back to top

Роботи-пилососи Cecotec: цікаві технології і корисні функції

Эта запись также доступна на: Русский

🤖✨ Як роботи-пилососи Cecotec допомагають підтримувати порядок? Читайте про сучасні технології чистоти та інноваційні рішення від іспанського виробника 🏡

У сучасній оселі роботи-пилососи стали незамінними помічниками. Вони допомагають  підтримувати чистоту з мінімальним втручанням людини. Та за їхньою, на перший погляд, легкою роботою стоїть складний набір технологій: навігаційних, інтелектуальних, очищувальних тощо. Сьогодні ми заглибимося у ці технології, які дозволяють роботам  орієнтуватися в просторі, уникати перешкод і ефективно прибирати підлогу. Розглянемо основні тенденції та інновації у світі чистоти через роботи-пилососи Cecotec — популярні та доступні девайси від іспанського бренду. 

Які технології навігації використовують роботи-пилососи Cecotec

роботи-пилососи Cecotec

Одночасна локалізація та картографування (SLAM)

В основі навігації роботів-пилососів Cecotec лежить технологія SLAM. Вона дозволяє пристрою створювати карту свого оточення в режимі реального часу, одночасно визначаючи власну позицію в цьому просторі. Постійно оновлюючи цю карту під час руху, пилосос може орієнтуватися в складному середовищі, адаптуючись до змін у плануванні або перешкод, таких як меблі.

Лазерні та оптичні датчики

Оснащені лазерами та оптичними датчиками, роботи-пилососи Cecotec  сканують навколишнє середовище, щоб зібрати детальну інформацію про нього. Лазерний датчик, LIDAR (Light Detection and Ranging), випромінює лазерні промені, які відбиваються від предметів, допомагаючи пилососу створити 360-градусну карту приміщення. У CECOTEC ця технологія називається iTech Laser Eye 3.0.

Інерційні навігаційні системи 

Подібно до технології, що використовується в літаках і космічних кораблях, інерційні системи навігації в роботах-пилососах використовують акселерометри і гіроскопи для вимірювання змін швидкості та орієнтації. Це забезпечує точне відстеження руху, дозволяючи пилососу ефективно маневрувати в обмеженому просторі та на поворотах.

Інтелектуальні алгоритми картографування та навігації

роботи-пилососи Cecotec

Інтелектуальні алгоритми в роботах-пилососах допомагають підвищити загальну ефективність навігації. Ці алгоритми аналізують зібрані дані, визначають зони з високим трафіком і розробляють оптимальні маршрути прибирання. Це не тільки підвищує ефективність прибирання, але й скорочує час, необхідний для покриття всього простору.

Датчики виявлення країв і обривів

Щоб запобігти випадковому падінню або пошкодженню, роботи-пилососи Cecotec використовують датчики виявлення країв і обривів. Ці датчики виявляють раптові перепади, такі як сходи або виступи, спонукаючи пилосос змінити напрямок руху та уникнути потенційної небезпеки.

У багатьох сучасних роботах ще використовують навігацію на основі камери. Ці камери можуть ідентифікувати обʼєкти, візерунки та навіть специфічні особливості в приміщенні. У поєднанні зі штучним інтелектом навігація на основі камер дозволяє пилососу розпізнавати та уникати перешкод, забезпечуючи ретельне та безперешкодне прибирання.

Які технології для очищення підлоги використовують роботи-пилососи Cecotec

роботи-пилососи Cecotec

Інтелектуальне розпізнавання забруднень

Завдяки датчикам розпізнавання забруднень і технології Turbo Clean Carpet роботи-пилососи Cecotec розпізнають килими та рівень забруднень. І залежно від цього підлаштовують потужність: якщо дуже брудно або робот прибирає на килимі, він автоматично збільшує силу всмоктування. Якщо поверхня не дуже брудна, а підлога тверда, сила всмоктуваня зменшується. Все це дозволяє розумним девайсам заощаджувати ресурс батареї.

Комбінована основна насадка

За останні роки насадки у роботах-пилососах еволюціонували від звичайних щіток зі щетинками до комбінованих. І це чудово, бо на звичайну щітку намотуються волосся, шерсть, нитки та інше довге сміття. Натомість комбінована насадка намотує менше. На такій насадці щетинки чергуються з прогумованими вставками. Завдяки цьому з одного боку, щетинки добре захоплюють сміття, а з іншого, сміття не застрягає на насадці. А якщо і застрягає, то легко знімається. У всіх роботах-пилососах Cecotec саме такі насадки, навіть у бюджетних моделях.

Обертові насадки для миття підлоги

Недорогі роботи-пилососи зазвичай миють підлогу напівкруглою серветкою з мікрофібри. Вода з мийного модуля або змочує саму серветку, або розбризкується прямо на підлогу. Зокрема так прибирає миючий робот-пилосос Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis і Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power X-Treme.

Натомість у топових моделях миюча функція реалізована інакше. Подивимось на прикладі Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash:

  • У такого пилососа не одна, а дві круглих насадки, які кріпляться до рухомого модуля.
  • Модуль обертає насадки і вони не просто протирають, а натирають підлогу.
  • Насадки розташовані таким чином, що під час миття виступають перед корпусом пилососа. Це дозволяє їм охоплювати зони під стінами та навколо ніжок меблів.

Ця технологія дозволяє набагато ефективніше мити підлогу. Обертові насадки відтирають навіть складні плями, адже за необхідності пилосос проходить по ним кілька разів. А коли робот заїжджає на килим, він автоматично підіймає насадки, щоб не занести зайвий бруд і вологу.

Роботи-пилососи Cecotec зі станцією самообслуговування 

роботи-пилососи Cecotec

Те, що колись вважалося неможливим, зараз знаходиться в авангарді інновацій. Сучасні роботи-пилососи Cecotec з функцією повного самообслуговування можуть автоматично виконувати такі дії:

  • Автоматично витрушувати сухе сміття з пилозбірника у герметичний мішок на док-станції. Це відбувається завдяки потужному насосу на станції. У мішку сміття може зберігатися в середньому 1.5-2.5 місяців. У Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash мішок вміщує 2 000 мл, чого вистачає якраз до 1.5 місяців.
  • Доливати чисту воду і мийний засіб у бак пилососа. Для цього у вищезгаданої моделі є бак для чистої води на 2 400 мл і для брудної на 2 800 мл. А технологія Bag Detect повідомляє власника у застосунку, коли баки треба поповнити чи очистити.
  • Прати мийні насадки. Для цього робот заїжджає на платформу док-станції і насадки починають обертатися. При цьому вони витираються об виступаючі елементи станції, поки на них подається вода.
  • Сушити мийні насадки. Це попереджає розвиток плісняви та появу неприємних запахів на насадках та у системі самого робота.

Технології автоочищення у роботах-пилососах хоч і полегшують життя власнику робота, та не означають, що девайс не потрібно очищувати вручну. Періодично треба промивати і платформу станції, і пилозбірник самого робота, чистити фільтри тощо. Але зі станцією самообслуговування це можна робити рідше, ніж зі звичайним роботом.

Є також роботи-пилососи із функцією часткового самообслуговування. Як-от Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme: він пере насадки, а тільки автоматично очищує пилозбірник на док-станції.

Роботи-пилососи Cecotec зі статті: ціни та особливості

роботи-пилососи Cecotec
МодельЦіна пилососаОсобливості
Cecotec Conga 7490 Ultimate Genesis7 999 грн▪ Миє підлогу серветкою з мікрофібри
Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power X-Treme8 999 грн▪ Миє підлогу серветкою з мікрофібри
Cecotec Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme13 999 грн▪ Миє підлогу серветкою з мікрофібри▪ Автовивантаження сухого сміття на док-станції
Cecotec Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash22 999 грн▪ Натирає підлогу обертовими насадками▪ Піднімає мийні насадки на килимах▪ Повне самообслуговування робота на док-станції

*Ціни вказані зі знижками та дійсні на момент публікації

Висновки

Технології чистоти продовжують стрімко розвиватися. Роботи-пилососи стають все розумнішими, ефективнішими та зручнішими. Точна навігація, штучний інтелект, продумані насадки та системи самообслуговування — завдяки цьому роботи-пилососи Cecotec та інших брендів вже беруть на себе багато рутинних завдань з сухого та вологого прибирання. А у майбутньому ці технології розвиватимуться ще активніше, потребуючи все менше і менше втручання людини. Тож слідкуймо за новинками і чекаємо на нові цікаві ідеї від розробників.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

зволожувач повітря Deerma

Зволожувач повітря Deerma: вибір моделі для різних кімнат

🍃Як досягти комфортного мікроклімату у всьому будинку? 🏞️ Вибираємо зволожувач повітря Deerma для спальні, вітальні або дитячої 👶✨Мікроклімат в...

робот-пилосос

Старий робот-пилосос: викинути не можна залишити

Залишився старий робот-пилосос? 🤖 Дізнайтеся, як правильно його утилізувати або перепрофілювати, щоб захистити природу та знайти нові корисні застосування!...

роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame: 3 кращих моделі для дому з тваринами

🐾 Роботи-пилососи Dreame — ідеальні помічники для власників хатніх тварин. Дізнайтеся, які моделі допоможуть підтримувати чистоту без зайвих зусиль!...

GoPro HERO13

GoPro HERO13: нова екшн-камера для найкращих моментів

✨Запам'ятайте найяскравіші моменти життя за допомогою GoPro HERO13! 📸 WO.UA розкаже, які можливості є у нової екшн-камери🌋У світі екшн-камер...

Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station

Прибирає як профі! Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station

⚡️💨 Зустрічайте новинку від Dreame! Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station ефективно прибирає та автоматично очищує пилозбірник 🌀 Деталі —...