back to top

Робот-пилосос Dreame F9. Огляд на найдешевший робот-пилосос бренду 

🤖 Недорогий пилотяг з вражаючою ефективністю! Робот-пилосос Dreame F9 якісно прибирає пил і миє підлогу. Читайте огляд та дізнайтесь про переваги та особливості популярної моделі 🧹🏠

Сьогоднішній огляд присвячено одному з найпопулярніших пилотягів минулого року. Робот-пилосос Dreame F9 — найдешевший робот-пилосос цього бренду: він коштує 262$, а зі знижкою від WO.UA ціна ще нижча — 222$. При цьому він може і збирати сміття, і мити підлогу. Подивимось, наскільки він зручний у використанні та кому підійде.

Зміст

  1. Розпакування та комплектація
  2. Робот-пилосос Dreame F9: дизайн
  • Зовнішній вигляд
  • Основні елементи робота
  • Розташування датчиків та навігація
  1. Застосунок Dreame Home та налаштування 
  2. Враження від використання 
  • Сухе прибирання
  • Як робот-пилосос Dreame F9 миє підлогу?
  1. Кому підійде робот-пилосос Dreame F9?

Розпакування та комплектація

Робот-пилосос Dreame F9. Огляд

Робот-пилосос Dreame F9 поставляється в дуже стриманому пакуванні. На задній частині коробки бачимо технічні характеристики: основна увага тут приділяється картографічній системі та мобільному додатку.

Всередині все без особливого сюрпризу — звичайний для такого девайса комплект:

  • Робот-пилосос.
  • Зарядна станція з електричним шнуром.
  • Бак для води.
  • Щітка для чищення.
  • Інструкція з експлуатації.

Робот-пилосос Dreame F9: дизайн

Робот-пилосос Dreame F9. Огляд

Зовнішній вигляд

Вигляд у девайса дуже класичний: два великих колеса з боків, невелике поворотне колесо спереду, центральна обертова щітка, бічна щіточка з трьома пучками щетинок і два розʼєми для підзарядки. Корпус виконано з білого пластику, а його діаметр 35 см.

Основні елементи робота

У верхній частині девайса під кришкою розташований контейнер для пилу на 600 мл. Кришка легко підіймається, щоб забезпечити доступ до нього. У відсіку також знаходиться невелика щіточка, яку зручно використовувати для чищення щіток і пилотяга в цілому.

Dreame F9 також отримав резервуар для води та насадку для миття підлоги. Цей резервуар легко вставляється в задню частину робота. Інтенсивність подачі воду тут можна регулювати через застосунок.

Наступна перевага — комбінована центральна щітка. Вона щетинисто-пелюсткова, а це дуже зручно і для прибирання, і для чищення. Річ у тому, що щетинки добре підхоплюють сміття, а мʼякі пластикові вставки не дозволяють шерсті або волоссю сильно заплутуватись. До того ж щітка легко знімається для чищення.

Розташування датчиків та навігація

Робот-пилосос Dreame F9. Огляд

Одразу бачимо, Dreame F9 не має LDS, тобто лазерного датчика відстані. Це дозволило зробити максимально плаский корпус без звичної для ботів башточки. Його висота — всього 8 см. Перший великий плюс, адже завдяки цьому він може проходити під набагато більшою кількістю меблів, ніж моделі з LDS, які зазвичай мають висоту близько 10 см.

Правда це одночасно і недолік, тому що все-таки лазерна просторова навігація набагато точніша, ніж інші методи. Але не все так критично:  розробники Dreame подумали про це.

Бот орієнтується завдяки подвійному оптичному датчику з TOF-сенсором (маленька чорна лінза зверху корпуса). Цей датчик виявляє двері та проходи за допомогою світла, а точніше вимірює швидкість, за яку світло проходить певну відстань.

Для додаткової навігації у пристрою є:

  • Гіроскопічні датчики. Вони вимірюють обертальні рухи робота від зарядної станції і таким чином визначають його положення. Зрештою, це призводить до сканування 30 000 точок на секунду.
  • Датчики від зіткнень.
  • Від падінь.
  • Визначення типу поверхні.

Але справа не лише у датчиках. Завдяки впровадженому алгоритму SLAM (одночасна локалізація та картографування), цей робот-пилосос без LDS може створювати візуальні карти та відображати їх у застосунку. Він також може автоматично розпізнавати деталі та наносити їх на карту. Непогано для девайса за таку ціну.

Застосунок Dreame Home та налаштування 

Робот-пилосос Dreame F9. Огляд

Робот-пилосос Dreame F9 можна налаштувати за допомогою додатку Xiaomi Mi Home, доступного як на Android, так і на iOS. Після встановлення на смартфон застосунок автоматично виявляє пилотяг. Потім ми вводимо код Wi-Fi, а далі застосунок знов-таки автоматично налаштує робота на підключення до мережі. Залишається побудувати карти та виставити налаштування. 

У застосунку дуже просто і зрозуміло пояснюється, як оптимізувати використання робота:

  1. Розміщення зарядної станції.
  2. Освітлення — він не зможе працювати в повній темряві.
  3. Зберігання — уникайте взуття, електричних розеток та іграшок, що валяються навколо, щоб полегшити пристрою прибирання.

Карта на екрані керування роботом спочатку порожня. Коли запускаєш робота вперше, вона заповнюватися в міру того, як він маневрує кімнатами. Повністю вона заповнюється після двох проїздів.

Застосунок дозволяє встановити кілька цікавих налаштувань:

  • Активувати сповіщення, щоб знати про будь-які проблеми з роботом або як іде прибирання.
  • Автоматично відновити прибирання після повернення на базу для підзарядки (якщо пристрою не вистачило заряду акумулятора для завершення роботи).
  • Призупинити його роботу на певний час. Наприклад, вночі, щоб не прокидатись від зайвих звуків.
  • Регулювати вибір голосових повідомлень та їх гучність. Таким чином, робот буде інформувати про те, що відбувається.
  • Запрограмувати на автоматичний запуск у встановлений час і моніторинг стану аксесуарів — щіток і фільтрів, які потрібно чистити та періодично замінювати.
  • Намалювати віртуальні стіни в додатку і таким чином виключити певні зони або кімнати з карти.
  • І навпаки, можна нанести на карту зону, в якій робот повинен буде проходити (наприклад, прибрати тільки навколо обіднього столу).
  • Регулювати потужність всмоктування — 4 різних режими, до 2500 Па.
  • Налаштувати кількість води, що розсіюється при використанні мийної насадки.

Враження від використання 

Користуватися Дрімі Ф9 дуже просто. Вмикаємо його, просто натиснувши на кнопку ввімкнення на корпусі. Через мобільний застосунок теж можна. А якщо ви заздалегідь його запрограмували, він взагалі вмикається автоматично.

Далі зручніше через застосунок. Dream F9 може автоматично розпізнавати різні частини квартири чи будинку та відображати їх на карті. Тобто окремі кімнати можна прибирати в заздалегідь визначеному порядку. Прикольно, що на карті кімнати не тільки виділені різними кольорами: в них є власні піктограми. Наприклад, спальню позначено символом ліжка, ванна кімната — символом санвузла тощо.

Сухе прибирання

Робот-пилосос Dreame F9. Огляд

Коли цей пилосос прибирає, він їздить зигзагами: якщо він натрапляє на перешкоду перед собою, він розвертається і продовжує свій шлях по прямій лінії. І враження ввід цього цілком позитивні, бо він реально охопив всі зони і нічого не пропустив.

Килимове покриття робот долає нормально. Щоправда, лише невисоке, до 2 см. Якщо килим пухнастий, він його уникатиме.

Заявлений виробником робочий час — до 150 хвилин, це приблизно до 250 квадратних метрів площі. І він дійсно витримує цей час. Все-таки батарея на 5200 мАг — це чудово. До того ж тут великий пилозбірник, 600 мл, тому на одне прибирання вистачає. А якщо квартира невелика, то і на кілька.

Як робот-пилосос Dreame F9 миє підлогу

У цієї моделі бак для води обʼємом 0,2 л. Мийна насадка — звичайна напівкругла мікрофіброва серветка, яку без проблем можна докупити.

Коли встановлюєш насадку і наливаєш воду, розумний робот розпізнає це автоматично. Залишається тільки налаштувати інтенсивність подачі води — низьку, середню або високу. Я тестувала його в офісі, де на підлозі паркет, тож вибрала найнижчу інтенсивність: натуральне дерево не любить зайвої вологи. 

До речі, про зайву вологу: воду тут подається на ганчірку, а не розбризкується на підлогу. Тому ризику щось занадто сильно намочити немає, ще один плюс.

Звісно, у вологому режимі, робот працює вже не так довго. Його вистачає десь на 90 хвилин, а потім він повертається на зарядну станцію підживитись.

А тепер про результат миття. Не варто чекати дива, адже Dreame F9 просто злегка протирає підлогу. Тут немає вібробаку для води та обертових насадок, тому він не натирає її як, наприклад, Dreame Bot L10 ULTRA, в якого дві насадки обертаються, ще й під тиском.

Тобто повноцінне миття підлоги цей робот не зробить. Стійкі плями теж не видалить. А от підтримати чистоту між двома справжніми миттями він цілком може. Принаймні, розводів чи калюж води він після себе не залишив.

Кому підійде робот-пилосос Dreame F9?

Робот-пилосос Dreame F9. Огляд

Як на мене, цей недорогий робот-пилосос сподобається тим, у кого вже є основний помічник — акумуляторний або дротовий. Сценарій приблизно такий: раз на тиждень-півтора прибирати ретельно, а посеред тижня кілька разів запускати Dreame F9. Саме для такого використання він буде оптимальним. Якщо хочеться від робота більшого, — щоб підлогу натирав, сміття вивантажував і насадки мив — тоді треба бути готовими і до більшої вартості.

Окрім доступної ціни, з переваг цієї моделі виділю наступні:

  • Компактний розмір — завдяки відсутності LiDAR, висота бота усього 8 см, тому він чудово заїжджає навіть під низькі меблі.
  • Хороший обʼєм пилозбірника — 600 мл, тож не треба постійно бігати та витрушувати його.
  • Достойна автономність як у сухому, так і у вологому режимі.
  • Зручний та зрозумілий застосунок — виставити налаштування тут дуже просто, все інтуїтивно.
  • Голосові підказки, які можна налаштувати під себе.
  • Точна навігація — попри відсутність LiDAR мені сподобалось, як девайс будує карти та уникає перешкод.

І ще одна приємність: на  WO.UA на цю модель можна оформити послугу «тест-драйв». Що це означає? Ви можете взяти девайс в оренду, і покористуватися ним прямо у себе вдома, перш ніж купити пилосос. А якщо зрозумієте, що потрібна інша модель, — повернути та продовжити пошуки. Дізнавайтесь про умови сервісу «тест-драйв» та робіть свідомий вибір!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.