back to top

Соковичавниця CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean: смачний огляд 

🍊💦Готуйте найсмачніший сік легко та швидко! 🍏 Соковичавниця CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean зберігає найкорисніше у фруктах та овочах🥤🌱

Море зелених яблук на кухні, гуркіт старої сокочавильниці та неймовірний аромат свіжого соку. Він тоненькою цівочкою стікає у стакан, і як же складно дочекатись, поки той наповниться… Такі от яскраві спогади викликав у мене наш сьогоднішній девайс. Хоча соковичавниця Cecotec Juice&Live 2500 EasyClean і не дуже схожа на стареньку машину з мого дитинства: ані гуркоту, ані довгих очікувань. Як вона працює, які має переваги та недоліки, чим відрізняється принцип роботи — читайте у детальному огляді. І обережно: можливо, від нього вам терміново захочеться соку🍊

Навіщо потрібна соковижималка вдома?

Не можна сказати, що вживання соків, особливо фруктових, — це от  прямо ключ до здоров’я та довголіття. Нутриціологи та дієтологи постійно сперечаються, варто їх пити чи ні, адже там багато цукру. Але все-таки свіжий, власноруч приготований напій має плюси:

  • Це смачно, при цьому корисніше за тістечко чи цукерку.
  • Здорова альтернатива алкоголю, якщо у вас вечірка.
  • Корисніше за пакетовані чи бутельовані соки з магазину — консервовані продукти, які вже не містять тих вітамінів, які є у свіжому напої. Власне, треба бути уважним, щоб знайти серед них саме сік, а не нектар.
  • Без соків складно уявити дитяче харчування.
  • Це важливий елемент спортивного харчування. Коли мені швидко потрібна енергія для тривалої пробіжки, склянка соку — найкраще рішення.
  • Витискання — іноді чи не єдиний спосіб отримати корисні речовини з деяких продуктів. Спробуйте купити або вручну приготувати буряковий сік: те ще завдання, правда?
  • Робити напій вдома — набагато дешевше та вигідніше. Особливо, якщо мова йде про запаси на зиму.

Сподіваюсь, я вас переконала, що соковижималка — корисний девайс, а тепер до деталей.

CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean

Розпаковка та перше враження

Машина поставляється у звичайній картонній коробці. Знімні деталі запаковано окремо, у пластик. Якогось особливого враження пакування не справляє, але ж і сегмент, так би мовити, не той. Все просто, зрозуміло, а головне надійно.

На фото девайс виглядає більшим, ніж є насправді. Хоча розміри відповідають заявленим — 18.2 х 16.4 х 46.3 см. У збірці все важить майже чотири кілограми.

Зовнішній вигляд 

Соковитискач виглядає досить цікаво та навіть якось футуристично — мабуть, через корпус. Він має колоноподібну форму та стоїть на антиковзних ніжках. Все разом це нагадує чи то робота, чи космічний корабель в мініатюрі.

Корпус виконано з нержавіючої сталі, але поверхня не нагадує звичну нержавійку, бо має приємне темно-сіре покриття з металевим відблиском.

З однієї сторони під’єднано шнур живлення, з іншої знаходиться носик для рідини та підставляється стакан, з третьої — ємність для відходів. З елементів керування — лише одна кнопка вмикання/вимкнення/реверс: її виділено блакитним, у фірмовому стилі Cecotec.

CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean

Що в комплекті?

Соковичавильниця поставляється із набором аксесуарів:

  • Контейнер для соку.
  • Контейнер для відходів.
  • Шнек.
  • Щітка для очищення.
  • Фільтр.
  • Товкач.
  • Кришка дозатора.
  • Інструкція

Машинка оснащена всім необхідним та одразу готова до використання. До речі, перед першим приготуванням не забуваємо ретельно промити всі знімні деталі. 

Як працює соковижималка? Розбираємось у технологіях

Є два типи сокочавильниць: відцентрові та шнекові. В обох свої переваги, але мені до вподоби саме другі. 

Чому я не куплю відцентрову соковижималку

Той спогад з мого дитинства на початку статті — якраз машина відцентрового типу. В таких пристроях є високошвидкісне обертове лезо, яке подрібнює фрукти та овочі на дуже дрібні шматочки. Відцентрова сила, що виникає при обертанні леза, відокремлює рідину від м’якоті — тверді частинки сортуються в окремий контейнер, а напій фільтрується через носик. Тобто вона не вичавлює, а вибиває сік.

Переваги таких пристроїв — висока потужність та швидкість. Навіть такі тверді овочі, як буряк і морква можна вичавити за лічені секунди. Вони також можуть вмістити великі шматочки продуктів, тож можна менше нарізати. Все це хороше рішення, коли треба переробити багато фруктів та овочів.

Але мені не треба багато. Тому конкретно для мого випадку недоліків більше:

  • З великою потужністю приходить сильний шум — такі машини дуже гучні.
  • Віджимання на надвисоких швидкостях створює тепло та піддає сік впливу більшої кількості кисню, оскільки в центрифузі створюється потік повітря. Це змінює смак — він стає не таким свіжим.
  • Напій виходить зазвичай рідший, зберігає менше поживних речовин.
  • При зберіганні рідина може змінювати щільність — розшаровуватись. Доведеться збовтувати його, щоб знову змішати.
CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean

Чому шнекова соковижималка краще, ніж відцентрова?

Cecotec Juice&Live 2500 EasyClean — шнекова сокочавильниця холодного віджиму. Вона використовує обертовий шнек для отримання соку. Спочатку продукти подрібнюються, а потім продавлюються через фільтр. Тобто, машина саме вичавлює сік з м’якоті, а не вибиває її.

Цей метод займає трохи більше часу, ніж відцентровий, тому такі моделі ще називають  «повільна соковижималка». Основні її переваги такі:

  • Цей метод вичавлює більше соку та клітковини, відповідно, корисних речовин.
  • Утворюється менше відходів.
  • Напій виходить густіший та свіжіший на смак.
  • Низька швидкість не дає їй нагрітися і нагріти рідину.
  • Працює тихо, що особливо круто, якщо хочеш приготувати сніданок.
  • Фрукти й овочі мінімально  контактують із киснем.

Із методами віджиму розібралися, тепер до технічних параметрів. 

Технічні характеристики

Потужність200 Вт
Швидкість обертів70 обертів на хвилину
Кількість швидкостей 1
Об’єм контейнера для соку0.7 л
Об’єм контейнера для відходів 0.6 л
Матеріал шнека та ємностейTritan

Як на мене, нормальні базові параметри, якщо не плануєш юзати соковитискач у промислових об’ємах. Єдине, що спочатку трохи занепокоїло — тут не можна налаштувати швидкість обертів, вона лише одна.

CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean

Готуємо сік із Juice&Live 2500 EasyClean 

Наш огляд почався зі згадки про яблука, тож саме на них я затестила соківницю вперше. В мене було кілька кислих та зелених Грені Сміт та парочка солодких Фуджі. І це добре, бо зелені сорти зазвичай тверді, було цікаво, чи впорається з ними ця машинка. І вона впоралась!

Сам процес приготування суперпростий:

  1. Миємо продукти.
  2. Підставляємо контейнери для соку та відходів.
  3. Завантажуємо інгредієнти в отвір. Якщо треба, використовуємо штовхач. Мені він не знадобився.
  4. Закриваємо кришку.
  5. Вмикаємо машинку кнопкою.
  6. Коли бачимо, що наш продукт подрібнено — завантажуємо наступний. Можна робити це прямо у процесі, не вимикаючи девайс.
  7. Після завершення відкриваємо захисний клапан, щоб перелити готовий напій.

Що мені тут сподобалось: невеликі яблука можна завантажувати цілими. Шнек настільки міцний, що розчавлює їх без затримок. А от величенькі Фуджі довелося порізати.

Другий момент — це клапан на носику. Дуже зручно, бо його можна відкрити як на повну, так і трошечки. Сам собі регулюєш, аби краплі не розбризкувались навколо.

А ще, хоч це і так званий «повільний» соковитискач, мій сік навіть не встиг сильно потемнішати. Консистенція — ідеальна, прозора, без часточок. Вийшло дуже свіжо, ароматно і сильно яблучно. Як у спогадах. До речі, про спогади: отого гуркіту не було. Ще раз переконалась, що мені потрібний пристрій без центрифуги.

CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean

Готуємо соус

Адже соківниця — не лише для соків! Ділюся рецептом корисного та смачного соусу для м’яса та риби, як завжди — все на око та на смак. Його ще можна використовувати як заправку для супів та й просто у якості пасти для бутербродів:

  • Підготуйте інгредієнти — помідори, кілька скибочок часнику, цибулина, сіль, чорний перець, ложечка олії та ваші улюблені сухі спеції. Свіжі теж можна, але тоді враховуйте, що термін зберігання буде трохи нижчий.
  • Зробіть сік із томатів.
  • Розчавіть часник та дрібно наріжте цибулю.
  • Злегка карамелізуйте цибулю із часником у сотейнику чи невеликій каструльці.
  • Влийте у сотейник сік. Можна додати трохи м’якоті, яка відділилася у процесі приготування соку, якщо хочете більш фактурний соус.
  • Випарюйте рідину до необхідної консистенції. У процесі додайте сіль та спеції.
  • Якщо хочеться зробити соус густішим, можна додати трохи крохмалю.

Як ви розумієте, з томатами все вийшло ще швидше, аніж із яблуками.

Готуємо мигдальну пасту та молоко

Звісно, я не могла не спробувати цей девайс на чомусь складнішому та твердому. Одразу скажу, що продукти з великими та твердими кісточками типу вишні або сливи тут не можна подрібнювати: шнек просто зламається. А от горіхи, апельсини та лимони з кісточками використовувати дозволяється.

CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean

Готується все максимально просто. Спочатку замочуємо мигдаль (так само інші горіхи або суперфуди типу чіа чи кунжуту) у воді: мінімум на 4 години, а краще на ніч. Потім зливаємо воду, відмочені горіхи промиваємо та завантажуємо у соковитискач. У процесі додаємо трохи води, щоб полегшити роботу шнека та отримати правильну консистенцію.

З одного боку отримуємо ніжну горіхову пасту, з іншого — смачне та свіже мигдальне молоко. Якістю я лишилася задоволена.

Миємо соковитискач

EasyClean — то не просто гарна назва. Обидві ємності, для рідини та для відходів дуже легко миються, навіть холодною водою. І гарячою можна: шнек та резервуари виготовлені з екологічно чистого матеріалу Tritan, що не містить бісфенолу А (BPA), а значить, не боїться нагріву. Перед миттям тут рекомендується вмикати режим реверса, щоб легше відмити шнек: так я і зробила.

CECOTEC Juice&Live 2500 EasyClean

А ще за інструкцією тут всі знімні елементи можна мити у посудомийці. У комплекті також є щіточка для очищення, але мені вона не знадобилася.

Висновки

Хоча соковитискач Cecotec Juice&Live 2500 EasyClean лише тимчасово був у мене на огляді, я б не відмовилась поселити його на своїй кухні. Сік готує  відмінний, працює тихо, миється легко. А, і ще місця займає мало. Єдине, чого мені не вистачило, це все-таки регулювання швидкостей: люблю мати вибір для різних продуктів. Але це не те щоб принциповий недолік.

Думаю, купити соковижималку точно буде актуально тим, хто як і я, займається спортом та дотримується принципів здорового харчування. А також батькам, які дбають про свіжі та корисні страви для своїх малюків. Та й просто врізноманітнити меню для родини цікавими соусами та пастами. До того ж на цю модель зараз діє пристойна знижка та акція «Знайшли дешевше», тож не втрачайте приємну можливість придбати вигідно.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.