Роботи-пилососи Dreame з функцією автоочищення контейнера

Зміст статті:

🤖🧹 Менше пилу! Роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення пилозбірника витрушують його без участі людини. Дізнайтесь у статті, як це працює! 🌟

Якщо ви прагнете уникати алергенів або просто хочете робити якомога менше домашньої роботи, вам потрібен робот-пилосос із самоочищенням. Сьогодні ми розберемо, як працюють одні з найпопулярніших моделей у цій категорії — роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення контейнера. Зʼясуємо, як інновації у сфері чистоти 2024 року покращують життя та на що звернути увагу при виборі подібного девайса. В рамках цієї статті ми не будемо приділяти увагу самим роботам, а сконцентруємось саме на функції самоочищення. Почнімо!

Ціни на роботи-пилососи Dreame з автовивантаженням сміття*

Перш ніж перейти до аналізу технології самоочищення, зорієнтуємось, а скільки коштує робот-пилосос з такою опцією. На WO.UA зараз діють осінні знижки, тож ціни досить привабливі. А з промокодом BLOG ви отримаєте додаткову знижку при оформленні замовлення.

Dreame Bot D9 Plus11 999 грн
Dreame Bot D10 Plus Gen 214 999 грн
Dreame Bot D10S Plus16 999 грн
Dreame Bot L10s Plus19 999 грн
Dreame Bot D10 Plus12 499 грн, скоро зʼявиться у наявності
Dreame Bot Mova E20 Plusневдовзі очікуємо на новинку

*Ціни вказані зі знижками та дійсні на момент публікації

Які бувають роботи-пилососи Dreame з функцією самоочищення?

Роботи-пилососи Dreame

Самоочищення робота-пилососа — інноваційна функція, яка стрімко здобуває популярність серед користувачів по всьому світі. І роботи-пилососи Dreame — одні з лідерів у цьому сегменті, на них наочно видно всі особливості цієї технології. Причому серед них представлені моделі з самоочищенням різного ступеня, подивимось, що вони вміють.

Роботи-пилососи Dreame з функцією часткового самообслуговування

Роботи-пилососи з автовивантаженням сміття

Це, власне, перший ступінь самоочищення, базовий. Він означає, що робот автоматично очищує свій контейнер для сміття — на цьому все. Такі моделі не перуть насадки, не сушать їх і не доливають воду, вони працюють тільки з сухим сміттям. Їхня перевага порівняно з іншими способами самоочищення — доступна вартість, при тому, що власник мінімально контактує з пилом. Саме про цей тип роботів ми сьогодні і поговоримо. 

Роботи-пилососи з функцією очищення та сушіння насадок

Подібні моделі навпаки: мішка для сухого сміття на станції не мають, зате перуть і сушать насадки. Вони оснащені контейнерами для чистої та брудної води, а також спеціальною платформою для прання насадок. На платформі є обʼємні елементи, об які робот витирає насадки, поки на них подається вода. Після цього запускається процес сушіння насадок — холодним або теплим повітрям. Це дозволяє уникнути розвитку бактерій і плісняви на насадці, а також появи неприємного запаху. Яскравий приклад такого девайса — миючий робот-пилосос Dreame Bot W10 PRO.

Роботи-пилососи Dreame з функцією повного самообслуговування  

Роботи-пилососи Dreame

Повне самообслуговування на док-станції означає, що девайс виконує повний цикл очищення і не тільки:

  1. Очищує контейнер для сухого сміття. 
  2. Доливає воду з бака для чистої води на док-станції.
  3. Додає мийний засіб з окремого бака на станції.
  4. Пере мийні насадки.
  5. Сушить насадки. 

І звісно, всі роботи-пилососи, і з базовим, і з повним самоочищенням, дозаряджаються на базі, якщо під час прибирання акумулятор наближається до розрядки.

Такі моделі дещо дорожче за версії з частковим самообслуговуванням. Втім, на знижках, можна «зловити» подібний робот за привабливою ціною. Зокрема, Dreame Bot L10S Ultra на момент публікації продається за зниженою ціною: 27 999 грн замість звичайних 47 999 грн. А ​​Dreame Bot L20 Ultra Complete з комплектом додаткових насадок, щіток та 5-ма мішками для сміття можна придбати за 41 999 грн.

Як роботи-пилососи Dreame очищують пилозбірник?

Роботи-пилососи Dreame

Як часто треба витрушувати пилозбірник самого робота? 

Робот-пилосос допомагає витрачати менше часу на прибирання. Та зазвичай контейнер робота-пилососа треба витрушувати після кожного прибирання або хоча б кожні 2–3 дні. Якщо ви хочете робити це рідше, функція самоочищення на станції буде для вас актуальною.

Що буде, якщо вчасно не очищувати роботи-пилососи Dreame?

Якого б бренду не був ваш робот, важливо вчасно витрушувати його бак для сміття. Якщо ви затягуєте з очищенням контейнера, це призводить до таких наслідків:

  • Негативно впливає на ефективність прибирання.
  • Призводить до потенційного пошкодження двигуна.
  • Сприяє поширенню бактерій і неприємних запахів у вашому домі.

Як працює система самоочищення у роботі-пилососі?

Коли датчики підказують роботу, що пилозбірник заповнений, він «паркується» на зарядно-очисній станції. У ній встановлена потужна помпа, що відкачує сміття з пилозбірника у герметичний мішок на станції. Обʼєм такого мішка зазвичай становить близько 2.5–4 л. І вистачає одного мішка на 1.5–2.5 місяці, а в топових моделях — до 90 днів. Потім його потрібно замінити.

Як саме запускати процес самоочищення — залежить від моделі і від користувача. Зазвичай це можна зробити й кнопкою на пристрої, і через застосунок DreameHome. А тепер подивимось, чим відрізняються зарядно-очисні бази роботів-пилососів Dreame з функцією автовивантаження сміття. 

Роботи-пилососи Dreame: порівнюємо системи автовивантаження сміття

Роботи-пилососи Dreame
Dreame Bot D9 Plus▪ Габарити станції — 258 х 396 х 384.2 мм
▪ Обʼєм мішка для сміття — 2 500 мл
▪ До 45 днів автоочищення контейнера
Dreame Bot D10 Plus Gen 2▪ Габарити станції — 451 x 355.5 x 427 мм
▪ Обʼєм мішка для сміття — 4 000 мл
▪ До 45 днів автоочищення контейнера
Dreame Bot D10S Plus▪ Габарити станції — 403 x 403 x 483 мм
▪ Обʼєм мішка для сміття — 4 000  мл
▪ До 60 днів автоочищення контейнера
Dreame Bot L10s Plus▪ Габарити станції — 440 х 298 х 425 мм
▪ Обʼєм мішка для сміття — 4 000  мл
▪ До 90 днів автоочищення контейнера
Dreame Bot D10 Plus▪ Габарити станції — 303 х 403 х 399 мм
▪ Обʼєм мішка для сміття — 2 500  мл
▪ До 45 днів автоочищення контейнера
Dreame Bot Mova E20 Plus▪ Габарити станції — 213 х 173 х 270 мм
▪ Обʼєм мішка для сміття — 4 000  мл
▪ До 90 днів автоочищення контейнера

На що ще звернути увагу при виборі робота-пилососа зі станцією самообслуговування?

Роботи-пилососи Dreame

Як видно з нашої порівняльної таблиці, док-станції відрізняються за розміром та автономністю. Але це ще не все, що треба мати на увазі при виборі такого робота. Ось кілька моментів, які важливо розуміти.

1. Необхідність очищення робота-пилососа і станції вручну

Так, навіть купуючи робот із самообслуговуванням, періодично його треба чистити самостійно:

  • Пилозбірник самого робота.
  • Фільтри.
  • Основну і бічну щітки.
  • Корпус робота.
  • Платформу зарядно-очисної станції.
  • Баки для води — чистої та відпрацьованої.
  • Корпус зарядно-очисної станції.

Саме для цього у комплект всіх подібних роботів-пилососів входить довга щітка для очищення. Нею зручно промивати всі знімні елементи. Знімні частини док-станції та баки зазвичай можна промити під краном, а саму основу станції треба вичищати щіточкою та ганчіркою.

Функція самообслуговування не означає, що про робота можна взагалі забути на 45–90 днів. Вона означає, що чистити його ви будете рідше, ніж у моделях без самоочищення.

Що буде, якщо не проводити ручне очищення? У пилозбірнику робота, на насадках та на частинах док-станції збиратиметься пил. Поступово він забиватиме помпу, випускні отвори для води, забруднить саму станцію. Від цього можуть початися збої в роботі всієї системи. Якщо робот із функцією миття насадок, то нечищена станція може почати пропускати воду на підлогу. А уявіть, якщо всередину разом із пилом потрапить органічне сміття, що дуже і дуже ймовірно. У цьому випадку зʼявляються неприємні запахи та навіть пліснява. Тож контроль за роботом надзвичайно важливий, навіть за таким розумним та самостійним, як роботи-пилососи Dreame.

2. Чому важливо заливати чисту воду

Як і у будь-яку іншу техніку, ми рекомендуємо заливати у роботи-пилососи Dreame та роботи інших брендів тільки фільтровану або очищену воду. Важкі елементи, які містяться у воді з-під крана, з часом шкодять електроніці. Не кажучи вже про мийні засоби, які сервісний центр WO.UA взагалі не рекомендує додавати, навіть якщо вони входять у комплект. Це правило чистої води допоможе вам зберегти техніку справною якомога довше.

3. Рівень шуму під час роботи очисної станції

Сучасні боти-прибиральники працюють надзвичайно тихо. Вони не заважають працювати та відпочивати. Але якщо ви купуєте модель з функцією автовивантаження, будьте готові, що під час процесу очищення її буде чути. Це недовго, а шум некритичний, втім, він буде.

Висновки

Роботи-пилососи Dreame

За останні роки виробники роботів-пилососів значно просунулись в автоматизації прибирання. Бренд Dreame — один з тих, чиї інновації активно застосовуються користувачами. Роботи-пилососи Dreame з функцією автовивантаження сміття — справжня знахідка для тих, хто хоче мінімізувати контакт з пилом. З ними вам не доведеться витрушувати контейнер після кожного прибирання. Пилосос сам заїжджає на док-станцію та очищує бак за допомогою потужного насоса на станції. Сміття потрапляє у герметичний мішок,  а оскільки він великий, то і вистачає його надовго. Це чудове рішення для алергіків та чутливих людей.

При цьому варто памʼятати, що коли ви купуєте робот-пилосос із самообслуговуванням, це не означає, що вам взагалі не доведеться його чистити. Сміття є сміття, і воно так чи інакше накопичується у самому роботі та на базі, особливо на виступаючих елементах. Просто зі станцією самоочищення це відбувається значно повільніше, ніж у звичайних роботах. Іншими словами, чистити робот і станцію треба, але рідше. Тож попри цю особливість, технологія самоочищення залишається хорошим вибором для оселі або офісу. 

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

Deerma

Техніка Deerma для чистоти вдома: топ-7 бюджетних товарів

Прибирання не повинно бути складним і дорогим! 🌟 Дізнайтеся, як бюджетні пристрої Deerma допоможуть підтримувати чистоту швидко та ефективно...

смарт-ваги Yunmai

Кращі смарт-ваги Yunmai для моніторингу здоров’я та фітнесу

Шукаєте ідеальні ваги для фітнесу? 💪 Смарт-ваги Yunmai допоможуть вам не тільки відстежувати вагу, але й аналізувати ключові показники...

Роботи-пилососи

Dreame проти Cecotec: порівнюємо флагманські роботи-пилососи

🤖🧹 Які роботи-пилососи прибирають краще: Dreame чи Cecotec? 🤔 В яких моделей більше функцій і вигідніша ціна? Дізнайтесь у...

Фітнес-трекер

Як вибрати фітнес-трекер для активного життя? Гайд від WO.UA

💪📱 Як вибрати фітнес-трекер?  Читайте наш гайд від WO.UA та Garmin: тут ви знайдете корисні поради щодо моделей, характеристик...

EcoFlow Delta Pro 3

EcoFlow Delta Pro 3: все про найпотужнішу зарядну станцію

Що насправді може найпотужніша зарядна станція?💡 Розглядаємо всі можливості нової EcoFlow Delta Pro 3 ⚡Вересень 2024 відзначився новою подією...