back to top

Прибирає як профі! Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station

Эта запись также доступна на: Русский

⚡️💨 Зустрічайте новинку від Dreame! Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station ефективно прибирає та автоматично очищує пилозбірник 🌀 Деталі — в огляді 🏠✨

Цього року компанія Dreame представила чимало цікавих моделей пилососів: вертикальні та роботизовані, для сухого та для вологого прибирання тощо. І особливе місце серед них займають моделі зі станцією самообслуговування. Про одну з таких новинок і поговоримо у цій статті. Акумуляторний пилосос Dreame Z40 Station ще навіть не надійшов у продаж, але у WO.UA вже встигли спробувати тестовий зразок цієї моделі. Це чудовий приклад сучасного потужного пилососа, прибирати яким просто і легко. Нижче ви дізнаєтесь, чим він особливий та кому підійде. 

Скільки коштує пилосос Dreame Z40 зі станцією самообслуговування?

Dreame Z40 Station — це акумуляторний пилосос для сухого та вологого прибирання з функцією автовивантаження сухого сміття. Для цього він оснащений док-станцією з потужним насосом і герметичним мішком для пилу. Це вже не перша модель такого формату від Dreame: у цьому огляді ми розповідали про схожий Dreame Z10 Station, який коштує 16 999 грн (щоправда, він призначений лише для сухого прибирання). Відповідно, Z40 буде дещо дорожчим завдяки додатковій функції.

Комплектація Dreame Z40 Station

Комплектація Dreame Z40 Station

Dreame Z40 Station постачається у щільній картонній коробці. На ній бачимо зображення пристрою, його основні характеристики та функції. Всередині коробки все дуже ретельно запаковано у два шари, розділені картонною перегородкою: у верхньому шарі знаходимо насадки, та зарядний блок, а у нижньому розташовані основні елементи пилососа. У кожної деталі — своє місце, і кожна захищена від пошкоджень при транспортуванні настільки, наскільки це можливо. Така увага виробника до пакування не може не радувати.

Цей пилосос Dreame я отримала у такій комплектації:

  • Моторний блок зі знімним акумулятором.
  • Пряма центральна трубка.
  • Кутовий конектор для зʼєднання трубки зі щіткою.
  • Гнучкий шланг.
  • Основна док-станція для заряджання та автовивантаження сміття. У неї вже встановлений герметичний мішок для сухого сміття.
  • Додаткова док-станція для заряджання акумулятора та зберігання насадок.
  • Основна моторизована електрощітка.
  • Менша моторизована електрощітка для матраців та меблів.
  • Вузька щілинна насадка для прибирання важкодоступних місць.
  • Овальна насадка для оббивки та текстилю з високими мʼякими щетинками.
  • Насадка для грумінгу домашніх улюбленців.
  • Запасний герметичний мішок для пилу, який встановлюється на док-станцію.
  • Дві круглі обертові серветки з мікрофібри.
  • Пляшка мийного засобу від виробника.

Комплект постачання, який дістався мені, схожий на Dreame Z10 Station: тут є всі необхідні насадки та все для очищення та заряджання девайса. Та можливо, ви помітили, що Z40 Station додатково отримав мийні насадки. Тож очікується, що остаточна версія цієї моделі постачатиметься ще й з мийним модулем. Також анонсовано, що в комплект увійде мийна насадка, на яку і  встановлюються 2 обертових серветки для натирання підлоги.

До того ж Dreame планують комплектувати цю модель запасним акумулятором — практичне рішення, особливо коли часто вимикають електрику. А тепер подивимось, як влаштований цей девайс.

Дизайн Dreame Z40 Station

Пилосос Dreame Z40 Station

Дизайн пилососа

Зовнішній вигляд та розташування елементів

Dreame Z40 Station отримав класичну конструкцію бездротового пилососа-стіка: тонкий, легкий та витончений. І це одна з його переваг. Моторний блок тут не настільки великий, щоб заважати чи якось обтяжувати під час прибирання. Прямо під ним розміщена велика ручка, а під ручкою — знімний акумулятор: ось і друга перевага. Акумулятор можна замінити після зносу. Або докупити другий, щоб завжди мати запасний варіант на випадок відключень електрики або дуже довгого прибирання.

А ще у цієї моделі невеликий та яскравий LED-дисплей з двома кнопками під ним. Коли тримаєш пилосос у руці, зручно перемикати режими великим пальцем. Також екран показує, наскільки забруднена підлога:

  • Світиться червоним — сильне забруднення.
  • Світиться помаранчевим — середній рівень забруднення.
  • Зелене світло — підлога чиста.

Тож плюсую і за датчик розпізнавання забруднень: це дуже зручна опція, і нижче я розповім, наскільки корисною вона виявилась. 

Що мені дуже сподобалось, так це те, що отвори для виходу повітря розташовані у верхній частині моторного блока. На відміну від схожих моделей Dreame R20 та Dreame R10 PRO, де отвори знаходяться у нижній частині моторного блока, прямо над ручкою-тримачем. Така, здавалось би, дрібниця дуже впливає на комфорт під час прибирання. Я про те, що коли повітря з пилососа іноді дмухає прямо на твою руку, це трохи відволікає під час прибирання. З Z40 Station такої проблеми немає.

Центральна трубка та основна насадка Dreame Z40 Station

Пилосос Dreame Z40 Station

Важливо розуміти, що у Dreame Z40 Station пряма центральна трубка. Вона не складається посередині, як, наприклад, у Jimmy H10 PRO Hercules. Але прибирати цим пилососом під меблями все ж можна: він складається у зоні кріплення насадки — для цього є гнучкий кутовий конектор. Для мене складана центральна трубка — це важливий момент: я звикла прибирати саме так. Втім, для багатьох користувачів пряма трубка у пилососа — звичний і прийнятний варіант. Тож я вирішила дати йому шанс і не ставити за це мінус одразу.

А от як реалізована насадка, мені одразу сподобалось:

  • По-перше, ролик має мʼяке покриття, а значить, не псуватиме паркет.
  • По-друге, на насадці встановлено блакитний світлодіодний ліхтарик. Він підсвічує підлогу не прямо, як у більшості пилососів, а під кутом 140 градусів.

Кріплення та загальна якість збірки

Тут треба сказати, що кріплення — фішка цього виробника: який би пилосос Dreame ви не взяли, у ньому дуже добре зʼєднуються всі елементи. Для зʼєднання достатньо зіставити відповідні частини та натиснути до клацання кнопки. Причому, мені навіть не довелося читати інструкцію з використання, бо логіка збірки інтуїтивно зрозуміла. Та й якість зʼєднання теж на рівні топових пилососів. 

Якість самого пластику теж достойна. Єдине що, він темний: від сірого до чорного, плюс трохи золотистих акцентів. Тож треба бути готовими, що при активному сонячному світлі на корпусі буде видно пил. 

Дизайн зарядно-очисної станції Dreame Z40 Station

Пилосос Dreame Z40 Station

Тут пилосос заряджається та вивантажує сміття у герметичний мішок. Зарядно-очисна станція цієї моделі за конструкцією нагадує Dreame Z10 Station: видовжена елегантна колона сріблясто-сірого кольору з декоративними смужками. Висота колони — 92 см. В інтерʼєрі вона виглядає гармонійно, навіть у класичному. В сучасне мінімалістичне помешкання ця станція взагалі впишеться ідеально.

Пилосос ставиться на станцію зверху: треба зіставити пилозбірник з отвором на станції та натиснути до клацання кнопки. Кріпити пилосос можна як разом з трубкою, так і без неї. На станції дві кнопки: очищення та заряджання. Щоб все запрацювало, треба підʼєднати до мережі саму станцію за допомогою кабеля.

Щодо герметичного мішка для станції, один уже встановлений у неї, плюс запасний є у комплекті. А після заповнення можна докупити додатковий мішок, адже Dreame завжди випускає додаткові аксесуари для пилососів: змінні фільтри, герметичні мішки, додаткові насадки тощо.

Дизайн зарядно-зберігальної станції Dreame Z40 Station

А ця станція призначена для заряджання тільки окремо акумулятора, а також для зберігання насадок. Зберігати на ній весь пилосос у повній збірці не вийде. Зате станція компактніша, висотою усього 46 см. А довжина шнура більша — 150 см. Вона теж нейтральна, чорного кольору.

Технічні характеристики Dreame Z40 Station 

Сила всмоктування28 000 Па
310 AW (аероватт)
Швидкість обертів двигуна 150 000 об/хв
Датчик розпізнавання забрудненьТак
Система фільтраціїМультициклон
Тип фільтраHEPA-14
Обʼєм пилозбірника робота600 мл
Обʼєм пакета для сміття на станції3 л

Автономність та заряджання

Місткість акумулятора3 200 мАг
Час автономної роботиДо 90 хв
Час заряджання4 год

Як працює пилосос Dreame Z40 Station: враження від тестування

На момент огляду моя родина щойно переїхала у нове житло. Тож перед Dreame Z40 Station стояло непросте завдання: прибрати дім одразу після великого переїзду, що означало багато, дуже багато пилу. Та було ще кілька моментів, які додатково ускладнювали процес:

  • Типи поверхні — темний паркет, плитка та килими.
  • Сходи.
  • Меблі на ніжках.
  • Шерсть від дуже пухнастого друга, яка під час переїзду чомусь стала дуже помітною.

Як прибирає пилосос Dreame?

Цей пилосос оснащений високошвидкісним цифровим двигуном зі швидкістю 150 000 об/хв. Завдяки цьому він видає потужність всмоктування 310 Вт. Причому коли прибираєш, він автоматично регулює потужність всмоктування завдяки датчику розпізнавання забруднень. А великий РК-екран відображає рівень пилу в режимі реального часу.

Прибирання килимів

Пилосос Dreame Z40 Station

На практиці це виявилось дуже зручно. Коли я пилососила килим у кухні, мені здавалося, що він майже ідеально чистий. Втім, дисплей Z40 Station показав, що на деяких ділянках явно лежав хтось пухнастий. Візуально на килимі це не було помітно, тож червоне підсвічування екран мене спочатку здивувало. Все стало на свої місця, коли я побачила, скільки шерсті зібралося у пилозбірнику. Іншими словами, датчик розпізнавання забруднень — дуже крута штука, коли у вас є килими, мʼякі меблі та домашні улюбленці.

Під час прибирання килимів я також оцінила зручність насадки-ролика:

  • Вона чудово ковзає килимом.
  • Діаметр ролика такий, що якщо на нього намотався ворс або нитки, їх легко зняти.
  • Синє підсвічування насадки чудово виявляє забруднення навіть на пістрявих килимах.

Прибирання паркету

Щодо паркету моє головне занепокоєння полягало в тому, чи не буде насадка залишати сліди на гладкій поверхні. Та все пройшло чудово: по паркету насадка теж ковзає ідеально. Мʼякий ролик нічого не дряпає, добре прилягає до поверхні і збирає цілу купу пилу за один прохід. І на темному паркеті світлодіодне підсвічування проявило себе ще краще: я бачила кожну шерстинку та пилинку. 

Прибирання під меблями

На фотографіях ви можете бачити приблизну висоту моїх меблів і наскільки багато пилу під ними зібралося. Мені довелося дуже ретельно прибрати під ліжками та шафами. І тут Z40 Station впорався з першого проходу. Та мушу сказати, що все-таки це було б зручніше робити не прямим пилососом, а таким, що складається. Хоча, можливо, це справа звички. 

Про насадки Dreame Z40 Station

Пилосос Dreame Z40 Station

У комплект пилососа входить стандартний набір насадок: маленька моторизована електрощітка, щілинна насадка для важкодоступних місць та овальна щітка, якою можна і оббивку пропилососити, і пальто від шерсті почистити. Салон машини — теж не проблема. Та найбільше мене зацікавила насадка для грумінгу.

Мій пес підвищеної пухнастості потребує вичісування раз на 1.5–2 місяці. І зазвичай я роблю це схожою щіткою, тільки ручною. Тобто для собаки така насадка — звична і прийнятна річ. Тож він спокійно дав мені вичесати себе. Шерсті, як видно на фото, зібралося багато. Та одним натисканням кнопки щетинки щітки ховаються у насадку, а шерсть легко знімається. Після цього я просто зібрала її пилососом. Можна зробити і по-іншому: вичісуємо собаку, встновлюємо насадку для грумінгу на пилосос — і вмикаємо його. Девайс автоматично зрибере шерсть у пилозбірник.

Важливий момент щодо насадки для грумінгу. Якою б привабливою не здавалося ідея пропилососити собаку чи кота, не варто цього робити. Навіть якщо на картинці до пилососа щаслива хазяйка вичісує щасливого пса з увімкненим пилососом, це погана ідея. Шум від працюючого потужного двигуна приноситиме тварині дискомфорт. Для цього є спеціальні тихі пилососи для грумінгу. Хоча для багатьох тварин і вони можуть не підійти. Тож насадку використовуємо окремо, а потім пилососом збираємо вичесану шерсть.

Про автономність Dreame Z40 Station

Dreame  обіцяють до 90 хвилин автономної роботи Z40 Station. Ймовірно, мається на увазі, що це із двома акумуляторами. Я не перевіряла, чи витримає він аж стільки на одному, але на 40 хвилин прибирання мені заряду вистачило. За цей час я встигла прибрати дві кімнати, кухню та коридор зі сходами. 

Зручність док-станцій Dreame Z40 Station

Пилосос Dreame Z40 Station

За тиждень тестування Dreame Z40 Station я дійшла висновку, що 2 док-станції — це суперзручно, якщо у вас двоповерхова квартира, будинок, чи просто велика оселя. І ось чому:

  • Встановлюємо велику станцію з автовивантаженням, наприклад, на першому поверсі, а маленьку — на другому. І де б не закінчилось прибирання, пилосос можна одразу поставити на зарядку. Не треба одразу бігати поверхами чи кімнатами з усією конструкцією у руках. 
  • Враховуючи, що виробник планує постачати Z40 Station з двома батареями у комплекті, можна заряджати їх одночасно на різних станціях.

Щодо зручності великої станції із автовивантаженням: вона очищує відмінно. Ставиш пилосос, натискаєш кнопку — і сміття миттєво всмоктується всередину: за 10 секунд. Пилозбірник чистий і прибирати можна ще кілька разів. А 3-літровий мішок для пилу може зберігати сміття до 100 днів. Єдине, що, мені трохи не вистачило на станції — це довжини кабеля: вона становить лише 138 см.

А от у маленької станції довжина шнура більша — 150 см. Сама платформа приблизно така ж за розміром. Насадки не неї я не чіпляла, а от акумулятор заряджала, це виявилось дуже зручно. 

Чи потрібно додатково очищувати Dreame Z40 Station?

Так, як і будь-який пилосос із функцією самоочищення. Док-станція лише збирає сміття, а чистити фільтри та насадки всеодно потрібно вручну. Та й сам пилозбірник час від часу треба промивати, адже маленькі часточки пилу все ж осідають на стінках. Хороша новина в тому, що це легко зробити. Головне тут — добре просушити всі елементи після миття, перш ніж встановлювати їх назад.

Кому підійде Dreame Z40 Station?

Ну що ж, цей пилосос Dreame приємно вразив мене поєднанням маневровості та потужності. Він з першого проходу зібрав велику кількість пилу, і з моїх килимів, і з твердої підлоги. Мені сподобалось, як його мʼяка роликова насадка проявила себе на паркеті: не залишилося жодних слідів ковзання щітки, попри те, що на темному паркеті зазвичай видно все. 

Різноманітні насадки та знімний ручний пилосос роблять цю модель багатофункціональною, дозволяючи прибирати і меблі, і салон машини. А два акумулятори, якими виробник планує комплектувати Z40 Station, дозволяють дійсно довго прибирати великі площі.

Та найбільш зручним для мене виявилося рішення з двома док-станціями. По одній станції на кожному поверсі — і не треба бігати з усім пилососом по будинку. Єдине, чого мені не вистачило, це щоб у нього складалася центральна трубка. Втім, це моя звичка, для когось зручніше прибирати без цього коліна посередині труби.

З огляду на все це, Z40 Station буде чудовим рішенням як для квартири, так і для будинку. Причому, як маленького, так і великого, на кілька поверхів. Тож з нетерпінням очікуємо на появу новинки на сайті WO.UA

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

зволожувач повітря Deerma

Зволожувач повітря Deerma: вибір моделі для різних кімнат

🍃Як досягти комфортного мікроклімату у всьому будинку? 🏞️ Вибираємо зволожувач повітря Deerma для спальні, вітальні або дитячої 👶✨Мікроклімат в...

робот-пилосос

Старий робот-пилосос: викинути не можна залишити

Залишився старий робот-пилосос? 🤖 Дізнайтеся, як правильно його утилізувати або перепрофілювати, щоб захистити природу та знайти нові корисні застосування!...

роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame: 3 кращих моделі для дому з тваринами

🐾 Роботи-пилососи Dreame — ідеальні помічники для власників хатніх тварин. Дізнайтеся, які моделі допоможуть підтримувати чистоту без зайвих зусиль!...

роботи-пилососи Cecotec

Роботи-пилососи Cecotec: цікаві технології і корисні функції

🤖✨ Як роботи-пилососи Cecotec допомагають підтримувати порядок? Читайте про сучасні технології чистоти та інноваційні рішення від іспанського виробника 🏡У...

GoPro HERO13

GoPro HERO13: нова екшн-камера для найкращих моментів

✨Запам'ятайте найяскравіші моменти життя за допомогою GoPro HERO13! 📸 WO.UA розкаже, які можливості є у нової екшн-камери🌋У світі екшн-камер...