back to top

Роботи-пилососи Cecotec Conga: порівнюємо найкращі моделі

Хочеться чистоти без зусиль? 🤖 Роботи-пилососи Cecotec Conga — ідеальні помічники для прибирання! WO.UA допоможе вибрати найкращу модель для вас 👑

Прибирання – мабуть, найбільш неоднозначний етап домашньої рутини. Хтось любить цей процес, тому що він дозволяє впорядкувати думки і заспокоїтись у момент стресу, а когось прибирання навпаки, вводить у стан заперечення всього навколо. Я балансую десь посередині: не дуже люблю, але мені важливий результат, тому я встаю та роблю. Хтось робить так само, виконуючи все прибирання за один раз, а хтось підтримує чистоту, просто не дозволяючи накопичуватися пилу. Я б теж прибирала кожні два дні, але з моїми десятками хобі в мене не вистачає на це сил.

Тому я вирішила, що мені можуть допомогти роботи-пилососи. Оскільки моделей з різними характеристиками багато, складно вибрати ту, що підійде мені, з першого погляду. Сьогодні порівнюємо три роботи-пилососи Cecotec Conga різних серій та цінових сегментів.

Зміст

  1. Порівнюємо ціни на роботи-пилососи Cecotec Conga
  2. Що важливо враховувати при виборі робота-пилососа
  • Площа приміщення
  • Функція вологого прибирання
  • Система навігації
  • Управління
  • Роботи-пилососи та автономність
  • Система самообслуговування
  • Сила всмоктування
  1. Роботи-пилососи Cecotec Conga: ключові характеристики та особливості
  1. Роботи-пилососи Cecotec Conga: переваги та недоліки кращих моделей
  1. Висновки. Роботи-пилососи Cecotec Conga: практичний вибір для різних завдань

Порівнюємо ціни на роботи-пилососи Cecotec Conga*

МодельCecotec Conga 7490 Ultimate GenesisCecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-TremeCecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash
Ціна, грн7 999 грн13 999 грн22 999 грн

*Ціни вказані зі знижками та дійсні на момент публікації

Що важливо враховувати при виборі робота-пилососа

Роботи-пилососи

Отже, почнемо з того, що роботи-пилососи розробляються під різне навантаження, тому важливо вибирати модель, виходячи з наших даних. На які ключові параметри слід звертати увагу:

  • Площа приміщення та час автономної роботи.
  • Функція вологого збирання.
  • Оптимальна навігаційна система.
  • Загальна автономність.
  • Сила всмоктування.
  • Управління.
  • Розумні функції (опціонально).

Тепер застосуємо ці критерії на практиці. Наприклад, я живу в орендованій однокімнатній квартирі, де підлога в зоні кухні викладена чорно-білим кахлем, а вся житлова зона — паркетом. У мене є сіамський просто Кіт — як не дивно, не найчистіша тварина. А вікна виходять на вулицю. Про те, що чорна плитка постійно в якомусь смітті, можна навіть не говорити. Квартира не дуже велика, але для того, щоб повноцінно прибрати, потрібно витратити половину вихідного і підтримувати чистоту протягом тижня.

Площа приміщення

Більшість одно- та двокімнатних квартир займають площу до 100 квадратних метрів. Зазвичай роботи-пилососи можуть скласти та запам’ятати мапу мінімум для 140 квадратних метрів, що підходить для більшості сучасних квартир. При цьому на одному заряді робот може працювати від двох до чотирьох годин: просто пригадайте, скільки часу ви зазвичай витрачаєте на прибирання, і вам буде легше зорієнтуватися.

Функція вологого прибирання

Я вважаю, що вибирати робота, який може лише зібрати сухий пил, мені немає сенсу. Адже ми шукаємо повноцінного помічника і автономну техніку, а не ту, за якою доведеться доопрацьовувати. Винятково сухе прибирання є сенс розглядати тільки якщо у вас всі підлоги закриті килимами або килимовим покриттям. Але такі роботи-пилососи зустрічаються рідко: більшість сучасних моделей оснащені баком для води та мийними насадками. Вони миють тверді покриття, а коли заїжджають на килим, збільшують потужність, щоб прибрати сміття, яке залишилось в основі ворсинок. А топові моделі ще й піднімають мийні насадки при заїзді, щоб не занести зайвий бруд та вологу на килим.

Система навігації

Роботи-пилососи

Найбільш досконалою та практичною на момент 2024 року вважається лазерна система навігації LiDAR. Роботи-пилососи з LiDAR не лише складають карту приміщення, розрізняючи меблі, квіткові горщики або килими, але можуть «побачити» випадковий «сюрприз» від домашньої тварини, кабель для зарядки телефону або дитячу іграшку. Система датчиків удосконалюється, оберігаючи техніку від падінь зі сходів та зіткнення з порогами. З урахуванням того, що я маю зайнятість на вихідних, мені набагато простіше просто запустити робот-пилосос і займатися своїми справами, ніж стежити за тим, щоб він не перекинув мій фікус.

Крім лідара, в роботах можуть бути вбудовані інші навігаційні системи:

  • SLAM.
  • Лазерні (DToF, LDS — відрізняються за принципом обробки інформації).
  • Гіроскопічний датчик
  • Оптичний датчик.

Керування

Якщо раніше роботи-пилососи були досить примітивною технікою, то тепер вони обладнані функціями, які спрощують керування. Найпоширеніше і, на мою думку, найзручніше — керування з телефону. Під час першого запуску робота необхідно відсканувати будинок, щоб пилосос запам’ятав планування. А потім можна запускати робота дистанційно, вибирати кімнату для прибирання і навіть — дивитися відеотрансляцію. При цьому такі моделі можуть запускатися в роботу й простим натисканням кнопки на корпусі. Іноді так набагато простіше.

Не можна не згадати й керування за допомогою пульта ДУ, голосових помічників і навіть інтеграції в розумний дім. Тут вже кому як подобається, зручно, і хто як звик.

Автономність

Автономність у роботів-пилососів залежить від місткості акумулятора. А ще — від режиму роботи та налаштувань, які ви оберете. Комусь зручно налаштувати схему роботи в додатку, і пилосос сам розпочинатиме прибирання за готовим розкладом, коли господаря немає вдома. Але особисто мені простіше прийти додому, ввімкнути кнопку пилососа та запустити в роботу під моїм наглядом, тому що я маю Кота, який може кататися на роботі. У такому випадку пилосос сканує простір, визначає, де можна прибирати, чи можна розподіляти воду.

Система самообслуговування

Роботи-пилососи

До речі, дуже зручна функція самоочищення. У різних моделей вона може відрізнятись і залежить від функціоналу док-станції. Найпоширеніший варіант – коли пилосос вивантажує сміття на базі. Більш просунуті моделі можуть прати та сушити швабри, заливати та міняти воду для миття підлоги, доливати мийний засіб. А деякі навіть здатні підключатися до системи водопостачання будинку.

Самоочищення — один із чинників, які визначають, скільки часу робот зможе обходитися без людини. Найчастіше зустрічається автономність два місяці, а потім потрібно міняти пилозбірник.

Сила всмоктування

Оптимальною вважається потужність 3000–4000 Па. Таких значень вистачає для того, щоб зібрати сміття навіть у ворсистому килимі, який давно не бачив прибирання. Але у мене є кіт, у якого довга і пухнаста шерсть, і в такому разі мені варто розглядати моделі з потужністю від 4000 Па.

Роботи-пилососи Cecotec Conga: ключові характеристики та особливості

Сьогодні ми розглянемо три моделі роботів-пилососів Cecotec Conga з різних цінових сегментів та розберемося, який купити робот-пилосос з цієї трійці.

Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis

Роботи-пилососи

У нашому огляді це найдоступніша модель: на момент публікації акційна ціна Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis складає 7 999 грн. Менше з тим, за своїми характеристиками цей робот-пилосос може скласти конкуренцію деяким дорожчим моделям інших брендів:

  • Максимальна сила всмоктування 4000 Па.
  • 2 години автономної роботи.
  • Складання мапи для приміщення площею до 140 квадратних метрів.
  • 10 режимів збирання.
  • Голосове керування та інтеграція зі смартфоном.

Тепер пройдемося по практичних моментах. Отже, як ми вже визначили, сила всмоктування 4000 Па вважається оптимальною, вона впорається з пилом, шерстю на рівній гладкій підлозі, або, наприклад, з розсипаною крупою. При цьому робот не призначений для збору води, як, наприклад, вертикальні мийні пилососи: висока сила всмоктування може затягнути воду в систему управління. Щоправда, це не заважає роботу мити підлогу: води розподіляється набагато менше і на мийниймодуль, а не у вигляді калюжі на підлогу.

Далі. Робот може запам’ятати планування приміщення до 140 квадратних метрів, що є оптимальним для більшості квартир, а на одному заряді працює дві години. Тобто часу більш ніж достатньо на один цикл прибирання, а співвідношення автономності і здатності запам’ятовувати витримано в оптимальному співвідношенні.

Але є й недоліки. Наприклад, відсутність функції самообслуговування. Тобто, заливати-виливати воду, очищати пилозбірник, прати, сушити і надягати ганчірку для вологого прибирання потрібно вручну.

Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme

Роботи-пилососи

Цей пилосос комплектується станцією самообслуговування, яке потужність передбачає наявність домашніх тварин. Тут дуже збалансоване співвідношення ціни та функціональності:

  • Максимальна сила всмоктування 7000 Па.
  • Більше 4-х годин роботи на одному заряді.
  • Сухе та вологе прибирання.
  • LiDAR-навігація.
  • Автономність бази автовивантаження сміття 2 місяці.

У цій моделі багато чого орієнтоване на інтелектуальні функції. Так, саме тут Cecotec використовує чимало AI-фішок. Наприклад, пилозбірник пилососа спустошується лише коли датчики «бачать», що на базі встановлено великий мішок для сміття. Однак головна функція AI не в цьому: штучний інтелект допомагає роботу краще орієнтуватися у просторі та складати більш детальні карти, визначаючи висоту меблів, тип забруднень та фіксуючи зміну поверхні та появу килимів.

До речі, якщо ви хвилюєтеся, що робот-пилосос розподілить надто багато води і створить калюжу на паркеті або ламінаті, Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme точно для вас. За допомогою того ж AI робот дозує воду, тому можна просто освіжити кімнату легким вологим прибиранням, або повноцінно помити підлогу.

Як і попередня модель, робот керується за допомогою смартфона, та сумісний з основними голосовими помічниками українською, російською та англійською мовами.

З урахуванням того, що у мене живе кіт, а вдома я буваю не часто через постійну зайнятість, така модель мене влаштувала б за поєднанням функціональності та автономності.

З мінусів, на мій погляд, варто відзначити використання серветки з мікрофібри для вологого прибирання, замість спеціального модуля. Хоча така серветка швидко надягається і легко переться, її ефективність нижча, особливо на складних забрудненнях. Модуль з обертанням міг би краще справлятися зі старим брудом, або великими поверхнями, забезпечуючи більш інтенсивне очищення.

Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash

Роботи-пилососи

Модель для тих, хто не любить заощаджувати на комфорті. Тут виробник врахував усе, і ще трішки.

  • Повне самообслуговування на базі: зміна води, сушіння насадок, очищення контейнера для сміття.
  • Поліпшена навігація з можливістю уникати перешкод.
  • Можна будувати карти, планувати прибирання та керувати через смартфон.
  • Час автономної роботи — 140 хвилин, сила всмоктування — 5000 Па.

Ця модель, можливо, не найпотужніша в лінійці, але її функціональність та зручність роблять її ідеальною для великих сімей. Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash впорається з шерстю тварин, брудом, а в процесі миття підлоги дозує воду відповідно до завдання: провести профілактичне вологе прибирання або повноцінно помити підлогу швабрами, які обертаються.

Роботи-пилососи Cecotec Conga: переваги та недоліки кращих моделей

Отже, ми розібралися в основних характеристиках та можливостях кожної з моделей. Тепер перейдемо до порівняння та вибору.

Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis

Для тих, хто надає перевагу простоті та лаконічності, рекомендуємо звернути увагу на найпершу модель у нашому списку, Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis. Це дуже хороша модель за свої гроші та підходить для тих, хто частіше вдома, ніж ні, але з домашніми тваринами можуть виникнути питання. Наприклад, власникам спокійних кімнатних птахів чи гризунів вона підійде. Її потужність нижча, ніж у інших моделей, але функції дуже вигідно доповнюють одна одну, тому робот-пилосос Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis стане повноцінним помічником.

Плюси:

  • Є функція вологого прибирання.
  • Впорається з прибиранням на всіх основних типах поверхонь — паркет, ламінат, плитка, килими та килимове покриття.
  • Простий в управлінні, немає нагромадження функцій.

Мінуси:

  • Немає функції вивантаження сміття.
  • Серветка із мікрофібри замість швабр.
  • Потужність на нижній межі стандарту (4000 Па).
  • У порівнянні з іншими моделями тут найкоротший час автономної роботи — 120 хвилин.

Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme

У мене вдома рідко буває ідеальна чистота, незважаючи на те, що загалом я — охайна людина. В основному це відбувається через те, що вікна, що виходять на вулицю, зазвичай відчинені, і через них потрапляє з вулиці пил. Якщо не прибирати тиждень, можна побачити, наскільки брудно в будинку, провівши долонею по підвіконню. Щодня бігати з мокрою ганчіркою у мене немає можливості, а наявність Кота погіршує ситуацію. Тому я вибрала б модель Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme.

Плюси:

  • Є база автовивантаження сміття.
  • Може мити підлогу.
  • Висока потужність всмоктування, яка впорається з котячою шерстю;
  • Можна планувати збирання, керувати через телефон;

Мінуси:

  • Я знайшла лише один: серветка із мікрофібри замість швабр.

Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash

Роботи-пилососи

Якби у мене була сім’я та маленькі діти, Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash був би ідеальним помічником. Потужність 5000 Па впорається з розсипаною землею з квіткового горщика, собачою шерстю на килимі, а мийний модуль відмиє дитячі малюнки маркером на новому ламінаті. Модель практично повністю автономна: вам потрібно лише раз на два місяці очистити пилозбірник на док-станції.

Плюси:

  • Автономність.
  • Модуль, що обертається, для вологого прибирання.
  • Повноцінна док-станція, яка пере та сушить швабри.
  • Оптимальна потужність всмоктування.
  • Миття підлоги та дозування води.
  • Компактні розміри док-станції.

Мінуси:

  • Досить висока ціна.

Висновки. Роботи-пилососи Cecotec Conga: практичний вибір для різних завдань

Підсумовуючи, можна сказати, що вибір робота-пилососа залежить від ваших потреб та ритму життя. Якщо у вас невелика квартира і ви часто дома, Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis стане ідеальним доступним варіантом. Для тих, хто бажає автономності і більш сучасних функцій, підійде Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme — він впорається навіть з собачою шерстю. А якщо ви цінуєте максимум комфорту та функціональності, Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash запропонує вам повне самообслуговування та якісне прибирання навіть у великих будинках. А щоб вибирати роботи-пилососи було приємніше, при замовленні техніки скористайтесь промокодом blog.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

JBL Tour Pro 3

JBL Tour Pro 3: топовий звук та інновації в...

🎹Ідеальний звук в бездротових навушниках? 🎧 Можливо з JBL Tour Pro 3! WO.UA розповість, які ще фішки має новинка...

Годинники Garmin

Годинники Garmin для спортсменів: як вибрати найкращу модель

⌚️ Годинники Garmin просто створені для спортсменів! Вони відстежують активність, пульс, сон та інші дані. Дізнайтесь, як вибрати модель...

Роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame з функцією автоочищення контейнера

🤖🧹 Менше пилу! Роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення пилозбірника витрушують його без участі людини. Дізнайтесь у статті, як...

Deerma

Техніка Deerma для чистоти вдома: топ-7 бюджетних товарів

Прибирання не повинно бути складним і дорогим! 🌟 Дізнайтеся, як бюджетні пристрої Deerma допоможуть підтримувати чистоту швидко та ефективно...

смарт-ваги Yunmai

Кращі смарт-ваги Yunmai для моніторингу здоров’я та фітнесу

Шукаєте ідеальні ваги для фітнесу? 💪 Смарт-ваги Yunmai допоможуть вам не тільки відстежувати вагу, але й аналізувати ключові показники...