back to top

Робот-пилосос Dreame D9 Max. Бюджетний та надійний

🤖 Dreame D9 Max — потужний робот-пилосос за доступною ціною. Відмінний вибір для чистоти вашого будинку👌🏠  Дізнайтесь про його переваги у цій статті!

Сухе та вологе прибирання, хороша навігація, тривалий час роботи та низький рівень шуму — саме таким має бути сучасний робот-пилотяг. Ба більше: виробники постійно покращують свої девайси, пропонуючи все більше зручних опцій. Сьогодні поговоримо саме про такий випадок: нову модель Dreame D9 Max, яка прийшла на заміну Dreame D9. Тож до вашої уваги огляд на робот-пилосос Dreame D9 Max: його переваги, особливості та відмінності. Готові дізнатися більше? Розпочинаємо!

Зміст

  1. Дизайн та комплектація
  2. Коротко про технічні характеристики
  • Навігація
  • Сухе прибирання
  • Вологе прибирання
  • Управління
  • Батарея
  • Розміри та вага
  • Можливості застосунку DreameHome
  1. Прибираємо у сухому режимі
  • Під’єднуємо пилотяг до мережі та смартфона
  • Будуємо першу карту та пилососимо
  • Враження від чистки килима та підлоги 
  • Враження від миття підлоги
  1. Висновки

Дизайн та комплектація Dreame D9 Max

Перед нами бот круглої форми, лаконічний та універсальний. На корпусі з білого пластику виділяються хіба що датчики та фізичні кнопки управління — живлення та примусове повернення на станцію. А для поціновувачів темних кольорів у лінійці є ще й чорна модель.

Огляд Dreame D9 Max

Робот поставляється із баком для сміття, резервуаром для води, миючою серветкою, щіточкою для очищення, бічною щіткою та зарядною базою. Інструкція з використання, яка докладно пояснює, як запустити та користуватися роботом, також є у комплекті.

Коротко про технічні характеристики Dreame D9 Max

Навігація

Основна навігаціяLiDAR
Розпізнавання об’єктівНі
Датчик сходів та датчик об’єктів
Мультикартографія3 поверхи
Огляд Dreame D9 Max

Сухе прибирання

Площа прибирання250 кв.м
Потужність400 Вт
Потужність всмоктування4000 Па
Рівень шуму65 дБ
Максимальна висота підйому2 см
Місткість пилозбірника570 мл
Тип фільтраHEPA
Функція планування
Кількість бічних щіток1
Автозбільшення потужності на килимах
Огляд Dreame D9 Max

Вологе прибирання

Об’єм резервуара для води270 мл
Додатковий бак для вологого прибирання 
Вібраційна швабраНі
Автоматичний підйом насадокНі
Огляд Dreame D9 Max

Управління

Кнопка живлення на корпусі
Віддалене через смартфон
Пульт дистанційного керування
Сумісність із голосовими асистентами ГолосовеSiri, Amazon Alexa, Google Assistant

Батарея

Тип акумулятораЛітій-іонний
Місткість акумулятора5200 мАг
Максимальний час роботи150 хв
Час зарядки300 хв
Функція підзарядки та відновлення роботи
Автоматичне заряджання
Огляд Dreame D9 Max

Розміри та вага Dreame D9 Max

Висота9.6 см
Діаметр35 см
Вага3.7 кг

Можливості застосунку DreameHome

Мені дуже до вподоби ідея віддаленого керування. Приходиш додому з роботи, а там вже чисто і затишно. Застосунок дійсно зручний, інтерфейс простий та зрозумілий. У ньому можна виставляти такі налаштування:

  • Інтерактивне відображення.
  • Відстеження в реальному часі.
  • Зонування приміщення.
  • Віддалене встановлення заборонених зон.
  • Без зон для миття.
  • Мультикартографія — окреме відображення кожного з 3-х поверхів.
  • Вибране прибирання кімнат.
Огляд Dreame D9 Max

Прибираємо у сухому режимі

Робот дістався мені на день і я спеціально не прибирала перед тестом, аби трохи ускладнити йому завдання. Сценарій прибирання був такий: 54 квадратних метри, лінолеум+плитка, довговорсовий килимок (власне, все той же карпатський лижник з попередніх оглядів). І звісно, собака: у мене маленький, але дуже пухнастий друг породи шелті.

У роботах мене цікавлять три моменти: аби добре прибирали по кутах, могли заїхати на невеличкий поріжок (в мене він між кухнею та коридором) та щоб впорались із моїм килимком. 

Під’єднуємо пилотяг Dreame D9 Max до мережі та смартфона

Зазвичай все починається зі встановлення застосунку, адже треба синхронізувати девайс зі смартфоном. Тому діємо наступним чином:

  1. Встановлюємо додаток, реєструємось та знаходимо у додатку нашу модель серед інших.
  2. Потім підключаємось до роутера через Wi-Fi (доведеться згадувати пароль). Тут є нюанс: пристрій може підключатися лише до мережі з частотою 2.4 ГГц (якщо однодіапазонна мережа) або 2.4 / 5 ГГц (для дводіапазонної).
  3. Повертаємось до пилотяга. Його треба встановити на зарядну станцію (звісно, в мене він був заряджений перед тестом) та увімкнути кнопку живлення. Коли він вмикається, то дає вий сигнал, а кнопка починає підсвічуватися.
  4. Потім треба одночасно натиснути та утримувати секунди 3 кнопки «Прибирання» та «Повернення на базу» (символ будиночка). Після цього бот знов дає звуковий сигнал — це він під’єднується до мережі.
  5. Коли індикатор живлення починає блимати, це означає, що робот підключився до Wi-Fi.
  6. А тепер знов повертаємось до застосунку. Треба підключити наш смартфон до точки доступу робота. Просто натискаю дії, які пропонує застосунок.

Процес звершено, в цілому нескладно, а зайняло кілька хвилин. Після цього я просто виставила у смартфоні режим сухого прибирання.

Будуємо першу карту та пилососимо

Отже, у нас не те щоб багато датчиків: LiDAR6 датчик сходів та розпізнавання об’єктів. Тому дрібні собачі іграшки я про всяк випадок зібрала.

Після увімкнення девайс почав зигзагами рухатись по квартирі. На телефоні це видно: сидячи в офісі, можна в режимі реального часу відстежувати, на якому етапі прибирання. Рухався повільно, а в кінці карта залишилася у моєму застосунку.

Огляд Dreame D9 Max

Враження від чистки килима та підлоги 

Варто сказати,  що у D9 Max порівняно з попередньою моделлю Dreame D9 збільшена потужність всмоктування: 4000 Па замість 3000 Па. І це чудово, бо мій лінолеум був просто ідеально чистим. По кутах та вздовж плінтусів теж все прекрасно — бічна щіточка таки потрібна річ.

Він чудово обійшов ніжки крісла, при цьому заїхав під нього та прибрався там. Маленький перепад висоти теж подолав без проблем. Заборонену зону оминув. Тут ніяких претензій.

А от за килим я трохи переживала: на ліжнику довгий та пухнастий ворс, а у бота не гладенький ролик, а кругла щетинисто-пелюсткова щітка. До речі, тут вона довша, ніж у попередній моделі. Завдяки цим силіконовим пелюсткам та коротким щетинкам волосся та шерсть не заплутуються і просто знімаються зі щітки. Але як щодо довгого ворсу? Адже пилотяг автоматично збільшує потужність на килимах. Тому я не залишила його на самоті та уважно спостерігала.

Як виявилось, недарма: коли бот заїхав на килимок, звук змінився — значить, збільшилася потужність всмоктування. І на цьому прибирання килима закінчилось. Мене про це сповістив звуковий сигнал, на смартфоні це теж відобразилось. Все-таки, на високих обертах щетинки не встигають «відпустити» довгий ворс і він затягується всередину. 

Тут є два виходи. Або ми чистимо довговорсовий килим іншим способом, або вимикаємо функцію автозбільшення потужності. Я вибрала перший варіант, а автозбільшення залишила для коротковорсового  килимка біля входу — тут все було нормально, пилотяг впорався із завданням.

Ще сподобався великий бак для пилу — 570 мл. Для мого маленького помешкання можна навіть не кожного разу його спустошувати.

Отже, в цілому, враження позитивні. Просто треба розуміти цей нюанс: якщо у вас дуже пухнастий килим, або вимикайте автозбільшення потужності, або виставляйте килим як заборонену зону.

Огляд Dreame D9 Max

Dreame D9 Max: Враження від миття підлоги

Тут у нас є вибір: налаштувати тільки миття або одночасне сухе чищення+миття. Я вибрала друге, залила воду у бак, через застосунок заборонила мити килимок, увімкнула більш активну подачу води на зону плитки — і пішла займатися своїми справами. Ну, хіба що трошки підглядала за роботою цього дива.

Вода у цій моделі розбризкується не перед девайсом, а всередині. Плюс, резервуар для води оснащений електричним насосом, який дозволяє контролювати потік. Це я до того, що нічого не розливається і зайвих розводів немає. Навіть на світлій плитці прибирає нормально.

До речі, про плитку. У цій моделі є регулювання напору води. Дуже корисна функція, як на мене, бо мій лінолеум не потребує стільки рідини, як плитка у вхідній зоні.

Миюча насадка тут у формі півмісяця, пошита з мікрофібри із маленькими ворсинками. Знімати, прати та сушити треба самостійно, але ж недорогий робот-пилосос і не претендує на станцію самообслуговування. 

А ще є така особливість: якщо бак для пилу тут великий, то для води — усього 270 мл. Тож будьте готові поповнювати його у процесі прибирання, особливо, якщо вмикаєте максимальний рівень подачі води.

Огляд Dreame D9 Max

Висновки: кому підійде цей пилосос?

Купити Dreame D9 Max — чудове рішення для тих, хто живе в багаторівневому будинку, адже він будує окремі карти для кожного з 3 поверхів. Він також стане у нагоді, якщо у вас є килими та домашні тваринки: тут потужність всмоктування — до 4000 Па. Перевірено на довговорсовому килимі: він справді очищує ретельно. 

Мені також сподобалось, що у цього бота великий контейнер для пилу. Це зручно для великих приміщень, адже не потрібно витрушувати пил посеред прибирання.

Ну, і звісно ціна Dreame D9 Max — це його додаткова перевага. Робот коштує близько 400$, а зі знижкою, яка діє прямо зараз, — ще менше. До того ж на WO.UA для цієї моделі актуальна пропозиція «Знайшли дешевше»: якщо на іншому сайті краща вартість, вкажіть на це при покупці — і менеджери знизять її для вас. Приймайте обдумане рішення щодо покупки та насолоджуйтесь порядком у домі.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.