-обертальна зубна щітка. Такі моделі, як правило, працюють голосніше, ніж звукові. Вібрації можуть навіть спочатку неприємно відчуватися, але потім до них звикаєш. 

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка

Звукова електрощітка створює більш мʼякі та тихі вібрації — при цьому щетинки рухаються зі сторони у сторону, щоб зруйнувати зубний наліт. Частота цих вібрацій складає в середньому від 16 Гц до 20 000 Гц, десь 12 000—24 000 обертів або 24 000—48 000 коливань на хвилину. Девайси, що створюють звукові коливання вище цієї частоти, вже вважаються ультразвуковою зубною щіткою. Першим брендом, який представив звукову технологію, був Sonicare, а сьогодні вона настільки розвинулася, що використовується навіть у недорогих електрощітках.

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка: переваги, особливості та… підводні камені

Це останнє покоління засобів гігієни зубів, які використовують для зменшення нальоту і бактерій ультразвукові хвилі — акустичні хвилі,  що генеруються на частоті за межами людського слуху. Щоб назвати щітку дійсно «ультразвуковою», мінімальна частота цих хвиль має бути від 20 000 Гц або 2.4 мільйони рухів на хвилину. А більшість сучасних двигунів здатні підтримувати частоту 1.6 МГц, що відповідає 96 000 000 імпульсів або 192 000 000 рухів на хвилину. 

А тепер найцікавіше. Саме в такому діапазоні працює професійна стоматологічна техніка для видалення твердого зубного каменю. Якщо ви коли-небудь робили професійне чищення у стоматолога, ви відчували на собі дію ультразвуку.  Людині зі здоровими зубами та яснами цю процедуру проводять в середньому 1 раз на 6 місяців в стоматологічному кабінеті. А виконувати її частіше можна тільки за призначнням лікаря.

Саме тому, якщо у побуті ви чуєте словосполучення «ультразвукова зубна щітка», скоріше за все, мова йде все ж про звукову зубну щітку, але з дуже високою швидкістю вібрацій. Але не такою високою, як у професійних стоматологічних інструментів. Завдяки цьому так звані ультразвукові моделі широко використовують у повсякденному догляді за зубами, на відміну від професійних. Іншими словами, модель із позначкою Ultrasonic буде потужнішою за просто Sonic, але не чекайте від неї потужності, як у кабінеті лікаря.

Ця технологія почала набирати обертів з 2013 року. У неї є всі переваги звукової щітки, а також додаткові переваги:

  • Ультразвукові зубні щітки працюють майже безконтактно і без механічних рухів. Частота ультразвукових хвиль настільки висока, що механічні рухи непотрібні. Відповідно, емаль не стає тоншою, як від звичайного надто ретельного очищення.
  • Ви можете без зусиль дістатися навіть до важкодоступних ділянок, особливо у поєднанні зі спеціальною зубною пастою. Тому технологія також корисна для тих, хто носить брекети, імпланти, коронки чи мостовидні протези.  
  • Такі моделі покращують кровообіг ясен, запобігаючи гінгівіту або допомагаючи в процесі загоєння. Таким чином, вони також можуть допомогти боротися із захворюваннями ясен.
  • Ці девайси працюють тихіше, ніж звичайні електричні зубні щітки, що робить їх більш комфортними у використанні. 

Це найкраще, що можна зробити для гігієни порожнини рота. Навіть після першого використання у роті відчувається приємна гладкість та чистота.

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка?

Ми протестували кілька типів щіток, від базових моделей до наворочених і вибрали найкращі на нашу думку.

Найкраща недорога електрощітка

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка Oclean Air 2

Лідер у нашому списку — електрична зубна щітка Oclean Air 2. Станом на 14 лютого 2024 ціна електрощітки становить усього 21$. При цьому вона важить менше ніж 100 г, а її потужний двигун генерує 72 000 коливань за хвилину. Щітка працює у 2-х режимах — нічного та комплексного чищення, а також має датчик сили натиску, який спрацює, якщо ви будете тиснути надто сильно. Додайте сюди до 40 днів автономної роботи та магнітну зарядку — виходить просто ідеальна базова електрощітка. А ще девайс неймовірно стильно виглядає: сучасно та лаконічно. Можна вибрати з-поміж 4-х відтінків корпусу — білий, рожевий, зелений або фіолетовий.

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка Oclean Endurance

Oclean Endurance

Звичайна ціна Oclean Endurance складає 36$, а на знижках можна купити ультразвукову електрощітку за 26$. Вона теж видає 72 000 коливань на хвилину та має два режими чищення — ніжне та ретельне, для людей із різною чутливістю. Захист від вологи та таймер теж передбачено, як і у попередньої моделі. А от датчика сили натиску немає. Зате є зручне настінне кріплення. Девайс здатний на 30 днів роботи на одному заряді та дадатково має 7-денний режим чищення для новачків: щоб ви звикали до вібрацій поступово і з комфортом.

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка Oclean Flow Sonic

Ця недорога електрощітка Oclean Flow Sonic ще потужніша — виконує 76 000 коливань на хвилину, працює автономно до 180 днів, має вбудований 2-хвилинний таймер, 5 режимів чищення та високий ступінь захисту від вологи IPX7. І при цьому коштує 42$, а зі знижкою — 34$. У неї дуже цікавий дизайн, який ні з чим не сплутаєш: смугастий корпус, де відтінки плавно переходять з одного в інший.

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка топового рівня: 3 найкращі електрощітки від WO.UA

Ми зʼясували, якою може бути базова ультразвукова електрощітка. А тепер переходимо до найкращих моделей, які подарують вам ще більше задоволення від якісного догляду. Це дійсно розумні електрощітки, які крім основних функцій, ще й відстежують результати чищення та надають звіти у застосунку.

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка Oclean X Pro Elite OLED

Сама назва Oclean X Pro Elite OLED вже натякає на преміальний дизайн та зручне управління з екраном. Вона дійсно виглядає статусно: корпус зі спеціальним покриттям ну дуже приємний на дотик, щітку просто не хочеться випускати з рук. Вона представлена у сірому, синеьому, зеленому, рожевому та фіолетовому відтінках корпусу. Особливості цієї моделі такі:

  • Потужний безщітковий двигун Maglev, який генерує до 84 000 коливань на хвилину, і при цьому дуже тихо працює — рівень шуму на максималках менше 45 дБ.
  • 4 режими чищення — делікатний, масаж ясен, відбілювання та полірування, повсякденний
  • Яскравий OLED-екран, який показує час чищення та зони ротової порожнини.
  • Трекінг пропущених зон — все, що ви недочистили, показується на екрані та у застосунку. При цьому також лунає звуковий сигнал.
  • Підключення до застосунку Oclean Care+, у якому відображаються звіти та статистика чищення, щоб покращувати ваші результати. Докладніше про застосунок можна прочитати у цій статті.
  • Захист від вологи IPX7. Це означає, що щітку можна занурювати на глибину до 1 м та стояти під душем, поки чистиш зуби. Головне, щоб вода не потрапила у розʼєм для зарядки (не хвилюйтесь, він закривається).
  • Зручна насадка з комбінованими щетинками DuPont Diamond + DuPont Classic, яка і якісно чистить, і ніжно масажує ясна.
  • До 35 днів автономної роботи та повна зарядка за 3.5 годин.

Звичайна ціна X Pro Elite OLED складає 80$, але на WO.UA продовжується акція до Дня закоханих, тому поки що можна купити електрощітку за 58 $.

Розумна зубна електрощітка Oclean X Pro Digital

Розумна зубна електрощітка Oclean X Pro Digital

Сріблястий, золотистий, синій чи фіолетовий — який би колір корпусу ви не вибрали, Oclean X Pro Digital виглядає неймовірно. Але найцікавіше, звісно, всередині. Ця модель дуже схожа на Elite OLED, тому зосередимось на відмінностях:

  1. Покращений трекінг пропущених зон ротової порожнини. Щітка показує не 4, а 8 зон рота у 3D. Вона підсвічує недочищені ділянки з внутрішньої та із зовнішньої сторін.
  2. Девайс мотивує вас чистити зуби краще не просто через картинки на екрані. Вона дає фідбек у вигляді емодзі. Емоційна підтримка завжди актуальна, навіть якщо мова іде про просте чищення зубів.
  3. Рівень шуму трози вищий — до 55 дБ.
  4. Не 4, а 5 режимів чищення — ранковий, вечірній, стандартний, ексклюзивний режим та делікатний.
  5. Розширена підтримка застосунків — щітка підтримує не тільки Oclean Care+ для iOS або Android, але й Apple Health.
  6. Інша форма зарядного блоку.

Докладніше про порівняння цих двох моделей ви можете прочитати тут. Що стосується вартості, на X Pro Digital зараз діє ну дуже вигідна знижка: вона коштує 66$ замість звичайних 103$.

Дитяча електрощітка Oclean Kids

Якщо ви хочете привчити дитину до здорових звичок, дитяча електрощітка Oclean Kids підійде для цього якнайкраще. У неї зменшені вага та розмір, щоб малюк міг зручно тримати її у долоні, а дизайн з дитячими малюнками викликає приємні емоції. Щітка здійснює 79200 рухів за хвилину і працює у двох режимах: ранкове та нічне чищення перед сном. Як і всі моделі Oclean, вона захищена від вологи. А ще у комплект входять 2 насадки DuPont Diamond + DuPont Classic, тож нею можуть користуватися двоє малюків. Управління тут дуже просте та зрозуміле для дитини, а час автономної роботи складає до 30 днів.  Ціна Oclean Kids зі знижкою — 32$.

Висновки

Скільки коштує ультразвукова зубна щітка

Для того, щоб зубна щітка вважалася «ультразвуковою», вона повинна випромінювати хвилі з частотою від 20 000 Гц або 2.4 мільйона рухів на хвилину. Взагалі-то на таких частотах працює професійна стоматологічна техніка, якою не можна робити чищення постійно. А ті щітки, які ми використовуємо у побуті, скоріше «умовно ультразвукові». Тож примітка «Ultrasonic» у назві означає високу швидкість вібрацій — вищу за звукову, але не таку високу, як у дійсно ультразвукової техніки.Хоча і звукові зубні щітки дуже ефективні, ультразвукові девайси пропонують більш інтенсивне очищення, не завдаючи шкоди зубній емалі. Вони добре видаляють наліт, але дбайливі до зубів, а також ідеально підходить для чутливих ясен. Незалежно від того, скільки коштує ультразвукова зубна щітка, вона є кращим вибором у порівнянні з традиційними електричними зубними щітками. Адже чим більше вібрацій — тем ретельніше чищення, особливо якщо вам потрібно відбілювання. Якщо ви дійсно хочете, щоб ваші зуби були чистими та здоровими, вам неодмінно варто інвестувати в ультразвукову зубну щітку.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.