back to top

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

🌸 Весняні свята вже на підході! Шукаєте, що подарувати на 8 березня? 🌷Ми зібрали цікаві ідеї для подарунків жінкам на Міжнародний жіночий день — мамі, дружині, сестрі, подрузі чи колегам 🎁 Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Ви святкуєте 8 березня? Звісно, Міжнародний жіночий день — це про боротьбу за рівність та права. Але з часом зʼявилася традиція також вшановувати жінок у цей день. І для багатьох це привід порадувати подруг, дружин, матерів, сестер і просто знайомих. То чому б ні? Зʼясовуємо, що подарувати на 8 березня цікавого та корисного, аби коректно проявити вашу увагу. І не забувайте про святкові знижки, адже на WO.UA вже у розпалі перший весняний розпродаж. Погнали!

Зміст

  1. Як привітати жінку на 8 березня: трохи теорії та практики
  • Коротка історія 8 березня
  • Традиції 8 березня: святкувати чи ні?
  1. Антиподарунки на 8 березня: а такі існують?
  2. Що подарувати на 8 березня: топ 10 девайсів
  • 1. Електрична звукова або ультразвукова щітка
  • 2. Бездротовий випрямляч для волосся або плойка
  • 3. Фен для волосся з іонізацією
  • 4. Перкусійний масажер Yunmai Massage Gun Ease Pro
  • 5. Навушники JBL Tune Flex
  • 6. Що подарувати на 8 березня поціновувачкам звуку? Акустика JBL Authentics 300
  • 7. Для тих, хто любить готувати! Мультипіч CECOTEC Cecofry Rain Acc Kit
  • 8. Спортивний подарунок на 8 березня: смартгодинник MOBVOI TicWatch Pro 5 GPS Sandstone
  • 9. Цікавий подарунок на МЖД для оселі: робот-пилосос
    • Робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO
    • Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME
  • 10. Найкращий подарунок дівчині на 8 березня для роботи
  1. Стильний подарунок дівчині: корисні аксесуари
  2. Висновки

Як привітати жінку на 8 березня: трохи теорії та практики

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Щоб чітко розуміти, що подарувати жінці на 8 березня, є сенс зʼясувати, а що це за день і чому до нього таке різне ставлення у суспільстві.

Коротка історія 8 березня

Міжнародний день боротьби за права жінок зʼявився не як день вшанування «прекрасної статі», а як день жінок-революціонерів. Його історія починається з «маршу порожніх каструль», який організували 8 березня 1857 року текстильниці міста Нью-Йорк. Втомившись від нерівності та важких умов праці, жінки вимагали підвищення заробітної плати, поліпшення умов праці та рівноправності.

Ту демонстрацію швидко розігнали, але відбулися нові. Тож американський уряд пішов на поступки, а 28 лютого 1909 року оголосив Міжнародним днем жінок. Свято швидко поширилося на Європу, а згодом німецька соціалістка та журналістка Клара Цеткін запропонувала призначити саме 8 березня Міжнародним жіночим днем. Зараз його святкують у понад 40 країнах світу. Такий от короткий екскурс в історію, щоб краще зрозуміти корені цього свята. А повну його історію ви можете прочитати самостійно — це дійсно цікаво.

Традиції 8 березня: святкувати чи ні?

Практика відзначання цього дня дуже різниться у країнах та культурах. У деяких частинах світу 8 березня зберегло своє політичне походження та відзначається протестами за права жінок. В інших же воно в основному соціокультурне і зосереджене на святкуванні жіночости. Наприклад, у США МЖД не святкується, натомість відзначаються День матері та День святого Валентина. У Італії це не вихідний, а святкують його лише самі жінки.

В Україні ці дві течії переплітаються. У нашому культурному просторі у цей день заведено проявляти особливу увагу до жінок з боку чоловіків. Але не всі поділяють таку думку. Тому найкраще, що можна зробити — це спитати ваших рідних та близьких жінок, як саме вони ставляться до цього дня. І вибирати подарунок (чи не вибирати) вже виходячи з цього.

Антиподарунки на 8 березня: а такі існують?

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Ймовірно, ви чули хоча б один жарт на цю тему. Різні медіа включають у списки заборонених подарунків на міжнародний жіночий день парфуми, інтимні іграшки, одяг, сковорідки, каструлі та інше кухонне приладдя. А ще — епілятори, зубні щітки та інші девайси для краси і здоровʼя. Але насправді чи є щось, що не можна дарувати на 8 березня?

Уявімо ситуацію: наприклад, ваша мама не просто добре готує, а справді захоплюється кулінарією. Приготування їжі та всі ці експерименти приносять їй задоволення. А особливе задоволення приносять емоції тих, хто ці страви куштує. Можливо, вона навіть колекціонує сковорідки. То чому не подарувати якісну пательню або електрогриль, якщо ви точно знаєте, що маму це порадує? І дарма, що таблоїди забороняють.

Або візьмемо кухонну техніку. Чи це свідчить, що людина, яка дарує міксер або мультипіч, бачить у жінці лише господиню? Навряд чи і у цьому випадку варто шукати образу. Можливо, дарувальник лише хоче показати, як цінує те, що ви робите, і допомогти робити це легше. Я, наприклад, обожнюю каву і довгий час варила її у турці. Але дуже зраділа кавовій машині, яку отримала у подарунок. Це ж не означає, що я погано варю каву, правда? Просто тепер я можу отримувати і еспресо, і капучино легко та швидко. 

Тому пропоную думати не про умовні заборони, і не про забобони суспільства. А про людину, якій ви хочете зробити подарунок. Які у неї інтереси, хобі, захоплення та вподобання — ось що має значення. Тому переходимо до ідей подарунків, без обмежень  і заборон.

Що подарувати на 8 березня: топ 10 девайсів

1. Електрична звукова або ультразвукова щітка

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Це весело, але електрощітка одночасно знаходиться і у топах корисних техно подарунків. Так, навряд чи її подаруєш просто знайомій або колезі. А от як подарунок для дівчини чи дружини це хороше рішення. До того ж ви можете придбати одну щітку з додатковими насадками та одразу забезпечити догляд для всієї родини. Наприклад, електрична зубна щітка Oclean X Ultra Set отримала 3 насадки, 5 режимів роботи та зручну безконтактну зарядку. А це в комплект входить стильний тревел-кейс. І головне — не просто стильний девайс, а дійсно корисний подарунок на 8 березня для здоровʼя.

2. Бездротовий випрямляч для волосся або плойка

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Це крутий подарунок сестрі на 8 березня чи подрузі, яка звикла дбати про зачіску кожного дня. Чому? Бо його можна запросто кинути в сумку і не переживати, що шнур заплутається серед інших речей.

Ця ідея прийшла до мене, коли я побачила, як моя подруга (мати двох дітей) прибігає на роботу і починає поправляти зачіску. А поправляти доводиться, бо до цього вона встигає погуляти із собакою та закинути дітей до школи. Бездротовий стайлер дозволяє зробити це швидко, просто та не шукати розетку. Плюс, він легкий. Наприклад, бездротовий випрямляч для волосся Dreame важить усього лише 320 грамів, а працює на одному заряді 20 хвилин — цього цілком вистачить на 2-3, а то й 4 укладки.

3. Фен для волосся з іонізацією

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Система іонізації у фені — це мастхев для домашнього догляду за волоссям. Незалежно від того, ви просто сушите пасма або робите укладку, негативні іони нейтралізують дію статичної електрики. В результаті кутикули волосся пригладжуються, під ними зберігається волога, а волосся стає блискучим та мʼяким.

Якщо ви хочете аби фен був багатофункціональним, краще вибирати одразу потужну модель з кількома режимами. Наприклад, Jimmy F8 Grey. За потужності 1 600 Вт він працює у 3-х швидкісних та 4-х температурних режимах. Або CECOTEC Bamba IoniCare Rockstar AirSonic, який видає 1 800 Вт та оснащений 2 особливими режимами: для дітей і для домашніх улюбленців.

4. Перкусійний масажер Yunmai Massage Gun Ease Pro

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Якщо ви шукаєте, що подарувати на 8 березня мамі чи подрузі, яка веде активний спосіб життя, зверніть увагу на перкусійний масажер. Неважливо, чи займається вона спортом, адже ударний масаж допомагає не тільки відновитися після навантажень, а й знімає напруження після робочого дня в офісі.

Чому я вибрала саме Yunmai Massage Gun Ease Pro? Бо в нього — всі переваги маленького і великого масажера:

  • Він одночасно і потужний, і легкий —  при вазі 600 г мотор цього малюка видає до 3200 обертів на хвилину.
  • Батарея витримує до 46 днів автономної роботи, якщо користуватися по 10 хвилин на день.
  • Він зручно заряджається через USB Type-C.
  • В нього дуже зручний корпус, де робоча частина розташована під кутом до ручки. Тому девайс зручно тримати, а рука не втомлюється.
  • У комплект входить 4 насадки для різних зон тіла та компактний дорожній кейс.

5. Навушники JBL Tune Flex

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Навушники — завжди хороша ідея. У них можна слухати музику, подкасти, аудіокниги, спілкуватися, брати участь у відеоконференціях тощо. Тому, якщо ви шукаєте, що подарувати на 8 березня дружині чи дівчині, зверніть увагу на цей девайс.

Звісно, це можуть бути й накладні навушники, і повнорозмірні, і вкладиші. Але ми пропонуємо як найбільш універсальні TWS навушники. True Wireless Stereo означає, що кожен з навушників незалежно підʼєднується через Bluethooth, утворюючи стереопару. Окрім обʼємного звучання їхня основна перевага — це повна свобода рухів. А якщо ви хочете купити навушники на подарунок дівчині, яка веде активний спосіб життя, зверніть увагу на моделі із захистом від вологи. Як-от навушники JBL Tune Flex:

  • В них можна бігати, займатись у залі чи на групових заняттях, адже тут є захист від вологи IPX4.
  • Підходять для Android та Apple-смартфонів.
  • Зручні як для прослуховування музики, так і для телефонних розмов, оскільки тут є система активного шумозаглушення.
  • Оснащені компактним зарядним кейсом.
  • Працюють на одному заряді до 8 годин, а у режимі відтворення з кейсом — до 32 годин.

А ще вони неймовірно стильно виглядають та представлені у кількох кольорах — чорному, білому, синьому та фіолетовому.

6. Що подарувати на 8 березня поціновувачкам звуку? Акустика JBL Authentics 300 (JBLAUTH300BLKEP)

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Якщо ми вже заговорили про музику, то акустика — теж хороший подарунок на Міжнародний жіночий день. Такий девайс завжди знадобиться і вдома, і в офісі, коли хочеться послухати музику або влаштувати вечірку.

Тим більше якщо це не проста Bluethooth-колонка, а вишуканий девайс у ретростилі. Як популярна акустика JBL Authentics 300. Взагалі у цій лінійці три моделі: ще є Authentics 200 (менша) та Authentics 500 (більша).  А JBL Authentics 300 — це середня за розміром настільна акустика 2.0, яка підійде для оселі, офісу та виїздів на природу:

  1. Для перенесення в неї є зручна ручка, а управляти можна як кнопками на корпусі, так і через смартфон.
  2. Колонка може працювати від мережі або від акумулятора та витримує до 8 годин автономної роботи.
  3. Підʼєднується до девайсів через Bluetooth 5.3, Airplay та WiFi.
  4. Має 3 динаміки сумарною потужністю 100 Вт.
  5. Підтримує формати MP3 та WAV.

Такий подарунок на 8 березня — для дівчини, яка любить не тільки  слухати музику, а й створювати затишну атмосферу, адже у цього девайса особливий вайб.

7. Для тих, хто любить готувати! Мультипіч CECOTEC Cecofry Rain Acc Kit

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Насправді я знаю не тільки жінок, а й кількох чоловіків, які не проти отримати подібний подарунок. Тому що він не просто про приготування їжі, а про цікаві експерименти зі стравами. Якісна і відносно недорога мультипіч CECOTEC Cecofry Rain Acc Kit — це і духовка, і сковорідка, і гриль: справжня 3-в-1.

Я вибрала саме цю модель, бо в неї вже є повний комплект аксесуарів — силіконові пензлик, лопатка, килимок та навіть форма для випічки. Мультипічка вміщує аж 5.5 л, а користуватися нею дуже просто: тут є й автоматичні програми, і індивідуальні налаштування. Ну а приготувати на ній може все, що завгодно — від справжнього стейка чи картоплі фрі до грильованих овочів, чи іншого здорового гарніру. Причому, без зайвої олії. Тож це класний подарунок мамі на жіночий день, свекрусі, чи сестрі, якщо вони люблять готувати, а особливо — збирати гостей.

8. Спортивний подарунок на 8 березня: смартгодинник MOBVOI TicWatch Pro 5 GPS Sandstone

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Подбати про здоровʼя близької людини — чи це не найкращий прояв турботи? Тому ми не могли не включити у цю підбірку смартгодинник MOBVOI TicWatch Pro 5 GPS Sandstone: він буде корисним і для спорту, і для повсякденного життя. Чого тільки тут немає:

  • Потужний процесор Snapdragon W5+ Gen 1 та 32 Гб вбудованої памʼяті. Він дуже швидко працює.
  • Пісні можна закачувати прямо на годинник.
  • Текстові та голосові повідомлення теж можна відстежувати на ньому. А ще — розмовляти, адже тут є вбудований мікрофон.
  • Ви також можете управляти з TicWatch Pro 5 камерою смартфона та музичним плеєром.
  • GPS, з яким зручно як орієнтуватися у місті, тут і відстежувати треки, хайки та пробіжки на природі.
  • Захист від вологи настільки високий, що годинник витримує занурення у воду до 50 м.
  • Розумний годинник вимірює всі важливі показники здоровʼя — насичення крові киснем, показники сну та показники активності. А якщо людина мало рухається — нагадує, що час подбати про активність.
  • Підтримує безконтактні платежі Google Pay.

Ну і виглядає все це напрочуд стильно — великий круглий екран зі змінними циферблатами, практичний ремінець пісочного кольору і крутий металевий безель. На TicWatch Pro 5 GPS зараз діє велика знижка: він коштує 273$ замість 391$. Тож встигніть купити смартгодинник за вигідною пропозицією, щоб зробити крутий подарунок на 8 березня для спорту.

9. Цікавий подарунок на МЖД для оселі: робот-пилосос

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Ні, це не натяк роль господині. Це крута економія часу, особливо якщо у вашій родині є діти або домашні тваринки. Або ваша дівчина активно працює, наприклад. Робот-пилосос допоможе витрачати менше часу на прибирання і більше — на приємні речі. Якщо ви знаєте, наскільки для неї важливий затишок, такий помічник може стати чудовою ідеєю на 8 березня.

Робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO

Цей пилосос робить сухе та вологе прибирання. Він дуже точно будує маршрути, адже має сучасні датчики LIDAR та LDS. Управляти можна як кнопками, так і зі смартфона. Ви зможете запустити прибирання навіть коли ви знаходитесь на роботі.

При цьому робот витримує до 150 хвилин прибирання, а потім сам повертається на зарядну станцію. Все, що залишається зробити — витрусити пилозбірник, долити воду у резервуар та очистити насадки. Зі знижкою Dreame Bot F9 PRO коштує 208$, тоді як звичайна ціна становить 340$.

Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME

Це справжній чудо-помічник, адже він сам пилососить, миє підлогу, а потім пере та сушить насадки. Причому, робот-пилосос не просто протирає підлогу, а натирає її обертовими насадками, імітуючи ручне миття. А коли заїжджає на килим, він автоматично піднімає їх.

Тут теж є LIDAR та LDS, а от час автономної роботи ще вищий — до 210 хвилин. Dreame Bot L10 PRIME теж керується віддалено та підтримує Amazon Alexa, Google Assistant, Siri. Замість звичайної ціни 782$ він коштує на знижках 599$. Чудова нагода купити пилосос недорого, враховуючи, що він виконує стільки функцій.

10. Найкращий подарунок дівчині на 8 березня для роботи

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Роздумуєте, що подарувати з техніки на 8 березня? Зверніть увагу на графічний планшет чи ноутбук. Так, це не бюджетний подарунок. Але він найчастіше необхідний для роботи, навчання та саморозвитку. Тож ноут — крута та корисна інвестиція на кілька років вперед, яка дозволить заробляти та розвиватися.

Звісно, тут бажано знати, який саме потрібний ноутбук для роботи вашій дружині чи дівчині: які програми вона використовує, скільки потужності та памʼяті потрібно, яка операційна система для неї комфортніша тощо. Виходячи з цього ви зможете підібрати оптимальні технічні характеристики.

Наприклад, ось цей ноутбук HP Pavilion 15.6 дюйми. У нього потужний процесор та відеокарта від Intel, якісна відеокарта NVIDIA GeForce MX550, 16 Гб оперативної памʼяті та SSD-накопичувач на 1000 Гб. А ще — яскравий IPS-дисплей з роздільною здатністю 1920 x 1080 пікселів та досить містка батарея. При цьому він важить усього лише 1.74 кг, тож його буде комфортно носити на роботу чи на навчання. Компактний, зручний та потужний, HP Pavilion можна придбати на знижках за 878$. Просто ідеальний подарунок за таку ціну.

Стильний подарунок дівчині: корисні аксесуари

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Не гаджетами єдиними) Вдало підібрані під стиль життя аксесуари теж дарують комфорт та зручність. Ось кілька ідей для натхнення:

Подібні аксесуари — приклад того, як навіть недорогий подарунок на 8 березня може приносити користь та задоволення.

Висновки

Що подарувати на 8 березня. Ідеї подарунків на Міжнародний жіночий день

Міжнародний жіночий день — чудова нагода проявити увагу до дружини, мами чи подруги. І не так важливо, що саме це буде: букет квітів, смаколики, невеличкий аксесуар чи крутий гаджет. Сам акт прояву уваги — це вже приємно.

Якщо ви роздумуєте, що подарувати на 8 березня колегам, близьким та рідним жінкам, у WO.UA завжди раді допомогти вам з вибором. Розумні гаджети та аксесуари приноситимуть користь не один рік. Тож піклуйтеся про своїх жінок, вітайте, даруйте квіти та подарунки, балуйте їх, і не тільки на 8 березня, а й у всі інші дні.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Найкращий робот-пилосос за свої гроші! Огляд на Dreame...

🤖🧹 Чистота вдома — це просто! ✨ Читайте огляд на найефективніший...

Прибирання 2 в 1! Огляд на миючий акумуляторний...

🌀 Прибирайте без зайвих зусиль! Акумуляторний пилосос JIMMY JV63 для вологого...

Зволожувачі повітря Deerma. Топ 3 моделі для дому...

🏠 Сухе повітря у приміщенні? Зволожувачі повітря Deerma допоможуть створити комфортний...

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige:...

🦷 Як вибрати найкращу електрощітку і не переплатити? Порівнюємо Oclean X...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.