back to top

Смарт-годинники Haylou: доступні технології для активного життя

Компанія Haylou, раніше відома своїми навушниками, неабияк просунулась у випуску смарт-годинників. Тож ми вирішили приділити увагу одразу трьом моделям: Solar Lite, Solar Plus та RS4 Plus. Головне питання, чи може бути такий недорогий смарт-годинник дійсно зручним? Порівнюємо технічні характеристики та можливості⚡А якщо вам подобається дивитись та слухати, ми підготували докладний відеоогляд на ці моделі.

Комплектація та дизайн 

У кожної з трьох коробок знаходимо стандартний набір: смарт-годинник, зарядний кабель та документація. Нічого зайвого. Тільки у RS4 в комплект входять аж 2 змінних ремінці.

Зовні пристрої ну зовсім різні. Обидва Солари мають круглу форму та мінімалістичний вигляд. Корпус Лайт виконано з металу та пластику, причому пластик досить-таки приємний на дотик. А Плюс має металеву рамку, причому, досить широку. Браслети стандартні, силіконові, зі зручною класичною застібкою. В цілому, вигляд спортивний. Але можна погратися зі стилем та замінити ремінець на шкіряний.

«Четвірка» отримала квадратний циферблат. Корпус металевий, золотистий, у дизайні проскакують невеликі натяки на Apple Watch. Прикольно, що тут передбачено два ремінці: один гладкий зі звичайною застібкою, а другий — рифлений та з магнітним кріпленням.

Технічні характеристики

МодельSolar Lite LS05Solar Plus RT3 LS16RS4 Plus LS11
Дисплей1.38 дюймів (35 мм)1.43 дюймів (36 мм)1.78 дюймів (45 мм)
Роздільна здатність240 x 240 ppi466 х 466368 х 448
Тип матриціIPSAMOLED
Ємність батареї240 мАч280 мАч230 мАч
АвтономністьДо 20 днівДо 7 днівДо 10 днів
Захист від вологиIP68
Датчики та вимірювання
Серцевий ритм✔️
Пульсоксиметр✔️
Крокомір✔️
Моніторинг сну✔️
Моніторинг жіночого здоров’я✔️
Відстеження рівня стресу✔️
Калорії✔️
Спортивні режими51-100Більше 100Більше 100
Функції та можливості
Перемикання музики✔️
ДинамікиНі✔️Ні
МікрофонНі✔️Ні
ДзвінкиНіВхідні та вихідніНі
Сповіщення та повідомлення✔️
Wi-FiНі
Bluetooth5.3
Сумісність зі смартфономAndroid 6.0 або iOS 11.0 та вище

Дисплей

По-перше, всі три дисплеї сенсорні та кольорові👍 У Солар Лайт екран простіший, ніж у Плюс: яскравіший та чіткіший — AMOLED проти IPS все-таки. При цьому в обох є ціла купа налаштувань, можна навіть встановити свій екран. У RS4 теж AMOLED, роздільна здатність десь посередині.

У всіх версій немає автоматичного налаштування яскравості, тож під прямим сонячним світлом доведеться накручувати її вручну. Зате є загартоване об’ємне скло, яке захищає від механічних ушкоджень. Та олеофобне покриття — теж плюсик до комфорту.

Управління та застосунок

Годинниковий інтерфейс від Хайлу простий та максимально зрозумілий з першого погляду. Працює він досить швидко, принаймні, затримки, якщо є, то мінімальні. Повідомлення теж приходять миттєво. Ну, і головне, у версії Солар Плюс є динамік та мікрофон, тож із ними можна відповідати на дзвінки, не дістаючи смартфон із сумки.

Якщо хочеться трохи розширити інтерфейс та мотивувати себе на заняття спортом, можна встановити застосунок Haylou Fun. Туди інтегруються всі ваші дані про здоров’я, на основі яких зручно складати персональні плани тренувань.

Докладніше про спортивні режими

Всі три моделі отримали цілу низку режимів для базових тренувань:

  • Аеробіка.
  • Баскетбол.
  • Біг на вулиці та на тренажері.
  • Велосипед, велотренажер.
  • Гольф.
  • Веслування.
  • Гребля на тренажері.
  • Йога.
  • Кардіо- і еліптичні тренажери.
  • Катання на ковзанах.
  • Піший туризм.
  • Ходьба та ходьба на вулиці
  • Присідання.
  • Скелелазіння.
  • Танці.

Статистику тренувань зручно дивитись у застосунку. Показники стану здоров’я — також: кількість кроків, витрачених калорій, якість сну.

Автономність

Звісно, все залежить від режиму. Коли користуєшся девайсом просто як годинником, вистачає на довше. Якщо ж активно юзати спортивні функції, час автономної роботи зменшується. Як бачимо, у Солар Лайт батарея тримає заряд найдовше, а «четвірка» — на другому місці.

Підсумовуємо

Про переваги

В усіх трьох моделях плюсуємо до високого рівня вологозахисту: IPX68 — це все-таки не жарти. Приємно, що годинник дозволяє не просто помити руки, а й потрапити під зливу чи навіть поплавати на глибині до 1.5 м.

Лаконічність дизайну теж в тему. Девайс метчиться з одягом та різними аксесуарами. Причому, нормально виглядає як на чоловічій, так і на жіночій руці.

Ну, і звісно, ціна, куди ж без неї, тим більше, що на момент огляду на продукцію бренду діють знижки. Найбільш доступний смарт-годинник — це Solar Lite. При цьому купити Haylou RS4 Plus також можна досить вигідно.

Що по недоліках?

По-перше, у Haylou немає GPS, тож для навігації доведеться скористатися смартфоном.

Трохи шкода, що немає динаміка та мікрофона, щоб відповідати на дзвінки та не діставати смартфон кожного разу. Але не забуваємо, це бюджетний сегмент.

Який вибрати смарт-годинник?

У номінацій «Найкраща автономність» виграє Haylou Solar Solar Lite. Цей годинник точно сподобається тим, хто не хоче витрачати час на підзарядку. Він видає до 10 днів із включеним датчиком серцевого ритму та до 20 днів у базовому режимі. Радимо його тим, хто активно займається спортом.

Пальму першості за можливість здійснювати дзвінки віддаємо Solar Plus. Причому, як вхідні, так і вихідні. Він же має найзручніший екран. Сенсорний, яскравий, із деталізованим зображенням, він ну дуже зручний.

А модель RS4 — хороший вибір для поціновувачів класичного дизайну з квадратним циферблатом. По функціях все схоже на Солар, але без дзвонилки.

Ну що ж, попри доступну ціну, ці моделі Хайлу все-таки кращі, ніж традиційний фітнес-трекер. Купа функцій, захист від вологи, презентабельна зовнішність та цікаві налаштування — те, що треба для активного життя.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.