back to top

Праски CECOTEC: IronHero 2600 Vital vs IronHero 3200 i-Pump

👕 Хочете прасувати швидко? 🕒 У цій статті ми порівняємо праски CECOTEC IronHero 2600 Vital та IronHero 3200 i-Pump, та зʼясуємо як вибрати праску правильно 👌

Якісна праска — яка вона? Чи має вона обовʼязково бути потужною? Або мати багато налаштувань? Які параметри важливо врахувати при покупці цього девайса? У нашій статті ви дізнаєтесь відповіді на всі ці запитання. Ми також проведемо огляд двох популярних моделей від бренду CECOTEC: недорогої праски CECOTEC IronHero 2600 Vital та CECOTEC IronHero 3200 i-Pump з розширеною функціональністю.

Праски CECOTEC

Зміст

  1. Скільки коштують праски CECOTEC: від бюджетних до топових
  2. Як вибрати праску за технічними характеристиками?
  • 1. Тип праски
    • Суха праска
    • Парова праска
    • Праска з парогенератором/відпарювач
  • 2. Потужність
  • 3. Підошва праски
    • Алюмінієва підошва
    • Керамічна підошва
    • Підошва з антипригарним покриттям
    • Підошва з нержавіючої сталі
  • 4. Внутрішня будова праски
  • 5. Особливості резервуара для води
  • 6. Паровідводи
  • 7. Регулятор температури
  • 8. Поворотні шнури та бездротові праски
  • 9. Дизайн та вага
  • 10. Гарантія та сервісне обслуговування
  1. Недорога праска чи топова? Порівнюємо класичні праски CECOTEC
  1. Висновки

Скільки коштують праски CECOTEC: від бюджетних до топових*

Ціна праски залежить від її технічних характеристик, про які ми поговоримо нижче. Причому, «недорога праска» — не означає «погана». Просто в одному девайсі буде менше функцій, в іншому — більше. Якщо бюджетна праска закриває ваші потреби, то чому б і не заощадити на зайвих функціях. І навпаки: якщо ви прасуєте багато речей з різних тканин, можливо, варто вкластися у додаткові функції. Тож порівняємо вартість праски для розуміння цього питання, а потім перейдемо до інших параметрів.

МодельЦіна праски Особливості 
CECOTEC GoForce 8000 Folding Titanium Travel699 грнДорожня праска
CECOTEC Fast&Furious 4000 Travel799 грнДорожня праска
CECOTEC IronHero 2600 Vital1 199 грнКласична базова праска
CECOTEC Fast&Furious 5050 X-Treme1 899 грнКласична базова праска
CECOTEC IronHero 3200 i-Pump2 799 грнКласична праска з розширеними можливостями  відпарювання

*Вартість вказана зі знижками та дійсна на момент публікації статті

Як вибрати праску за технічними характеристиками?

Тип праски

Суха праска

Сухі праски не виробляють пари. В основному вони покладаються на те, що тканина під нею достатньо волога. Це означає, що ви повинні тримати праску на місці довше, щоб досягти бажаного результату прасування. Цей тип прасок має пласку металеву контактну поверхню і використовує високі температури для розгладження одягу.

У наш час суха праска стає рідкісним предметом. Здебільшого завдяки технологічному прогресу, який поступився місцем паровим моделям. У парових прасок набагато більше функцій. Проте не слід забувати, що праска для сухого прасування все ще є важливим приладом, оскільки вона все ще необхідна для правильного прасування. Ви можете розраховувати побачити суху праску в дії в професійному або промисловому середовищі.

Парова праска

Праски CECOTEC

Це електрична праска, яка випускає пару з каналів на поверхні для полегшення прасування одягу. Пара утворюється з води, що міститься у резервуарі праски. Зазвичай він достатньо великий, щоб виробляти достатню кількість пари та розбризкувати її на зімʼяті речі, щоб досягти результату без зморшок. А ще таке прасування з парою виконує функцію стерилізації, адже висока температура знешкоджує бактерії, які можуть бути на поверхні тканини. Тому праски CECOTEC, про які ми сьогодні говоримо, всі оснащені функцією відпарювання.

Оскільки кожна тканина відрізняється від іншої і має різні вимоги, парова праска — це зручний прилад, який варто мати під рукою, коли ви прасуєте багато різних речей і предметів домашнього вжитку. Такі моделі також відносно безпечні у використанні, оскільки більшість мають функцію автоматичного вимкнення, коли не використовуються.

Праска з парогенератором/відпарювач

Праски CECOTEC

Праски з парогенератором є чудовими та дуже ефективними, коли йдеться про прасування постільної білизни, скатертин, штор тощо. Вони також підходять для швидкого прасування повсякденних речей, таких як одяг. Для цього використовується пара під високим тиском, яка проникає крізь шари тканини так активно, що усуває складки не лише з одного боку, а й з обох боків тканини одночасно.

Відпарювач прискорює процес прасування, скорочуючи час прасування вдвічі. Цей тип прасок має меншу вагу порівняно з сухими або звичайними паровими прасками, головним чином завдяки окремому резервуару для води. Завдяки цій легкості вона надзвичайно легко ковзає по тканині. Ще однією перевагою цього типу прасок є те, що вони не потребують постійного дозаправлення, оскільки резервуар для води зазвичай вміщує більше, ніж більшість парових прасок.

2. Потужність праски

Обираючи праску, памʼятайте, що чим вища потужність, тим краща продуктивність. Це означає, що потужна праска нагріватиметься дуже швидко і допоможе з легкістю розпрасувати складки та зморшки на одязі. Для ефективного використання в домашніх умовах бажано зупинити свій вибір на моделі з номінальною потужністю не менше 2000 Вт. Проте, такі коштують дорожче, тому варто подумати, чи потрібне вам таке нагрівання для одягу, який ви часто носите. Саме тому праски CECOTEC виробляються з різним значенням потужності.

3. Підошва праски

Праски CECOTEC

Підошва або нагрівальна пластина — це поверхня, яка безпосередньо контактує з одягом. Від її властивостей залежить, наскільки добре та делікатно девайс прасуватиме. І тут важливі дві речі:

  • По-перше, це форма підошви. Вибирайте широку підошву з тонкою і закругленою головкою. Це допоможе охопити більшу площу тканини та дістатися до вузьких складок і під ґудзиками.
  • По-друге (і це найвадливіше), це метал підошви. Як правило, виробники використовують для прасок наступні матеріали.

Алюмінієва підошва

Праски з алюмінієвою підошвою добре нагріваються, але через роки використання на поверхні можуть зʼявитися подряпини. Вона також легко стає липкою після прасування великої кількості одягу, і її важко очистити.

Керамічна підошва

Пристрої з такою поверхнею довговічні та допомагають рівномірно розподіляти тепло. А ще праски з керамічною підошвою гладенько ковзають по будь-якій тканині, забезпечуючи гарний результат прасування.

Підошва з антипригарним покриттям

Праска з антипригарним покриттям зменшує прилипання одягу під час прасування. Цей тип легко обслуговувати та чистити, використовуючи невелику кількість мийного засобу.

Підошва з нержавіючої сталі

Праски з підошвою з нержавіючої сталі довговічні, не піддаються корозії та стійкі до подряпин. Вони допомагають зробити прасування легким і невимушеним.

4. Внутрішня будова праски

Внутрішня структура, яка керує потоком пари через отвори підошви, не менш важлива. Її ще часто називають «лабіринтом». Добре продуманий лабіринт підвищує ефективність прасування. Якщо виробник вказує матеріали та особливості внутрішньої будови праски — це хороший знак.

5. Особливості резервуара для води

Праски CECOTEC

Більшість парових прасок мають невеликий резервуар для води всередині. Ви просто заливаєте воду через невеликий отвір біля ручки та закриваєте його накривати його, щоб запобігти розливанню. Деякі пристрої мають прозорий резервуар для води, як праски CECOTEC, які ми порівняємо далі. Це дозволяє контролювати рівень води під час наповнення та уникати переповнення. Крім того, існують моделі зі знімними резервуарами для води, які можна легко поповнювати. Ви навіть можете регулярно чистити цей невеликий резервуар для води, якщо це необхідно.

6. Паровідводи

Існує три типи паровідводів, і вони відрізняються в різних моделях:

  1. Праски зі змінним паровідводом дозволяють контролювати кількість пари, що виробляється праскою. Залежно від тканини, ви можете зробити його більшим або меншим.
  2. Деякі праски мають вертикальні паровідвідні отвори. Це зручно для таких речей як джинси, постільна білизна, штори тощо.
  3. Нарешті, в прасках є функція подачі пари, яка допомагає виробляти більше пари при натисканні спеціальної кнопки. Якщо тканина має занадто багато складок, ви зможете вибрати додаткове відпарювання.

7. Регулятор температури

Шукайте девайс з простим і точним керуванням. Перевірте, чи всі налаштування легко помітні та регулюються. Майже всі сучасні праски мають регулятор температури під ручкою, тому переконайтеся, що він знаходиться в межах досяжності під час прасування одягу. 

8. Поворотні шнури та бездротові праски

Праски CECOTEC

Шнур праски рухається так само, як ви рухаєте праску. Іноді він може заважати під час прасування одягу, а це означає, що його потрібно тримати однією рукою. Враховуючи це, виробники розробили праски з механізмом повороту шнура на 360 градусів. Ця функція дозволяє рухати праску в будь-якому напрямку, але шнур залишається на одному місці.

Для більшої зручності ви також можете підшукати бездротові праски. Такі прилади мають окрему нагрівальну пластину, яку можна утримувати в одному положенні. Під час прасування потрібно спочатку підʼєднати цю нагрівальну пластину до електричної вилки і поставити на неї праску, щоб вона нагрілася. Акумуляторні праски утримують тепло протягом декількох хвилин, тож це теж може бути не надто зручно.

9. Дизайн та вага

Корпуси прасок виготовляються з твердого пластику та металу. Найважливіше, на що слід звернути увагу, — це розмір ручки. Занадто велика ручка для маленьких рук може бути незручною, коли ви прасуєте багато. Тож вибирайте дизайн, який буде зручним конкретно для вас.

Купуючи праску, важливо також  переконатися, що вона зручна і легко підіймається. Парові праски можуть бути трохи важчими за сухі. Зате перевагою важкої праски є те, що вам не потрібно сильно тиснути на неї під час прасування.

10. Гарантія та сервісне обслуговування

Гарантія на праску відрізняється від бренду до бренду. Праски CECOTEC, наприклад, мають дворічну гарантію на випадок несправності або пошкодження виробу, яка передбачена умовами гарантії. Перевірити умови гарантії вашого девайса на WO.UA, ви можете, ввівши серійний номер вашого пристрою на цій сторінці або звернувшись до сервісного центру.

Недорога праска чи топова? Порівнюємо класичні праски CECOTEC

А тепер, знаючи як вибрати праску за характеристиками, подивимось, як це виглядає на прикладі конкретних девайсів. У цьому огляді ми вже говорили про дорожні праски CECOTEC, тож ви можете перейти за посиланням та ознайомитися  з їхніми особливостями. Але такий девайс все-таки призначений для подорожей, а вдома, на кожен день, вам може забажатися вищої потужності та більшої кількості функцій. Тому ми порівняємо саме класичні праски — дешевшу і дорожчу — щоб наочно побачити співвідношення ціни та можливостей.

Особливості праски CECOTEC IronHero 2600 Vital 

Праски CECOTEC

IronHero 2600 Vital — це відносно недорога праска з відпарюванням. Попри це вона отримала просто чудові технічні характеристики:

  • Потужність 2 600 Вт, яку ви можете регулювати залежно від типу тканини.
  • 3 режими прасування  — сухе, паровий удар та постійна пара. Це дозволяє працювати з тканинами будь-якої товщини, від міцної джинси чи тканини для штор до батисту і шовку.
  • Хороша потужність парового удару — 200 г/хв, що знову-таки актуально для прасування товстих щільних тканин.
  • Потужність постійної подачі пари — 50 г/хв.
  • Антипригарне покриття Turbo Slide, яке у разі чого легко почистити мʼякою ганчіркою без використання абразивних засобів. До того ж воно легко ковзає поверхнею тканини.
  • Захист від накипу та система «Крапля-Стоп».
  • Індикатор нагріву.
  • Прозорий резервуар для води.
  • Прийнятна вага — 1.2 кг при розмірі 29 х 12 х 15.5 см. 
  • Склянка для доливання води у комплекті.

У цієї праски також продуманий дизайн з великою підошвою, завуженою на кінці, та великою зручною ручкою. Корпус поєднує відтінки чорного, синього та сріблястого, і виглядає дуже стильно у сучасній оселі. А головне — вона здатна повністю закрити побутові прасувальні потреби родини.

Особливості праски CECOTEC CECOTEC IronHero 3200 i-Pump

Праски CECOTEC

Візуально ця модель схожу на попередню. Але з технічної сторони є і відмінності, адже CECOTEC IronHero 3200 i-Pump — топова праска з розширеною функціональністю:

  • Потужність 3 200 Вт.
  • 3 режими — паровий удар, постійна пара та сухе прасування.
  • Дуже потужній паровий удар — 285 г/хв. 
  • Спеціальний насос I-PUMP. Саме він генерує максимальну кількість пари та видаляє найскладніші складки. Щоб активувати його, треба натиснути кнопку i-PUMP один раз (вона розташована у верхній частині корпуса). Під час роботи I-PUMP світлодіодний індикатор буде горіти, і буде чутно легкий звук. Вимикається він так само кнопкою.
  • Антипригарне покриття Turbo Slide.
  • Система захисту від накипу.
  • Система «Крапля-Стоп». Ця функція автоматично запобігає проливанню води, коли прилад недостатньо нагрітий.
  • Індикація нагріву.
  • Автоматичне відключення, коли пристрій не використовується.
  • Вага 1.64 кг при розмірі 32 х 15 х 19 см.
  • Склянка для води.

Ця праска не лише закриває більшість прасувальних питань. Вона ще й чудово впорається зі складними викликами на кшталт відпарювання гардин, форми та костюмів з щільної тканини тощо. А потужний паровий удар дозволяє використовувати цю праску навіть у швейних ательє  та у невеликому текстильному виробництві.

Висновки

При виборі праски CECOTEC чи будь-якого іншого бренду слід звернути увагу на кілька важливих характеристик. По-перше, важлива потужність праски, оскільки вона суттєво впливає на її продуктивність. Крім того, вадливу роль відіграє місткість бака для води, особливо якщо ви перете велику кількість білизни. Більший бак зменшує потребу в частому доливанні води.

Ще одним важливим аспектом є якість підошви. Різні матеріали, такі як сталь, алюміній, антипригарний тефлон або кераміка, забезпечують різну якість прасування для різних типів тканин. Додаткові функції, такі як автоматичне вимкнення та регулювання температури, підвищують зручність і безпеку під час використання. Ці функції, матеріали та опції є незамінними компонентами якісної парової праски. У нашому порівнянні праски CECOTEC IronHero 2600 Vital та CECOTEC IronHero 3200 i-Pump ви можете побачити, як виглядає ідеальний баланс цих характеристик та вартості девайса. Якщо ви плануєте придбати нову праску, сподіваємося, ця інформація стане вам у пригоді. 

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Побутова техніка Jimmy: доступні девайси для дому! 

🏡 Техніка Jimmy — це інновації, які спрощують побут, допомагаючи підтримувати...

Який епілятор вибрати: дисковий чи пінцетний?

🪒 Пінцетний чи дисковий епілятор? Як вибрати правильний для себе? Дізнайтесь...

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.