back to top

Праски CECOTEC: огляд-порівняння найпопулярніших моделей

👗✨ Потрібна якісна праска? Читайте статтю та дізнайтесь про доступні та практичні праски CECOTEC. 3 найкращих моделі в одному огляді! 💨🔥

Прасування — це та частина побуту, яка постійно викликає дискусії: для когось це медитація, а для когось — нудна рутина. Та якщо у вас зручна праска, прасувати беде приємніше в обох випадках. У цьому огляді ми порівняємо 3 праски CECOTEC, які мають найбільший попит на WO.UA: Fast&Furious 5020 Force, Fast&Furious 5055 Pro та Fast&Furious 5050 X-Treme. Та пер ніж перейти до порівняння, давайте визначимось, а за якими параметрами взагалі вибирати цей девайс.

Праски CECOTEC

Зміст

  1. Як вибрати праску? Основні критерії при покупці
  • Потужність
  • Тип живлення: дротова чи бездротова праска
  • Вага праски
  • Обʼєм резервуара для води
  • Довжина шнура живлення
  • Особливості підошви праски
  • Налаштування температури
  • Вертикальне відпарювання
  • Безперервна подача пари
  • Захист від крапель
  • Захист від накипу
  1. Топ-3 праски CECOTEC: порівнюємо ціни
  2. Праски CECOTEC: особливості найкращих моделей
  1. Висновки

Як вибрати праску? Основні критерії при покупці

Традиційні праски використовують гарячу пару, щоб розгладити одяг, коли вони ковзають по ньому. На відміну від них відпарювачі не треба прикладати впритул до одягу, їх можна використовувати вертикально. В обох девайсів є свої переваги та недоліки. Парові праски ідеально підходять для невеликих стосів білизни або для прасування в процесі роботи. Ось, на які параметри варто звернути увагу при покупці.

Потужність

Потужність визначає, наскільки ефективною буде ваша праска. А це вплине на те, як швидко ви зможете впоратися з великою купою білизни. Тому завжди перевіряйте потужність праски в технічних характеристиках.

Тип живлення: дротова чи бездротова праска

Сьогодні все бездротове, і праски — не виняток. Перевага бездротової праски проста: ви можете просто увімкнути її і йти, не турбуючись про те, що шнур вас стримує. Але при цьому ви обмежені місткістю акумулятора. На відміну від цього, дротові праски (до яких відносяться всі праски CECOTEC зі статті), працюватимуть стільки, скільки вам потрібно.

Вага праски

Вага праски визначає, наскільки зручно нею користуватися. Якщо ви прасуєте цілу купу білизни, ваші руки можуть не впоратися з важкою праскою. Тому перед покупкою перевірте вагу в технічних характеристиках виробу. Середня вага становить близько 1.5 кг.

Обʼєм резервуара для води

Ніхто не хоче наповнювати резервуар для води кожні дві хвилини, особливо коли у вас величезна купа білизни. Тому, вибираючи нову праску, подумайте про те, щоб придбати її з резервуаром пристойного розміру. Але майте на увазі, що чим більший бак, тим важча праска. Праски CECOTEC у цьому плані ідеально збалансовані: попри великі баки для води вони не перевантажують руку під час прасування. Все завдяки легким матеріалам та продуманій конструкції.

Довжина шнура живлення

Праски CECOTEC

Чим довший шнур, тим більше у вас буде місця для маневрів. Тому, якщо ви хочете прасувати з комфортом, зверніть увагу на довжину шнура в технічних характеристиках виробу.

Особливості підошви праски

Підошва — це частина, яка контактує з одягом, тому важливо, щоб вона рівномірно розподіляла тепло і пару та плавно ковзала по білизні. Вона може бути виготовлена з різних матеріалів:

  1. Алюміній. Легкий матеріал, який швидко і рівномірно передає тепло. Однак він може легко подряпатися.
  2. Нержавіюча сталь. Дуже міцний матеріал, який рівномірно розподіляє тепло і плавно ковзає по тканині. Його дуже легко чистити та доглядати.
  3. Кераміка. Це високоякісна антипригарна поверхня, яка добре розподіляє пару і може досягати дуже високих температур, не пошкоджуючи ваш одяг.
  4. Титан. Титанове покриття теж забезпечує гладке ковзання, при цьому воно дуже міцне і легке.
  5. Паладій. Цей матеріал у прасках зустрічається рідко, хоча він дуже практичний — стійкі до подряпин і антипригарна, така підошва плавно ковзає по вашому одягу.

Налаштування температури

Дуже важливо мати змогу відрегулювати температуру під тип тканини, тому завжди шукайте моделі з термостатом та зручним перемикачем температур. Деякі моделі оснащені функцією автоматичного встановлення температури залежно від тканини, яку ви прасуєте. Так ви будете знати, що ваш одяг отримує найкращий догляд.

Вертикальне відпарювання

З рукавами, кишенями та ґудзиками, на які потрібно орієнтуватися, прасування сорочок традиційним способом іноді може бути складним. Але завдяки функції вертикального відпарювання ви можете легко розгладити складки та ыншы складні елементи декору.

Безперервна подача пари

Якщо ви хочете швидко впоратися з прасуванням, зверніть увагу на праску з високою інтенсивністю подачі пари. Вища швидкість подачі пари забезпечить безперервне прасування протягом тривалого періоду часу. А це означає меншу кількість перерв у роботі. Швидкість подачі пари зазвичай вимірюється в грамах на хвилину, і її можна знайти в технічних характеристиках виробу.

Захист від крапель

Праски CECOTEC

Система «крапля-стоп» запобігає утворенню крапель з праски, якщо вона використовується до досягнення необхідної температури. Це означає, що вам не доведеться турбуватися про те, що одяг намокне під час прасування.

Захист від накипу

Незалежно від того, чи запобігає вона утворенню накипу, чи видаляє його, антинакипна технологія захистить ваш девайс від шкідливого впливу жорсткої води. Коли відкладення кальцію зведено до мінімуму, ваша праска завжди працюватиме як добре змащений механізм. Тому навіть із системою захисту від накипу завжди використовуйте для наповнення праски тільки очищену воду.

Самоочищення

Якщо у прасці є функція автоматичного очищення, вам просто потрібно наповнити праску водою і потримати її над раковиною, а потім — натиснути кнопку самоочищення. Після цього праска змиє вапняний наліт і пил, що накопичилися всередині, і поверне її до ідеального стану.

Автоматичне вимкнення

Зручна функція безпеки, яка стане в нагоді, якщо ви час від часу забуваєте вимкнути праску. Якщо праска не використовується протягом певного часу, вона просто вимкнеться. Всі праски CECOTEC, незалежно від ціни, мають таку функцію.

Топ-3 праски CECOTEC: порівнюємо ціни*

CECOTEC Fast&Furious 5020 ForceCECOTEC Fast&Furious 5055 ProCECOTEC Fast&Furious 5050 X-Treme
1 099 грн1 599 грн1 899 грн

* Ціни вказані зі знижками та дійсні на момент публікації статті

Праски CECOTEC: особливості найкращих моделей

CECOTEC Fast&Furious 5020 Force: доступна та потужна праска

Праски CECOTEC

CECOTEC Fast&Furious 5020 Force поєднала зручний дизайн, хороші технічні характеристики та функції:

  • Потужність 2 600 Вт.
  • Підошва з анодованого алюмінію.
  • Обʼєм резервуара для води — 500 мл.
  • 4 режими роботи — сухе прасування,  паровий удар, постійна пара та подача пари на носик (це суперзручно для прасування навколо ґудзиків).
  • Інтенсивність постійної подачі пари — 60 г/хв.
  • Інтенсивність парового удару — 210 г/хв.
  • Безпекові функції — автовідключення, захист від накипу, система «Крапля-Стоп».
  • 2-метровий шнур зі спеціальним обплетенням, яке не дозволяє йому заплутуватись.
  • Вага 1.3 кг при розмірі 29.5 х 12 х 16.2 см.
  • Склянка для води у комплекті.

Чого тут немає, так це функцій автозмотування шнура, розбризкування води з носика праски та вертикальної подачі пари. Проте погодьтеся, що за таку вартість можна пробачити такі дрібниці.

Кому підійде CECOTEC Fast&Furious 5020 Force?

Якщо вам потрібна недорога та потужна праска, CECOTEC Fast&Furious 5020 Force може стати ідеальним вибором. В неї є все для прасування як делікатних тканин, так і щільних. Втім, якщо у вас багато дуже делікатних речей, наприклад, з шовку, можливо, вам захочеться звернути увагу і на наступну модель, адже в неї інше покриття.

CECOTEC Fast&Furious 5055 Pro: праска для складних завдань

Праски CECOTEC

CECOTEC Fast&Furious 5055 Pro виглядає майже так само, як і попередня праска. Але за можливостями вона виграє (переваги виділено курсивом):

  • Потужність 3 100  Вт.
  • Металева підошва з керамічним покриттям, виготовлена за власною технологією бренду Turbo Slide. Вона забезпечує максимально гладке ковзання та має антипригарні властивості. Саме тому це хороше рішення для делікатних тканин.
  • Обʼєм резервуара для води — 400 мл.
  • 6 режимів роботи — сухе прасування,  паровий удар, постійна пара, подача пари на носик, розбризкування води з носика, вертикальна подача пари.
  • Інтенсивність постійної подачі пари — 65 г/хв.
  • Інтенсивність парового удару — 255 г/хв.
  • Безпекові функції — автовідключення, захист від накипу, система «Крапля-Стоп».
  • Шнур з обплетенням від скручування довжиною 1.8 м.
  • Вага 1.8 кг при розмірі 33 х 16.8 х 13.8 см.

Як бачимо, ця модель виграє за багатьма характеристиками, хіба що шнур в неї трохи коротший. Та відмінність у 20 см навряд сильно вплине на зручність прасування. 

Кому підійде CECOTEC Fast&Furious 5055 Pro?

Отже, Fast&Furious 5055 Pro  недарма отримала примітку Pro у назві. Вона дуже потужна, має інтенсивну подачу пари як в режимі парового удару, так і в режимі постійної подачі. Ще й дозволяй воду на тканину розбризкувати та відпарювати вертикально. Тому вона просто чудова, з одного боку, для товстих тканин (завдяки потужній парі), з іншого — для делікатних — завдяки керамічному покриттю. А вертикальне відпарювання дозволяє працювати зі складками, драпіруванням, плісе та різними декоративними елементами одягу.

CECOTEC Fast&Furious 5050 X-Treme: зручні праски CECOTEC для повсякденного використання

Праски CECOTEC

CECOTEC Fast&Furious 5050 X-Treme — це щось середнє між попередніми варіантами. Вона все ще легка, але при цьому багатофункціональна. Ось її характристики:

  • Потужність 2 720  Вт. Так, це менше, ніж у попередньої версії, але наступний пункт компенсує меншу потужність.
  • Технологія швидкого нагріву Fast Steam скорочує час нагріву при меншій потужності девайса.
  • Металева підошва з титановим покриттям за технологією TitaniumSlide, яка теж добре ковзає тканиною, як і кераміка.
  • Обʼєм резервуара для води — 300 мл.
  • 6 режимів роботи — сухе прасування,  паровий удар, постійна пара, подача пари на носик, розбризкування води з носика, вертикальна подача пари.
  • Інтенсивність постійної подачі пари — 55 г/хв.
  • Інтенсивність парового удару — 200 г/хв.
  • Безпекові функції — автовідключення, захист від накипу, система «Крапля-Стоп».
  • Шнур з обплетенням від скручування.
  • Вага 1.3 кг при розмірі 29.5 х 12.2 х 14.7 см.

Воду у цю модель доведеться заливати частіше, ніж у дві попередні, втім, це єдиний її нюанс.

Кому підійде CECOTEC Fast&Furious 5050 X-Treme?

Цей девайс — чудовий базовий варіант, коли ви, з одного боку, хочете неважку праску, з іншого — потужну та з усіма сучасними функціями. Вона підійде для великих обʼємів прасування, а також впорається з товстими та тонкими тканинами.  

Висновки

Праски CECOTEC

Отже, ми порівняли 3 найпопулярніших праски CECOTEC, які відрізняються за характеристиками та за ціною. Всі вони практичні та зручні по-своєму:

Сподіваємось, це порівняння та короткий гайд з вибору допоможуть вам вибрати найкращу праску саме для вашої оселі. До того ж при покупці на WO.UA на всі праски CECOTEC діє подовжена гарантія 24 місяці та всі переваги офіційного сервісу. А при оформленні замовлення ви можете скористатися промокодом blog та отримати додаткову знижку. І нехай прасування буде легким!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії, а живу в Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться перезавантажитись — бігаю. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому у цьому блозі я рада ділитись своїми враженнями про гаджети та технології.) Приєднуйтесь, щоб дізнаватись про нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Компактний і легкий пилосос Deerma DX1000W

💨🔋 Потужність, стиль та комфорт в одному пристрої! Читайте огляд на...

Який пилосос вибрати? Найкращі пилососи 2024 

🧹 Вертикальні,  миючі, ручні чи роботи — які пилососи кращі та...

SwitchBot: розумний дім для комфортного життя

🔌 Що таке SwitchBot та як працює розумний дім? 🏠 Дізнайтесь...

Які кухонні девайси може замінити мультипіч?

🍕 Хочете готувати смачно та корисно? Мультипіч — відмінний вибір для...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.