back to top

Робот-пилосос Dreame L10s Pro: доступний девайс для сухого і вологого прибирання

🤖🧹 Робот-пилосос Dreame L10s Pro – розумний помічник із функцією миття підлоги! Він пилососить і натирає поверхні, забезпечуючи ефективне прибирання 🏠✨ 

Робот-пилосос Dreame L10s Pro — це багатофункціональний девайс, який і збирає сміття, і миє підлогу. Це не найдорожча модель бренду, а втім, виглядає дуже практичною, та й відгуки на нього хороші. На відміну від більшості моделей, які протирають підлогу серветкою, тут реалізовано дві обертові насадки на нижній стороні, які дійсно натирають поверхню. Тому я із задоволенням взяла його собі на тиждень. Подивимось, наскільки чисто цей бот прибирає та чи так добре протирає. І головне, чи вдасться витрачати менше часу на прибирання.

Зміст

  1. Що входить у комплект?
  2. Дизайн та перше враження
  • Зовнішній вигляд
  • Елементи керування
  • Контейнери та кришка
  • Основна щітка та насадки
  1. Технічні характеристики
  2. Налаштування та використання застосунку Dreamehome
  • Встановлення та побудова карти
  • Які налаштування має робот-пилосос Dreame L10s Pro?
    • Режими прибирання
    • Зберігання маршрутів
    • Зонування прибирання
  1. Враження від навігації
  2. Враження від результатів прибирання
  • Режим пилососа
  • Режим миття
  1. Очищення пилососа
  2. Коротко про автономність
  3. Висновки

Що входить у комплект?

Окрім самого бота, у зручній коробці знаходяться:

  • Зарядна станція.
  • Шнур живлення.
  • Бічна щітка із трьома пучками щетинок.
  • Дві обертові мийні насадки.
  • Щіточка для чищення.
  • Додатковий бак для вологого прибирання.
  • Додатковий пилозбірник.
  • Інструкція з експлуатації.

Дизайн та перше враження

Виглядає Dreame L10s Pro дуже достойно. Взагалі-то він ну дуже схожий на старшого брата — Dreame Bot L10S Ultra, тільки без системи самоочищення. Замість неї тут звичайна док-станція, а очищувати пилозбірник та насадки доведеться вручну. Ну, зате станція займає мінімум місця, а за бажання її взагалі можна сховати за меблями. До речі, докладний відеоогляд на модель Ultra можна подивитися тут.

Зовнішній вигляд

У нього класична кругла форма і корпус у чорному та сірому кольорах. Розмір теж досить стандартний. З діаметром 35 см, висотою 9,7 см і вагою 4,2 кг він знаходиться в середньому діапазоні вакуумних роботів. У верхній частині робота виділяється датчик LiDAR, який потрібний для орієнтації вдень і вночі за допомогою лазерної навігації.

Елементи керування

На корпусі є три кнопки, які забезпечують елементарне управління. За допомогою них можна відправити робота на док-станцію, запустити або зупинити прибирання, а також встановити очищення по зонах.

Контейнери та кришка

Кришка бота знімається для очищення пилозбірника та заміни води у резервуарі.  Що цікаво, на відміну від більшості конкурентів, її не можна відкрити за допомогою класичного відкидного клапана. Тут кришка кріпиться на магнітах, тому її можна зняти повністю. 

Під кришкою розташований контейнер для пилу об’ємом 450 мл та контейнер для води, в якому є місце для 190 мл чистої води. Для робота такого розміру це непоганий об’єм баків.

Крім того, під капотом сховано інструмент для чищення, а також QR-код, за допомогою якого ви можете інтегрувати розумного помічника по дому в домашню мережу, а також використовувати застосунок.

Основна щітка та насадки

Для ефективного очищення у нашій моделі передбачено три типи насадок:

  1. Для сухого прибирання — прогумована щітка-ролик. Мені дуже подобається саме така щітка, бо волосся або шерсть намотуються на неї мінімально (на відміну від щетинистої). А якщо вже намоталися, то легко знімаються. До того ж нею зводиться до мінімуму ризик захопити дрібні деталі.
  2. Для вологого — дві обертові мийні насадки з мікрофібри, які нагадують пухнастий рушник. Їхнє основне завдання — натирати поверхню під тиском, імітуючи ручне миття.
  3. А для кращого прибирання по кутах та уздовж стін передбачена бічна потрійна щіточка із довгими щетинками. 

Технічні характеристики

Сила всмоктування5 300 Па
Місткість акумулятора 5 200 мАг
Об’єм резервуара для води 190 мл
Об’єм пилозбірника 450 мл
НавігаціяLiDAR-сенсор
3D-камера
Датчик зіткнення 
Датчик розпізнавання килимів
Функція протиранняОбертові мийні насадки, які автоматично підіймаються на 7 мм на килимах
Рівень шуму59 дБ

Налаштування та використання застосунку Dreamehome

Пилосос можна легко запускати, зупиняти або відправляти назад на док-станцію як кнопками, так і через додаток. Але із додатком виставляти налаштування значно зручніше. Одразу плюсую за наявність в інтерфейсі української мови, а також за можливість роботи із голосовими асистентами Siri, Amazon Alexa, Google Assistant.

Встановлення та побудова карти

З огляду на Ultra я вже знаю, що у серії L10s багато налаштувань і зробити їх досить легко. Для цього потрібно лише завантажити додаток Dreamehome та зареєструватися у ньому через Google, Facebook або пошту. А потім — під’єднати бота через Wi-Fi.

В мене застосунок одразу розпізнав девайс. Після цього він сам підказує, куди клікати, щоб інтегрувати бота в мережу. Все, після цього можна починати перший маршрут.

Під час першого заїзду по квартирі Dreame L10s Pro спочатку створює план приміщення. У застосунку одразу відображається карта, і одразу, прямо в процесі можна налаштовувати прибирання.

Які налаштування має робот-пилосос Dreame L10s Pro? 

Режими прибирання

У цій моделі можна вибрати такі опції:

  • 4 режими всмоктування.
  • 3 режими миття.
  • Спосіб прибирання — ви також можете налаштувати, чи хочете ви тільки пилососити, чи тільки мити підлогу, чи робити одночасно і те, і інше.

Як на мене, це досить хороша адаптивність. Це особливо важливо, якщо у вас вдома різні підлоги. У мене, наприклад, лінолеум, плитка та невеликий килим. Я використовувала найнижчу силу всмоктування та найнижчий рівень подачі води на лінолеумній підлозі, щоб не зволожувати її надто сильно. А на кахельній плитці у кухні та у ванній кімнаті я вже збільшила потужність до максимуму.

Зберігання маршрутів

Також мені подобається, що налаштування не потрібно встановлювати  щоразу. Тобто один раз виставляєш відповідні параметри для кожної кімнати — і на наступні рази бот прибере їх саме так, як ви вказали. Він, до речі, запам’ятовує карти для трьох поверхів. Можна також налаштувати, щоб робот-пилосос працював щодня в певний час, щоб зробити прибирання повністю автоматичним.

Зонування прибирання

Для килимових підлог вступає в дію функція виявлення килима, яка автоматично встановлює максимальний рівень всмоктування. Якщо вам це не потрібно, ви можете вимкнути функцію в додатку. Я вимкнула, бо мій килим буде пухнастий із високим ворсом, логічніше було заборонити роботу заїжджати на нього.

До речі, про заборонені зони: їх легко встановити на плані поверху. Пилотяг оминатиме їх щоразу. Я, крім вже згаданого килима, заборонила боту пилососити у зоні, де годую собаку.

Враження від навігації

Це основний момент, від якого залежить якісна побудова маршруту. У Dreame L10s Pro для навігації використали лазерний датчик LiDAR та технологію оптичного виявлення перешкод із 3D-камерою. Вони працюють вдень і вночі, можуть зорієнтуватися навіть у абсолютній темряві. На практиці бот досить непогано об’їжджає перешкоди, не залишаючи до них занадто великої відстані. Звісно, трохи неприбраної поверхні навколо предметів залишається, але небагато. 

Але є одне «але». Зовсім дрібні об’єкти на кшталт деталей конструктора іноді залишаються поза увагою. Тут я не хочу бути надто критичною, бо це взагалі-то проблема всіх роботів-пилотягів.

Враження від результатів прибирання

Режим пилососа

Для робота у цієї моделі хороша ефективність всмоктування — 5 300 паскалів. На практиці він досить непогано прибрав на лінолеумі, залишивши трохи пилу лише у куточках. Можливо, тут варто було б встановити другу бічну щітку або збільшити розмір наявної. Але все одно, враховуючи, що у мене пухнастий пес, це дуже непоганий результат.

Режим миття

Щодо миття, то я теж задоволена. Обертові мийні насадки подобаються мені набагато більше, ніж одна велика традиційна насадка. Вони трохи виступають за корпус, коли бот миє підлогу. І підіймаються на 7 мм, коли бот заїжджає на невеликий килимок біля входу (нагадаю, що пухнастий килим я встановила як заборонену зону). Враховуючи, що багато подібних роботів просто уникають килимів у вологому режимі, або навіть їздять по килимах з мокрою поверхнею, підняття насадок — це велика перевага.

Тут мені було цікаво порівнювати Dreame L10s Pro з Dreame Bot L10S Ultra.  Бо в дорожчої моделі обертові насадки спочатку зволожуються в станції, а потім — з вбудованого бака на самому роботі.

В моделі Pro вони отримують воду лише з вбудованого резервуара для води. Виходить, що перші кілька хвилин, поки насадка ще недостатньо зволожена, результати витирання такі собі. Але як тільки вони набирають достатньо рідини, починається нормальне миття. Особливо добре видно результат на кахельній підлозі.

Але я знайшла рішення, як одразу почати якісне миття. Я просто заздалегідь змочила обидві насадки під краном. Після цього ефективність прибирання була дуже хорошою від початку до кінця. 

Ну і ще один важливий момент: після зношування можна просто купити нові насадки для миття підлоги.

Очищення пилососа

Тут все стандартно: знімаємо кришку, дістаємо пилозбірник та витрушуємо його. За потреби можна скористатися щіточкою для очищення, яка знаходиться тут же, під кришкою. Також всередині є HEPA-фільтр, який вловлює дрібне сміття. Періодично його треба замінювати.

Коротко про автономність

У нашого пристрою досить великий акумулятор місткістю 5 200 мАг. Тобто такий самий, як у L10s Ultra, але модель Pro все одно прибирає більшу площу за той самий час. Принаймні, мою квартиру площею 54 квадратних метри він прибрав без дозарядки.

Висновки

Чесно кажучи, в мене залишилися позитивні враження від Dreame L10s Pro. У нього приємний дизайн, достойна якість збірки, висока сила всмоктування та прості налаштування через застосунок. Але найбільше мені сподобалися обертові насадки — вони дійсно добре натирають підлогу.

Так, є нюанси: неідеальне прибирання по кутах та ігнорування дуже дрібних предметів. Але будемо відверті, це тема всіх роботів, навіть дуже крутих. В цілому лазерна навігація та 3D-камера чудово справляються зі своїм завданням.

Робот-пилосос Dreame L10s Pro коштує близько 690$ на момент огляду, а зі знижкою на WO.UA його можна придбати за 415$. На мою думку, це одна з найадекватніших моделей на ринку за співвідношенням ціни та якості.

І головне: мені було важливо, чи витрачатиму я менше часу на прибирання із таким роботом. Відповідь — так. Звісно, він не вичистить все ідеально по куточках, як маневровий акумуляторний пилосос. Але підтримувати чистоту йому під силу. Так що якщо у вас є домашні улюбленці, або ви теж хочете менше прибиратися, це чудове рішення.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.