back to top

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти насадки електрощітки?

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти насадки? Дізнайтеся у статті 👍

Для здоровʼя зубів та ясен важливо не лише регулярно та ретельно їх чистити. Догляд за самою щіткою теж неабияк важливий: як за ручною, так і за електричною. Сьогодні поговоримо, скільки часу можна користуватися електрощіткою, як часто міняти насадки, а також, на що звернути увагу, щоб щітка служила довго.

Скільки часу можна користуватися електрощіткою

Зміст

  1. Який термін використання електрощітки? Порівнюємо популярні моделі
  2. Скільки часу можна користуватися електрощіткою
  • Як часто міняти електрощітку?
  • Як часто міняти насадки електрощітки?
  1. Переваги електрощітки Oclean
  • Технічні переваги щітки
  • Переваги офіційного сервісу
  1. Як подовжити строк використання електричної щітки?
  • 1. Подовжіть термін служби акумулятора
  • 2. Поводьтеся зі щіткою акуратно
    • Не допускайте падінь
    • Не допускайте потрапляння вологи
  • 3. Підтримуйте чистоту
    • Очищуйте електрощітку
    • Очищуйте аксесуари
    • Зберігайте насадки окремо одна від одної
    • Зберігайте щітки якнайдалі від унітазу
  1. Висновки: скільки часу можна користуватися електрощіткою 

Який термін використання електрощітки? Порівнюємо популярні моделі

В середньому, сучасні щітки працюють приблизно 2-5 років. За відгуками користувачів, саме на стільки вистачає популярних моделей Philips Sonicare, CECOTEC, Braun, Pecham тощо. З мого досвіду, електрощітка Oclean поки виграє перед іншими, адже мої колеги користуються моделями бренду по кілька років, замінюючи лише насадки.

Скільки часу можна користуватися електрощіткою?

Скільки часу можна користуватися електрощіткою

Як часто міняти електрощітку?

Сам корпус електрощітки може прослужити вам і рік, і два, і навіть пʼять. А може й більше. Щоправда, так буває не завжди. Одного разу мені довелося замінити придбану на подарунок Philips Sonicare, бо вона перестала працювати вже через місяць. 

Але якщо щітка працює, а ви добре за нею доглядаєте, то строк роботи обмежується лише природним зносом акумулятора та інших частин. Іноді сервісне обслуговування може виправити навіть це, а іноді доводиться купувати нову електрощітку.

Як часто міняти насадки електрощітки?

У той час як корпус електричної зубної щітки може служити багато років, цього не можна сказати про насадку. Так само як і ручні зубні щітки, насадки для електричних зубних щіток потрібно регулярно замінювати.

Середній термін служби насадки — 3 місяці. Але буває, що доводиться міняти її частіше:

  • Якщо ви перехворіли на інфекційну хворобу. Мікроби можуть жити на зубній щітці, і ви можете повторно заразитися. 
  • Якщо ви чистите зуби занадто сильно. Тоді щетина починає швидше виглядати зношеною.

Тому стоматологи рекомендують занотовувати, коли ви почнете користуватися новою насадкою, щоб знати, коли настав час її замінити. 

Хоча електричною зубною щіткою можуть користуватися кілька людей, кожна людина повинна мати власну насадку для чищення, щоб запобігти перенесенню мікробів і бактерій. Якщо ви користуєтеся електричною зубною щіткою разом з іншими членами сімʼї, важливо, щоб кожен з них ретельно чистив щітку до і після використання.

Переваги електрощітки Oclean

Технічні переваги щітки

  1. Різноманіття моделей. Ви можете вибрати як просту щітку з мінімумом функцій, так і круту розумну електрощітку на кшталт Oclean X Pro Digital або дитячу електричну щітку Oclean Kids.
  2. Потужний, але тихий мотор. Виробник використовує для своїх девайсів магнітно-левітаційні безщіткові двигуни. Технологія Maglev разом із системою шумопоглинання дозволяє робить ці щітки найтихішими.
  3. Потужні акумулятори із терміном служби в середньому 30 днів. А у топових моделей — до 45 днів.
  4. Захист від вологи. Навіть дешева електрощітка цього бренду захищена від потрапляння води всередину.

Переваги офіційного сервісу

Завжди краще купити електрощітку у офіційного представника. І не лише через те, що ви отримуєте оригінальний девайс, а й ось чому:

  • Подовжена гарантія 2 роки. Якщо ви дотримуєтесь всіх умов використання, а електрощітка зламалась, її можна замінити.
  • Повернення та обмін 30 днів. Буває, що ви купували електрощітку на подарунок, а він не підійшов, або ще з якихось причин ви передумали. У таких випадках ви можете повернути девайс, якщо виконані всі умови повернення. І не протягом 14 днів, як зазвичай, а протягом місяця.
  • Якісне сервісне обслуговування та ремонт. У багатьох моделях зубних щіток можна замінити акумулятор або інші компоненти, якщо він відпрацював свій ресурс. Такий сервіс доступний лише в офіційного представника бренду Oclean — WO.UA. Краще проконсультуватися з виробником, перш ніж бігти за новою моделлю, оскільки ремонт може дати вам ще рік або два.

Електрощітка Oclean живе приблизно 2 роки, як і гарантія. І ви можете бути впевнені в тому, що щітка точно відпрацює свій гарантійний термін. В іншому випадку ви можете замінити девайс на новий або здати його в сервіс за гарантією.

Як подовжити строк використання електричної щітки?

Скільки часу можна користуватися електрощіткою

Звісно, хотілося б, щоб ваша електрична зубна щітка прослужила якомога більше. Чи досягне вона цього показника, часто залежить від того, як ви доглядаєте, чистите і зберігаєте свою щітку. Що ж можна зробити, щоб продовжити термін служби електричної зубної щітки?

1. Подовжіть термін служби акумулятора

Скільки часу можна користуватися електрощіткою, часто залежить від справності її акумулятора. Як і інші електронні пристрої, заряджати батарею слід лише тоді, коли вона розряджена

Не залишайте її підключеною до зарядного пристрою, коли вона досягла 100% заряду. Регулярне заряджання акумулятора на короткі проміжки часу може призвести до скорочення терміну служби акумулятора. Памʼятайте, що ви використовуєте електрощітку лише протягом двох-трьох хвилин за один раз. Краще зачекати, поки заряд акумулятора не досягне 0-20%, перш ніж перезаряджати його.

Якщо у вас стара модель, ймовірно, що надмірна зарядка акумулятора може скоротити термін його служби. Новіші моделі можуть мати технологію, яка запобігає перезаряджанню щітки, але рекомендується відключати зарядний пристрій після повного заряджання.

Як ми вже побачили на прикладі Oclean, топові електричні зубні щітки мають індикатор заряду акумулятора, який показує, коли настав час підзарядки, тому обоʼязково ознайомтеся з тим, що означають різні кольори індикаторів.

2. Поводьтеся зі щіткою акуратно

Не допускайте падінь

Падіння електричної зубної щітки може призвести до пошкодження внутрішніх компонентів, тому поводьтеся з нею обережно. Пошкодження, спричинені падінням, можуть призвести до анулювання гарантії виробника.

Не допускайте потрапляння вологи

Також важливо, аби всередину девайса не потрапила вода. Найкраща електрощітка завжди захищена від вологи. Найбільше вразливе місце — порт для заряджання. Тому у таких моделей  або безконтактна зарядка (як в Oclean X Ultra), або місце розʼєму для зарядки закривається спеціальною накладкою (так заряджається недорога електрощітка Oclean F1).

3. Підтримуйте чистоту

Скільки часу можна користуватися електрощіткою

Очищуйте електрощітку

Після кожного використання слід ретельно промивати насадку. Ви також можете продезінфікувати її, зануривши в розчин перекису водню після того, як відʼєднали її від тримача. Але краще та безпечніше використовувати стерилізатор для зубних щіток. Він нейтралізує бактерії за допомогою УФ-променів, не пошкоджуючи щетинки.

Очищуйте аксесуари

Регулярно чистіть чохол і тримач зубної щітки, щоб на них не накопичувалися бактерії. В середньому рекомендується чистити тримач і чохол зубної щітки кожні два тижні. Але якщо у вас велика родина, це варто робити частіше.

Зберігайте насадки окремо одна від одної

Якщо ви живете з іншими людьми, переконайтеся, що кожна головка зубної щітки має окремий тримач або що головки не контактують одна з одною, оскільки це може призвести до швидкого перенесення мікробів.

З часом і при багаторазовому використанні ви можете помітити, що на трубці насадки зʼявляється наліт. Видалити ці відкладення можна, протерши її мʼякою тканиною і гарячою водою, змішаною з перекисом водню.

Зберігайте щітки якнайдалі від унітазу

Скільки часу можна користуватися електрощіткою

Якщо у вас обʼєднаний санвузол, тримайте зубну щітку та насадку якомога далі від унітаза. Під час змивання в туалеті бактерії потрапляють у повітря, і вони можуть осідати на головці зубної щітки. Чохол або санітайзер для зубної щітки — хороший спосіб вирішити цю проблему. В іншому випадку, ви можете просто закріпити тримач якомога далі.

Висновки: скільки часу можна користуватися електрощіткою

У різних виробників термін служби дещо відрізняється. Тому перед покупкою завжди перевіряйте його. В середньому, можна очікувати, що електричні зубні щітки прослужать від трьох до пʼяти років. Більшість виробників пропонують гарантію на електричні зубні щітки терміном один рік, а деякі, як, наприклад Oclean, пропонують 2 роки гарантії. Тому обовʼязково зберігайте чек на випадок, якщо девайс не прослужить заявлений термін служби. До речі, при покупці у WO.UA ви отримуєте електронний чек, тож ризик загубити його набагато менше.

Скільки часу можна користуватися електрощіткою також залежить від того, наскільки ви дбаєте про неї. Важливо підтримувати чистоту щітки та аксесуарів, зберігати її правильно та не допускати падінь. При виконанні цих простих порад ви зможете користуватися щіткою максимально довго та з користю для здоровʼя зубів.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Миючий робот-пилосос Dreame D10s Pro та Dreame D10s...

🤖🧹Хочете купити миючий робот-пилосос? 🌀 Огляд-порівняння Dreame D10s Pro та Dreame...

Масажер Yunmai: яку модель вибрати? Огляд-порівняння та враження...

💪 Який масажер кращий для різних видів активності? 🚴 🧗 Читайте...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.