back to top

Що таке робот-пилосос та популярні питання про роботи-пилососи

Сучасні технології стрімко розвиваються. Щодня на ринку з’являється все більше і більш новинок, які значно спрощують життя сучасних людей. Тепер рутинні справи можна доручити автоматизованим помічникам. Один із найпопулярніших технологічних пристроїв – робот-пилосос. Даний прилад призначений для сухого та вологого прибирання підлоги без участі людини. Агрегат успішно справляється з усіма покриттями: з килимом та ковроліном, ламінатом і лінолеумом, паркетом та плиткою. Автоматизований пристрій моментально вбирає в себе пролиті рідини, пил та сміття різної фракції. Роботи-пилососи мають плоску форму, вони оснащені рухомими щітками по боках, які збирають сміття. 

Система всмоктування дозволяє прибирати бруд з поверхні. Пристрій рухається завдяки сенсорам, які не дають йому впасти з висоти чи зіштовхнутись із перешкодами. Робот обережно обходить меблі та інші перешкоди, продовжуючи прибирання за налаштованою траєкторією. Обертальні щітки підкидають сміття до основної. Щітка-валик підтягує сміття у контейнер через спеціальний фільтр. Деякі пристрої мають миючу функцію: в баки для рідини заливається вода чи миючий розчин, які подаються через розпилювальні сопла.

На скільки вистачає робота-пилососа

Робот-пилосос – це автоматизований пристрій, який дозволить прибрати велику квартиру чи будинок без вашої участі. Заощаджуйте час та зусилля, підтримуйте порядок в домі завдяки сучасному помічнику. Кожна модель робота має свої особливості. Обираючи агрегат, враховуйте різні фактори, наприклад, час роботи. Мінімальний час функціонування пристрою складає 60 хвилин. У середньому цей показник коливається від 60 до 160 хвилин. Сучасні моделі можуть працювати навіть до 180 хвилин на одній підзарядці. Обирайте модель в залежності від розмірів приміщення. Якщо квартира невелика, то для повноцінного прибирання вистачить години роботи. Якщо ж площа будинку складає понад 100 м.кв., обирайте більш потужний прилад. Розглянемо робот-пилосос Dreame Bot F9. Він забезпечує до 150 хвилин безперервної роботи на одному заряді батареї. Після цього пристрій самостійно повертається на док-станцію для відновлення підзарядки. Якщо ж прибирання не було завершене, він заряджається та продовжує прибирання.

Скільки електроенергії споживає робот-пилосос

Робот-пилосос працює від вбудованого акумулятора. Час роботи та заряджання залежить саме від нього. Якщо він більш якісний, то дозволяє довше прибирати, витрачаючи при цьому менше енергії. Такі моделі дозволяють заощадити на споживанні електроенергії. Зазвичай заряду вистачає від години до 3 годин. Заряджати пристрій слід перед початком прибирання. Цей прилад можна вважати економічним, так як за добу він споживає близько 187 Вт, за рік – приблизно 68 кВт. Звичайні пилососи своєю чергою споживають 1200 Вт/год. За рік звичайні моделі споживають приблизно 68-70 кВт. Споживання енергії майже не відрізняється, проте робот-пилосос працює щодня, забезпечуючи ідеальну чистоту, а звичайний – 1-2 рази на тиждень. Саме тому висновок один – набагато вигідніше використовувати роботи-пилососи. Завдяки ним чистота у будинку чи офісі буде гарантована в будь-який час доби. Якщо ж говорити про споживання електроенергії в процесі заряджання, то відповідь проста. На док-станції агрегат підтримує свої технічні характеристики, при цьому споживаючи лише 29-32 Вт. Якщо пристрій заряджений та просто знаходиться на базі, він споживає до 5 Вт. Виробники постійно вдосконалюють прилади, оснащуючи їх потужним акумулятором, який дозволить працювати довше та споживати менше електроенергії.

Яка потужність робота-пилососа

Перед тим, як обрати робот-пилосос, слід звертати увагу на його потужність всмоктування. Чим вона вища, тим ефективніше та швидше агрегат буде всмоктувати пил та сміття, видаляти бруд з поверхонь. Потужність всмоктування вимірюється у паскалях та вказує на здатність приладу витягувати пил з поверхні. Цей параметр є важливим для визначення ефективності пилососа, він варіюється в залежності від моделі. Зазвичай потужність всмоктування робота-пилососа визначається його конструкцією, мотором та конструкцією всмоктувального блоку.

Якою ж має бути потужність для прибирання дому? Загалом показник дорівнює 1000-1500 Па. Цього цілком достатньо для повсякденного прибирання, для очищення ламінату та паркетної підлоги. Існують і покращені моделі з потужністю всмоктування до 2500-3000 Па. Радимо обирати їх, якщо вдома є тварини чи килимові покриття. Більш потужні роботи будуть ефективніше справлятись зі сміттям. Також важливим є і те, що у більшості пристроїв є декілька режимів прибирання. Частіше всього – стандартний та турбо. Ви можете регулювати потужність всмоктування в залежності від обставин. Стандартний режим підходить для стандартного прибирання, турбо – для очищення килимових покриттів чи дуже забрудненої підлоги. Наприклад, робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO має потужність 2500 Па та ефективно проводить сухе та вологе прибирання. Пристрій має 4 рівні потужності, очищує поверхню від пролитих рідин, засохлих плям, пилу та бруду. Також існують моделі, які автоматично регулюють потужність в залежності від типу поверхні та рівня забруднення.

Яка висота робота-пилососа

При виборі робота-пилососа слід звертати увагу на його габарити. Розміри пристрою можуть безпосередньо вплинути на процес прибирання. Як зрозуміти, який пилосос обрати: маленький і компактний чи габаритний? Стандартна висота пристроїв складає 8,5-10 см. При необхідності можна обирати і моделі заввишки менше 8 см. Це залежить від габаритів меблів, щоб прибирання було зручним та ефективним. Висота грає роль у прохідності робота-пилососа. Чим він менший, тим вища його прохідність. Маленькі роботи-пилососи є більш маневреними та легше дістаються важкодоступних місць, прибирають під меблями та у кутках. Агрегати більших розмірів мають більш потужний мотор та більший контейнер для сміття, додатковий резервуар для проведення вологого прибирання. Для того, щоб очищати підлогу не тільки на відкритій поверхні, а й під меблями, висота пилососа повинна бути орієнтовно 8-10 см. Рекомендовано перед купівлею виміряти висоту просвіту між підлогою та меблями, щоб прилад не застрягав там. Просвіт повинен складати мінімум 0,5-1 см. Важливим є і діаметр коліс. Якщо він буде меншим за 6,5 см., пилосос не зможе в’їхати через плінтуси та пороги, прибирати килимові покриття.

Скільки заряджати робот-пилосос

Для того, щоб робот-пилосос працював без перебоїв та мав довший період експлуатації, слід знати деякі правила стосовно його заряджання. Час заряджання залежить від моделі пристрою, виду акумулятора. Проте є загальні правила, які стосуються всіх автоматизованих пристроїв:

  1. Час заряджання. Кожна модель пилососа має різний період часу для повної зарядки. Загалом прилад заряджається до 100% за 3-5 годин. Час роботи при повному заряді складає в середньому 1-2,5 години.
  2. Індикатор живлення. Коли індикатор на корпусі пилососа перестане блимати та почне безперервно світитись, це свідчить про те, що акумулятор повністю заряджений.
  3. Перша зарядка. Якщо ви тільки придбали пристрій, слід заряджати його не менше 12-14 годин.
  4. Прибирання. Після завершення кожного сеансу прибирання робот-пилосос повинен самостійно повертатись на док-станцію, заряджатись до максимального показника та знаходитись там до наступного сеансу.
  5. Відсутність використання. Якщо ви не використовуєте пилосос протягом довгого періоду, рекомендуємо витягти акумулятор.
  6. Неповний заряд. Якщо акумулятор пилососа ще не заряджений повністю, не рекомендуємо розпочинати прибирання. Саме від цього залежить тривалість його роботи. До прикладу, якщо агрегат заряджено лише на 50%, він проведе прибирання лише протягом 20-30 хвилин та повернеться на док-станцію.

Крім того, рекомендуємо ряд порад, які дозволять зберегти акумулятор робота-пилососа та продовжити термін його служби:

  1. Не допускайте розряджання приладу.
  2. Завжди тримайте док-станцію підключеною до живлення.
  3. Не встановлюйте зарядну станцію біля батарей.
  4. Уникайте потрапляння вологи та відкритих сонячних променів на зарядну станцію та пилосос.

Завдяки цим рекомендаціям пилосос точно буде радувати вас своїм функціоналом довго та без поломок.

Скільки разів потрібно пилососити

Частота прибирання роботом-пилососом залежить від багатьох факторів. Прибирати ним можна і декілька разів на день, проте не слід перевантажувати прилад, якщо в цьому немає нагальної потреби. Якщо мова йде про повноцінне прибирання, проводити його достатньо 2-3 рази на тиждень. Головне – стежте за рівнем заряду. Не «виснажуйте» агрегат, якщо він розряджений. Бажано пилососити лише в тому випадку, якщо акумулятор повністю заряджений, щоб запобігти зношуванню девайса. У випадку повного прибирання пилосос по черзі очищує кімнати, переміщаючись зигзагоподібною траєкторією від стіни до стіни. По кожній області пристрій проходить двічі. Проводити прибирання можна і щодня (локальна очистка). Цей режим часто стає у нагоді. Наприклад, необхідно прибрати лише під столом, або витерти розлиту каву, чи у випадку, коли дитина повернулась з вулиці та забруднила підлогу слідами. У таких випадках проводиться локальна очистка. Пилосос прибирає на невеликій ділянці по визначеній траєкторії, захоплює сміття, використовуючи максимальну потужність всмоктування, після чого повертається на док-станцію. Обрати локацію для планового прибирання можна у мобільному застосунку. Оскільки площа забруднення невелика, локальне прибирання триває всього протягом кількох хвилин. Такий варіант прибирання також підходить для власників домашніх тварин. Також у багатьох роботах-пилососах доступна функція вологого прибирання. При необхідності проводити миття підлоги можна і щодня. В такому випадку пилосос одночасно прибирає сміття та миє поверхню методом розпилення води чи миючої рідини.

Скільки коштує робот-пилосос в Україні

Ціни на робот-пилосос в Україні можуть варіюватись в залежності від бренду, моделі та особливостей. В магазині WO можна знайти різноманітні види пилососів за привабливою ціною та змінити своє уявлення про прибирання вдома. Прибирати можна в задоволення. В асортименті представлений широкий вибір моделей, серед яких ви зможете знайти для себе пристрій по бажаній ціні, із бажаними характеристиками та особливостями. На сайті детально описані особливості та параметри кожного з роботів-пилососів, відгуки покупців про них. Ціна пилососа може залежати від його виду, розмірів, функціоналу. Наприклад, миючі пилососи та моделі з автоматичною станцію самовивантаження коштують дорожче. На сайті можна знайти і акційні пропозиції. WO регулярно пропонує покупцям знижки та акції. Кожен робот-пилосос ми отримуємо із заводу-виробника без посередників, тому якість – гарантована. В асортименті бренду Dreame можна знайти роботи пилососи від 8499 грн. Наприклад, робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus пропонується за акційною ціною 13999 грн. замість 16999 грн. Пристрій має станцію автовивантаження з пиловим контейнером, тому можна забути про догляд за ним на 45 днів. Крім того, пилосос має акумулятор з потужністю 3200 мАг. За один раз робот може прибрати дім площею до 200 м.кв. Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME – також ідеальний варіант для тих, хто давно хотів придбати сучасний пристрій, але не наважувався. Зараз на нього діє акційна ціна – 24999 грн. замість 29999 грн. Цей робот-пилосос оперативно будує маршрут та запам’ятовує мапи до чотирьох поверхів. Він має дві обертові миючі насадки, тому проводить якісне сухе та вологе прибирання. Після завершення миття підлоги проводиться автоматичне прання та сушіння миючих насадок.

Який робот-пилосос вибрати для квартири, дому чи офісу

Вибір робота-пилососа залежить від:

  • ваших потреб
  • типу та площі приміщення
  • кількості мешканців
  • наявності домашніх тварин та дітей
  • наявності килимових покриттів

Якщо у вас невелика квартира або офіс, то підійде і робот-пилосос для сухого прибирання. Він зможе очистити будь-які покриття, в тому числі – ковролін, лінолеум, паркет та килими з коротким ворсом. У більшість випадків покупці обирають пристрій для комбінованого прибирання (для сухого та вологого). Такий варіант є більш універсальним. Миючий пилосос паралельно збирає пил та сміття, миючи підлогу. В комплекті з таким пристроями йде один або два резервуари для води (для чистої та брудної). Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Ultra автоматично заповнює бак із чистою водою та додає миючий засіб під час прибирання. Після завершення прибирання забезпечується автоматичне прання та сушіння миючих насадок гарячим повітрям, що дуже зручно. Вам не треба робити це вручну.

Ще один параметр, на який звертають увагу, ємність акумулятора. Це важливий показник, саме тому обирайте ті моделі, які підійдуть для прибирання квартири за один сеанс. Якщо у вас маленька квартира (60-80 м.кв.), то вистачить робота-пилососа, який прибирає 60-90 хвилин. Для прибирання великої площі обирайте пристрій, який працює на одному заряді до трьох годин. Він без проблем прибирає у великому будинку (від 100 м.кв.). Звертайте увагу і на об’єм пилозбірника. Якщо слід прибрати невелику квартиру чи офіс, достатньо контейнера для сміття об’ємом 200-400 мл. Якщо ж площа велика, необхідний робот-пилосос з баком для сміття об’ємом на 450-640 мл. В асортименті сучасних магазинів представлені різноманітні моделі: від бюджетних до більш функціональних, тому відштовхуйтесь від вашого бюджету, потреб та побажань.

Що може робити робот-пилосос

Роботи-пилососи – це доволі інноваційні сучасні пристрої, які мають ряд функцій. Пристрій збирає інформацію про будинок за допомогою сенсорів та датчиків. Після першого прибирання агрегат запам’ятовує геометрію та площу кімнат, які буде прибирати в подальшому. Деякі пилососи автоматично аналізують ступінь забруднення підлоги. Ці дані дають змогу роботу максимально ефективно очистити поверхню від сміття та пилу. Найчастіше пристрій може очищати всі покриття, навіть килими та паркет, при цьому не пошкоджуючи їх. Спеціальні щітки очищають килимові покриття, збираючи шерсть та волосся, сміття. Сучасні пристрої без проблем очищають навіть дерев’яну підлогу, забезпечуючи ідеальну чистоту без пошкоджень. Робот-пилосос миючий Dreame Bot L20 Ultra Complete має у комплекті спеціальну станцію для обслуговування, яка забезпечує можливість не лише чистити та сушити агрегат, але й збирати сміття, що було вилучено під час прибирання. В деяких моделях роботів є НЕРА-фільтри. Вони вловлюють найдрібніші частинки пилу та алергенів, що важливо для алергіків, для сімей з маленькими дітьми. Такі фільтри очищають повітря на 99,9%. 

Особливістю роботів-пилососів є те, що ви можете урізноманітнювати його функціональність, обирати потужність, тип прибирання, зону та керувати приладом за допомогою мобільного додатка. Якщо ви хочете, щоб прибирання проводилось за вашої відсутності, просто налаштуйте пилосос на певний час та оберіть кімнати, які необхідно прибрати. Іноді роботи-пилососи мають додаткові функції, такі як миття насадок та сушіння гарячим повітрям, підсвічування підлоги, додавання миючого засобу під час проведення прибирання. Робот-пилосос – це чудовий вибір для тих, хто хоче досягти ідеальної чистоти, при цьому зекономив свій час.

Як назвати робот-пилосос

Як назвати робот-пилосос? Це питання часто виникає у користувачів, адже кожен хоче мати у своїй оселі унікального помічника з оригінальним позивним. Саме час придумати оригінальну назву для вашого пристрою! Оригінальне та креативне ім’я точно приємно здивує ваших рідних та близьких. Зазвичай робот-пилосос називають одразу після купівлі. При налаштуванні мобільного додатку можна створити ім’я для пристрою, після чого воно завжди буде висвічуватись у програмі. Найчастіше користувачі обирають веселі та креативні назви, такі як:

  1. Бджілка – ця назва підкреслює, що агрегат є продуктивним та невпинно працює.
  2. Назви домашніх тварин. Іноді робот називають ім’ям домашнього улюбленця.
  3. Колір. Часто назву для пристрою підбирають в залежності від його зовнішнього вигляду. Наприклад, Уайт, Блек, Грей.
  4. Герої фільмів та мультфільмів. Імена героїв із мультфільмів – чудовий варіант для того, щоб назвати ваш пилосос.

Вмикайте свою фантазію, креатив, щоб придумати найцікавіший варіант клички для вашого робота-пилососа!

Коли придумали робот-пилосос

Сьогодні роботами-пилососами нікого не здивуєш. У багатьох будинках є ці чудо-пристрої. Вони щороку стають все більш функціональними та спрощують домашню рутину, підтримуючи чистоту за мінімальної участі людини. Проте далеко не всі знають, якою є історія цього пристрою. Перший робот-пилосос був винайдений у 1996 році. За деякими даними, прототип робота-пилососа створила компанія LG. Це сталося 1992 року на виставці, що була присвячена досягненням у галузі електронних пристроїв. Насправді винахідником унікального пристрою став американський інженер та винахідник Джеймс Дж. Рейнхолд. Він створив прилад під назвою Trilobite, який був представлений компанією Electrolux та став одним із перших комерційно доступних роботів-пилососів. У вільний продаж пристрій надійшов 2002 року. Ця унікальна інновація стала відправною точкою у розвитку такої побутової техніки. З того часу все більше і більше людей використовує роботи в побутових умовах для автоматичного прибирання приміщень. В той же період ініціативу підхопила фірма iRobot. Американці випустили першу модель роботів-пилососів для сухого очищення з лінійки Roomba. Продавати їх почали тільки в 2004 році.

Хто створив робот-пилосос

Як було зазначено вище, перший робот-пилосос був створений Дж. Рейнхолдом. Отже, робот-пилосос – це справжня технологічна інновація, без якої не уявляють життя мільйони людей. Пристрій буде підтримувати ідеальну чистоту в будинку та офісі без вашої участі.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.